Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיבוב על הוראקן ו-GT3 RS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

[למען הסר ספק אין לי כל קשר לעסק המוזכר או למי מטעמו]

אחרי השרשור של @oryo נזכרתי שכבר כמה זמן רציתי לכתוב פוסט על הגשמת חלום משלי, ועם הקורונה אין הרבה מה לעשות בכל מקרה.

בעוד אנחנו מתארגנים לטיול בחוף המערבי, החליטה זוגתי להגשים לי חלום שאמנם קשה להגשים בארץ הקודש אך זמין יותר במדינת היעד. אחרי שבחרנו את היום, את שאר הסידורים היא עשתה בעצמה. אמנם בחרתי את הרכבים מרשימה אך לא היה עוד מידע על המקום. מתקדמים לעבר היום המיוחל, ואני לא כל כך מצליח להירדם באותו הלילה למרות הטיול הארוך שעשינו באותו היום. בתור ילד שגדל עם הפוסטר של הקונטאש על הקיר ההתרגשות היתה בשיאה. 

קמים בבוקר, ורק אז אני מקבל את המיקום, speed vegas בפאתי לאס ווגס. מדובר במסלול לא ארוך במיוחד כ-2.4 ק"מ, 12 פניות והדובדבן - ללא הגבלת מהירות. עבור חבוב ללא ניסיון מסלול משמעותי מדובר במשהו שהוא כמה מידות מעליי. ובטח ובטח ברכבים בקאליבר הזה. מצד שני, זו סביבה יחסית סטרילית ובטוחה לנהוג במפלצות הללו. כל הנסיעה למקום אני לא מרוכז במיוחד, ובלי הרבה זיכרון על איך הגענו, רק את הרגע בו חנינו.

הגענו מוקדם, הרכבים והמדריכים עושים מקצה חימום. הרעש שמגיע מהמסלול מטמטם. רישום זריז, חתימה על waiver גנרי ומקבלים תג. מבקשים לחכות בכניסה לחדר הדרכה. בנתיים אפשרו לצאת לחניה ולראות את הרכבים שסיימו את הסיבוב הראשון שלהם לבוקר. אני כמו ילד קטן אחוז אמוק ממהר לצאת ולהתרשם. לא התאכזבתי. 

בחניה עצמה:

20191018_090840.thumb.jpg.82cc7b4c2aa6d606be5f7b8855963cee.jpg

ההוראקן ממבט קרוב (וחדי העין כבר שמו לב לעוד אחת ירוקה מאחור):

20191018_090900.thumb.jpg.077a316f464f67df77744106ba8434d4.jpg

הפורשה:

20191018_091346.thumb.jpg.46a2cab66c8020aa606be23eedb9b561.jpg

חוזרים חזרה ונכנסים להדרכה. סרטון ראשון חצי תדמית חצי הסברתי וממשיכים להסבר על כללי הבטיחות, על הקונוסים המפוזרים ברחבי המסלול ועל קווים אדומים מבחינת המדריכים. הנסיעה מתבצעת עם מדריך, כאשר יש לו דוושת בלם כדי למנוע התרסקות יקרה. כל עוד יודעים מה עושים, הם לא מתערבים. במהלך הסיבוב המדריכים עוזרים בסגנון ראלי. פקודות גז, הילוך מעלה, מטה, בלימה ופניה מועברות דרך הקסדה לאורך כל הנהיגה. מאוד עוזר ושומר על קצב גבוה. לפני שעוזבים את החדר, מוציאים את התרשים של המסלול ועוברים על הפניות השונות, את הקונוסים המפוזרים, כאלו המיועדים לבלימה, לאייפקסים ולהאצה. סה"כ מדובר בנקודות שמתאימות כנראה לאיזה ממוצע של האנשים הפוקדים את המסלול ואת הרכבים השונים ביכולות. זה עוזר כדי לקבל כיוון, כמובן שאפשר לטייב כל נקודה בהתאם לנהג ולרכב. עוד נגיע לזה.

