Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

אני תמיד נהנה לקרוא את השרשורים המזוכיסטים של אדי.
בנאדם שפוי, עילוי בהיי טק ועדיין בידיעה צלולה בחר בחתונה קתולית עם ה 156
תהיה נשמתו צרורה בצרור החיים

אתה ללא ספק מקבל תעסוקה לשעות הפנאי שלך :)

יש לי את המנוע הזה ברכב ואני לא יכול להגיד שזה בעייתי. יותר מזה, זה מנוע מעולה מכל הבחינות כשהוא תקין עם הכוכבית שצריך להחליף חלקים בזמן. אם נוסעים על הרכב ורק מחליפים שמן כבר אחרי 100 אלף קמ המנוע יהיה מת מהלך וזו הבעיה של רכבים רבים כאלה בישראל.

כשקניתי את הרכב עם 100 אלף היו נזילות גם של מים, גם של שמן, גם שרף שמן (גומיות שסתומים), והפתרון של הבעלים היה -

...... להוסיף מים ולשים שמן עם צמיגות מאוד גבוהה. רק בישראל.

עריכה אחרונה על ידי edward
  • אהבתי 1

האתר שלי: long.co.il

פורסם

לגבי הייטק, לא רואה בעצמי שום עילוי, לגבי ניהול זמן נכון זה כבר סיפור אחר לגמרי.

כל תפקיד וכל עבודה ותנאיה. זה לשרשור אחר בעוף פופיק.

@edward איזה חלקים החלפת בשביל לשמור על המנוע אצלך רץ?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
לפני כשעה, lanosforce כתב:

@edward איזה חלקים החלפת בשביל לשמור על המנוע אצלך רץ?

יישור קו בקניה היה החלפה של:

טיימינג

מחזירי שמן

תרמוסטט

סולנואיד VVT

אטם מכסה שסתומים

אטם בית פילטר שמן

אטם משאבת ואקום

איזה צינור כלשהו

משולשים

בולמי זעזועים אחוריים 

החלפת שמן ופילטרים

מאז עברה שנה ו-10 אלף קמ ועשיתי בנוסף:

מותחן פולי משאבת מים וגלגל משאבת מים

החלפת פלאגים עצמאית

החלפת חיישן חמצן עליון ותחתון עצמאית

עברתיי לשמן מוטול x-cess 8100 5w40

קניתי בולמי זעזועים קדמיים פלוס כריות ומיסב להחלפה בקרוב.

מרוצה מהרכב אגב (5008 דור 1), רכב פגז. 

עריכה אחרונה על ידי edward
  • אהבתי 4

האתר שלי: long.co.il

פורסם
בתאריך 2.4.2022 בשעה 14:20, איציק נ. כתב:

קיצור לכל מה שאדי כתב:

בגדול, אדי עובד עם 2 סאקנרים שלא מוצאים את כל התקלות כמו סורק מקורי.

הסורק המקורי מצא 3 תקלות בלבד, 2 מהן שייכות למאוורר מנוע ואחד ללחץ טורבו (לכאורה).

אחרי איפוס תקלות הרכב נסע טוב אבל אדי טוען שיש רעש מוזר.

אחרי נסיעה לא חזרו התקלות אלא רק אחרי שהאוטו עמד לפחות 2 דקות בסרק.

מצאנו שהצינור אדי שמן מאחורה מנותק, חיברנו בחזרה והכל שב על מקומו בשלום, גם אין רעש וגם התקלות לא חזרו (לטענת אדי הרכב גם מרגיש יותר בשרני בסלד נמוך - סה"כ הגיוני, היתה משם בריחת לחץ).

טוב שהחלפנו את הממסר כי הוא היה מקורי של הרכב (מוטבעת שנת ייצור 2013).
לא מן הנמנע שכל התקלות שהיו על המחשב היו בגלל התעסקויות עבר עם הממסר.

