Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חשב הוא רואה חשבון בריבוע. חשב אחראי על חשבונאות ובניית דוחות בכובע של חברה. רוב המוחלט של בוגרים משרדים הולכים לעבוד בתור עוזרי חשב בתפקיד הראשון שלהם אחרי התמחות. אם הם ממילא יוצאים לעבוד בתור עוזרי חשב מיד אחרי ההתמחות למה לא לאפשר להם לעשות התמחות בתור עוזרי חשב מלכתחילה?

זו הייתה שאלה רטורית כי אני יודע את התשובה. אם זה יקרה משרדים יצטרכו להתחרות בחברות על בוגרים וזה אומר להתחיל לפתוח את הכיס ולשפר את התנאים.

בכנות עכשיו, כל כך קשה לך לקבל את העובדה שאולי בעלי משרדים הם לא "בית תמחוי של אמא תרזה" והם תפרו לאורך השנים את התקנות ההתמחות בצורה כזאת שכל מי שמעוניין להיכנס לתחום יהיה חייב לעבור זובור צעירים במשרד כדי שהם יוכלו לקבל כוח עבודה משכיל ומוכשר במחיר רצפה?

ורק שתדע שיש בוגרי משרדים שהולכים לעבוד בתפקידים שלא קשורים בכלל להתמחות שהם ביצעו. אדם יכול לעשות התמחות במחלקת מיסוי ישראלי וללכת לעבוד בתור אנליסט או לעשות התמחות במחלקת מיסוי אמריקאי וללכת לעבוד בתור מבקר פנים כאשר כל הידע והניסיון שהוא קיבל בתמחות לא רלוונטי כלל לתפקיד שהוא מבצע אחרי התמחות.

אז מה הייתה הפואנטה של "ההתמחות" שלהם? זה סתם עוד שלב שהם היו צריכים לעבור בשביל הרישיון.

רוצה רשימה של חשבים של חברות גדולות מאוד שהם לא רואי חשבון?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 354
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

תביא.

אני אביא לך רשימה פי 20 יותר ארוכה של חשבים שהם כן רואי חשבון.

רוצה הוכחה למה התמחות זה כלי לויסות בוגרים/הקטנת תחרות/ניצול?

במשפטים הייתה הצפה. החליטו להאריך את ההתמחות משנה לשנתיים בתירוץ של "הכשרה יותר איכותית". אהא. מה שתגידו.

בראיית חשבון צופים מחסור. מדברים על קיצור התמחות משנתיים לשנה וחצי בשביל להפוך את המקצוע ליותר אטרקטיבי לצעירים. רגע, מה קרה עם "הכשרה איכותית"? לאן זה נעלם פתאום?

ביעוץ מס התמחות במקור הייתה שנתיים. במהלך השנים התמחות קוצרה לשנה בשביל להפוך את המקצוע ליותר אטרקטיבי. בעבר הייתה חובה לעשות קורס בשביל לגשת למבחנים בתירוץ של "דאגה להכשרה איכותית". היום בגלל שאף אחד לא לומד יעוץ מס איפשרו לגשת למבחנים ללא קורס. רגע, לא דיברתם על "הכשרה איכותית"? מה קרה עם זה פתאום?

בתקופת ההצפה בראיית חשבון היו כאלה שלא מצאו מקום התמחות ונשארו בחוץ או כאלה שנאלצו לעבוד בחינם אצל רואה חשבון נצלן מגעיל כלשהו.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

גם אם תביא רשימה ארוכה פי 100 מספיק אחד כדי להוכיח שהם לא חייבים להיות רואי חשבון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
כשאתה הנאמן של רשויות המס אצלי והמייצג שלי אצלם אם לא תדע אתה יכול לגרום לי ולך לרישום פלילי ואפילו מאסר. אם אתה רוצה לקחת את הסיכון זכותך אבל אין לך זכות לעשות את זה עבורי.

תלמד, תעבור מבחני הסמכה ותצבור ניסיון מינימלי. אחר כך תייצג אותי.

אבל זה בדיוק העניין, אין שום אסמכתא שכל מי שעובר את הסטאז' ומבחן הסמכה מבין משהו מהחיים שלו.

