Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, הסיפור הוא כזה, אני ראש''לצי והולך להתחיל ללמוד תואר באוניברסיטת אריאל, כמו שתוכלו לתאר לעצמיכם הנסיעות הם ארוכות מאוד והולכות להתבצע 3 פעמים בשבוע בנוסף לנסיעות השגרתיות לעבודה וחזרה.

השאלה שלי היא האם עליי לחשוש ממשהו בנוגע למנוע? האם הוא יחזיק 25-27K קמ בשנה וישמור על הביצועים שלו? ברור לי שטווח הזמן בין טיפול לטיפול יתקצר ולא יתבצע כל 15 אלף, כל 10 אלף זה בסדר לבצע טיפול או שעדיף פחות? ואשמח לקבל עוד טיפים כיצד ניתן לשמר את הרכב בכללי מכל בחינה לפניי תקופה עמוסת קילומטרים שכזו. 

לאחרונה האוטו עבר טיפול די גדול ובו הוחלפו משאבת מים + טרמוסטט, כריות בולמים, שמן, פילטר שמן, פילטר מזגן ובנוסף הותקן פילטר אוויר של K&N חדש. אשמח לדעת אם יש עוד משהו שהייתם ממליצים לעשות.

תודה רבה והמשך שבוע נעים :)

עריכה: מצטער התבלבלתי בפורום, אשמח אם אפשר יהיה להעביר לפורום המתאים. סורי

עריכה אחרונה על ידי SmallbutClean

2005 VW Passat B5.5 2.0l 115hp 
1991 VW Golf Mk2 1.3l 55hp 

פורסם

כל עוד הוא מטופל לפי הספר, אין סיבה שלא ישמור על הביצועים שלו. אם אתה רוצה המלצה, וותר על המסנן של K&N והיצמד למסנן OEM - הרבה יותר בריא למנוע הזרקה ישירה (מה גם שאני בספק כמה חלקיקי כוחות סוס מוסיף ה-K&N)

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
4 minutes ago, mcshmupi said:

הוא מוסיף צליל נחמד...

האמת שהוא לא מוסיף צליל בכלל. ובטח שזו לא הסיבה ששמתי אותו.

12 minutes ago, menir1 said:

כל עוד הוא מטופל לפי הספר, אין סיבה שלא ישמור על הביצועים שלו. אם אתה רוצה המלצה, וותר על המסנן של K&N והיצמד למסנן OEM - הרבה יותר בריא למנוע הזרקה ישירה (מה גם שאני בספק כמה חלקיקי כוחות סוס מוסיף ה-K&N)

האמת שזו לא הייתה המטרה, אני בשום צורה לא מנסה לשפר את ביצועי המנוע מבחינת כוח, מבסוט עם מה שיש. הסיבה ששמתי אותו היא שחבר הזמין והגיעו לו שניים כאלו אז הוא הביא לי אחד. הייתי בטוח שמדובר במשהו יותר איכותי, אבל תודה שאמרת, אחזיר את המקורי כבר בטיפול הבא.

פורסם
Just now, mcshmupi said:

איך הצליל של האוטו הזה באמת? מנוע\אגזוז

לא משהו מיוחד או מלהיב, גרגור דיי רגיל של 4 צלינדר. למרות שיש כפתור ספורט שמטרתו להקשיח את הבולמים וההיגוי והוא מגביר טיפה את הסאונד. (בספק שזה מהמנוע אלא נראה לי שזה משהו מלאכותי...יכול להיות שאני טועה, לא כלכך מבין בזה כי אני לא מפעיל את זה בדרך כלל).

פורסם

הדבר היחידי שכדאי לך לעשות זה באמת לקצר קצת מרווחי החלפת שמן ומסנן שמן ל 10 אלף ק"מ. דבר שני אף חשוב יותר זה להעיף קיבינימט את המסנן K@N הזה שמזהם לך את המנוע ואם יהיה לך ספק על סדר העדיפיוית אז זה בעדיפות ראשונה מאשר לקצר מרווחים.

הזול עולה ביוקר

פורסם
לפני 4 דקות, יאני כתב:

הדבר היחידי שכדאי לך לעשות זה באמת לקצר קצת מרווחי החלפת שמן ומסנן שמן ל 10 אלף ק"מ. דבר שני אף חשוב יותר זה להעיף קיבינימט את המסנן K@N הזה שמזהם לך את המנוע ואם יהיה לך ספק על סדר העדיפיוית אז זה בעדיפות ראשונה מאשר לקצר מרווחים.

