Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפורד פוקוס ST LINE החדשה נמכרת במחיר קורץ , אחרי שקראתי מבחנים מדובר בעסקה לא רעה, במיוחד לאלה שמחפשים רכב משפחתי אך גם מרגש, האמנם?!

מה דעתכם, האם מדובר באמת במחיר טוב, או מה הקאצ'? האם יש משהו שלא שמתי לב אליו? אולי בגלל שמדובר בפורד? האם הייתם בכלל קונים פורד? אני יודע שהפוקוס הישנה גורלה נחרץ בגלל הגיר הרובוטי הבעייתי, כאן מדובר בגיר פלנטרי, רק לא הבנתי מאיזה יצרן הגיר, ואם בכלל מוכח או מוצלח.

המנוע הזה 1.5 טורבו אקובוסט, נשמע לי די דומה בנתוני המנוע של הסיוויק 1.5 טורבו (הידוע בבעיית דילול השמן), מתנצל מראש אם השאלה מפגרת, אך האם יכול להיות קשר כלשהו בין שני המנועים האלה?

עוד שאלה, למה הרכב עדיין חדש וכבר סובל מאמינות נחותה לפי הסקר הזה:

https://www.whatcar.com/news/2019-what-car-reliability-survey-family-cars/n20053

הבעיה שלא הצלחתי למצוא יותר מדי מידע על מה מדובר למעט 2 recalls.

פורסם

למה שיש קאץ'? אמנם הפוקוס שמגיעה עכשיו כבר צברה ותק באירופה. המנוע שלה דומה לזה הקיים בקוגה שנמצאת כאן כבר כמה זמן. אתה לא מהמר על כלום. הגיר רחוק מלהיות אותו אחד שהיה בדגמים הישנים. ( שש שנים עברו מאז) זה גיר פלנטרי (מה שקוראים אוטומטי רגיל) . 

הסקר שהבאת מהמגזין הבריטי חסר כל ערך ממשי ,מכיוון שבכלל לא מובן איך בכלל נמדדה האמינות (תקלות בניווט לוויני?). הדבר היחיד הוא שהדרוג שם יחסי לקבוצה. אבל אם תראה עמוד קודם אז דאצ'ה סנדרו יותר אמינה מטויוטה והונדה . וזה יהיה השיקול שלך לקניה?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 1 שעה, omerkot כתב:

מנועים שונים לחלוטין אפילו בבסיס... זה של הסיוויק בן ארבעה צילינדרים וזה של פורד עם שלושה...

וואוו, יצאתי ממש משולש. 🤪

מה שמעניין, הפוקוס לפחות לפי הנתונים והמבחנים די חסכונית, לעומת זאת הקוגה רחוק מאוד מזה, אני משער שזה בגלל המשקל ותיבת ה8 הילוכים במקום 6, לא? או שצפויה לי צריכת דלק לא מקובלת? אני שואל כי שמעתי שגם הדגם הישן של הפוקוס אחרי 2015 היה אמור להיות עם מנוע טורבו חסכוני, אך בפועל הוא בזבזן רציני.

ZAF,זה לא השיקול לקניה,

אך לא בא לי לקנות רכב בכ130K אולי קצת פחות ואחרי 5 שנים יהיה שווה בקושי 30 אם לא 20, והדרך לשם תהיה מסע ייסורים מיגע.

בגלל זה שאלתי, אם מישהו מכיר תקלות לדגם בשנתיים שהוא על הכביש (בחו"ל), אשמח לשמוע, אם אין, תענוג.

אני אסביר ממה הכוונה שלי בהימור, קח לדוגמא את הקוגה, כחבילה, מדובר בג'יפון מעניין, די מאובזר ולא רע בפני עצמו, אך נכון לכרגע, הוא פשוט נכח כישלון בשוק הרכב הישראלי, מספיק לבדוק עד כמה המכירות שלו בתחתית כדי לראות זאת.

נ.ב מוזכר כאן בפורום רבות על זה שאופל הינו מותג מת בארץ, ובטבלת המכירות האחרונה לחודש מאי אפשר באמת להבין, אך פורד ממוקמת בדיוק לפניה גם הרחק מאחור בטבלה, מה הסיבה?

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם

קוגה בתחתית כי פורד בארץ בתחתית. הנזק התדמיתי של פורד בעקבות סיפורי הפוקוס הרובוטית הוא עצום, עד כדי שיבואן הפסיק למכור כמעט את כל הקו האירופאי משיקולי כדאיות . (למעשה אי כדאיות כלכלית, שילוב של המחיר הלא אטרקטיבי שקיבל על דגמים ועלויות התמיכה שלו בגירים התקולים) 

אתה מנסה להתנבא האם תהייה תקומה למותג או לא? אם עד כדי כך אתה חושש, חפש דגם ומותג אחר שאתה מאמין בו.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 52 דקות, zaf כתב:

למה שיש קאץ'? אמנם הפוקוס שמגיעה עכשיו כבר צברה ותק באירופה. המנוע שלה דומה לזה הקיים בקוגה שנמצאת כאן כבר כמה זמן

אין קשר בין המנוע של הפוקוס לזה של הקוגה. לפוקוס שלושה צילינדרים ולקוגה ארבעה. בנוסף לפי דיווחים מחו"ל וכמה מקרים בהם נתקלתי בארץ המנוע של הקוגה ושל הפוקוס דור קודם (לאחר מתיחת פנים) רחוק מלהיות מופת לאמינות.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 1 דקה, שי כתב:

אין קשר בין המנוע של הפוקוס לזה של הקוגה. לפוקוס שלושה צילינדרים ולקוגה ארבעה. בנוסף לפי דיווחים מחו"ל וכמה מקרים בהם נתקלתי בארץ המנוע של הקוגה ושל הפוקוס דור קודם (לאחר מתיחת פנים) רחוק מלהיות מופת לאמינות.