בסוף ההדרכה מחלקים כל אחד והרכב שהוזמן לפי כמות הסיבובים ומפנים למדריך הרלוונטי. משם מקבלים קסדה ויוצאים לדרך. שלום-שלום עם המדריך ומניעים. הרכב הראשון הוא ה-GT3 RS. הדלת עוד פתוחה, ולרכב יש נהמה בשרנית ותחושה קרבית במיוחד. סוגרים את הדלת. רגע, מה זה? איפה הרעש של המנוע? פתאום הבחוץ השתתק ואני מרגיש מנותק. קצת מבאס. המדריך מוודא שאני חגור היטב, הבקרות דלוקות, מכוונים למצב ספורט ויוצאים לדרך. הדופק על 200. אין זמן להעריך את האינטריור, המדריך צועק "גז" ואני מאיץ. הרכב מזנק קדימה ומדביק את הבטן ואת הצאוור חזק אחורה. מעלה הילוך עם המשוט. נזכר שחסר לי הגיר הידני, המוט הילוכים והקלאץ'. המדריך שוב גוער בי, הפעם כדי לבלום, הרחק אחרי הקונוס הייעודי. לוחץ על הדוושה והפורשה כאילו כלום. כמו במשחק מחשב. הכל מתבצע באופן מדוייק, בלי דרמות ובלי לחץ. פונים באייפקס, ואני רק מחכה שמשהו יקרה. מסיימים את הפניה הראשונה וחוזרים לגז, הפעם אני בפוקוס ומנסה לבצע יותר טוב. מסתכל קדימה ומנסה לתזמן. פנייה שניה מבצע יותר טוב. והיא? לא מתרגשת. עוד כמה פניות ומגיעים לישורת ואני מחכה לראות כמה מהר נגיע לסופה. אני מופתע מכמה חזק היא מאיצה, אני עוד יותר מופתע מכמה מהר היא בולמת. והאחיזה, כאילו אינסופית, דבר לא מזיז לה. עוד שלושה סיבובים, ואני כבר מתחיל להרגיש קצת יותר בנוח. בסיבוב האחרון כבר הרשתי לעצמי לבלום יותר מאוחר, ובכלל לנסוע יותר מהר ולהישאר מדוייק. החוויה היתה מהנה מאוד, בלי דרמות, בלי היסטריה אבל מעט מנותק.

יוצא מהרכב ומנסה להבין מה עבר עליי כרגע. עוד לפני שאני מספיק לעכל, המדריך חוזר עם המפתחות של הלמבו. חיוך מצד לצד נמתח על פניי ואני כמו ילדה עם קוקיות "איזו מהן?". הוא מצביע על השחורה ואני בלב צועק "הבאטמוביל!". נכנס, או יותר נכון נופל, לתוך הכיסא. אם בפורשה היה לי צפוף, פה כבר קלסטרופובי. חוגר ומרים את הראש לכוון את הכיסא וההגה. מקבל מכה מהתקרה. נכון אני עם קסדה, אבל עדיין - כמה נמוך הרכב הזה? המדריך מריץ דאחקה שהרכב בנוי לאיטלקים קטנים. אחרי הסיבובים על הפורשה הידיים כבר מזיעות והגוף קצת עייף, אבל אחרי ההנעה כאילו הכל מתפצוץ לחיים. מה-זה-המנוע הזה? הכל רועד והיא כאילו אומרת "באתי לטרוף!". המדריך שם איזה מצב ספורט (לא שמתי לב עד הסוף), זכור לי איזה כפתור אדום ו"זהו דוקטור, יותר אני לא זוכר כלום".

מתחילים להתגלגל, לוחץ על הגז ולא מבין איך אני כבר עמוק בתוך הכיסא. מרוב לחץ משחרר אותו מיד. ואז הגברת מתחילה לנפוח, לפצפץ ועוד שלל סופרלטיבים על רעם אגזוזים ממכר. משהו בתגובה הזו חילחל עמוק וגרם לי להחזיק את ההגה חזק יותר, בסוג של תקווה שהיא לא תקרע אותי לגזרים. מיד בעליה על המסלול ברור לי שזו מכונה מסוג אחר. הרבה פחות גרמנית (מה שזה לא אומר), והרבה יותר מטורלל. פשוט מטורלל. החירפלוצים מהאגזוז בכל עזיבה של הגז, הבלמים שמפתיעים לנוכח המשקל והעוצמה חסרת הרסן של המנוע הזה משאירים טעם של עוד. גם כאן, אחיזה נדמה היא איזה מדד לא רלוונטי. תחושה של רכבת על מסילה, מגהצת פניה אחרי פניה בסוג של "מה אתה נוב?".

