Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי כל כך הרבה שאלות על הגידול , אבל קודם אתן מידע על עצמי.

רווק בן 23 , גר בדירת קרקע עם חצר פרטית משלי , יש כלב גדול בחצר / בבית (תלוי) .

עובד קלאסי מ 8:00 עד 17:00.

אחרי הרבה קריאה באינטרנט יש לי מלא שאלות .

1.איזה סוג תוכי ידודתי וקל לגידול ? (למתחיל) , לא מעוניין שידבר משפטים אבל אשמח אם ילמד כמה מילים .

2.איזה כלוב הכי מתאים ?

3.תוכי צריך לעוף בתור הבית ?

4.תוכי שהולך על הכתף / יד מדובר בסוגים מיוחדים ?

5.איזה אוכל צריך לקנות להם ?

6.כמה כסף מצריכה הקנייה של הכלוב + צעצועים והתוכי עצמו.

7.מה ההבדל בין הסוגים ?

8.מה הכוונה שכותבים "האכלת יד"?

9.האם יש מקומות מסודרים לקנייה ?

ואשמח לכל טיפ , עזרה , לינק לאתר שיסביר לי יותר.

עריכה אחרונה על ידי ProCC

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם

זה עולם ומלואו ואם קראת באינטרנט ולא מצאת תשובות, לא בטוח שפה תמצא (80 קריאות ותגובה אחת) , אנסה לענות בתמצות רב כי באמת שאתה צריך לעשות שיעורי בית מקיפים יותר.
תבין שבבסיס, לתוכים התנהגות הישרדותית שונה מבעלי חיים אחרים, בטבע, תוכי חולה הוא סכנה ללהקה ולכן הלהקה תזנח/תחסל אחד כזה כדי לא למשוך טורפים. לכן תוכי חולה או חלש, יסתיר סממנים חיצוניים עד שיגיע לסף מוות, משמע, אם אתה לא מיומן ולא עושה מעקב משקל באופן קבוע,אתה עלול לפספס את המחלה והתוכי ימות לך בלי סימנים מוקדמים נראים לעין.
כמו כן, ישנם מינים שלא מסתדרים טוב לבד, לדוגמא: תשאיר ג'אקו כל היום לבד ומהר מאוד הוא יחטוף דיכאון, יתלוש לעצמו נוצות או יחלה וימות. אם אתה מחוץ לבית רוב היום, בדוק היטב איזה סוג לגדל, איזה גירויים להשאיר לו (רדיו דולק, או הקלטה חוזרת על עצמה של מספר מילים שתרצה שילמד), בניגוד לכלב או חתול , המעסיקים את עצמם או רובצים וישנים רוב היום,תוכי צריך גירוי וחברה.

לשאלותיך בתמצות:

1. הכי קל, תוכונים /. ציפורי שיר המתחזים להיות תוכים.

2. כמה שיותר גדול, יותר טוב. כמו כן, כלוב בריא הוא כלוב נקי, על בסיס יומי קבוע!

3. תוכי צריך חופש, כדי שתוכי יעוף בתוך הבית,אתה לעולם לא תוכל לשחרר אותו מחוץ לבית. כדי שתוכי יוכל ללכת חופשי בבית/חצר/על הכתף שלך ברחוב, נדרש קיצוץ קבוע של נוצות התעופה. גם פה נדרשת מיומנות ודיוק, אחרת תכאיב לתוכי, או תפגע בכלי דם שנמצא בבסיס הנוצה, כמו כן, התוכי חיה חכמה, תכאיב לה והיא לא תמהר להתקרב אליך בשנית.(יקשה עליך עוד יותר בתהליך הקבוע של קיצוץ נוצות וציפורניים)

4. ראה תשובה 3, כל סוג שתקצץ לו נוצות תעופה, ותרגיל אותו לשבת על הכתף, יעשה זאת.

5. תלוי בסוג התוכי, יש כאלו שאוכלים רק תערובת דוחן וגרעינים, יש כאלו שהתזונה כוללת פירות וירקות טריים.

6. מניח שכמה אלפים לרכישה ראשונית, או שתבנה לבד כלוב גדול. עלות התוכי תלויה בסוג והאם התוכי נקי ממחלות והגיע מהורים בריאים (כמו בכלבים)

7. מה ההבדל בין רוטווילר לגולדן רטריבר ?! אי אפשר לענות על שאלה כזו.