הרכב עדיין המשיך לזייף מידי פעם, זה למה שלחתי את אדי מייד לבדוק את המצתים (לפרק ולשלוח לי תמונה)

במחיר שהוא קנה אותם (180 או 200 כולל מעמ לרביעיה) זה מדליק לי נורה אדומה: זיוף !

שורה תחתונה:
אדי בסה"כ עשה טעויות תמימות של מתחיל בתחזוקת DIY.
טעות קלילה בהרכבה של הצינורות ו/או חוסר תשומת לב ריגעיות למשהו שיכול להתנתק, קנה מצתים מזוייפים והשתמש בשמן שהוא לא מן השורה הראשונה.

המסקנה היא: רוב התקלות שאדי נתקל בהן - לא קשורות ל"אמינות" של האוטו, אלא למעשה יד אדם.

מחר או מחרתיים אדי יקבל סט מצתים מקורי היישר מלובינסקי, יחליף את השמן לשמן שעומד לפחות בתקן SN PLUS על מנת לקבל הגנה משופרת ל LSPI וצימצום בלאי לשרשרת תיזמון - ובא לציון גואל.

איציק

WhatsApp Image 2022-04-02 at 2.11.52 PM.jpeg

לא יעזור, ביסוס ואף קיבוע הסטיגמה, זו הידועה גם כ merde alors, כבר מאחורינו. ולא שהיה צריך הרבה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

והנה למרות זאת אנחנו סהכ מחייכים ואוהבים את הצפרדעים שלנו.

הווו שאנס אליזהההה

הוווו שאנס אליזהה

שמישהו ישים פה תמונה של ג'ק ניקולסון במוד מחפוף בבקשה.

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עדכונפלצת 

כיוון שלא יהיה לי זמן, בכלל! בשבועיים הקרובים לכתוב ולעדכן כאן בצורה שפויה - לוקח את הזמן לעשות את זה עכשיו. 

בגדול הסאגה נסגרה (עד העונג הבא), הרכב נכון לעכשיו מניע חלק לגמרי ונוסע פשוט חמאה - ברמזור אני בכלל לא בטוח שהמנוע מונע למען האמת. 

אז מה קרה? 

בידוד! 

נתחיל בזה שבמהלך כל השבוע האחרון הייתי בבית לאחר שביום ראשון בוקר בבדיקת PCR יצאתי חיובי (למרות שכמעט ולא היו תסמינים וכבר הרגשתי טוב למעט מלא פצעים בגרון שהכאיבו לי במהלך כל השבוע הזה והקשו עליי לדבר).

אז את הפלאגים יכלתי לאסוף רק במהלך יום שישי ורק בכדי להראות לכם מה הם הפלאגים המקוריים - NGK תוצרת יפן! באריזה של PSA 

dee16458-99b1-47a6-b865-937b34b7864b.thumb.jpg.2a8c20d7e1916dc869f70c6962bc70e2.jpgea6e5760-db89-4420-9061-d47323344c37.thumb.jpg.cedfac0fd38fe6451116ed9e9132c034.jpg

שימו לב אפילו לאריזת הקרטון הגלילית מסביב לראש הפלאג - אכן מושקע טיפה מעבר:

7c27b7e2-8de0-4e36-94e9-a2281364dfb1.thumb.jpg.5ac3d360316a3ba21c7126a299c54daa.jpg

אפילו אגדיל ואומר שקפצתי לחנות החלפים שבה רכשתי את הקודמים לבדוק איתם איך נראים הפלאגים כשהם חדשים מהאריזה ולא! לא כתוב PLZTN - כתוב בצורה ברורה PLATIN - אבל יתכן ואיכות ההדפסה ירודה ובכל מקרה המכיר נמוך מידי, ראש של אחד מאלו שהוצאו היה נראה לא תקין!  - היו להם פלאגים של ACDELCO שנראו איכותיים מאוד - כמובן - לא הלכתי בכוון הזה. סופקו לי פלאגים מקוריים. 

על הדרך החלפתי את השמן הקודם שהיה לי לשמן של MOBIL1 בתקן SN PLUS.

