Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ואני לא מסכים עם זה שבהייטק לא מנסים למשוך את הכי טובים, הם פשוט עושים את זה - כמו בכל עסק אחר - ע"י בחינת ה-ROI של טקטיקות שונות וכנראה מצאו שהקטקטיקה הזו עובדת הכי טוב עבור העובד החציוני שהם מנסים לגייס (איש טכני טוב, שלא בהכרח מונע ע"י אידיאלים או רצון להתפתח מקצועית אלא ע"י דברים כמו איזון בית-עבודה, תנאי העסקה ואווירה). זו טקטיקה מאוד מקובלת של "כוון לירח, במקרה הכי גרוע תיפול בין הכוכבים". היא כמובן מביאה עמה סט שלם של בעיות אחרות (ההרצאות אליהן קישרתי), אבל אף אחד לא ציפה שזה יקרה והיום אתה כבר רואה חברות שמתחילות לנסות לפתור גם את זה.

אתה מתכוון לחציוני בין הטובים ביותר? או החציוני באופן כללי? אם זה המקרה השני, נשמע לי סביר.

מההיכרות שלי, רוב תנאי העסקה בהייטק די דומים, וכולם מעתיקים מכולם בכל מקרה. אווירה לדעתי זה מושג קצת אמורפי, ובעיקר קשה מאוד לקלוע לחתך גדול. ואם מנסים אז בד"כ עושים דברים יחסית רדודים.

בקשר למילים המכובסות "איזון בית-עבודה" בד"כ פירושו "זמני עבודה גמישים". לא הספקת לדחוף את הקוד לפני שיצאת להוציא את הילד לגן? לא נורא, תתחבר בלילה מהלפטופ ותשלים את העבודה. בטח שאת יכולה לצאת ב-3 כדי להספיק לישיבת הורים בבית ספר, רק לא לשכוח שיש דיבאג של לקוח למחר.

שלא יובן אחרת, זה בהחלט עדיף על 8 עד 5 קשיחים, אבל זה בטח לא איזון בית-עבודה. אם יש לך לפטופ של העבודה בבית, זה לא באמת איזון. עבודה צריכה להישאר בעבודה ורק במקרים באמת דחופים קרי "הלקוח התקשר, מאיים לא לחדש חוזה שנה הבאה. צריך לתקן לו את X עכשיו" יש סיבה שתתעסק עם עבודה בבית (בתור שכיר). אבל ההייטק מכיל בתוכו גם סטארטאפים ששם העובדים, בהתחלה לפחות, הם גם ה"בעלים" (מקבלים אופציות במקום שכר מלא) והן המקימים הרבה יותר מחויבים לעסק מאשר שכיר בחברה של 10 אלף אנשים.

כמובן שיש מגוון רחב של אנשים שנמצאים בשלבים שונים של החיים ולפעמים ה"איזון" הנ"ל מתאים להם. אבל כמו הרבה דברים זה פלסטר על סימפטום - הפריון הנמוך במשק הישראלי (גם בהייטק). ופלסטר שהנזקים שלו הופכים ממשיים עם הזמן.

יש כל מיני מאמרים (לא יודע כמה זה נכון) שמתכנת אפקטיבי X זמן מחולק ל-Y מקטעים כאשר שאר הזמן הוא בזבוז. כל מייל מסיח את הדעת ל-t שניות. כל שיחת חולין בזמן פוקוס יכולה להוציא מהקצב לחלוטין. עכשיו ברור שמתכנתים הם אנשים ולא מכונות אבל אין באמת חתירה לפריון גבוה יותר.

אם מתכנת אחד יכול לעשות ב-4 שעות מה שמתכנת אחר עושה ב-8, זה לא שהוא פתאום יכול לקום וללכת הביתה ב-12. וגם לא כל חברה תסכים לשלם פי 2 (כי זה מה שהוא שווה). עם כמה שאוהבים לדחוף שמעסיקים מודדים תפוקה (הם בד"כ כן אבל לא רק) הנהלת חשבונות ו-HR מודדים גם שעות (כי סיבות וגם כי חוקים).