אני לא מספיק למצמץ ואנחנו מגיעים לישורת בפעם הראשונה, מתוך סה"כ 3, המדריך גוער בי "גז!!" ובלי לשים לב אנחנו כבר (שוב) אחרי הקונוס המציין לבלום ועל הצג מופיע 197 קמ"ש (122 מייל), ואני מתפוצץ מצחוק. סוחט את הבלמים, והיא מוכיחה שאני לא קרוב בשום צורה כדי לנצל את היכולות שלה. היא מצידה מכוונת את החרטום לאיפה שכיוונתי וממשיכה בלי דרמות. מסיימים את המקצה ויורדים מהמסלול. מזדחל מהרכב בקושי ומנסה להבין מה עברתי. מודה למדריך, מחזיר את התג ביציאה ובכניסה לרכב השכור מגיע למסקנה אחת - אני מעדיף דרמה ורגש על פני דיוק וביצועים עילאיים.

חשוב להבין שהרפרנס היחיד שיש לי מרכבי על הוא ווייפר קשישה, גם על מסלול, רק שאז הייתי מוגבל ל-70 קמ"ש (אאל"ט). לא היתה אז איזו יומרה ספורטיבית אלא בעיקר חוויה, אך התרשמתי מאוד מהדרמה, הרעש, הריח, הגיר הידני של פעם, הקלאץ' וההגה בלי תגבור. 

כאן קיבלתי טעימה מרכבים מודרניים, הרבה (הרבה) יותר חזקים ועם הרבה יותר בקרות ואלקטרוניקה. אני כמובן לא בר סמכא להעביר ביקורת אובייקטיבית ובעיקר כתבתי מ"הבטן". אם אני צריך לסכם, הייתי לוקח את הלמבו בכל יום, פשוט כי היא "עשתה" לי את זה הרבה יותר מהפורשה הקרבית. הרכבים מהסוג הזה ואחרים בקאליבר הזה הם בעיקר חלום, ואני קצת יותר מאושר אחרי שהגשמתי חלום לנהוג בתפלצות כאלו.

ולסיום, עוד כמה גבירות:

20191018_091018.thumb.jpg.ef29b1f13b46e5f7f29c79826351c1bf.jpg

20191018_091036.thumb.jpg.6e806c7d20e14fbc4fd619746f147593.jpg

מוסטאנג 5.0 עטופה עבור דריפטים (עטיפה קצת מרושלת למען האמת)

20191018_091118.thumb.jpg.c27289e6c38aa40f54af5628e3ce840a.jpg

20191018_091211.thumb.jpg.3dece15d907e71151f2044bc5a55dc63.jpg

R8 V10

20191018_091230.thumb.jpg.0697539a995324ddbe4edab50ddd409f.jpg

20191018_091240.thumb.jpg.61ed71d2913b306e97cffccdb7ade3df.jpg

GT3 "רגילה"

20191018_091353.thumb.jpg.bbcbd634adda5dad942608d117c6d87a.jpg

וקיימן 718

20191018_091421(0).thumb.jpg.e1f5433a45a015115e49a438b1cae213.jpg

• אהבתי 6
  • מעניין 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

יאאאאאא איזה כיף!!!!! כשהייתי בוגאס שקלתי לעשות את זה ולא עשיתי, אחרי הקריאה הזו אני מבין שבפעם הבאה כנראה שלא אתאפק...! 

נשמע מדהים! 

הלמבו הזו.... מטומטמת לגמרי. 

האם לא היה לך סיבוב כשהמדריך נוהג? כי זה משהו שלגמרי הייתי רוצה לחוות בלמבו, לראות איך מקצוען סוחט אותה. ברכב כזה, זה נשמע לא פחות חוויתי מהנהיגה עצמה.

• מעניין 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

האמת חשבתי על זה רק בדיעבד. הייתי כבר די סחוט אחרי שני הסבבים, ולא רציתי לגזול את כל הבוקר רק לעצמי. 

לגמריי אקח בחשבון פעם הבאה אם יזדמן לי על המסלול הזה או במקום אחר.

