Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שלא מטפל במורשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ותודה מראש עלונים.

ברצוני לקחת רנו קליאו שנתון 2016 עם ק"מ של 70000 לבדיקה, אך הרכב לא טופל מעולם במורשה. החשש שלי שאולי עשו לרכב טיפול כלשהו גדול שהוא לא רשום, לדוגמה שיפוץ או חריטה של המנוע.

האם מכוני בדיקה יכולים לעלות על סוגייה שכזו? והאם יש מה להתקרב לרכב כזה שלא טופל במורשה?

פורסם (נערך)

כל פעם כשאתה קונה רכב משומש, יש סיכון.

אין שום דבר רע ברכב שלא טופל במוסך מורשה יבואן אבל טופל במוסך רגיל לפי הוראות היצרן עם חלפים איכותיים.

צריך לדרוש קבלות על כל הטיפולים והתיקונים שבוצעו ולקחת את הרכב למכון בדיקה או במוסך שמכיר את הדגם.

עריכה אחרונה על ידי trademark
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

האם יש לרכב היסטוריית טיפולים מסודרת ממוסך מורשה משרד התחבורה? 

אם לא, זה Big no no. לא הייתי קונה רכב בן 4 בלי היסטוריית טיפולים מסודרת.

אגב, באיזה מנוע מדובר? 0.9 טורבו? 1.2 טורבו? 1.5 טורבו דיזל?

• רעיון טוב! 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם אין הסטוריית טיפולים מתועדת כלל, והמוכר אומר שטיפל "במוסך של חבר בלי קבלה", אני הייתי מתרחק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעה, dorsht כתב:

האם יש לרכב היסטוריית טיפולים מסודרת ממוסך מורשה משרד התחבורה? 

אם לא, זה Big no no. לא הייתי קונה רכב בן 4 בלי היסטוריית טיפולים מסודרת.

אגב, באיזה מנוע מדובר? 0.9 טורבו? 1.2 טורבו? 1.5 טורבו דיזל?

0.9 טורבו ידני

פורסם

לא מדובר במנוע בעייתי, אבל יש בשוק היצע גדול של כלי רכב, וסביר להניח שתוכל למצוא רכב אחר עם הסטוריה מתועדת של טיפולים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מה ההגדרה שלך למוסך מורשה ?

ההגדרה של מוסך מורשה היא שזהו מוסך עם רישיון ממשרד התחבורה. גם מוסך ציפי (שם בדוי) שמטפל בכל הרכבים יכול להיות מוסך מורשה.

האם אתה מתכוון למוסך מורשה כמוסך של קרסו שמטפל ברנו/ דאציה כמוסך יבואן ?

אין שום בעיה אם הרכב טופל המוסך מורשה מטעם משרד התחבורה שיש לו רישיון עסק ומוציא חשבניות ומנהל רישום תקין של הרכבים הנכנסים והיוצאים על כל המשתמע מכך.

ישנו סוג שלישי של מוסכים המכונים מוסכי מדרכה, אלו הם מוסכים ללא רישיון עסק שנמצאים בחצרות אחוריים של חאפרים שלפעמים אין להם שום הכשרה מקצועית אמיתית ועושים תיקונים/ טיפולים בלי רישום בלי חשבוניות וכמובן בלי אחריות.

אם אתה מתכוון למוסך מהסוג הזה אל תיגע באוטו גם לא עם מקל !

בעל הרכב עבר על החוק ולא קונים רכבים מעבריינים גם אם הבטיחו לך שאלוף העולם במכונאות רכב טיפל באוטו באופן אישי.

פורסם
לפני 11 דקות, Roycohen1979 כתב:

אין שום בעיה אם הרכב טופל המוסך מורשה מטעם משרד התחבורה שיש לו רישיון עסק ומוציא חשבניות ומנהל רישום תקין של הרכבים הנכנסים והיוצאים על כל המשתמע מכך.

יש בעיה עם רכב כזה, אם טופל במוסך כזה ללא שמן מתאים למשל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

זה כבר עניין של היסטוריית טיפולים ורישומים, מוסך מורשה אמור לפרט מה עשה לרכב כולל אילו חלפים השתמש וכו וכו...

לא כל המוסכים המורשים נחשבים נחותים, ישנם הרבה בעלי מקצוע טובים שעובדים לפי סטנדרטיים לא פחות מחמירים מאשר מוסכי יבואן, כאן נכנס כבר כל מקרה לגופו אבל אי אפשר לשלול לחלוטין ובאופן חד משמעי רכב שנמצא מעבר לתקופת האחריות שלו וכבר לא מטופל במוסך יבואן.

פורסם

אני לא פוסל מוסכים שאינם מורשי יבואן, יש כאלו מאוד מוערכים בייחוד לרכבים אירופאים (רון ל-VAG, גבע לצרפתיות וכו').

פורסם

אם אין שום תיעוד של שום טיפול - תודה שלום.

אם יש תיעוד ממסוך כללי, תבקש לראות. תראה באיזה שמן השתמשו, איזה פילטרים, מה בוצע, האם הגיע לטיפולים במועד. האם הכל בוצע באותו מוסך (זה סימן טוב) או כך פעם מוסך אחר (פחות טוב).  אם הכל נראה תקין ובוצע לפי מפרט היצרן, אפשר להתקדם. 

אם תחליט לקנות, ממליץ את הטיפול הראשון לעשות במורשה יבואן ועל הדרך לראות אם יש ריקולים שקטים שצריך לעשות.

• רעיון טוב! 1

פורסם

רכב כזה חדש לא הייתי מסתכל לכיוונו ללא שום מסמך המתעד את הטיפולים שעבר. זה לא רכב ב-10K.

תעבור רכב, יש בהיצע לא מעט כאלו.

• תוכן חדש...