Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רוצה לשתף משהו שאני רואה כמעט בכל יום בכבישי ישראל, לא משנה באיזה עיר (ואני מרבה להסתובב ברחבי הארץ).

יש איזה קטע, וזה לא משנה מהו מין הנהג\נהגת, שלפני שלוקחים פנייה, מסובבים קצת את ההגה לצד הנגדי, כאילו אתה איזה נהג אוטובוס אקורדיון של דן שצריך לעשות פרסה.

מה זה הדבר הזה? מה זה החוסר מודעות הזה? למה אתם צריכים לקחת פנייה כמו של אוטובוס? אתם סה"כ נוסעים על רכב מיני גג ג'יפון.

לא נמאס לכם גם לראות כאילו עוד שנייה נכנסים בכם מהצד בשביל לקחת פנייה מסכנה?

אשמח לתגובות ושיתופים מהצד שלכם.

פורסם

לא, אני ממש לא נתקל בתופעה כזאת.

אני עושה זאת, כאשר בפנייה ימינה בכביש שאליו אני נכנס יש רכב שחונה ממש בקו הצומת, אז האפשרות היא לצאת עוד קדימה ואז בפניה אני אפלוש לנתיב הנגדי, או לעשות את אשר שתארת.

(יש לי רכב יותר ארוך מרכב מיני).

פורסם
לא, אני ממש לא נתקל בתופעה כזאת.

אני עושה זאת, כאשר בפנייה ימינה בכביש שאליו אני נכנס יש רכב שחונה ממש בקו הצומת, אז האפשרות היא לצאת עוד קדימה ואז בפניה אני אפלוש לנתיב הנגדי, או לעשות את אשר שתארת.

(יש לי רכב יותר ארוך מרכב מיני).

אני מדבר על פנייה של רכב שהוא במקרה הכי גדול ומגושם רכב משפחתי, בזמן ששום דבר לא מפריע לפנייה, לא רכב חונה לא אופנוע חונה לא כלום.

זו תופעה שצריך להעלים אותה ואני חושב שהדרך הכי טובה היא להכניס את זה ל"מה לא עושים" - כבר בשיעורי נהיגה.

פורסם

מה שאתה מבקש בלתי אפשרי (אלא אם מדובר בנהיגה אוטונומית מוחלטת), בדיוק כמו אלו שלא יודעים/מסוגלים לנסוע בדיוק במרכז הנתיב. לא כולם יודעים להתמצא במרחב.

פורסם

אותי מעצבן יותר שאנשים לא מאותתים בעקיפות וכדומה או או אפילו יותר גרוע, שהישראלי הממוצע חושב שאם הוא כן אותת - הוא יכול פשוט לחתוך אותך ללא היכר ולצאת מזה ב"מה אתה רוצה ממני? אותתי..."

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

לא רואה את זה יותר מדי.

אבל פעם נסעתי באוטובוס של "אגד" שעשה את מה שאתה מתאר במה שהרגיש כמו ניסיון לבצע scandinavian flick.

זה היה מפחיד.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

רואה את זה המון וזה ממש מעצבן במיוחד כשאין לך מושג בהתחלה כשהנהג מתכוון לפרסס בצומת במקום לפנות שמאלה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

כל הקטע שזה סבבה לעשות את זה לפני פרסה (לא לפני שבודקים שמצד ימין לא מגיע איזה רכב),אבל כשזה לפני פנייה רגילה - זה שיא המעצבן וסתם יכול לגרום לחשוב שנכנסים בך מהצד.

פורסם

כעובדה - לא ראיתי תאונות של רכב הפונה רחב, עובר נתיב ופוגע ברכב המגיע בנתיב מולו.

בד"כ מתעצבנים ונבהלים מצורת הפנייה הזו - :wink:הנהגים הלחוצים אשר יושבים צמוד וצפוף.. על הפגוש האחורי של הרכב הפונה.

אל תצמד לרכב מלפנים, ולא תופתע, וגם יהיה לך זמן תגובה סביר לכל ארוע בכביש.

