Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחזוקה מונעת. אעדכן בהמשך.

כמו שרשמתי זה יהיה מעניין. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קיצור לכל מה שאדי כתב:

בגדול, אדי עובד עם 2 סאקנרים שלא מוצאים את כל התקלות כמו סורק מקורי.

הסורק המקורי מצא 3 תקלות בלבד, 2 מהן שייכות למאוורר מנוע ואחד ללחץ טורבו (לכאורה).

אחרי איפוס תקלות הרכב נסע טוב אבל אדי טוען שיש רעש מוזר.

אחרי נסיעה לא חזרו התקלות אלא רק אחרי שהאוטו עמד לפחות 2 דקות בסרק.

מצאנו שהצינור אדי שמן מאחורה מנותק, חיברנו בחזרה והכל שב על מקומו בשלום, גם אין רעש וגם התקלות לא חזרו (לטענת אדי הרכב גם מרגיש יותר בשרני בסלד נמוך - סה"כ הגיוני, היתה משם בריחת לחץ).

טוב שהחלפנו את הממסר כי הוא היה מקורי של הרכב (מוטבעת שנת ייצור 2013).
לא מן הנמנע שכל התקלות שהיו על המחשב היו בגלל התעסקויות עבר עם הממסר.

הרכב עדיין המשיך לזייף מידי פעם, זה למה שלחתי את אדי מייד לבדוק את המצתים (לפרק ולשלוח לי תמונה)

במחיר שהוא קנה אותם (180 או 200 כולל מעמ לרביעיה) זה מדליק לי נורה אדומה: זיוף !

שורה תחתונה:
אדי בסה"כ עשה טעויות תמימות של מתחיל בתחזוקת DIY.
טעות קלילה בהרכבה של הצינורות ו/או חוסר תשומת לב ריגעיות למשהו שיכול להתנתק, קנה מצתים מזוייפים והשתמש בשמן שהוא לא מן השורה הראשונה.

המסקנה היא: רוב התקלות שאדי נתקל בהן - לא קשורות ל"אמינות" של האוטו, אלא למעשה יד אדם.

מחר או מחרתיים אדי יקבל סט מצתים מקורי היישר מלובינסקי, יחליף את השמן לשמן שעומד לפחות בתקן SN PLUS על מנת לקבל הגנה משופרת ל LSPI וצימצום בלאי לשרשרת תיזמון - ובא לציון גואל.

איציק

WhatsApp Image 2022-04-02 at 2.11.52 PM.jpeg

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ממליץ מאד מאד על שמן של amsoil, שמן מאד יקר אך סופר איכותי וכבר כמה שנים עם נוסחה מונעת lspi שמאד חשוב למנועים מודגשים עם נפח קטן.  אישית עברתי לסדרת ss שלהם שמאד יקר אך מהרגע הראשון מנוע פשוט עובד אחרת וממש לא פסיכולוגי .זה מורגש בכל התנעה. 

שאלה נוספת , איך אפשר לזהות פלאג מקורי מול מזוייף?

ועוד שאלה , איך עושים ניקוי פיח, איפה ומה עלויות?

תודה

• רעיון טוב! 1

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

ניקוי פיח עושים עם מכשיר מיוחד שיורה קליפות אגוזים על השסתומים )אחרי פירוק הסעפת). העלות כ-3000 ש"ח. 

לגבי שמן, יש תקן מומלץ של היצרן PSA B71 2297. 

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

המסקנה היא: רוב התקלות שאדי נתקל בהן - לא קשורות ל"אמינות" של האוטו, אלא למעשה יד אדם.

המסקנה היא שאסור לטפל ברכב לבד, וצריך לתת רק למומחים ואנשים מקצועיים להתעסק בדברים רגישים כאלו. סכנת נפשות.

@lanosforce לא להאמין שאתה אחראי פורום ועושה כאלו טעויות, בשביל לחסוך כמה שקלים.

• מצחיק 3
פורסם
לפני 18 דקות, 98civic כתב:

ממליץ מאד מאד על שמן של amsoil, שמן מאד יקר אך סופר איכותי וכבר כמה שנים עם נוסחה מונעת lspi שמאד חשוב למנועים מודגשים עם נפח קטן.  אישית עברתי לסדרת ss שלהם שמאד יקר אך מהרגע הראשון מנוע פשוט עובד אחרת וממש לא פסיכולוגי .זה מורגש בכל התנעה. 

ועוד שאלה , איך עושים ניקוי פיח, איפה ומה עלויות?