החלפתי ביום שישי בבוקר את הפלאגים לרביעיה החדשה. 

האם נגמרה כאן הסאגה? 

לא!

מניע הנעה קרה - יש מיספיירים ברורים, עם הפלאגים החדשים. הריווח שלהם מקורי יצרן והנעילה שלהם נעשתה ל20 NM בעזרת מפתח מומנט מתאים. 

ומכאן אני ממשיך לדבר הבא - שתי פעולות שאכן הביאו את הסאגה הזו כנראה אל סיומה. 

ניקוי פיח - בעזרת תכשיר מבית CRC GDI

בסופו של דבר אכן מדובר בפיח - האבחנה של המיספיירים היתה נכונה לגמרי, רק שלא נעשה ניקוי פיח משסתומי היניקה ע"י פירוק סעפת יניקה אלא ע"י שימוש בחומר מיוחד עם ממיס מסוג PEA מאוד מאוד חזק! 

כן - גם פעולה זו הומלצה ע"י איציק ישירות - ולאחר חקר על המוצר הזה - גיליתי שהוא לא פותח כאמצעי תחזוקת מנע! לא, הוא פותח ישירות כתחליף לניקוי בפירוק סעפת. 

היתרון שלו הוא - שהוא תרסיס וניתן לרסס אותו ישירות לתוך המנוע דרך וואקום. 

מה הבעיה? כשבחנתי את הDS - לא מצאתי שום דרך נגישה וברורה להזריק את החומר - והמטרה היתה להכנס כמה שיותר קצר ומהר אל סעפת היניקה והשסתומים שהיא יושבת עליהם. 

בשביל להפוך סיפור ארוך לקצר - בסוף הגענו למסקנה שיש לנו שתי דרכים:

image.thumb.png.83f5144981643f79c2a59abc2f0a057c.png

או דרך יציאת האינטרקולר ע"י הורדת הצינור גומי הגמיש והתחברות אל צינור הפלסטיק שעולה לכוון המצערת.

או דרך צינור יניקת הPCV שהולך בוואקום ישירות אל השסתומים. 

עכשיו - האופציה של הPCV היא הפשוטה ביותר והקלה ביותר רק ש... אני יודע שזה יגרום לוונטות לעבוד והמנוע ינסה לקרר את עצמו וזה יכול לפגוע ביעילות הניקוי. 

אז האופציה של צינור הגומי השחור (זה שלצד האדום) היא הבטוחה ביותר אממה - יש לי כאן עוד בעיה - הוואקום שם חלש בהרבה אז אני צריך שהצינורית של הCRC תגיע עממממוק - ועוד תעלה כלפי מעלה - איך אני עושה את זה? 

וובכן... בדברים האלה אני מומחה - לחשוב מחוץ לקופסא

קניתי את התכשיר לניקוי מצערת ופיח של ליקווי מולי - שוב! - זה שאיתו ניקיתי את הסובארו - למה אתם שואלים? 

cff63e43-e3ca-435c-9a98-246d1570d444.thumb.jpg.20c915cd9f31188fcb564f26490cf555.jpg

שימו לב שהצינורית הלבנה - מתפרקת במשיכה מהפקק ריסוס...

a2153509-2479-471a-bf55-085c451b3e53.thumb.jpg.722ba54374392006b2769b95de7406d1.jpg

ואז... כל מה שנשאר לי זה להעביר את הצינורית ולהדביק אותה לצינורית הקשיחה של הCRC

870018f0-9fbf-47d8-a5aa-33c0303fb4d8.thumb.jpg.90b71cd0b1c77319f9b5ae0ca5211d07.jpg

ומשניים יוצא אחד! - את הרתסיס של ליקווי מולי אני שומר לתחזוקה הקרובה של הסובארו - והצינורית הלבנה הוחזרה אל הפקק כבר שלמה וללא פגע! 

