Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כאן הרבה חברים מב"ש. הם יודעים יותר טוב ממני איך המוסך המורשה הספציפי שם.

זה בטוח עדיף על איזה חאפר שצובע בחצר, אבל אולי יש אפילו יותר טוב מהם. לא יודע. לא מהאיזור...

מה שיעזור לך מאד במכירה אלו התמונות שהעלית כאן. מי שיראה אותן יבין שלא קרה שום דבר נורא לאוטו.

תיעוד טיפולים ממוסך מורשה תמיד מתקבל בעין יפה אצל קונים...

• רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין שום עניין מסובך בהחלפת מכסה מנוע, אבל אם עושים עבודה פחחות יפה לפינה העקומה אז אפשר לחסוך את זה, אז אולי כדאי. אני אישית הייתי רוצה חדש.

אתה יכול "לזרוק" את הרכב אבל בלי ליווי צמוד של מה בדיוק עושים ברכב, זאת תהיה בעיה. 

אם אתה לא מעורב, אז השמאי יחד עם הפחח במוסך מחליטים וחברת הביטוח בדרך כלל מאשרת ועושים תיקון. 

רוב בעלי הרכבים לא ממש מתעניינים והפחח,  בחסות/אישור השמאי, עושה את התיקון שנראה לו. 

בהחלט מגיע לך חלקים רק מקוריים, יתכנו נזקים נוספים שלא נראים לעין אחרי פירוק הכנף והפנס. 

תדרוש מהמוסך לערב אותך בכל החלטה ואישור שלך לתיקון, כי נכון, חברת הביטוח משלמת, אבל זה הרכב שלך. 

אתה לא חייב להגיע למוסך ולעקוב אבל בהחלט ראשי לקבל תמונות של הנזקים נוספים שנמצאו, העתק הצעת מחיר לביטוח (למעקב איזה חלקים רוצים להחליף) וכו'. 

אמת לגבי חברת הביטוח שלך ותנאי הפוליסה, זה לא רלוונטי אם חברת הביטוח של הפוגע מכסה את הנזק. רק חשוב שהפוגע יאשר לחב' הביטוח שלו כי זה נזק צד שלישי שלו. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה לכולם, אם הוא לוקח אחריות מלאה על המעשה ומעוניין להפעיל את הביטוח שלו, מה עכשיו אני אמור לעשות לקחת את הרכב למוסך ולהגיש חשבונית לו? לביטוח שלו? מה בדיוק הפרוצדורה

פורסם

בסיום התיקון, ורק לאחר שהוא בוצע לשביעות רצונך המלאה, אתה משלם למוסך בהמחאה שלך, דחויה ל90 יום.

במקביל, אתה מגיש (באמצעות סוכן הביטוח שלך, או פקיד תביעות של המוסך, אם יש כזה), תביעה לתשלום לחברת הביטוח של הפוגע.

יש להם טופס שתצטרך למלא (פרטי התאונה, מה קרה, מה הנזק... לא סיפור).

בנוסף, אתה מצרף את דו"ח השמאי וקבלות על התיקון. אתה רשאי לצרף הוצאות נוספות שהיו לך (קודם כל שכ"ט השמאי, אבל גם נסיעות, הפסד ימי עבודה וכו'.

כמובן שהם לא אוהבים/נוהגים  לשלם את זה, אבל אם חלילה זה יגרר לבסוף לבית המשפט (מסיבה כלשהיא), השופט כן יחייב אותם לשלם לך סכומים נוספים, אם דרשת אותם מלכתחילה, ואם הם הוגנים).

זו מעין "תעודת ביטוח" שלך, שתגרום להם שהם יעדיפו "לסגור" איתך על הנזק+ שמאי ולא לגרור אותך יותר מידי.

במצב עניינים תקין (פוגע שמודה באשמה, חברת ביטוח הוגנת ותביעה שלא נראית מופרזת ומנופחת) אתה אמור לקבל את הפיצוי לפני שההמחאות שלך מגיעות לפדיון.

