Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי יבואנים אחרים, העיקרי זה כלמוביל שמייבא יונדאי הייברידי והשני זה יבואן קיה. שניהם הביאו דגמים הייברידיים החל מ 2017 עם אחריות 7 שנים לסוללה ביונדאי ו 5 שנים בקיה. לכן עדיין מוקדם בשבילם להציע תוכנית ביטוח לסוללה בתשלום כי כל הסוללות עדיין באחריות יבואן. מניח שגם הם יציעו תוכנית דומה בבוא הזמן

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

למה לדרוש אחריות רק לסוללה? תדרוש אחריות לכל האוטו.

מה עם תיבת הילוכים היברידית ECVT? - כוללת 2 מנועים חשמליים ( קומפלט ~ 35 אש"ח) - לא כלול באחריות מורחבת.

יחידת ניהול חשמל היברידית  PCU? בערך 25 אש"ח - לא כלול באחריות מורחבת, כן כלול באחריות מקורית של 5 שנים.

המחירים של טויוטה פריוס, יאריס יותר זול, אבל לא בהרבה. 

גם מנוע בנזין או גיר אוטומטי הם יקרים - אין אחריות - לא קונה!?

עלות אחריות רק לסוללה ל 5 שנים נוספות (עד גיל 10 שנים או 200 אלף ק"מ), כולל תשלום על בדיקה שנתית ~ 2500 שקל ( 30% ממחיר סוללה חדשה!), אבל הסיכוי שסוללה תתקלקל בזמן הזה הוא 2%.

תשלם כל הזמן הזה ליבואן, אבל הסוללה תתקלקל לך בשנה ה 11 או אחרי 200 אלף ק"מ כאשר כבר אין אחריות? היבואן הוא לא טיפש.

חוץ מזה, כל קונה רכב היברידי משומש של טויוטה יכול לקחת אותו לבדיקת סוללה ובמידה וסוללה תקינה, לקנות אחריות מורחבת לסוללה בעצמו (לא חייב רצף אחריות)

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 34 דקות, EvGriga כתב:

עלות אחריות רק לסוללה ל 5 שנים נוספות (עד גיל 10 שנים או 200 אלף ק"מ), כולל תשלום על בדיקה שנתית ~ 2500 שקל ( 30% ממחיר סוללה חדשה!), אבל הסיכוי שסוללה תתקלקל בזמן הזה הוא 2%.

הארכת אחריות בטויוטה סביב ה 300-400 ש"ח לשנה כולל בדיקת הסוללה בטיפול השנתי.

לפי שיטתך- גם ביטוח מקיף לרכב חדש לא צריך לעשות כי הוא עולה נניח 10000 ש"ח לשנה *6 שנים שאחזיק ברכב זה 60,000.

אבל מה,אם חלילה ילך טוטאלוסט לא הבנת שתישאר ללא שקל ביד.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

מתוך תקנון תוכנית הארכת האחריות לסוללה ההיברידית:

עלות תוכנית הארכת האחריות לרכב עד גיל 10 היא 369 ₪ כולל מע"מ

עלות הבדיקה מורחבת לסוללה: 18 דקות עבודה  (108 שקל), לפי 360 שקל לשעת עבודה כולל מע"מ במוסך יובאן.

עלות בדיקת סוללה רגילה: 6 דקות ( 36 שקל)

ניקוי או החלפת מסנן האוויר של הסוללה - 6 דקות (36 שקל)

ס"כ מינימום: 369 + 36 + 36 = 441 שקל (כולל בדיקה רגילה)

ס"כ מקסימום: 369 + 108 + 36 = 513 שקל ( כולל בדיקה מורחבת)

https://www.toyota.co.il/download/cms/ilhe/תקנון הארכת אחריות מצבר היברידי - ינואר 2019_tcm-3123-879463.pdf

מחיר ביטוח צריך להיות תואם סיכון ומחיר המוצר.

ביטוח מקיף לרוב תואם סיכון + רווח של ~ 30% לחברת ביטוח.

אם מבקשים ממך 10 אלף שקל עבור ביטוח מקיף - כנראה אתה נהג מסוכן עם הרבה תביעות או נהג צעיר.

• מעניין 1

פורסם
לפני 6 שעות, zvit כתב:

אין לי מושג מאיפה הבטחון שלסוללה חדשה יש אחריות ליותר משנה - אני בכלל לא בטוח שהאחריות על סוללה חדשה היא כאורך האחריות על רכב חדש.

אתה יודע במקרה בוודאות מהי תקופת האחריות על סוללה חדשה של הייבואן ?

קצת נשמע לי מוזר שהאחריות על מצבר רגיל תוצרת וורטא/בוש אתה מקבל 24 חודשי אחריות ועל מצבר שמחירו 10K אתה תקבל אחריות של שנה בלבד.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני חושב שהציטות הזה די ברור:

האחריות על כל חלקי החילוף המקוריים היא עבור 12 חודשים ללא הגבלת ק"מ

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

ובינתיים בארה"ב:

אחריות מקורית לסוללה היברידית, ללא דרישת בדיקות או תשלומים נוספים : 10 שנים או 240 אלף ק"מ.

אחריות מקורית על שאר מערכת היברידית נשארת 8 שנים או 160 אלף ק"מ (בארץ 5 שנים או 100 אלף ק"מ)

Enhanced Hybrid Battery Warranty

Starting with the 2020 model year, every Toyota Hybrid Battery Warranty is being increased from 8 years or 100,000 miles to 10 years from date of first use, or 150,000 miles, whichever comes first

פורסם
לפני 5 שעות, EvGriga כתב:

למה לדרוש אחריות רק לסוללה? תדרוש אחריות לכל האוטו.

