Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נגיד וקנית רכב עם עוד שותף והולכים בלמים כל 10,000 קילומטר. מי הנהג שגומר את הבלמים ומי צריך לשלם כמה?

איך אתה מתחשבן בטיפולים כשאתה נוסע 100 קילומטר בשבוע והשותף 500

כשאתה מוכר את הרכב איך מסכימים על מחיר המכירה?

איך מחשבים איזה חלק מהפחת שייך למי?

מה קורה אם היתה תאונה ויש ירידת ערך. איק קובעים כמה ירידת הערך האמיתית?

הגיע דוח חניה אחרי יומיים כשהרכב חונה ברחוב בו החנת אותו. איך יודעים אם הדוח הוא שלך או של השותף שנסע והעמיד את האוטו באותה הנקודה?

יש תביעת ביטוח. מי מאבד את העדר התביעות?

הטילו עיקול על השותף שלך. מה עושים?

להמשיך?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש לי חבר שקנה רכב עם אחיו בשותפות כזאת. 

אחרי חודשיים הבינו שקנו אשפה על גלגלים שלא מפסיקה להכנס למוסך(קורולה בת 15 יד 8 עם 350 אלף קילומטר ) האחד אמר "עוד תקלה אחת וזה בטוח נגמר, חבל על כול מה שהשקענו" והשני אחרי שראה את התדהמה של המוסכניק שהדבר הזה עוד בכלל נוסע, אמר ש-"מעיפים את הרכב, לא משנה מה"

זה התגלגל לריב ולעצבים, למה צריך את זה?

פורסם

הרכב היה רשום על שם החבר . התחלקנו בהוצאות . הוא נסע כל השבוע לעבודה ואני בסוף השבוע . לא היו ריבים ולא הוצאות מעבר לאחזקה שוטפת . 

אכן צריך לדעת לבחור חברים וכנראה זה לא מתאים לכל אחד .

מתנצל אם הבעת דעתי הייתה שגויה .

בלי קשר , אני מכיר שלוש קורולת ( 2006 ) עם מעל ארבע מאות אלף קילומטר בקיבוץ שנסעו מצוין ונמכרו לפרטיים ( שתיים כבר הספיקו לרדת מהכביש עקב תאונה ) .

פורסם

לפי מה שהחבר אמר, כמות הבוצה שהייתה בשמן, ומצב הפילטרים, היה ניראה שהרכב לא עבר שום טיפול בשנים האחרונות. לפי כך, הייתה פליאה שהדבר הזה נוסע בכלל ולא התפגר עדיין באמצע הכביש. אם הוא היה מטופל כמו שצריך, אולי המצב היה שונה

והריבים מתחילים כשיש בעיות ברכבים כמו שציינו לפני. כשהכול עובד חלק, אז הכול טוב, אבל לא כדאי לבנות על זה. 

פורסם

גם מארוחה במסעדה אין רווח. רפילו לא ממזגן בבית.

רכב הוא  מוצר צריכה מתכחה ולא השקעה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, netanel1014 כתב:

אל תחשוב אפילו על לרכוש רכב. אתה רק תפסיד מיזה. אין שום רווח מרכב שתפיק במצב שתיארת להיפך רק הפסדים.

אתה מפיק המון מרכב,

יש לך חופש להגיע וללכת בלי תלות בתחב"צ במהלך השבוע וזה עוד יותר מורגש בסופי שבוע.

אני לדוגמה הייתי נוסע בהסעה לעבודה,עם רכב אני קם חצי שעה אחרי ויוצא מהעבודה מתי שבא לי ולא תלוי.

בא לי לסוע לחברים-אני לא צריך לחפש טרמפים או אוטובוס.

כן,זה עולה כסף אבל שווה את זה.

לגבי דייטים,אתה צודק שמראה ואופי יכולים לכפר על זה,אבל לי פחות הרגיש בנוח שאוספים אותי ומחזירים אותי.

מעדיף להיות זה שעושה את זה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

משהו נכון שנאמר פה הוא "חוסר היכולת ללכת אחורה", וזה משהו שצריך לקחת בחשבון.

אם אתה קונה רכב למותרות - לדעתי צריך להשאיר אותו ככזה גם אם זה מרגיש שהוא נוסע מעט. תחבצ, אופניים וקורקינטים הם לא מילה גסה, ובתור מישהו שרכש רכב כמעט מיד לאחר הוצאת הרשיון (וכרגע אפילו שני רכבים) - אני מקפיד לא להשתמש בו כשתחבצ בבין עירוני ואופניים בעירוני הם אופציה ריאלית.

זה משאיר אותך "בלתי תלוי" ומאפשר לך לשקול את המשך החזקת הרכב בצורה אובייקטיבית במידה ותראה שאתה לא מצליח למשוך אותו כלכלית.