אני כבר חושב שההון האנושי נוהר. דרישות קבלה למדעי המחשב באוניברסיטאות המריאו לשמיים. לאחרונה בשביל להקל על העומס התחילו לפתוח כל מיני מחלקות היברידיות מכוונות הייטק כמו "מדעים להייטק" באוניברסיטת תל אביב שזה 50% חוגים שימושיים במדעי המחשב ועוד 50% חרטא ממדעי החברה לפי בחירת הסטודנט. כתבות בעיתונים, משכורות, אקזיטים ששומעים עליהם כל חודש עושים את העבודה.

בהייטק יש המון תחרות על ההון אנושי תחרות שלא קיימת לדעתי באף ענף אחר. הון אנושי איכותי נמשך לתחום גם אם מעסיקים לא באמת מנסים למשוך את הכי טובים.

דרישות הקבלה המריאו(*), כן. זה לא אומר שההון האנושי נוהר לשם. ציון פסיכומטרי + ממוצע בגרויות בשקלול בונוסים לא מעיד על הון אנושי (להבנתי). זה כן אומר שהפקולטה מלאה ביותר אנשים עם ציון פסיכומטרי וממוצע בגרויות גבוהים יותר.

לפתוח פקולטות "מקלות" לא באמת עוזר להבנתי. אז הורידו בכמעט 70 נק' את רף הקבלה. אבל, בהתייחס ל"מדעים להייטק", התוכנית היא 61 נק"ז לעומת 122 של מדמ"ח (חד חוגי), איך אפשר להשוות בין השניים? בנוסף, התכנים מועברים על ידי הפקולטה בהנדסה ולא על ידי הפקולטה של מדמ"ח (מהנדסים, נא לא לסקול אותי), זה לא בר השוואה.

מי שמגיע להייטק כדי לעשות אקזיט ייתקל באותה הכאפה של מהנדס אווירונאוטיקה שמצפה לבנות את החללית הבאה של נאס"א או רואה חשבון שחולם לנהל את התיק של גוגל. זה קורה, אבל נדיר. אני לא בקיא בסטט' אבל פעם אחרונה ששמעתי משהו כזה הוא אזור ה-1% מצליחים.

מה שאפשר ללמוד הוא שלחברות הייטק יש אחלה מחלקות יח"צ. אף אחד לא מדבר על החלקים הפחות זוהרים (נו, זה מצטלם פחות טוב). אבל לא חסר מהם.

הייטק זו מילה גדולה בכל הנושא של תחרות על הון אנושי. יש פערים תהומיים בין מתכנתים שונים ובדומיינים השונים. גם בחברות שיפנו להצעות עבודה וכן בהצעות השכר ותנאים. ובסוף יש פה את עניין היצע וביקוש. אז היום אין מספיק מתכנתים מנוסים שלא מבקשים שכר גבוה מידי. מי אמר שהמצב יימשך? ומי יודע לעוד כמה זמן?

(*) הסתכלתי עכשיו על את"א והסכם לקבלה שנה שעברה היה 691 והשנה עומד כרגע על 700. כשהתקבלתי זה היה בערך באותה הסקאלה, אולי 10 נק' פחות ורוב האנשים שהכרתי מהפקולטה היו על אזור ה700. אני לא יודע מה עם מקומות אחרת, אבל באת"א זה לא סופר המריא אבל בהחלט גדל.

ההבדל הוא בכסף ובתנאים. עדיף להיות נערת ליווי ב-1,000 ולא ב-100.

אני מקווה שאנשים ימשיכו לבחור עיסוק לחיים באמצעות פרמטרים נוספים חוץ משכר. אחרת יהיה פה קצת משעמם.

בעניך למכור את נשמתך למקום העבודה תמורת כלוב זהב זה שווה ובעני זה שהלך ללמוד תחומים אחרים לא.

מסכים, מי שבוחר תחום עיסוק לשנים קדימה על בסיס הפרמטר היחיד - הכנסה - כנראה יבלה את זמנו בהרבה מירמור. בתחום התוכנה, מי שלא מתחבר לזה כנראה יהיה מתוסכל לא מעט.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
פונט
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 354
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ההכשרה תצטרך להתארך כדי לצבור את אותו ניסיון.