אם מדברים על אחריות, אז אפשר להוסיף גם את מערכת מיזוג האוויר המיוחדת ברכבים היברידיים.

למשל, אם הולך המדחס של המזגן, שהוא מדחס חשמלי (בניגוד למדחסים רגילים שמונעים בכח המנוע) , אז העלות שלו גם גבוהה מאד.

פורסם

לא ידוע על תקלות במדחסי מיזוג האוויר, ואת החלק הז דווקא אפשר למצוא בפירוק במחירים סבירים יחסית - בגלל שהוא חלק שלא נדרש (כי אין בו תקלות)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 6 שעות, EvGriga כתב:

אני חושב שהציטות הזה די ברור:

האחריות על כל חלקי החילוף המקוריים היא עבור 12 חודשים ללא הגבלת ק"מ

לדעתי בקשר לסוללות רצוי להתקשר עם הייבואן ולברר את הסוגייה.

למשל בצ'מפיון האחריות על כול החלקים המקורים היא לתקופה של שנתיים.

Untitled.jpg

פורסם
לפני 8 שעות, מרק10 כתב:

קצת נשמע לי מוזר שהאחריות על מצבר רגיל תוצרת וורטא/בוש אתה מקבל 24 חודשי אחריות ועל מצבר שמחירו 10K אתה תקבל אחריות של שנה בלבד.

כי זה לא מצבר, זו סוללה עם תאים מסוג אחר, שעוברת שימוש הרבה יותר "מתעלל" לעומת מצבר של רכב, ובישראל- בתנאים שלא ממש נוחים לה (סוללות לא אוהבות מזג אוויר חם, זה נכון לגבי כל הסוגים- למרות שמצברי עופרת קצת פחות סובלים מזה)

פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, Pika007 כתב:

כי זה לא מצבר, זו סוללה עם תאים מסוג אחר, שעוברת שימוש הרבה יותר "מתעלל" לעומת מצבר של רכב, ובישראל- בתנאים שלא ממש נוחים לה (סוללות לא אוהבות מזג אוויר חם, זה נכון לגבי כל הסוגים- למרות שמצברי עופרת קצת פחות סובלים מזה)

מכלול הסוללות בשפה מקצועית של הייצרן נקרא מצבר HV או battery pack. גם מצבר רגיל חומצת עופרת מורכב מ-6 תאים.

למצבר חומצת עופרת רגיל ברכב חדש המותקן ביאריס יש  אחריות של שנה לפחות לעומת מצבר HV מגיע עם אחריות שנעה בין 5-7 תלוי בייצרן לכן הטיעון שלך לא מחזיק מים.

* בכללי אני מסכים איתך שמצברים/סוללות רגישיםלחום גבוה.

Untitled.png

image.png

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, מרק10 כתב:

מכלול הסוללות בשפה מקצועית של הייצרן נקרא מצבר HV או battery pack. גם מצבר רגיל חומצת עופרת מורכב מ-6 תאים.

למצבר חומצת עופרת רגיל ברכב חדש המותקן ביאריס יש  אחריות של שנה לפחות לעומת מצבר HV מגיע עם אחריות שנעה בין 5-7 תלוי בייצרן לכן הטיעון שלך לא מחזיק מים.

* בכללי אני מסכים איתך שמצברים/סוללות רגישיםלחום גבוה.

השמות לא ממש מעניינים אותי, בישראל נוצר מצב מוזר שהסוללה שתקועה בכל רכב בנזין היא "מצבר", אבל ברכב חשמלי מתייחסים אליה בד"כ כ "סוללה". באנגלית הכל battery.

כל סוללה/מצבר/וואטבר לשימוש שהוא לא הפלאפון/מצלמה/מכשיר קטנטן שיושב בכיס שלך מורכב מכמה תאים, כי הוולטאג' של תא בודד הוא נמוך. במקרה של סוללת עופרת בסביבות ה 2.1 וולט, סוללות ליתיום למיניהן לרוב 3.6-3.7 (למעט LIFEpo), סוללות ניקל מטאל כמו ה "מצבר HV" הזה- 1.2

היצרן חייב לתת לסוללה ברכב אחריות ארוכה אחרת אף אחד לא יקנה אותו. סוללות ניקל מטאל מצד אחד יכולות להחזיק מספר גדול של מחזורים (עד 2000 בערך לתאים איכותיים) ובמכשירים שעושים בהם שימוש יומיומי יש פחות דאגות (מאפקט זיכרון, פריקה עצמית וכו' וכו'), ומצד שני- בשימוש לא נכון או תנאים בעיתיים אתה יכול להרוג את התאים או לכסח את הקיבולת האפקטיבית שלהם מהר מאוד. 

אני לא יודע אם היבואן אכן נותן עליה רק שנה אחריות ואת זה פות"ש צריך לבדוק, אבל עבור סוללה מוחלפת- זה ממש לא יפתיע אותי. לתת "אחריות על הסוללה" זה בעצם לתת אחריות על המצב הנוכחי של מערכת החשמל ברכב.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם (נערך)

אני החלפתי סוללה בטויוטה,

אחריות 12 חודשים בלבד.

היתה תקופה של כמה חודשים שבהם היה לי ביטוח וגם אחריות באותה עת.

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 17 שעות, Pika007 כתב:

בשימוש לא נכון או תנאים בעיתיים אתה יכול להרוג את התאים או לכסח את הקיבולת האפקטיבית שלהם מהר מאוד. 

הדרך היחידה שאני חושב שאפשר לעשות שימוש לא נכון בסוללה זה לנסוע בלי דלק, ולתת לסוללה למות גם כן, ככה גם תגמור את משאבת הדלק על הדרך.

מעבר לזה - מחשב ניהול של המערכת ההיברידית אמור לדעת לבד לדאוג לתנאי פעולה אופטימליים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...