תודה

ניקוי פיח כאשר יש תופעות קשות וברורות, אכן מפרקים סעפת ויורים קליפות אגוז או לסירוגין משתמשים בממיס וסט מברשות ברזל.

לגבי פלאגים מזוייפים במקרה הזה היו שם שני סימנים, האחד היה ממש ברור ולא שמתי לה אליו והשני הרבה פחות למי שלא מכיר טכנית פלאגים.

מה שהיה ברור זה שבמקום platin

היה רשום plztin

כמובן גם המחיר היה זול מידי ואיכשהו זה לא ישר הדליק לי נורה.

אבל הדבר השני זה מבנה האלקטרודה שהוא לחלוטין שונה מהפלאגים המקוריים, אם תביט אחורה בתמונות זה מוסבר היטב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
לפני כשעה, 98civic כתב:

קודם כל הפלאג שנכנס צריך להיראות ויזואלית זהה למה שיוצא אחרת זו נורה אדומה. 

דבר שני, כשעושים השוואה בין הפלאג החדש לישן אם בחדש איכות ההדפסה ירודה או איכות יציקת המתכת ירודה זה עוד סימן.

בקיצור אם זה לא נראה איכותי וזהה למה שיוצא מהרכב זה כנראה מזויף.

יש לי אגב רכב עם אותו מנוע וקניתי פלאגים בוש אירידיום באמאזון ב7$ ליחידה והתקנתי לבד. הכל עובד פיקס.

Screenshot_2022-04-02-16-10-56-485_com.android.chrome.thumb.jpg.37afa3e99b8afbb06a2e0858871046ce.jpg

עריכה אחרונה על ידי edward
  • מעניין 1

האתר שלי: long.co.il

פורסם

תודה רבה על התגובה.

הפלאגים שקניתי דווקא נראים איכותיים במתכת ובחלק הקרמי אבל נכון, ההדפסה ותושבת האלקטרודה אלו דברים שלמדתי השבוע על האמדן שלהם.

לגבי המחיר, זה לא העניין. הפעם הזו כפי שכבר צויין נרכשו פלאגים מקוריים.

• רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

פורסם

אתה בטוח שהפלאגים של בוש הם המקוריים?

אני קניתי כאלו לרכב שלי מ CARS245 ב8$ ליחידה.

על הדרך קניתי גם את כל החלקים לטיפול השגרתי של בוש. (במוסך גבע אמרו לי שהחלפים של בוש ממש מעולים) 

• מעניין 1
פורסם
לפני 11 שעות, איציק נ. כתב:

מה שחשבתי לכל אורך השרשור.

אגב, נראה לי שזאת מגמה לא רק של צרפתיות, אלא בכלל של עולם הרכב -

הרבה יותר קשה לשחק כיום עם חלקים לא מקוריים (או שלא קולעים בול לספציפיקציות),

עם האלקטרוניקה של היום זה כבר לא ״עובד פחות טוב מהמקורי״ אלא ישר נוטה להשתגע.

קצת עצוב לכתוב את זה בפורום רכב, אבל ההתעסקות העצמית (בעלות סבירה, בלי אלף ואחת כלים ייעודיים)

היא מזמן כבר נישה, והנישה הזאת הולכת ומצטמצמת לרכבי אספנות בערך.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נראה לי שהנקודה היא אחרת, אלו פשוט המון תקלות.

אני לא זוכר בע"פ את כל 70+ עמודי השירשור אך לא מדובר כאן על תחזוקה שוטפת ובלאי (טיפול קטן/גדול, בולמ"ז, תושבות מנוע וכו) שקיים בכל רכב עקב זמן ונסועה אלא על תקלות. ממה שקראתי אכן מדובר על כמות דיי רצינית של תקלות וכשלים שקרו ברכב שנקנה עם בסה"כ 100K ק"מ. 

שלא תבינו לא נכון, אני מבין ומוכן לקבל שרכב יחודי ומתקדם פחות אמין ממשפחטומטית פשוטה (אני נוסע ברכב שכזה) כי אחרי הכל הוא נותן יותר מהמשפחטומטית הפשוטה אבל לא ברמה שתוארה בשירשור. אני יכול להבין את הגישה הזו (וגם מאמץ אותה באופן אישי) אך הבחירה הספציפית הזו הייתה... בוא נאמר, לא אופטימלית. לטעמי, עדיף היה לבחור ברכב יוקרתי יותר "פרימיטיבי" בעל מנוע יותר "פשוט" (ומצחיק להגיד את זה על מנוע עם ארבעה שסתומים, תיזמון משתנה, סעפת יניקה/פליטה אקטיבית ושאר ירקות...) וגדול שהיה נוח יותר לתחזוקה. אהם, לאנטוס למשל?😁

לסבר את האוזן, הרכב (היחודי והמתקדם) הישן שלי עם יותר מ 200K ק"מ/13 שנה על הכביש סבל משתי תקלות יקרות בלבד. אם כל התקלות/כשלים המופיעים כאן היו מופיעים ברכב שלי עלות התיקון שלהן הייתה יותר משפחטומטית חדשה ולא נראה לי שהייתי מצליח להחזיק אותו בשמונה שנים האחרונות...