8. גוזלים שבקעו במדגרה ומעולם לא פגשו את הוריהם, אלא מהיום הראשון קיבלו מזון מבן אנוש.

כמו כן, להרבה חיות ולתוכים גם, יש מושג שנקרא החתמה, הגוזל מזהה את הפרומון המופרש מהיצור הראשון שניגש אליו כאל הוריו. לכן אם בחורה טיפלה בגוזל, והוא נמכר לך אחר כך. יתכן מאוד שלעולם לא יתחבר אליך, לא משנה כמה תטפל בו יפה, תמיד תקבל ממנו נשיכות וצווחות.וביום הראשון שתביא בת זוג לדירה, הוא יתחבר אליה כמו מרקו אל אמא...

9.יש כמה חוות גידול /אנשים פרטיים שעוסקים בזה שנים. זה יקר יותר אך מסודר יותר מאשר במקומות מפוקפקים כמו שוק טירה או מודעות עלומות ביד 2.

טיפ אחרון, יש בחור בצפון שמגדל ומאלף תוכים ברמה של לשחרר אותם לחופשי והם חוזרים אליו. מניח שיש לו יותר מידע לתת לך.
נקרא חופש התוכים
מצ"ב לינק לעמוד הפייסבוק שלו-
https://www.facebook.com/1135395826650495?referrer=whatsapp

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

• אהבתי 4
  • מעניין 1

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

תשובה מאלפת ^

רק אוסיף דבר קטן - אם מתפשרים על יכולות דיבור ושאר תכונות של תוכים גדולים ויקרים, אפשר לקחת זוג של תוכים קטנים - ציפורי אהבה, קוקטייל או תוכונים - ומעצם היותם זוג הם יקבלו את תשומת הלב החברתית הדרושה במהלך היום.

עדיין לא החיה האידיאלית לרווק שעובד מחוץ לבית, אבל זה מה יש.

• מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חשוב להזכיר שתוכים (לפחות אלו שלא מדברים) צורחים. ממש צורחים. ממש ממש צורחים. זה עושה המון (ממש המון) רעש. קח את זה בחשבון לפני שאתה לוקח תוכי. מה שלא תעשה - אל תיקח קוניור פטגוניה. יותר נוח וזול (ושקט) לגדל אזעקה מקולקלת לרכב. או שסתם תקנה צ'קלקה מעודפי המשטרה. אותו סדר גודל של רעש, אבל אף אחד לא יאשים אותך עם תרצה לשבור אותה.

עוד בעיה עם תוכים - הם חיים המון זמן. זה לא כמו דג שאם התחרטת, גם ככה הוא ימות ממש מהר. תוכי זו החלטה לעשרות שנים, יותר זמן ממה שלוקח לילד אנושי מלידה עד שהוא יוצא מהבית (במקרה הסביר).

הסיכוי של כל דבר שהוא לא ג'אקו לדבר הוא פחות טוב. זו יופי של המחשה לאיזון בטבע בין יופי לאינטליגנציה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אין לי מה לתרום,אבל לא חושב שהופתעתי ככה בכל השנה האחרונה כמו עכשו שגיליתי שחלק מהתוכים חיים 40-60 שנה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

תוכי: יותר גדול = יותר רעש.

גודל כלוב מינימאלי: שהתוכי יוכל לפרוש את הכנפיים עד הסוף, והן לא ייגעו בכלוב. ועדיף שיהיה גדול מזה.

אני מהמתנגדים לגזירת הנוצות. אין סיבה לגרום לאטרופיה של שרירי החזה. פרט לזה, מסכים עם khc בהכל.

צריך לעשות סוויץ' בתפיסה. זה ממש לא בעל חיים של "שגר ושכח" כמו חתול או כלב, שתתן לו אוכל ומים, טיול ותשחק איתו קצת.

רק מהמאה הקודמת בני אדם התחילו לביית תוכים. זה בעל חיים שחי בטבע על ענף. כל מה שהוא לא רוצה/לא צריך, הוא פשוט זורק/מפיל למטה=מלכלך המון.

תוכי צריך גירוי מנטאלי כל הזמן.

