Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אורות הדרך במגאן חלשים מאוד. בכביש חשוך כמעט ולא ניתן לראות מעבר לכמה מטרים מהרכב. בעבר התאורה היתה טובה, אך בשנה האחרונה למרות החלפת נורות המצב הזה פתאום קורה.

יש לציין כי לעומת זאת, במגאן 2005 שלי עם הפנסים בצורה הישנה (שאין רפלקטור עגול שהנורה נכנסת לתוכו כמו ב 2007) תאורת הדרך מצויינת.

החשמלאי בדק מתח לפנסים, פיוזים, הוציא את הנורות, החזיר חזרה ואמר שנראה לו שהכל בסדר.

עדיין האורות דרך חלשים מאוד והנסיעה בלילה בכבישים חשוכים הופכת למסוכנת.

האם למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה?

תודה מראש

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון ופיתרון:

במספר פורומים באנגליה דברו על כך שלבית הנורה במגאן 2 2007 ואילך, צריך להתאים את החלק הבולט בנורת ה h7, לתוך מגרעת שקיימת בבית הנורה בפנס. אם הנורה לא תותאם נכון, הפנס יאיר חלש.

אמרו שקל מאוד לטעות בהתאמת הנורה גם לחשמלאים מנוסים. הנורה תדלק גם אם לא הוכנסה למגרעת, אך תאיר את הדרךבצורה חלשהמאוד.

לאחר שהחשמלאי שלי התעקש שאין אפשרות לטעות בהכנסה הנורה, גם כשמגששים עם היד בלי לראות, פירקתי בהמלצת אותם שרשורים בפורום את מכסה הכנף התחתון כדי לחשוף את אחורי הפנס הקדמי ובית הנורה. כשהסתכלנו יחד ראינו באמת את אותה מגרעת ישרה (מסומנת בתמונה המצורפת בחץ) והתאמנו את החלק הבולט בנורת ה h7 (מסומן בתמונה בחץ) לתוך המגרעת בבית הנורה. בינגו, בנסיעה בלילה הפנס חזר לקדמותו והאיר מצויין. לעומתו, הפנס השני המשיך להאיר חלש. למחרת חזרתי לחשמלאי, עשינו את אותו תהליך עם התאמת הנורה למגרעת גם בפנס השני והוא חזר לקדמותו.

יש לציין, שכשהחשמלאי שיחק עם הנורה הדולקת כדי להתאים אותה למגרעת, ראו שהנורה נתפסת בבית נורה אבל דולקת חלש, כאשר לבסוף הצליח להתאים אותה למגרעת, הפנס האיר במלוא הכח.

בפורומים ציינו שהעניין המאוד טריקי הזה קיים בעוד סוגי רכבים והביא אנשים למצב שהחליפו פנסים שלמים, כי לא עלו על פתרון הבעיה הפשוט לכאורה.Screenshot_2019-09-03-23-20-02-614_com.android.chrome.jpgScreenshot_2019-09-03-23-11-54-775_com.google.android.apps.photos.jpg

פורסם

אני רואה שכבר כתבת פתרון, רק אוסיף שברכב הנ"ל הכי נכון להרכיב מול מכשיר שמודד את עוצמת התאורה.

גם אני אכלתי קש, כולל הצעות כמו נורה עוצמתית יותר. ניקוי פנימי או החלפה מלאה.

אפילו במוסך מורשה יבואן פספסו פעם.

אבל רק כאשר החלפתי שם מול המכשיר התגלה שהנורה מורכבת לא נכון.

שים נורה איכותית (כך הסיכוי שתחזיק יותר עולה) ובטל את התאורה האוטומטית, הנעה כאשר הנורה נדלקת מיד מקצרת את חיו.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

כשהגעתי לראשונה לחשמלאי שלי עם התלונה על התאורה החלשה, הוא העמיד מול המכשיר ואמר שלפי המכשיר הוא לא רואה בעיה בתאורה.. הוא אמר שגם מכיר את הבעיה מרכבים אחרים כמו יונדאי, וזו בעייה של הרפלקטורים בפנס לא חדש. הוא אמר שכנראה הפיתרון הוא להחליף את הפנסים..

מדובר בצמד חשמלאים שותפים מנוסה מאוד, שפתרו לי כמה בעיות בעבר שלא קיבלתי עליהן מענה מאחרים. כמו שאמרת מנסיונך, גם מוסך יבואן לא הבין את הפיתרון הפשוט יחסית לכאורה.

דרך אגב, גם אחרי שהחשמלאי (הפעם זה היה השותף) הבין למה אני מתכוון, הוא לא הצליח להרכיב את הנורה נכון גם אחרי כמה נסיונות. כל פעם הוא אמר לי "זהו היא בפנים" ואמרתי לו שלא, התאורה עדיין חלשה. אחרי שהתייאש ופירקנו את המכסה התחתון של הכנף כדי לחשוף את אחורי הפנס, הוא הצליח להרכיב אותה נכון. זה רק מראה עד כמה בקלות ניתן לטעות בהרכבת הנורה.

כולי תקווה שהם הפנימו את הפתרון למען הבאים בתור..

הנורות שהרכבתי הן valeo 55w נראה שמאירות מצויין.

לגבי לכבות את התאורה האוטומטית, לא בטוח שאצליח לעמוד בזה. אני נוסע עם אורות כל השנה גם ביום. חושב שמבחינת נראות של הרכב בדרך זה בטיחותי יותר.

• תוכן חדש...