• אהבתי 2
פורסם
לפני 10 שעות, yd b-4 כתב:

אתה בטוח שהפלאגים של בוש הם המקוריים?

אני קניתי כאלו לרכב שלי מ CARS245 ב8$ ליחידה.

על הדרך קניתי גם את כל החלקים לטיפול השגרתי של בוש. (במוסך גבע אמרו לי שהחלפים של בוש ממש מעולים) 

לא אני לא בטוח - אבל הם כנראה טובים\מעולים וגם רואים את זה על הפלאגים שיצאו מהרכב (בדיעבד עכשיו שיש לי מושג קלוש על מה אני מביט כן?) 

יתכן והמקוריים זה באמת BERU FRANCE רק ששלי - מזויפים. 

כשיגיעו הפלאגים - אצלם ואעלה לכאן תמונות מפורטות בעבור כולנו. 

לפני 8 שעות, hans כתב:

מה שחשבתי לכל אורך השרשור.

אגב, נראה לי שזאת מגמה לא רק של צרפתיות, אלא בכלל של עולם הרכב -

הרבה יותר קשה לשחק כיום עם חלקים לא מקוריים (או שלא קולעים בול לספציפיקציות),

עם האלקטרוניקה של היום זה כבר לא ״עובד פחות טוב מהמקורי״ אלא ישר נוטה להשתגע.

קצת עצוב לכתוב את זה בפורום רכב, אבל ההתעסקות העצמית (בעלות סבירה, בלי אלף ואחת כלים ייעודיים)

היא מזמן כבר נישה, והנישה הזאת הולכת ומצטמצמת לרכבי אספנות בערך.

מסכים ולא מסכים - 

קודם כל אני חושב שהמגמה היא אכן עולמית ולא קשורה לארץ מוצא אלא לרגולציות ממשלתיות - בין לאומיות. 

מנועי בעירה פנימית היום נדרשים להציג תוצאה של כמעט אפס זיהום אוויר וזה אומר שהכל נשרף\נאגר בתוך המנוע וחלקיו התומכים - בשביל לחסוך משקל, בשביל לחסוך עלויות ובשביל שהחלקים יהיו ניתים להחלפה זריזה - הרבה מהם עשויים מפלסטיק - למשל סעפות, מכסים, בתי פילטרים ואף שלל מחברים וצינורות. 

הבלאי הוא היסטרי ביחס לחלקי פח. 

אני חושב שמנועי בעירה פנימית מגיעים לסוף החיים שלהם - וטוב שכך. אני באמת אשמח לרכב חשמלי בחניה - לא מתוך אמונה שהוא יהיה חף מתקלות אבל לפחות מתוך ידיעה שהיצרנים לא מוגבלים על ידי יותר מידי רגולציות כאן והם יכולים לפחות להציע לרוכשים משהו שהוא באמת "מנוע" ולא גנרטור עם 90 אחוז חלקים פחות ממנוע בעירה פנימית, בלי גיר, שימוש מופחת בבלמים וכך הלאה - משהו שיהיה ניתן להזדקן איתו יותר בכבוד. 

אני בן 45 עוד מעט - כרגע עוד יש לי כוח וקצת סבלנות לדברים האלה - אח"כ זה כבר יהיה לי קשה מידי. 

לגבי התעסקות עצמית - שוב, נראה לי שתופסים ממני כאן קצת יותר מידי??? 

אני חובב DIY וכמו שאיציק ציין אני חובב DIY מתחיל! 

זו הפעם הראשונה שאני הרשיתי לעצמי להתעסק ישירות בדברים שנוגעים במנוע - ואני לא שולל היתכנות שגרמתי למנוע נזק - באמת, לא שולל. 

ההתנעה הבוקר (בדרך לבדיקת PCR) היתה מפחידה - הרכב הניע אחרי יומיים ששכב קר והשרשרת טרטרה למשך דקה ואחרי זה המנוע עבד עגול!!! וזה משהו שלפני כן לא היה גם כאשר הטרמוסטט עבד לא יציב. 