• אהבתי 2

פורסם

תודה רבה אתה לא פחות ממקצוען ועזרת לי מאוד! 

וכמובן תודה גם לכל השאר, מחר אלך כנראה למוסך, אעדכן משם אם משהו יסתבך.

פורסם

גש למוסך מורשה יבואן.  החלקים יוחלפו בחלקים חדשים כי הרכב חדש ואת זכאי לכך מהביטוח. הצביעה תהיה כמובן בארץ אז תדאג לבקש צביעה איכותית (הצבע הוא לא הבעיה אלא הגימור ואיכות הצביעה). מהביטוח תקבל פיצוי על ירידת ערך (משהו כמו 2% להערכתי) ואת התמונות האלו תשמור היטב ליום המכירה יחד עם דוח השמאי והחשבונית של מה בדיוק עשו במוסך. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

השמאי צודק 100%.

האוטו יוצא רק פעם אחת מהמפעל מושלם עם קווים ישרים. ברגע שפחחים מתחילים לפרק/להרכיב/להחליף חלקי מרכב בד"כ זה כבר לא חוזר להיות אותו הדבר. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

הלוואי שזה היה נכון!

שום רכב סטנדרטי, מפס יצור המוני לא יוצא מושלם ועם קווים נקיים. 

כמעט כל רכב לאחר שירד מהליין, עובר כיווני פח "ויישור קוים" שאם היית רואה בעיניים שלך איך עושים את זה היית חושב שאתה חולם או באיזה מוסך פחחות "בחצר של מישהו" כפי שמישהו כאן כתב. 

יש במפעל מרכז פחחות לביצוע תיקונים שונים (גם בפס יצור דברים לפעמים לא הולכים כמו שצריך) ופירוק חלקים והרכבתם מחדש כולל לעיתים צביעה חוזרת.

תכל'ס יש טורלנסים של מילימטרים בבודי של רכבים מפס יצור וזאת כדי להפחית עלויות יצור.

גם אחרי פחחות סטנדרטית מקומית של פחח עם קצת ניסיון ורצון, הקווים של הרכב חוזרים להיות פיקס, בטוח אחרי תאונה קטנה שכזאת ועם חלקים מקוריים. 

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, ariel126 כתב:

אני לא מכיר כל כך מוסכים, השאלה אם מבחינתי מספיק יהיה ״לזרוק״ את הרכב במוסך המורשה של סקודה בבאר שבע, וזה יהיה מספיק מבחינתי? 

המוסך הוא מוסך שבמקרה גם בהסדר הביטוח, לא עדיף שמי שנוגע באוטו יהיה אך ורק מוסך מורשה? כמו שאמרת אם מדובר בהחלפת חלקים אז עדיף שיתבצע על ידם שאוכל להיות רגוע שהכל מקורי, וגם בעתיד אם ארצה למכור הרכב, אז שגם כל הבלאגן הזה יהיה מתועד שטופל על ידי המורשה ולא איזה חאפר. 

קיבלת פה הרבה תשובות, כולן בערך אותו דבר. נסכם בקצרה:

כל חלק חדש שיותקן ברכב, בין אם מקורי או חליפי - לא מגיע בצבע הרכב ודורש צביעה. בגלל שהרכב חדש, אתה זכאי למקורי, אותו יצבעו לפי הקוד צבע של הרכב. בגלל שהרכב חדש מאוד, אני לא צופה להבדלי גוונים , אלא אם בעל המקצוע מצטיין בלהיות גרוע. 

לגבי ירידת ערך, למיטב ידיעתי, כל מה שמתפרק עם ברגים ומתחבר עם ברגים, לא גורר ירידת ערך. אבל תבדוק עם השמאי. 

לא הייתי חושש מהחלפת מכסה מנוע או טמבון, ההחלפה של שניהם די פשוטה (וגם אם לא יוחלפו, בכל מקרה צובעים, כן ?)