התוכים הגדולים יפגינו אינטליגנציה גבוהה יותר, אבל לא בהכרח. זני הקקדו/ג'קו/ארה/דררה/באדג'י יכולים ללמוד משפטים/להבחין בין אובייקטים/לקבל פקודות. כמו ילד בן שנתיים/שלוש.

להתרחק ממקומות כמו שוק הציפורים בכפר קאסם.

אתה רוצה לקנות תוכי שיש לו הורים עם גנטיקה טובה.

לגבי תזונה, חלק אוכלים תערובת, חלק כופתיות. זה הבסיס. מעבר לזה ירקות/פירות. את הבוטנים למיניהם מומלץ לשמור לאילוף.

ולא להתלהב מסרטוני הטיקטוק. עם כמה שהם מקסימים, אתה רואה שם רק כמה שניות של התוכי, מתוך יממה שלמה.

אני אוהב תוכים גדולים, מחכה להזדמנות כשתהיה לגדל ג'קו/קקדו/אמאזון. אבל אני לא יודע אם זה ייקרה. אלה זנים שמצריכים יותר תשומת לב מילד, ולא במקרה אלה הזנים שהכי נפוצים בבתי מחסה לתוכים בארה"ב.

פורסם (נערך)
לפני 1 שעה, Legend כתב:

זה ממש לא בעל חיים של "שגר ושכח" כמו חתול או כלב

מתנצל שאני חורג מהנושא, אבל כלב הוא ממש לא בעל חיים של שגר ושכח.

על חתול אפשר להתווכח, בעיקר כי צריך להגיד את המונח "שגר ושכח".

כלב היא חיה שחייבת אינטרקציה חברתית עם בני המין שלה והמשפחה שלה, לצערי יש בעלי כלבים שחושבים שהוא יכול להסתפק ב5 דק בבוקר ועוד 20 דק לפני השינה כשאין נפש חיה ברחוב ושכל פעם שהוא מתקרב לכלב אחר להריח אותו מושכים אותו חזק מהרצועה כי למי יש זמן לזה עכשיו.

כלבים חייבים יחס גם מהמשפחה שלהם, טיול זה זמן מצוין ליחס אבל אנשים מעדיפים לטייל לספסל הקרוב ביותר כדי שיוכלו לשבת עם הטלפון בשקט בלי שהאישה או הילדים יפריעו.

לצערי הרבה מאוד כלבים גדלים בלי שום אינטרקציה, מה שגורם להם להיות חרדתיים,אגרסיבים ועצובים יותר.

עריכה אחרונה על ידי Katom
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 2 שעתיים, Legend כתב:

תוכי: יותר גדול = יותר רעש.

לאו דווקא.

גידלת פעם ציפורי אהבה ? 

קטנים אבל מרעישים עולמות.

לפני 9 שעות, pooh-bear כתב:

עוד בעיה עם תוכים - הם חיים המון זמן. זה לא כמו דג שאם התחרטת, גם ככה הוא ימות ממש מהר. תוכי זו החלטה לעשרות שנים, יותר זמן ממה שלוקח לילד אנושי מלידה עד שהוא יוצא מהבית (במקרה הסביר).

אני רואה בזה דווקא יתרון, לא בעייה והלוואי שהיה לי שת"פ בבית 😅 - אין ספק שהייתי מתעסק גם במינים הגדולים .

(אחרי נסיון של לפחות 15 שנים בגידול תוכים קטנים - תוכונים {שגם מאריכים ימים יחסית לגודלם} , ציפורי אהבה מכל הסוגים וקוקוטלים {הכי פחות התחברתי} )

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני 39 דקות, חולגי כתב:

לאו דווקא.

גידלת פעם ציפורי אהבה ? 

קטנים אבל מרעישים עולמות.

שמעת פעם תוכי גדול, אבל ממש גדול (מהאלה עם מוטת כנפיים של מטר), צורח? עדיף להיות במטווח בלי אטמי אוזניים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
שמעת פעם תוכי גדול, אבל ממש גדול (מהאלה עם מוטת כנפיים של מטר), צורח? עדיף להיות במטווח בלי אטמי אוזניים.
בניגוד ל-ארה/מקאו (התוכי הממש גדול) צווחה של קקדו באטרף היא הדבר הנוראי באמת.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

• תוכן חדש...