Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אם המצב הכלכלי מאפשר אז כדאי שיהיה רכב. לקניות, למקרים דחופים, להעביר רהיטים קטנים או לקנות רהיטים קטנים. לסוע לחברה בערב שבת כשאין תחבורה ועוד.. 

כמו שאמרו זה גם חופש לצאת לטיול או לאן שרוצים בכל שעה ומתי שרוצים.

לא חייבים רכב חדש אבל זה לשיקולך.

אחזקת רכב קטן מיד שניה מהנסיון שלי עם השנים:

1600 ש"ח ביטוח חובה + צד שלישי לשנה

250 ש"ח לחודש דלק

500 ש"ח טיפול שנתי קטן

1000 ש"ח טסט

850 ש"ח בלת"ם

עריכה אחרונה על ידי dorban3
פורסם
לפני 7 שעות, doomscripter כתב:

אני אישית גם כן למדתי בבאר שבע והחלטתי שבמהלך התואר הסתדר עם אופניים חשמליות ומוניות. את בעיית היציאות עם בחורות פתרתי בעיקר עם מוניות, ולא היו תגובות קיצוניות, במיוחד שמדובר בבאר שבע ששם כולם סטודנטים ולרוב בלי רכב. בסופשים כשחזרתי לבית השתמשתי ברכב של ההורים.

לא ידעתי שאני גר בעיר שרובה מורכבת מסטודנטים.

להזכירך הוא גם יכול לצאת עם מקומיות, ההסתכלות יכולה להיות אחרת.

להרבה אנשים שלמדו איתי (וסיימתי את התואר ממש לא מזמן, לפני פחות משנה) היה רכב. זה לא כזה נדיר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

צריך אתה לא צריך רכב כי אתה מסתדר לא רע בלעדיו אבל אם אתה רוצה, יכול ויודע כמה זה יעלה לך אז לך על זה.

רכב מרחיב את אפשרויות העבודה, ההתניידות, העצמאות והחופש (בא לך פתאום ב 2 בלילה לקפוץ לקצה השני של העיר או בא לך לקפוץ לאנשהו ובחוץ מבול אז אתה פשוט עולה לאוטו ונוסע).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לדעתי אין שאלה בכלל,

אם קיימת יכולת אז לך על זה. אין צורך להשתגע, אפשר להסתפק באיזשהי סופר מיני חמודה עד 40 אש"ח.

כמו שאמרו רכב זה חופש, זה איכות חיים. מה גם שבלי רכב זוגיות עלולה להיות מסובכת.

• אהבתי 1

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

"רכב בשביל  לצאת לדייטים" זה תירוץ שמשומה נפוץ מאוד, מילא לחרטט לעצמך .. אבל לנו ? באמת ? לא היינו שם ?

בגיל מסויים כשהמוח עדיין בתחת, זה נראה הגיוני להוציא 2000 שקל בחודש על הפוטנציאל שמתישהו איכשהו מישהי כלשהי שעדיין לא הכרנו ואין לנו מושג אם בכלל קיימת תפסול אותך על זה שאין לך רכב.

נשים מחפשות גברים לא רכבים. תיהיה גבר.

הבעיה הגדולה ביותר ברכישת רכב בגיל צעיר היא שקשה ללכת אחורה בהמשך.

ככל שתדחה את זה תוכל לחסוך יותר.

פורסם (נערך)

יש פה הרבה שאלות שרק אתה יכול לענות עליהן. לכאורה אין לך צורך יומיומי ברכב, אבל אם אתה נהנה מנהיגה, או שיש לך צורך רגשי ברכב והאחזקה שלו לא תכאיב יותר מדי בכיס (ברמה שצריך לוותר על משהו חיוני אחר), הייתי אומר לך על זה.

אני התניידתי תמיד באוטובוסים והסתדרתי מצוין (תחבורה ציבורית סבירה סך הכל איפה שאני גר), אבל בשלב כלשהו נמאס לי לחכות בתחנות בגשם ובשמש, נמאס לי להצטופף עם אנשים זרים ולפעמים לעמוד חצי שעה ויותר כל הנסיעה. או לראות את האוטובוס חולף על פני ולדעת שצריך לחכות עכשיו עוד 20 דקות. או להתווכח עם הנהג שהחליט לא לעצור לי בתחנה למרות שלחצתי על הכפתור, או כל אחת מטריליון הבעיות בתחבורה ציבורית. אז עכשיו אני משלם הרבה, הרבה יותר כסף, עומד בפקקים וצריך לחפש חניה, אבל בשבילי זה היה שווה כל שקל ואין סיכוי שאני חוזר  לאוטובוס. גם למרכיב הרגשי יש משקל, אנחנו לא יכולים להתנהל כל החיים כמו Homo Economicus.

עריכה אחרונה על ידי MostlyWicked
פורסם

רכב "חמוד ויעיל" לא חייב להיות של 40אלף. אפשר להתנהל עם רכבים לא רעים גם בהרבה פחות מכך בלי סיכון גבוה כל כך. 