לגבי הטמבון, אם הוא רק משופשף קלות ומדובר רק בצבע, אפשר פשוט לצבוע. בעל מקצוע רציני יפרק את הטמבון מהרכב בשביל צביעה. 

לגבי מכסה המנוע - כמו שאמרתי וכפי שציין חבר נוסף, אם ניתן ליישר אותו לרמת השלמות ולתת תיקון צבע מינימלי עם מכחול, אולי זה עדיף על פני החלפה, אבל לפי התמונה הצבע שם ממש התפוצץ בגלל הכיפוף, לא נראה לי שזה בר תיקון על ידי יישור + מכחול, צריך מעבר. בנוסף, אם המכסה מנוע מאלומיניום, מה שעלול להיות(יש לך מגנט בבית? תצמיד אליו) - לא בטוח שמישהו בכלל יסכים לנסות לתקן את זה, מניסיון. 

אין לי ניסיון בתיקוני פחחות במימד. אם אתה כבר נוסע למימד,  תיכנס גם ל"פארק הרכב גבי" שממש צמוד אליהם. תחפש את עלי מנהל העבודה ותשאל מה הוא ממליץ לעשות.  תבחר לתקן כמובן איפה שבא לך :)

בהצלחה. 

עריכה אחרונה על ידי Superdror
  • אהבתי 1
פורסם

אם עוד לא השארת את הרכב במוסך כבר..
אני ממליץ כל מוסך ברחובות, הבחור שטיפל בי קוראים לו מתן, הגעתי עליו דרך קבוצה של סיאט בפייסבוק, המליצו לי עליו וחייב להגיד שלא היו רואים שעבר לרכב תאונה.
לזמלי, הייתי אשם בתאונה, לרכב השני לא קרה כלום, לי הנזק היה של 22/23 אלף ₪, אבל המוסך הזה היה עובד עם הביטוח. אבל כמו שכתבו לך, לך לא אכפת כי אתה לא אשם.

אם אתה מעוניין, אחפש לך את השם המדויק של המקום.

פורסם

עדכון:

שמתי היום את הרכב במוסך, עוד לפני שהציצו הפחחים בדו״ח השמאי, הציעו כבר להחליף את המכסה, טמבון פנס כנף, כל החזית של הרכב כמעט.

עכשיו אני שואל אתכם כי אין לי כל כך ניסיון בזה, התייעצתי עם השמאי שלי, הוא טוען שאין צורך בהחלפת מכסה מנוע ושזה ממש לא מומלץ בשביל מכה כזאת קטנה להחליף מכסה מנוע שלם. 

מדיבור שיצא לי עם העובד שם, הבנתי כמו שהסברתם שהחלקים מגיעים בצבע יסוד וצריכים לעבור צביעה, עכשיו הוא הבהיר לי שהצביעה הזאת תתגלה בכל מכון של בדיקת רכב, משהו שאני חשבתי שלא יקרה. 

בכל מקרה השאלה שלי היא האם לפי זה שווה להחליף מכסה מנוע או לא?

קצת על עצמי, קודם כל זה רכב של ההורים לא שלי, דבר שני כשאני קונה רכבים לעצמי יצא לי 3 פעמים בערך, אני פוסל באופן גורף רכבים שעברו החלפות חלקים, לא נכנס בכלל לפינות כאלה, לכן הנטייה שלי היא לא להחליף את המכסה מנוע ולשמור על הרכב כמה שיותר מקורי אפילו אם יהיה בו תיקון צבע.

נ.ב עוד הסבירו לי שם שגם בשביל התיקון הקטן במכסה מנוע יצטרכו בלאו הכי לצבוע את כל המכסה דבר שלא הבנתי כל כך למה, שורה תחתונה מה אתם חושבים? 