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם
לפני 47 דקות, motizkn כתב:

מה המחיר לחוויה כזו אם אפשר לשאול?

לא זול במיוחד, כ-630 דולר עבור 6 או 7 הקפות (בשני הרכבים סה"כ).

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם

איזה כיף, מזכיר נשכחות.. לפני 5 שנים בלוס אנג'לס:

נראה שהמחיר יחסית יקר. לי עלה בזמנו 1450$ ל-35 הקפות סה"כ ב-5 רכבים שונים.

כלומר בערך 40$ להקפה בממוצע. לך עלה יותר מפי 2 לפי מה שאתה מדווח.

בEXOTIC CAR RACING יש מחירים יותר טובים גם היום:

https://exoticsracing.com/driving-experience/combos

• רעיון טוב! 1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מסכים. בהחלט יותר יקר.

עכשיו כשאני חושב על זה, הייתי שמח לעשות סיבוב על הפרארי 😧

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם (נערך)

תיאור משונה מאוד לGT3RS, היתרון אולי היחיד (היות וזמן המסלול ברינג ובמסלולים נוספים של הרכב הזה, אשר אמור להיות "מכונית מסלול עם רישיון כביש", זהה ולעיתים איטי יותר מרכבים של פורשה המתויגים כ"קרוזר" כמו הטורבו S), הוא עודף דרמה, רעש מנוע וחוסר ניתוק (הוא מגיע כמעט ל9000 סל"ד, 991.2 כבר מגיע לשם). שנית, הרכב אינו מאיץ חזק כלל, המנוע הזה (במיוחד ב991.1 עליו נהגת) ידוע כחסר כוח (יחסית כמובן), בטח בסל"ד נמוך החשוב לתאוצה, ובתאוצה פושרת באופן כללי. 

בלימה- סביר שלרכב אין ברקסים קרמיים היות והוא רכב השכרה למסלול, לכן הבלמים אמורים להיות בינוניים בלבד, להתחמם ולאבד מכוחם גם בכמה סיבובים שעשית..

עריכה אחרונה על ידי david brown
  • מעניין 1
פורסם

כמו שכתבתי, רעש המנוע והדרמה היו בעיקר כשהדלת היתה פתוחה. חשוב לציין שהייתי עם קסדה אז שמעתי פחות. אבל לעומת הלמבו היא הרבה פחות דרמטית הן מבחינת הניהוג והן מבחינת הסאונד (כמובן, במגבלות שלי כנהג).

בנוגע למיאוץ, חשוב להבין מה הרפרנס שלי שעליו כתבתי בסוף ההודעה. מעבר לכך אני לא נוהג על רכבים קיצוניים או חזקים ביום-יום בכל מקרה.

בנוגע לבלימה, הייתי הראשון לנהוג אחרי סיבוב חימום של המדריכים, אז בהנחה שהבלמים לא היו גמורים במיוחד אני מניח שקיבלתי חוויה ממוצעת. חייב להדגיש שאת הסיבוב הראשון עשיתי בקצב צב מחשש לשבור/להרוס משהו. רק לקראת סוף הסיבוב הראשון, אחרי הישורת המרכזית, ביצעתי בלימה "רצינית".

לפני 5 שעות, falou כתב:

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

אחלה חוויה ותודה על השיתוף.

גם אני הייתי ב-exotic כמו misterb אבל בווגאס, לפני כמעט שנה.

לקחתי מקלארן 570, פרארי 488 ודווקא קיימן שלא במפתיע היתה הכי מהנה ושהכי ניתן למצות אותה על המסלול.

בזמן שהסופרקארס הן סקס עילאי, אתה תמיד תהיה קטן מהן, בטח מהמקלארן המופרעת. עם הפורשה זה יותר פיטים והיא גם פחות מאיימת.

אוי, כמה שהאוטו הזה תענוג.

העדפתי לעשות חבילה של פחות מכוניות ויותר הקפות פר רכב, יצא 7 הקפות לכל אחת וכולל תיעוד וידאו משובח יצא בערך 1100 דולר, עם מדריכים מתירנים, ברגע שהם קולטים שאתה לא מהווה סכנה לציבור.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai
  • מעניין 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...