לא מתנגד בשום צורה לדעתך, רק אשמח לדעת קצת יותר מידע על למה הוא מזהם ולמה כלכך הרבה חוות דעת שליליות עליו, אם לא אכפת לך כמובן.

פורסם

במנוע הזרקה ישירה, הדלק מוזרק ישירות לתא השריפה, זאת להבדיל ממנוע מבוסס מערכת הזרקה עקיפה, בה תערובת אוויר/דלק מתערבלת בסעפת היניקה ושוטפת את שסתומי היניקה. לכן, מנוע הזרקה ישירה רגיש לכניסת מזהמים מבחוץ אשר מצטברים על שסתום היניקה. מסנן K&N (בטח אם הוא מסנן פתוח) לא רק שלא מהווה חיץ בין זיהום חיצוני לסעפת היניקה הוא טבול בשמן שנשאב למנוע ומצטבר על שסתום היניקה. במנוע הזרקה ישירה יש חשיבות עליונה להשתמש במסנן OEM שהיצרן תכנן עבורו בעיקר מסיבה זאת.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

בהנחה שאנה נוסע רגוע במהירות חוקית או חוקית + קצת, אין סיבה לקצר את מרווחי הטיפולים ל 10.000.

בשימיש בינעירוני מנהלתי טיפול כל 15.000 ק"מ זה מספיק לחלוטין.

• מעניין 1

פורסם
Just now, Buki כתב:

בהנחה שאנה נוסע רגוע במהירות חוקית או חוקית + קצת, אין סיבה לקצר את מרווחי הטיפולים ל 10.000.

בנסיעות שגרתיות אני משייט בין 100 ל-110 כדי לחסוך כמה שאפשר בדלק. פעם בחודש יש איזה סשן נס הרים וגם לא משהו קיצוני... בכל מקרה אעבור 10 אלף ואראה את מצב השמן ואת ההרגשה שלי האישית. לפי כך אחליט. 

פורסם (נערך)
בתאריך 10.3.2020 בשעה 12:26, SmallbutClean כתב:

לא מתנגד בשום צורה לדעתך, רק אשמח לדעת קצת יותר מידע על למה הוא מזהם ולמה כלכך הרבה חוות דעת שליליות עליו, אם לא אכפת לך כמובן.

יש סתירה הנדסית פיזיקלית בין כושר מעבר אוויר ליעילות סינון בגדול, זה על קצה המזלג.

מכיוון שלתת את שני היתרונות זה מאוד קשה ויקר (גם בעולם של היום) זה טכנולוגיה מאוד מתקדמת, המסנן שיעשה את זה הכי טוב יהיה דווקא עשוי מחומרים שאת המבנה שלהם ניתן להנדס ולתכנן את המבנה התלת ממדי שלו בתוך הנייר. לרוב זה יהיה קומפוזיט צלולוזה מטופל או מחוזק או בעל כמה שכבות / סיבים סינטטיים .

להבדיל ממסנני KN מיוצרים מסיבי כותנה טבעיים מעובדים ולכן הפשרה שלהם היא על יעילות למען כושר מעבר אוויר.

זה פשוט השוק לקוחות וקהל יעד שהם מכוונים אליו וזו זכותם ואין לי שום דבר רע להגיד על זה. זו נישה.

נכון, זה לא עושה נזק בטווח הקצר והבינוני אבל לאורך זמן זה מייצר בלאי מואץ.

אני לא ממליץ. החלטה שלך כאמור אין נכון או לא נכון, רכבך הוא רכושך, רק דע את ההשלכות.

להמחשה וללא להיכנס לעובי קורה של בדיקות מעבדה לפי תקני יצרני הרכב אני מצרף סרטון שממחיש בקירוב את העניין.

כמו שתראה בסרטון גם מסננים חד פעמיים יכולים להיות לא הכי טובים ולכן ההמלצות הן מקורי או מהיצרן המקורי או מותג אחר שידוע כאיכותי.

חייב לומר שהתקינה כל כך מחמירה שגם מסננים שלכאורה פחות יעילים עד רמה מסוימת בפועל אינם פוגעים במנוע בגלל כל מיני דקויות ותנאי בדיקה סופר מחמירים ששמים את המסננים בהם.

הבעיה היא שלך כצרכן אין יכולת או גישה וידע למידע הזה כמוני ולכן עליך לקחת מקדמי בטחון נאותים. צרכנות נבונה. הזול עולה ביוקר.

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם

גם אם אני נוסע פעם או פעמיים בשבוע לשומרון מרחק של 70 ק''מ ועולה על הרים?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

• תוכן חדש...