רק שימו לב - אזהרה - בקצה השני של הצינורית הזו יש פיה לריסוס "צלב" - תסירו אותה אם אתם הולכים לעשות דבר דומה לזה שאני עשיתי כי היא נעצרהלי במשיכה של הצינורית - על צינור הגומי הגמיש ואם היתה נשאבת למנוע... בקיצור הבנתם שגם כאן היה לי מזל בנוסף לשכל. אני פשוט לא ידעתי שהחלק הזה מתפרק בכלל... 

אופן הניקוי והביצוע 

כלים - 

e50a6a35-87d9-4c69-91e9-525ff07b6cd6.thumb.jpg.3543e5969b9f1380366e2f2a9b6e2328.jpg

קודם כל - מחממים מנוע! לחום עבודה. 

מדוממים - לוקחים בוקסה (לא זוכר 6 או 7) ופותחים את החבק של הצינור גומי השחור ומחדירים את הצינורית הלבנה כמה שיותר עמוק כלפי מעלה לכוון היניקה. 

הנעתי מנוע וקיבעתי בעזרת ה5 ליטר מי קירור את דוושת הגז וייצבתי אותה על 2200 סל"ד 

את התרסיס מרססים כל פעם בלחיצה קצרה, ומחכים שהסלד יתייצב - וחוזר חלילה - לקח לי 20 דקות! לרוקן את המיכל. 

לא מדוממים מנוע! 

מעלים את הסל"ד במכות גז קצרות - לא יותר מ3500 סל"ד! - שלוש פעמים. 

נותנים למנוע לעבוד עוד דקה על סרק. 

מדוממים מנוע. 

שולפים את הצינורית, מרכיבים חזרה את הצינור כמו שצריך ומהדקים את החבק. 

ועכשיו מגיע החלק הקריטי בניקוי - HEAT SOAKING - נותנים לרכב לנוח שעה! שיספוג את אדי החומר ושהם יעשו את העבודה שלהם וזו - למוסס מצבורי פחם מוצקים. 

כעבור שעה מניעים מנוע ויוצאים לנהיגה נמרצת! והכוונה כאן היא במשך 15 דקות לתת תאוצות עם קיק דאון (הכל נעשה במסגרת מהירות החוק רק שיצאתי לכבישים מהירים) 

בשלוש מכות הראשונות יצא הרבה פיח שחור! - בשתיים הראשונות ממש עננה שחורה גדולה יצאה מהרכב, בשלישית כבר מעט מאוד ואח"כ כלום. 

ומשם - נסעתי ישר למוסך להחליף שמן. 

וכאן לדעתי הדבר הכי חשוב - שסוגר את הסאגה הזו וזה הדבר שהייתי בטוח שעשיתי נכון מהרגע הראשון - כנראה שהייתי קרוב אבל לא מממש. 

שמן המנוע וחשיבותו 

אני השתמשתי בשמן של קסטרול אדג' שעומד בתקן B71 2970 

עכשיו - בספר הרכב של הDS - התקן הזה כתוב! - רק שמתברר שאח"כ עדכנו את ההוראה להשתמש ב2977 

ולא - אני הרחקתי לכת אפילו מעבר ל2977 והלכתי לשמן (בהמלצתו של האדמור שליטא דה באגט) שעומד גם בתקן SN PLUS למה? 

כי זה תקן שנועד ספציפית למנע של התפייחות והתרחבות שרשראות. 

מה התוצאה? 

מרשים! לבינתיים - מרשים. 

לאחר שתי הנעות קרות היום הרכב מניע חלק! מתייצב כמעט מיד ומתחיל להעלות חום מנוע, 

פעולת הרכב חלקה עוד יותר ממה שהייתי רגיל קודם לכן ומורגש שיפור ברור במעבר בין הילוכים, בקלות היציאה מהמקום, בסלד סרק בכלל קשה לאמר אם המנוע עובד. 

כמובן מחר אני לאחר שהרכב עמד קר במשך לילה שלם - ואני לא אתפלא אם עדיין יהיו מיספיירים אבל סה"כ עושה רושם שהרכב במצב טוב. 