תודה

פורסם

חלקים בכל מקרה מחליפים(כנף, טמבון), גם אם לא מחליפים , צובעים - בשני המקרים צובעים, בשני המקרים זה יתגלה במכירה. תצלם את האוטו לפני התיקון ואחרי.

אני הייתי מחליף בתנאי שכל החלקים מקוריים.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

פורסם

הפחחים צריכים להתפרנס.

להחליף חלקים ולצבוע אותם, זו פרנסה טובה וקלה הרבה יותר מלפחח, לתקן, ואולי אפילו לא לצבוע (מה שקוראים PDR).

א. תקשיב אך ורק לשמאי שלך. הוא שומר על האינטרס שלך ולא של הפחח.

ב. אם תכריח את אותו מוסך לתקן, רוב הסיכויים שלא תקבל תוצאה משביעת רצון. זה סוג עבודה שהוא על גבול האומנות. יש מעט אנשים שעוד עוסקים בזה. רוב המסכים, כמו זה שרכבך נמצא בו, מחליפים חלקים צובעים ומוסרים. אין זמן למשחקים.

ג. תזכור שזה רק אוטו. ובעוד כמה שנים, כשתרצה למכור אותו, ירידת הערך בעקבות התיקון הזה, תהיה זניחה, אם בכלל תהיה. אין היום כמעט רכב בן 5-6 בישראל שלא עבר איזה תיקונצ'יק כזה. 

ד. כשצובעים, צובעים פאנל שלם (כמעט תמיד, ואם לא - ראה סעיף "אומנות"). אחרת יראו "ענן" באיזור הצביעה. 

סיכום - אם אין לך עכשיו שבוע להתקשקש על זה (לחפש פחח שיודע ויסכים לתקן את המכסה) תן להם להחליף וזהו. ממילא הכנף לא ברת-תקון, וכנראה כך גם הפגוש.

פורסם
הפחחים צריכים להתפרנס.
להחליף חלקים ולצבוע אותם, זו פרנסה טובה וקלה הרבה יותר מלפחח, לתקן, ואולי אפילו לא לצבוע (מה שקוראים PDR).
א. תקשיב אך ורק לשמאי שלך. הוא שומר על האינטרס שלך ולא של הפחח.
ב. אם תכריח את אותו מוסך לתקן, רוב הסיכויים שלא תקבל תוצאה משביעת רצון. זה סוג עבודה שהוא על גבול האומנות. יש מעט אנשים שעוד עוסקים בזה. רוב המסכים, כמו זה שרכבך נמצא בו, מחליפים חלקים צובעים ומוסרים. אין זמן למשחקים.
ג. תזכור שזה רק אוטו. ובעוד כמה שנים, כשתרצה למכור אותו, ירידת הערך בעקבות התיקון הזה, תהיה זניחה, אם בכלל תהיה. אין היום כמעט רכב בן 5-6 בישראל שלא עבר איזה תיקונצ'יק כזה. 
ד. כשצובעים, צובעים פאנל שלם (כמעט תמיד, ואם לא - ראה סעיף "אומנות"). אחרת יראו "ענן" באיזור הצביעה. 

סיכום - אם אין לך עכשיו שבוע להתקשקש על זה (לחפש פחח שיודע ויסכים לתקן את המכסה) תן להם להחליף וזהו. ממילא הכנף לא ברת-תקון, וכנראה כך גם הפגוש.

רק נקודה קטנה : אתה משתמש בשירותו של השמאי שהוא אומנם אמור לשרת אותך ומקבל ממך שכר טירחה, אבל הוא גם מקושר למוסך הרבה יותר, עובד עם המוסך המון שנים וכו'. אף פעם אל תניח שהוא נטול אינטרסים לכאן או לכאן.

כמובן , אני בטוח שיש גם שמאים שהם נטו לטובת הלקוח וכו' ולא רוצה להכליל או לפגוע, פשוט נראה לי קצת תמים לחשוב שהשמאי נטול אינטרסים תמיד

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

• תוכן חדש...