אם קראת ולו חלק קטן מההודעות שלי בעיון, היית יודע שהאמירה הזו לא נכונה.

מחסור בכוח אדם היא בהחלט בעיה, והפתרון לה הוא מה שכתבתי בהודעתי האחרונה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו, אם אתה רוצה לקצר משמרות אתה צריך יותר עובדים. ואת אנשי משמרת הלילה תהיה חייב לשחרר בבוקר. זה אומר יותר כוח אדם, כי התורנות הנוכחית תתחלק לשתיים (ובסופ"ש 3) תורנויות.

לגבי טיב ההכשרה - לא התעמקתי יותר מדי. אני יודע שבאנגליה עשו את השינוי, או לפחות ניסו. התוצאה - המתמחים במקצועות הכירורגיים לא צברו מספיק נסיון בחדר הניתוח. מן הסתם זה נכון גם במקצועות אחרים.

ועניין אחרון - אתה לא יכול לייצר רופאים יש מאין. עזוב את התקנים - נניח שתפתח תקנים. יהיה לך קשה מאד לאייש אותם, וזו בעיה אוניברסלית בעולם המערבי. בארה"ב מייבאים רופאים מהודו ופקיסטן. האנגלים מנסים לייבא מומחים מגרמניה. לנו אין הלוקסוס הזה. יש איזה מספר סטז'רים שסיימו את הסטאז' וממתינים לתקן. מרגע שיקבלו את התקן עד שיהיו מומחים יעברו 5-10 שנים. לא כולל fellowship.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בארה"ב בשביל לקבל רישיון רו"ח צריך לצבור X שעות עבודה תחת השגחה של רו"ח עם רישיון בתוקף. את השעות אפשר לצבור לפני לימודים, בזמן לימודים ואחרי לימודים ובכל מקום עבודה בו הבוס הישיר הוא רו"ח עם רישיון.

הבדל של יום ולילה בהשוואה למודל הישראלי שנועד בעיקר להגן על המשרדים ועל הגילדה המקצועית.

לדעתי המודל העסקי עדיף.

לא רוצה רואה חשבון שחצי מהסטאז שלו היה כשהיה בתיכון והשלים הכנסה כטלפנית.

אני מבין שלך, זה שסיים אוניברסיטה או מכללה נחשבת וכבר יודע יותר ממנהלי המשרדים, הרבה יותר נוח בלי סטאז, בלי מחוייבות ועם חופש מוחלט אבל לי כלקוח ממש לא. אני רוצה שמי שיטפל בתיק שלי יהיה אדם שעבר הכשרה מלאה, בקיא בכל הדברים, דואג שאשלם את מינימום המס שהחוק מאפשר ויודע גל לתת הסברים לרשויול על הדוח שלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בישראל אתה מקבל רו"ח שביזבז חצי מהסטאז שלו על חיפוש מקום לשבת ועוד חצי מהסטאז על השלמת הכנסה במשרה שנייה. אני לדוגמא הייתי מחלטר עבודות פרטיות על חשבון השעות של המשרד. לא כי רציתי אלא כי זו הייתה הדרך שלי לשלם את החשבונות.

פורסם

ועדיין זה יותר טוב מאחד שהחלטורה שלו היתה ניקיון במשרד רואי חשבון.

פורסם
ותודה למדיניות המיסים במדינת ישראל...

להמחשה:

ברוטו | נטו

10.5K | 14K

15.5K | 24K (על תוספת 10K בברוטו נוספו רק 5K בנטו).

20.2K | 34K (תוספת של עוד 10K בברוטו נותנים פחות מ-5K בנטו).

אם אני מבין נכון את מדרגות המס, הכי משתלם להרוויח עד 14,530 שקלים בחודש, שהם כ 70 שקלים לשעה, כי מעל זה יש קפיצה לא קטנה של 11 אחוז מ20 ל 31.