אז למה צריך לקבע את זה, אם בכל מקרה חייבים לעבוד ולצבור ניסיון בשביל לשרת לקוח כמו שצריך? והתשובה היא, כדי שיוכלו לשלם פחות לפי כישורים ויותר לפי מעמד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אין ביטחון של 100% בשום דבר. המטרה היא להקטין את אי הודאות.

ואני חוזר לשאלה ששאלתי את הבחור הכימי, היית מוכן לעבור ניתוח מוח אצל סטודנט מצטיין שרק סיים ולא עשה שום התמחות או נגע החולה לפניך?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל זה לא מה שטוענים. לעבור מבחנים אתה צריך בכל מקרה. ניסיון מקצועי אתה צריך בכל מקרה. מה זה משנה באיזה משרד עבדת עד שעברת את הבחינה?

פורסם (נערך)
אין ביטחון של 100% בשום דבר. המטרה היא להקטין את אי הודאות.

ואני חוזר לשאלה ששאלתי את הבחור הכימי, היית מוכן לעבור ניתוח מוח אצל סטודנט מצטיין שרק סיים ולא עשה שום התמחות או נגע החולה לפניך?

אם הוא פתח מרפאה פרטית והלכתי אליו משיקולים כאלה ואחרים זו בעיה שלי

אם הוא עובד בבית חולים אף אחד לא יתן לו לגעת במנותח ללא השגחה מסיבות של חשיפה משפטית ופגיעה במוניטין המוסד

אותו סיפור לגבי ראיית חשבון

משרד רציני ומכובד שחשוב לו לשמור על מוניטין ולקוחות לא יתן תיק מורכב לבוגר חשבונאות טרי בין אם יש סטאז' או אין סטאז'. זה פשוט common sense.

אגב, אתה מתעלם באלגנטיות מהצדדים הפחות יפים של התמחות כמו ניצול, עבודה בשכר עלוב ואפילו בחינם במצבים מסוימים, קיבוע משכורות, התעמרות מצד מעסיקים, אי אפשרות לעבור בין מעסיקים, סטאז' לא סטאז' בשביל הפרוטוקול, פרוטקציות ועוד ועוד.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

Nightdrive בוא נניח שאני מחר מתחיל לעבוד אצלך, אני מהנדס מכונות עם שנה וחצי ניסיון בתכנון של כלי עיבוד שבבי ותהליכים.

האם תתן לי לעשות דברים אצלך במפעל בלי שבדקת אותי? אני דיי בטוח שהתשובה היא לא (וזה לא משנה בכלל אם אני יודע מה אני עושה או לא)

פורסם
אבל זה לא מה שטוענים. לעבור מבחנים אתה צריך בכל מקרה. ניסיון מקצועי אתה צריך בכל מקרה. מה זה משנה באיזה משרד עבדת עד שעברת את הבחינה?

משנה שעבדת במסגרת ראיית חשבון ולא כטלפנית ושעברת מספר שלבים בעבודה. זה תפקיד הסטאז'.

פורסם
Nightdrive בוא נניח שאני מחר מתחיל לעבוד אצלך, אני מהנדס מכונות עם שנה וחצי ניסיון בתכנון של כלי עיבוד שבבי ותהליכים.

האם תתן לי לעשות דברים אצלך במפעל בלי שבדקת אותי? אני דיי בטוח שהתשובה היא לא (וזה לא משנה בכלל אם אני יודע מה אני עושה או לא)

תלוי מה הניסיון שלך ואיזה דברים. אם רק סיימת ללמוד אשגיח עליך בצורה הרבה יותר הדוקה מאשר אם באת אליי אחרי שהיית כסטודנט אחראי מחלקת עיבוד שבבי במעבדה באוניברסיטה.

אם אתה חסר ניסיון מעשי גם סביר להניח שאשגיח תקופה הרבה יותר ארוכה מאשר אם יש לך רקע מעבר ללימודים.

עריכה: גם כשאני עושה משהו אני לוקח את אחד העובדים שיבדוק אותי. אין בזה שום פסול ושום פחיתות כבוד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
משנה שעבדת במסגרת ראיית חשבון ולא כטלפנית ושעברת מספר שלבים בעבודה. זה תפקיד הסטאז'.