נחליף מצתים - נחליף שמן 

וגם יבוצע ניקוי ייסודי למנוע ונהיה חכמים יותר.

רשמתי את זה פעם וארשום את זה עוד פעם - ידעתי היטב שאני עלול לגמור ברע אם אעשה את העבודה בעצמי - אני לא מכיר דרך אחרת ללמוד משהו בדרך מעשית - רק לנסות ולטעות, לנסות ולתהות. 

ואומר כאן עוד משפט - אני לא מאמין בדבר כזה "מקצוען" אני מאמין רק בחובבן שטעה מספיק! 

בתחום העבודה שלי אני מוכר כמהנדס באופן בין לאומי - בכל תעשיית ההייטק. אני נחשב "מומחה" לניתוב עומסים ולאבטחת מידע ווקטוריאלית - אני עושה טעויות פה ושם - פעם זה היה פשוט המון - היום זה קורה פעם ב - אבל כן, מי שעובד טועה! 

ובתחום העבודה שלי אתה תראה לקוחות ענק בסדר גודל מפלצתי עם בעיות בוערות, דחופות - אני לא מעז לקרוא לעצמי מקצוען או מומחה - אבל גאה לאמר שעשיתי מספיק טעויות. 

ובסופו של דבר - אם נכנסים לכיס - עד עכשיו על תחזוקה על הרכב הזה - אני אפילו לא מתקררררב לפער בעלויות למימון של רכב חדש ואני לא נכנס כאן לאספקט של מיסים ומדיניות - בואו נשאיר את זה בחוץ בבקשה. 

גם אם יילך לי מנוע ויוחלף לאחד חדש מהשקית - אולי רק אז אני אתקרב למחיר של רכב חדש ובטח שלא בקטגוריה של הDS אלא הנורמטיבי. 

לפני כשעה, Haim_gds כתב:

שלא תבינו לא נכון, אני מבין ומוכן לקבל שרכב יחודי ומתקדם פחות אמין ממשפחטומטית פשוטה (אני נוסע ברכב שכזה) כי אחרי הכל הוא נותן יותר מהמשפחטומטית הפשוטה אבל לא ברמה שתוארה בשירשור. אני יכול להבין את הגישה הזו (וגם מאמץ אותה באופן אישי) אך הבחירה הספציפית הזו הייתה... בוא נאמר, לא אופטימלית. לטעמי, עדיף היה לבחור ברכב יוקרתי יותר "פרימיטיבי" בעל מנוע יותר "פשוט" (ומצחיק להגיד את זה על מנוע עם ארבעה שסתומים, תיזמון משתנה, סעפת יניקה/פליטה אקטיבית ושאר ירקות...) וגדול שהיה נוח יותר לתחזוקה. אהם, לאנטוס למשל?😁

חיים - אתה צודק! 

המון! תקלות - חלק מהן MEA CULPA

חלק מהן לא 

אבל דבר אחד בטוח - למדתי, עשיתי קפיצה ענקית ביכולת שלי:

1. לחיות עם תקלות ולא ישר לרוץ ולתלוש לעצמי שיערות ולצרוח מה אני עושה מה אני עושה - הלך האוטו. 

2. למרות שזה לא תענוג גדול - BOYS BE BOYS אם אתה מבין למה אני מתכוון - אנחנו רצים, מתקוטטים, נפצעים - בוכים! ואז רצים להראות לחברה את הצלקות עם חיוך ענק - זה זה... 

איפה כל הכיף? - בלמידה, בעשיה, בהתמודדות - ואולי לצערי גם בלשרוד את הכשלונות בסופו של דבר אם זה המשאול אליו אני הולך. 

אבל יום לפני שאני אמות - אם הדיעה שלי עדיין תהיה צלולה 

אם ישאלו אותי אם לא חבל שלא קניתי את המאזדה 3 ישר מהמפעל - התשובה שלי תהיה ברורה!

מעדיף להתחרט על דברים שרציתי ועשיתי. 

למה אני מתעד את כל זה - למה אני גלוי וחושף הכל? 

למען הידע - בשביל שחובבי רכב כמוני יוכלו ללמוד מהטעויות שלי וגם מההצלחות שלי. ובכדי שאני אוכל ללמוד מאחרים. 

וכן הכי קל היה לסתום את הפה ולא לחשוף דבר מזה - ככה בן אדם יכול פשוט לעשות דברים מגעילים על חשבון גופים אחרים - נכון, אולי אני טיפש וברכב הבא לאור הרבה דברים שנחשפתי אליהם בזמן הפרוייקט הזה אני אשקול יותר מפעמיים אם לתעד דברים או לא. 