תכלס 70 שקלים לשעה זה לא נדיר, ואפשר להתקיים בכבוד מ 10~ אלף שקל בחודש, ברור שהכי טוב להרוויח 50 אלף שקל בחודש אבל מי רוצה שחצי מהמשכורת שלו תלך למדינה?

תרוויח 50 תקבל כמעט 25

תרוויח 14.5 תקבל 10

עדיף את ה14.5

פורסם
ועדיין זה יותר טוב מאחד שהחלטורה שלו היתה ניקיון במשרד רואי חשבון.

החלטת את זה על מה בדיוק? לא ייתכן מצב שיגייסו עובד וילמדו אותו מקצוע תוך כדי הלימודים באוניברסיטה? כלומר חייבים לסיים את הלימודים ואחר כך לשבת קשורים עם קולר ושרשרת במשרד רו"ח ב-5,500 שקל בחודש בשביל ללמוד לעבוד? תעשה לי טובה...

פורסם (נערך)

אני חושב שנהג הלילה ענה לך על כך לפני 21 שעות:

אני מבין שלך, זה שסיים אוניברסיטה או מכללה נחשבת וכבר יודע יותר ממנהלי המשרדים

האם ביום שסיימת את הלימודים הפורמליים ידעת למלא טופס דוח שנתי למס הכנסה ליחיד? אני לא הייתי רוצה שתגיש את הדוח שלי למס הכנסה בלי בקרה של בעל מקצוע מנוסה. בשביל זה יש סטאז'\התמחות, ואחרי כן תקופה של להיות ג'וניור, ובהדרגה לצבור ניסיון ולקבל אחריות על עוד ועוד תחומים. התקופה של עבודה בשכר נמוך היא, למעשה, חלק מתקופת ההכשרה שלך, בגדר השקעה בעתידך. זה נכון לרופא, זה נכון לעורך דין, זה נכון למהנדס, וזה נכון גם לרואה חשבון.

יש היום "עליהום" בעקבות דוח שיאני השכר בשירות הממשלתי. אחד שחוטף הרבה מאד הוא הנתב מנמל אשדוד. מה שכמעט אף אחד לא יודע, הוא שתקופת ההכשרה שלו לפני שהוא יכול לעלות בפעם הראשונה על אניה ולנתב אותה לנמל היא בסדר גודל של 25 שנים. נכון שלא בשכר רעב, אבל בהחלט בתנאים של להיות רחוק מהבית לפחות 8 חודשים בשנה ולעבוד הרבה יותר מ-8 שעות ביום. אז אל תמרר על מר גורלך כרואה חשבון מתחיל.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
החלטת את זה על מה בדיוק? לא ייתכן מצב שיגייסו עובד וילמדו אותו מקצוע תוך כדי הלימודים באוניברסיטה? כלומר חייבים לסיים את הלימודים ואחר כך לשבת קשורים עם קולר ושרשרת במשרד רו"ח ב-5,500 שקל בחודש בשביל ללמוד לעבוד? תעשה לי טובה...

לסטאז בארץ יש כללים. זה לא עבדתי במקום שיש בו רואה חשבון.

גם אם גייסו אותו במהלך הלימודים בהרבה צקרים אין לסטודנט את הכלים לראות את התמונה המלאה וגם אז הרי הוא יעבוד השכר יותר נמוך. זה חלק מההכשרה והיללות שלך דומות ליללות של סטודנט לארכיטקטוה למה הוא לומד 5 שנים ומשלם שכר לימוד 5 שנים כשסטודנט לגיאוגרפיה משלם רק 3שנים ויוצא לעבוד שנתיים קודם.

פורסם
אם אני מבין נכון את מדרגות המס, הכי משתלם להרוויח עד 14,530 שקלים בחודש, שהם כ 70 שקלים לשעה, כי מעל זה יש קפיצה לא קטנה של 11 אחוז מ20 ל 31.

תכלס 70 שקלים לשעה זה לא נדיר, ואפשר להתקיים בכבוד מ 10~ אלף שקל בחודש, ברור שהכי טוב להרוויח 50 אלף שקל בחודש אבל מי רוצה שחצי מהמשכורת שלו תלך למדינה?