וזה מוביל אותנו לנקודה הבאה שמדגישה כמה מיותרת הגילדה, כשאפשר לעבור את המבחן בלי לעבוד בכלל במקצוע.

פורסם

אתה באמת חושב שיש פקחי סטאז שעוברים בין משרדים ובודקים מה המתמחים עושים?

פורסם (נערך)

להפך. המבחן בודק ידע תאורטי, ההתמחות היחא השלב הראשון בצבירת היכולת המעשית. לכן חיוני שיהיה מי שיקבע את תכני ההתמחות ויפקח עליהם. זה יכול להיות רגולטור ממשלתי או מי שהסמכות הואצלה לו, אלה שאתם אוהבים לכנות "גילדה".

נחזור לאותו סטודנט מצטיין לרפואה - הוא יעבור את מבחני הסיום בפקולטה ואת מבחני ההסמכה בהצטיינות. ועכשיו - מה חחכה לו: הסטאז'. אותה שנה שבה הוא אמנם מתפקד כרופא, אבל כל פעולה קטנה שלו נבחנת על ידי הרופאים האחראים עליו. אז אתה יכול להסתכל על כך שהוא "עושה קבלה" לחולים - אבל בעצם בכך הוא מתרגל את הפעולה האבחנתית הבסיסית. זו שתלווה אותו עד יום פרישתו מהמקצוע. ואם תפקידו הוא להתקין ערויים הרי שבכך הוא מתרגל פעולה בסיסית שבלעדיה לא יוכל לבצע שום פעולה יותר מתוחכמת. ואחרי שעשה שנת סטאז' (לפי תכנית שנקבעת על ידי ה"גילדה" לפי הסמכות שקיבלה ממשרד הבריאות) הוא כבר מיומן כדי להתחיל לבצע דברים בסיסיים באופן עצמאי. ונכנס לתכנית התמחות שאורכת 4-10 שנים, וגם בה הוא מתקדם בהדרגה, ככל שהוא צובר ניסיון תחת עיניהם הבוחנות של המתמחים הבכירים והבכירים הצעירים והבכירים הותיקים ומנהלי המחלקות (ובדרך גם נבחן בבחינות פורמליות, וצריך להוכיח ביצוע פעולות לפי דרישות מוגדרות מראש).

אז, במקביל, גם יועץ המס או רואה החשבון הצעיר שעבר את הבחינות צריך ללמוד את העבודה המעשית עם הדרכה והשגחה. הסטודנט לרפואה\רופא מתמחה עושה זאת במערכת שבעצמה מצריכה רישוי תקופתי. כל מחלקת הוראה או התמחות בבית חולים עוברת בחינה תקופתית של יכולתה לבצע את הוראת הסטודנטים והמתמחים. מן הראוי שגם מוסדות שבהם מתמחים בעלי מקצועות חופשיים אחרים יהיו בהשגחה כזו, על ידי ארגון מקצועי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בפעם העשירית אין צורך בהתמחות בשביל לצבור ניסיון.

תקרא לזה משרת גוניור ותסגור את הפינה. בשביל מה צריך לכבול אדם שנתיים בתת תנאים וללא זכויות?!

פורסם
תלוי מה הניסיון שלך ואיזה דברים. אם רק סיימת ללמוד אשגיח עליך בצורה הרבה יותר הדוקה מאשר אם באת אליי אחרי שהיית כסטודנט אחראי מחלקת עיבוד שבבי במעבדה באוניברסיטה.

אם אתה חסר ניסיון מעשי גם סביר להניח שאשגיח תקופה הרבה יותר ארוכה מאשר אם יש לך רקע מעבר ללימודים.

עריכה: גם כשאני עושה משהו אני לוקח את אחד העובדים שיבדוק אותי. אין בזה שום פסול ושום פחיתות כבוד.

לא אמרתי שזה פסול, בדיוק כמו שכשהראש צוות שלי עושה משהו הוא מבקש שאחד מהעובדים תחתיו יבדוק אותו, זה מבורך לא פסול...

רק רציתי להבהיר נקודה שגם אם כביכול הייתי מגיע עם הכשרה מתאימה עדיין סביר להניח שהיית בודק אותי

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...