החכמתי , תודה.

פורסם (נערך)

קראתי כמה חוות דעת באתרים בחו"ל,

נראה שב2018 הרכב סבל פה ושם מתקלות בודדות, ומ2019 בינתיים נראה הרוב די מרוצים מהרכב, הבעיה שהוא גם עדיין חדש ורק בן שנתיים ואי אפשר ההסיק מזה מסקנות.

התקלות שראיתי בינתיים רק לרכבים שנת 2018.

1 חלונות פתאום לא נפתחים או נסגרים.

1. תיבת הילוכים שלוקח לה כמה שניות לעבור לרווירס (אני מדבר על 10-15 שניות).

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, שי כתב:

בדקתי את הקוגה הישנה, אבל לא הצלחתי למצוא יותר מדי תלונות ולי השתקפה תמונה שונה ממה שתיארתה, ונשמע שהרכב דווקא כן אמין,

בכל אופן, לא חושב שזה ישנה כל כך לדיון כאן כי בסופו של דבר באמת מדובר במנוע/גיר שונים, ובכלל כל הרכב בנוי אחרת ושונה מהדגם הנוכחי, שעל פניו נראה שיש קוגה חדש שבנוי על הפלטפורמה של הפוקוס החדשה.

בכל אופן, אני אישית לא ירדתי עדיין מהרכב, כי לפי מבחנים באמת נשמע כמו רכב חלום במחיר הזה, לכן אני ממשיך בבדיקות שלי, ואעדכן, יכול להיות שתהיה לי אפילו אחת בחודש/חודשיים הקרובים 😊, ובטח אשמח לשמוע את חוות הדעת של קארספורום אחרי הבחן שלה בקרוב.  

פורסם

מכיוון שזה מנוע חדש עם תיבת הילוכים חדשה אי אפשר לנבא את האמינות או את השוק.

אבל לפחות לפי מבחני דרכים, נראה שזה עסקה מעולה במחיר יחסית נמוך ולפי דעתי היבואן תפר מחיר בשביל להחזיר את הפוקוס ובגדול.

החיסרון הכי גדול ברכב מבחנתי זה חוסר בפתחי מיזוג לשורה השניה.

טסלה 3 2022

פורסם

פתחי מיזוג מאחור פחות קריטי בשבילי כל עוד המזגן טוב, ואת זה אבדוק בנסיעת מבחן, מה שיותר חשוב לי זה פתחי USB, והבנתי שיש מאחור שקע 12וולט, וזה בגלל מכשירי המסך של הילדים, שיטעינו בלי לשגע אותי.

במאזדה 3 שהיתה לי המזגן היה חזק מאוד וספק את הסחורה ליושבים מאחור בלי פתחי מיזוג ולא שמעתי אפילו תלונה אחת למרות שהרכב היה ממש כהה, אך ב208 למרות שהרכב קטן יותר, זה קצת מורגש, הילדים מתלוננים מידי פעם על כך בימים החמים וזה בסוף איכשהו משתפר אך אחרי הרבה מאוד זמן נסיעה כי גם המזגן לוקח לו הרבה מאוד זמן עד שהוא באמת מתחיל לקרר.

לגבי האמינות, מקווה שאני לא טועה, אך בהתבסס על הדגם הבעייתי לפני 5שנים מינוס, הבעיה העיקרית שלו היתה הגיר הרובוטי כפול המצמדים, שכאן כבר מדובר בגיר פלנטרי רגיל, בנוסף קראתי סקרי אמינות רבים, ופורד נחשבת כמותג לא רע מהבחינה הזו, ובאמת התלונות העיקריות כ95% אולי אפילו יותר הן בגלל הגיר הרובוטי הידוע לשמצה.

בגדול הרכב די מושלם, לא נראה הכי יפה, אך לא רע, נוח, מרווח מאוד, חזק, איכותי, מאובזר ובטיחותי, ומהנה לנהיגה, נושא השוק פחות קריטי לי אם הרכב יהיה מוצלח, אך נשארת לה נקודת האמינות שעל פניו אמורה להיות בסדר, אך באמת אי אפשר לנבא כל עוד הרכב חדש, וזה ההימור שאני הולך לקחת במידה ואקנה את הרכב.

פורסם

בהודעות הקודמות כתבת שירידת ערך כן משמעותית לך. אני מניח שהדבר תלוי בכמה משמעותית תהיה ירידת הערך משאר הרכבים. שים לב לרמת המוסכים של פורד (לפחות באזור הצפון היא לא משהו). 

פורסם

מוסכי פורד באזור המרכז, אלו שאני מכיר אישית מספקים שירות טוב ורמה טובה. גם אלו שברעננה וגם בפתח תקווה. דווקא מזה לא הייתי מוטרד. דלק מוטורס הם מהיותר מוצלחים בשרות הלקוחות.

פורסם

אני גם כך מטפל בפיג'ו בחדרה או תל אביב,

מה שאמרתי זה הימור שאני צריך לחשוב עליו טוב טוב לפני שאני סוגר,

בגדול אני מרגיש שהרכב הזה יצליח, כי הוא פשוט מצויין, ועוד במחיר ללא תחרות.

• תוכן חדש...