כל עוד הנהג מלפנים נשאר בנתיב המוערך שלו, ולא עובר לנתיב הנגדי או מפריע לתנועה מנגד - אין בעיה.

אני מלמד את העובדים שלי, במיוחד במגרש חניה, לבצע סיבוב רחב לפני הכניסה לחנייה.

כך הרכב נכנס לאמצע הסימון, ולא צריך לתמרן מספר פעמים כדי לחנות נכון.

כנ"ל בכניסה לרחובות צרים, כאשר נכנסים בסיבוב רחב, רואים את מרכז הכביש ויותר מהרכבים החונים בתחילת הכביש.

בסיבוב צמוד - לפעמים לאחר הרכב הראשון, מופיע רכב רחב ואז יש חשש לשיפשוף מימין.

כאשר מבצעים סיבוב רחב, רואים יותר רכבים ברחוב ואת מצבם.

לא צריך להגזים ברוחב הסיבוב, ומנגד - זה אפשרי ולפעמים רצוי מאוד.

אני לא שופט את הנהגים האחרים בכביש, כל עוד הם נוהגים במסגרת החוקים.

בואו ניתן להם לנהוג עם שיקול הדעת שלהם.. כשם שאנו נוהגים עם שיקול הדעת שלנו.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מ דיבר על להיצמד ? איך הגעת למסקנה שאני מהנצמדים מאחורה?

אני מדבר על זה שזה מציק כשאתה נוסע לצד רכב והוא עושה את זה, אני ממש לא אוהב להיצמד מאחורה.

פורסם
לא רואה את זה יותר מדי.

אבל פעם נסעתי באוטובוס של "אגד" שעשה את מה שאתה מתאר במה שהרגיש כמו ניסיון לבצע scandinavian flick.

זה היה מפחיד.

לאוטובוסים ומשאיות אין הרבה ברירה, לפעמים זו הדרך היחידה שלהם לבצע פניה ברחובות צרים.

פורסם

אני את האמת עוץר נתקל באנשים עם רכב פרטי שצריכים להיכנס למפרץ לפניה ימינה או שמאלה, ולמרבה החוצפה לא נצמדים לצד של הפניה ומסכנים נהגים. בעיה רצינית כאן בהקשר של שמירה על הנתיב וביצוע פניות בצורה נכונה , היא העובדה שיש לא מעט נהגים ונהגות שנוהגים עם יד אחת קבוע ולא אכפת להם עם צריך לדייק בפניה או לסוע פלס בתוך אותו נתיב, או בקיצור כל מצב שמצריך דיוק. מרגיש אותי שאני עומד בT ורכב שמגיע מצד ימין ופונה שמאלה, חותר אותי על הקו נסיעה שלי, תוך כדי שאני גולש.

פורסם (נערך)

אין סיבה שתגלוש לתוך הנתיב של מי שבא מימינך. אם אתה צריך לתת זכות קדימה - תן אותה כמו שצריך, מה שאתה עושה לא תקין (אם אתה עובר את קו העצירה).

לגבי הנהגה ביד אחת - אכן בעיה, במיוחד אצל נהגים צעירים, בשלב עודף הביטחון העצמי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הדבר הכי מסוכן במקרים הללו, זה, כשהם פונים שמאלה או פניית פרסה, הם לא מאותתים.

ואז, הם נצמדים לימין, והנהג שנוסע מאחורה רוצה לעקוף את הרכב שנצמד לימין,{כי מן הסתם הוא לא יודע את כוונותיהם, בגלל חוסר איתות}, וזה הרגע שיכולה להתרחש תאונה.

כאן הצופר ברכב חייב להיכנס לתמונה.

כבר נתקלתי בכאלה שעושים את זה, ובכלל מאותתים ימינה, ואז פונים שמאלה, ב"פניית אוטובוס" וזה בכלל מבלבל ובעיקר מעצבן.

• תוכן חדש...