סתם דוגמא לרכב שאני הייתי קונה בתקציב נמוך מונדאו 10-11 15- גג 20 אלף ואתה עם רכב מעולה וזול.

אני יודע שההעדפות שלי שונות מעט מהנורמה אבל לא חסר רכבים במחירים כאלו.

פורסם

בתקציבים נמוכים הייתי מחפש רכב יותר פשוט ממונדיאו.

כמו יונדאי אקסנט, קיה ריו וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

נכון זו הבחירה טבעית יותר אבל אז באמת תרגיש שאתה נוסע בפחית. אותי זה מבאס עברתי מפחיות לרכבים אמיתיים ההבדל שמים וארץ מגיע עם פרמיה קלילה בדלק ובאחזקה ממש לא נורא. מה גם שסגמנט המנהלים חוטף ראשון את המכה במחירון כך שנשארים עם הרבה רכב במעט כסף (נכון לכל היצרנים) מה שכן נכון להתמקד בדגמים פשוטים מכאנית ולא בהרפתקאות סבוכות לאחזקה (מונדאו 2.3 סובארו B4 מאזדה 6 אוונסיס וכ'ו)

פורסם

השאלה היא אם אתה צריך את ההרבה רכב ומה המעט כסף בשביל ההרבה רכב יכול לקנות לך אם תיקח קצת פחות רכב.

חוץ מזה אישית מעדיף לתנועה שבעיקרה עירונית ופרוורית רכב קטן יותר. לא צריך את הסירבול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

באיזורים הסטונדטיאליים בבאר שבע גם ככה אין יותר מדי חניה. לפעמים עם הארונה קשה לי למצוא חניה והיא לא מכונית מאוד גדולה.

אני לא חושב שרכב גדול הוא בחירה טובה לאיזור כזה.

מה שכתבתי לא רלוונטי אם הוא גר בבניין או באיזור בבאר שבע שיש בו חניה פרטית. זה לא נפוץ אצל סטודנטים אבל קיים, למשל אצל אלו שגרים במגדלים ליד העירייה.

פורסם
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

רכב "חמוד ויעיל" לא חייב להיות של 40אלף. אפשר להתנהל עם רכבים לא רעים גם בהרבה פחות מכך בלי סיכון גבוה כל כך. 

סתם דוגמא לרכב שאני הייתי קונה בתקציב נמוך מונדאו 10-11 15- גג 20 אלף ואתה עם רכב מעולה וזול.

אני יודע שההעדפות שלי שונות מעט מהנורמה אבל לא חסר רכבים במחירים כאלו.

לרוב מי שמתייעץ בפורום, אלו אנשים שלא מבינים ברכבים, ואין להם הרבה מה לעשות חוץ מלקוות לטוב ברוב בפעמים. 

ואתה היית רומז שכדאי לקנות פורד מונדיאו ב-15 אלף? ברצינות? 

קצת התאמת תשובות לקהל היעד... 

פורסם

מונדאו 2.3 זה רכב אמין ופשוט.  זה שהמחיר 15-20 לאקזמפלרים מטופלים ונורמליים בשנתונים 10-11 זה  תוצאה של ביקוש והיצע לא רואה בו בעיה מיוחדת לבעלי תקציב נמוך.

מחיר קניה זול

ירידת ערך אפסית

אמין יחסית

אין צורך במקיף

בנסועה נמוכה צריכת הדלק שולית

כמדומני שהדגשתי שזה מה שאני הייתי עושה, ויש לי הסתכלות קצת שונה מהרוב בנושא.  

באופן אישי זה מה שאני עשיתי בשנים האחרונות עם B4 בתקציבים בין 20-45 לא מתחרט לרגע.  

פורסם

לא קראתי את כל התגובות. אלא רק את השאלה - 

לדעתי כן, כדאי לך לקנות רכב.

כדאי לך לקנות רכב שיהיה:

1. סחיר.

2. אמין.

3. משומש כתלות בתקציב שלך.

אם תראה שהרכב מיותר - פשוט תמכור אותו.

תקנה רכב נפוץ שאנשים מחפשים ולא יאבד הרבה מהערך שלו.

סתם דוגמא - מזדה 2 יכולה להיות אחלה אופציה. 

זה רכב יחסית אמין, נוח לאחזקה ורכב די טוב בכלליות.

פורסם

אם הדבר מתאפשר ואתה מרוויח יפה אני לא רואה סיבה שלו.

מצד שני, אם ההפרש בין ההוצאות החודשיות שלך להכנסות הוא +- עלות אחזקת הרכב והדבר יימנע ממך לחסוך-הייתי מציע לך לחשוב פעמיים, כיוון שלאחר שאתה מתרגל לנוחות של רכב פרטי אין כמעט סיכוי שאתה חוזר אחורה.

• תוכן חדש...