תרוויח 50 תקבל כמעט 25

תרוויח 14.5 תקבל 10

עדיף את ה14.5

היגיון קצת עקום לדעתי.

מעדיף להרוויח 50 ולקבל נטו 25.

נכון שלא כיף לתת חצי מהמשכורת למדינה, אבל עדיין הנטו גדול פי 2.5 .

למשכרות של 50K בחודש מגיעים בהדרגה, וזה אומר שאתה חייב לעבור את ה14.5 בשביל להגיע לשם.

אלא אם כן אתה לא שואף למשכורות כאלו וחי בתחושה יותר טובה או "דפקתי את המערכת" (יותר נכון המערכת דפקה אותי פחות ממה שיכלה) כי רוב המשכורת מגיעה אלייך במקום למדינה.

They are trying to ban me...

פורסם (נערך)
לסטאז בארץ יש כללים. זה לא עבדתי במקום שיש בו רואה חשבון.

גם אם גייסו אותו במהלך הלימודים בהרבה צקרים אין לסטודנט את הכלים לראות את התמונה המלאה וגם אז הרי הוא יעבוד השכר יותר נמוך. זה חלק מההכשרה והיללות שלך דומות ליללות של סטודנט לארכיטקטוה למה הוא לומד 5 שנים ומשלם שכר לימוד 5 שנים כשסטודנט לגיאוגרפיה משלם רק 3שנים ויוצא לעבוד שנתיים קודם.

הכללים נכתבו בראש וראשונה בשביל לדאוג לאספקת כוח אדם זול ושבוי למשרדים. טיב ההכשרה תלויה מאוד במשרד ובמאמן. אדם יכול לעשות התמחות במחלקת מיסוי אמריקאי ואחר כך ללכת לעבוד בתור מבקר פנים ושום דבר מההתמחות שלו לא רלוונטי לתפקיד הנוכחי שהוא מבצע.

בנוסף, תסביר לי בבקשה למה רק למשרד רואה חשבון צריך להיות מונופול על הכשרת עובדים ולמה אי אפשר לעשות התמחות בתור עוזר חשב בחברה או בתור עובד בנק.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אתם מדברים על רואי חשבון כאילו זה מקצוע המאה וכולם רוצים להגיע לשם.

או שזה באמת ככה.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם (נערך)
הכללים נכתבו בראש וראשונה בשביל לדאוג לאספקת כוח אדם זול ושבוי למשרדים. טיב ההכשרה תלויה מאוד במשרד ובמאמן. אדם יכול לעשות התמחות במחלקת מיסוי אמריקאי ואחר כך ללכת לעבוד בתור מבקר פנים ושום דבר מההתמחות שלו לא רלוונטי לתפקיד הנוכחי שהוא מבצע.

בנוסף, תסביר לי בבקשה למה רק למשרד רואה חשבון צריך להיות מונופול על הכשרת עובדים ולמה אי אפשר לעשות התמחות בתור עוזר חשב בחברה או בתור עובד בנק.

וכמה זמן הוא יעבוד כג'וניור בשכר נמוך? אני מניח שלא מעט זמן, עד שילמד את העבודה. אבל כאשר ידע את עבודת הביקורת הוא יהיה במעמד בכיר שישתכר טוב או שיהיו לו הכלים לעבור למעסיק יותר עשיר.

ולמה למשרדים יש מונופול על ההכשרה? תציע מישהו אחר. בעצם, למה לא תלך לעבוד כעובד זוטר במס הכנסה? האם לא תוכל להתמחות שם, כפי שעורך דין יכול להתמחות בבית המשפט או בפרקליטות? כמובן, אם שרות המדינה מתקציב התמחות כזו. אולי המדינה מעדיפה שמישהו אחר (משרד) ישלם תמורת הכשרתך. אבל, עדיין, קיימת דרישה הגיונית לחלוטין לחייב ולאפשר לבוגר הטרי לטבול במים בהשגחת מציל.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...