מה הלאה? 

בעקרון CRC ממליצים שבמידה והיו תופעות קשות - לחזור על הפעולה תוך 2000 קילומטרים - נשאר לי 4KKM לטיפול הקרוב אם כי כשהרכב היה על הליפט בדקתי בלמים - רפידות צלחות, בולמים, קפיצים, גומיות, חופשים, דליפות וחורים - והרכב תקין! - אעשה החלפת שמן חוזרת וניקוי חוזר בעוד 4200 קילומטרים. 

נשאר לי להחליף מצבר לקראת פרוייקט שדרוג הגברה ונקווה לטוב. 

אשתדל לענות על השאלות אבל זה לא יקרה בימים הקרובים כנראה. בבקשה - לשמור על השרשור ענייני ולא להתפס לקטנות. 

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 14 דקות, lanosforce כתב:

עדכנו את ההוראה להשתמש ב2977

B71 2297 - זה התקן הנכון 😉

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מעניין הנושא של הניקוי של השסתומים עם תרסיס. אורן ממסוך אורן הידוע. טוען ששום חומר/מערכת ניקוי שהוא ניסה לא באמת ניקתה שסתומים. חוץ מהסרה מכנית על ידי התזה של ששבי אגוז.

יתרה מכך הוא הציע בקבוצת הווטצאפ "התערבות". בודקים במצלמה במוסך את מצב השסתומים שולחים לניקוי בכל תכשיר שהוא. ואם זה ניקה הוא משלם את העלות:)

פורסם

מה שלא יהיה 2297 או 2290 הספר רכב של הds מ2013. 

עברתי לsn plus.

לגבי התרסיס, הטענה של החברה היא שהוא פותח כתחליף, לאמר שהוא יהיה יעיל כמו ניקוי במגע ישיר, לא אני לא מאמין שהוא עד כדי כך יעיל אבל אני גם לא בטוח כלל שהמקרה בds באמת קשה.

אני מתכוון לחזור על התהליך מעתה, לפני כל החלפת שמן.

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 48 דקות, Haim_gds כתב:

שאלה אולי טיפשית, התרסיס הזה הוא מה שמתייחסים אילו כאל "אינפוזיה"?

לא קשור ספציפית למילה אינפוזיה.

גם ל psa וגם ל crc יש מוצר בתרסיס שמטרתו לנקות פיח משסתומים במנועי gdi. על האחרון יש שפע מידע וסימוכין על המרשתת.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 11 שעות, yd b-4 כתב:

מעניין הנושא של הניקוי של השסתומים עם תרסיס. אורן ממסוך אורן הידוע. טוען ששום חומר/מערכת ניקוי שהוא ניסה לא באמת ניקתה שסתומים. חוץ מהסרה מכנית על ידי התזה של ששבי אגוז.

יתרה מכך הוא הציע בקבוצת הווטצאפ "התערבות". בודקים במצלמה במוסך את מצב השסתומים שולחים לניקוי בכל תכשיר שהוא. ואם זה ניקה הוא משלם את העלות:)

Diagnose Dan עשה בדיוק את הבדיקה הזו עם המצלמה
ואכן אין שום שינוי, אם כבר שינוי לרעה... אני בכלל לא אוהב את זה
להכניס למנוע בקבוק שלם של הדבר הזה. יכול לסתום ממיר קטליטי
יכול לדפוק חיישני חמצן.

• מעניין 1
פורסם

אינפוזיה זה כינוי לכל תרסיס מפרק פיח שמזריקים ישירות ליניקת מנוע דרך וואקום.

היה פעם בפורום אחד בשם סמוג דוקטור, זוכר ששילמתי 500 שקלים ואכן פירק המון פיח מהאוונסיס. רק שהרעידות היו מהתושבות...

בכל מקרה הcrc הזה כולל משלוחה עם עודף מ200.

התנעה קרה הבוקר אחרי שהרכב עמד לילה ואכן נראה שסיימתי עוד פרק עם הds.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...