וכמובן שתזכור שתמיד אפשר למכור את הרכב לאחר מספר חודשים אם אתה מסיק שזה לא מתאים לך. תאבד כמה אלפים אבל זה עדיין יצא פחות מאשר להמשיך להחזיק אותו.

פורסם

אני לא מבין למה אי אפשר לקנות רכב ואחרי כמה חודשים - אם החלטת שאין לך צורך - לוותר עליו ולמכור.

זה כמו לשאול בחור בן 26 אם לעבור לשכור דירה לבד או להמשיך לגור עם ההורים.

תחליט מה שתחליט, אתה יודע את העלויות, את השכר שלך ואת היתרונות/חסרונות.

בהצלחה, אל תשכח לספר לנו ...

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 4 שעות, halperin96 כתב:

אני לדוגמה הייתי נוסע בהסעה לעבודה,עם רכב אני קם חצי שעה אחרי ויוצא מהעבודה מתי שבא לי ולא תלוי.

מצבך עוד טוב, אבל אתה צודק.

אני מרוויח עם הרכב כל יום לפחות עוד שעה וחצי - שעתיים בבית. גם כשלא הייתה קורונה. בבוקר הייתי מרוויח עוד שעת שינה ובחזור לפחות עוד 30-40 דקות בבית, תלוי בעומס ובשעת היציאה מהעבודה.

אבל כדי לא ליצור בלאי פסיכי לרכב (בכל זאת, גר בבאר שבע ועובד במרכז), אנחנו 3 באר שבעיים וכל יום מישהו אחר מוציא את הרכב שלו והאחרים מגיעים אליו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 16 שעות, הרקוליטו כתב:

אשמח שתנמק .

מאוד פשוט,

אי הסכמות על שימוש - מי ומתי, ומה עושים עם דברים מחוץ להסכמות הרגילות. 

אי הסכמות על הוצאות תחזוקה.

אי הסכמות על מצב הרכב ושמירתו תוך כדי.

ועוד ועוד.

אין לזה סוף.

כשזה בתוך בית אב אחד, נניח שני אחים שחולקים, אז יש הורים לטפל בעניינים. כשזה שני חברים, זה לעולם לא מאוזן. 

זה מתכון לצרות. 

אתה לא קונה רכב בשביל להיות תלוי באדם אחר.

פותח שרשור אומר בעצמו שיש לו את היכולת הכלכלית. שיקנה ויהנה מהחופש המוחלט. 

לא צריך לחכות לגיל 35 כדי להנות. 

אומר דבר נוסף, כשהבת הגדולה שלי תוציא רשיון, היא תקבל יחד איתו רכב. זה לא יהיה רכב חדש או משהו מפוצץ. זה יהיה משהו קטן, בסיסי, בטוח יחסית. כדי שהיא לעולם לא תהיה תלויה באיש. כדי שהיא תהיה זו שאוחזת בהגה ולא אף אחד מהחברים שלה. כשאחיה הקטן יגיע שלוש וחצי שנים אחריה להוצאת רישיון, הם יחלקו ברכב יחד, ויסתדרו. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• אחראי פורום
פורסם

פות"ש, שנים בודדות מהיום ואתה תעשה כ"כ הרבה החלטות שאתה צריך ולא בהכרח רוצה, דעתי היא שכשיש צ'אנס ויכולת אז כן - מותר לעשות גם החלטות לא "נכונות", שלא בהכרח צריך. אנחנו גדלים, מתפתחים, מתאמצים, לפעמים בא לנו ומגיע לנו משהו אקסטרה.

הכל נשען על העובדה שאתה יכול לממן את זה לטענתך.

קרה משהו שלוחץ אותך? תמכור!

לי בתור מתבגר תמיד היתה זכות קדימה למכוניות פרטיות ועשיתי מה שיכולתי כדי לממן אותן לבד ויחד עם הוצאות אחרות הכרחיות (לימודים, שכירות).

לא מצטער על שום ויתור תמורת צרור המפתחות הזה שאתה פשוט לוקח ונוסע.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

לשאלתך אתה לא צריך רכב אז לא.
מצד שני רכישת רכב היא לא תמיד רציונאלית, אז תחליט עם עצמך.

היקום של סטודנט בארשבעי הוא מאוד קטן. הוא מסתכם פחות או יותר בשכונות ד, ג, ב, רמות, ו הישנה (תכלס ד), העתיקה וזהו. אנחנו מדברים על רדיוס של 2 ק"מ גג מנקודת המרכז, האוניברסיטה, פרט לעתיקה.
אין שום צורך ברכב, גם לא לדייטים. אפשר ללכת ברגל, ואם רוצים לצאת לאיזה פאב סגור בעתיקה תמיד אפשר לעלות על מונית... כן מונית זה לא רכב, אין פרטיות, אבל מצד שני זה באר שבע... אפשר לשכור שם דירת 4 חדרים במחיר של אחזקת רכב אם אתה רוצה פרטיות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...