המון דברים פשוט הוציאו לי כאן את כל החשק לכתוב ולשתף בקהילה - המון!  ויתכן והרכב הזה יהיה הפרוייקט האחרון שלי גם מכאנית וגם באודיו. 

ראיתי המון רוע בשנים האחרונות - וכשאני אומר המון - אני מתכוון, המון! במובן של SH@# LOADS ויותר מזה לא אפרט. 

• אהבתי 9

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

אדי אני נהנה לקרוא ולעקוב אחרי הפרוייקטים שלך - הן המכניים ברכב
והן באיטום ו באודיו.
אנחנו צריכים ביקורת ושיתוף ידע.. וממך אני מקבל זאת - כך לומדים ומתקדמים.
ובדיוק כמוך.. גם אני צוחק כאשר אני יוצא אהבל בתיקון קטן..
אשר מתיקון קטן :brickwall: גודל ל  מה חשבתי לעצמי.

אנו לא צריכים ביקורת הורסת.. ההורסת ומתקיימת כדיל להראות חוכמת הבדיעבד -  "לפגוע" 
גם אם המטרה נראת..  "לכאורה כהעברת ביקורת תמימה"

כן אפשר ורצוי מאוד - העברת ביקורת בונה, ושיתוף בידע תוך אמפטיה ורצון לעזור.
עם השקעה בהסברים .. ולא
לא נעים לקבל - ביקורת שלילה גורפת, כגון - אמרתי לכם אין סיכוי, במחיר הזה היה ברור כי..

ולבסוף בתשובה ובביקורת אין את ההסבר, מה כן אפשר לעשות כדי לעזור ולפתור את הבעיה..
ובפועל במציאות -  לא עזרנו..

ובמצב הזה - המשכיל בעת הזו .. עדיף כי ידום.. מאשר יכתוב.

ציטוט

האיש המשכיל, הנבון, יעדיף לשתוק בנסיבות מסוימות

אמנם אני מכיר את אדי קצת יותר - אבל אפשר להבין ולהתרשם מהאדם דרך עולם  ההתבטאות
בפורומים השונים -

המידע והמאמרים ש אדי כותב ומשתף.. ובמיוחד הפירגון של אדי.. כלפי ידע ומידע, מחברי פורום אחרים.
הוא מפרגן ונותן כבוד גם באופן ציבורי, ושמח לשתף וללמוד מאחרים ולפרגן להם - וזו תכונה נהדרת אצלו..
לבחור יש ראש טוב ( ;) לפעמים אפילו מצליח לשלוח בדיחה טובה)
ויכולות של למידה ניתוח והסברת מידע לאחרים.. וביקורת עצמית וכללית בהתאם לנסיבות.
ממש לא צריך ללמד אותו את לוח הכפל.

וברור כי לא צריך לנעוץ חיצים רעילים, המוציאים את הרוח והכייף לעשות ולשתף.
אז בואו נפרגן.. אפשר לצחוק ביחד, כן יוצאים לפעמים  אהבלים.. אבל לא להטיף ולהוכיח כמה ה אחר קטן
ואני.. אני גדול
מתברר כי עם הזמן מעל גיל 50 , אנו יורדים בגובה ונהיים  יותר קטנים ב כ 1-2 ס"מ. 

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן
  • אהבתי 4

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל, אתה בן אדם יקר לליבי והחברות מלווה אותנו כבר שנים ארוכות. אתה אדם נדיר.

יכול לאמר אפרופו לגבי לוח כפל שבמתמטיקה תמיד היה לי נכשל, בקושי הצלחתי להוציא בגרות ונדרשו 4 נסיונות עד שהצלחתי.

תמיד היה לי 100 במדעי המחשב לעומת זאת ואנשים בתחום תמיד שואלים אותי איך אתה פותר בעיות?

החשיבה שלי היא לוגית בעיקרה. יש הרבה דרכים בגישה להבנת בעיה ופתרונה.

טוב לשמוע ממך, כאן, בפורום. למרות הקשר הכמעט יום יומי.

• אהבתי 2

Pioneer TS-X150

פורסם

אני תמיד נהנה לקרוא את השרשורים המזוכיסטים של אדי.
בנאדם שפוי, עילוי בהיי טק ועדיין בידיעה צלולה בחר בחתונה קתולית עם ה 156
תהיה נשמתו צרורה בצרור החיים

אתה ללא ספק מקבל תעסוקה לשעות הפנאי שלך :)

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...