Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 208 vs שברולט ספארק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המחיר הנמוך בשוק ובמחירון של הפג'ו ביחס למתחרותיה הישירות - לא הייתי אומר תוצאה של עניין הרצועה, אז של מה? המוצא הצרפתי? דימוי? הרי סהכ אוטו לא רע..

כן, רכב טוב, נמכר היטב באירופה,

אבל תודות לסטיגמות (ויש לך כאן דוגמה לתגובה כזאת בשרשור, עד עכשיו לא קיבלתי תגובה מה הבעיות ב-208 [למעט העניין שציינתי] ומה הבעיות בספארק) המחירון נפגע יותר.

חוץ מזה, תיקח בחשבון שחלק מה-208 נמכרו גם במחיר נמוך יותר מהמתחרות, היו מבצעים על ה-208 באיזור ה-80-90 אלף ש"ח וביד שניה 0 ק"מ הייתה אפילו תקופה שהמחיר שלה היה 73-74 אלף ש"ח, מן הסתם הגיוני שהיא תימכר בפחות כסף לעומת יפנית או קוריאנית שעלו באותה תקופה 100-105 אלף ש"ח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
ולי לא נותר אלא לשאול שוב, מה קורה פה ? אנשים פיתחו לעצמם כבר פוביה שכנראה תחייב בסוף בדיקה יומית והחלפה שבועית של הרצועה הזו, שכזכור מסתובבת במיליוני מנועים שמאכלסים כמעט את כל הדגמים של PSA ישנים כחדשים ( רק עכשיו אנחנו קוראים על ה DS3 החדש שמסתובב עם אותם מנועים בדיוק ולא מזמן ראינו את ה C5 קרוסאייר שגם בו יש מנוע כזה באירופה ) וכל שנותר הוא לא להבין איך זה שההיסטריה שמסתובבת כאן לא מוכרת בכלל באירופה ולא זכתה להתייחסות של היצרן, או שבכל זאת יש לנו ענין בתופעה שאינה איזה כשל כללי, יותר ענין נקודתי שמחייב החלפת רצועה, שכזכור ממילא מתחייבת אחרי עשרות אלפי ק"מ בכל אוטו. אני פשוט לא יודע והתופעה מאוד משונה ושוב אני פונה לה"ה לובינסקי שמסתובבים כאן לחזור עם סוג של תשובה. נגרם לכם נזק בשל העדרה רבותי.

אתה אכן צודק ופוביה לא צריך לייצר, אבל חשוב שאדם הקונה רכב המצויד במנוע הזה ידע לקראת מה הוא הולך ואילו תרחישים עלולים לצוץ ואולי אף יערך לקראתם. זה לא שונה מלשתף אדם המתעניין באמינות של יונדאי כלשהי שהוא עלול למצוא עצמו מחליף קופלונג הגה בשלב מסוים, בדגמים מסויימים.

היו בפורום לא מעט עדויות, על אנשים שהחליפו רצועה + נזקים נוספים לאחר כשנתיים/שלוש ונסועה לא גבוהה מידי , אורן העיד מנסיונו האישי.

אני באופן אישי מחזיק ברכב שהוחלפה בו הרצועה + משאבת שמן + בוצע ניקוי יסודי. כשהכשל מגיע , הוא לא מסתכם ב1300-1500.

בעבר הבכלל לא רחוק היה ברשותי רכב ליסינג ,פיגו 208 מודל 2017 ,עם המנוע המדובר, אחרי פחות משנתיים ו70000 ק"מ פגש את המוסך פעמיים. פעם אחת החלפת רצועה + שמן + פילטר. אחרי כחודש +- פגש את המוסך שוב בשביל החלפת חיישני VVT (ככל הנראה הניקוי שבוצע לא עזר / לא בוצע כראוי). אם הייתי צריך לשלם על טיפול כזה + טיפול חוזר מכיסי, אני משוכנע שזה היה כואב בכיס ומגיע לאחוזים די גבוהים משווי הרכב.

בנוסף, רבים האנשים בפורום שמציינים שהחלפה מקדימה של הרצועה תמנע את תופעת ההתפוררות, אז אני אשמח אם יקום מישהו בפורום וינקוב בהנחיות מבוססות ומדוייקות שיבטיחו שהרצועה תוחלף לפני שתתחיל להתפורר ותהווה סיכון להוצאה כספית גדולה ונזקים למנוע, בלי צחוק, כי כרגע לי אין מושג מתי לבצע החלפת טימינג. האם מדובר בשנה ? שנתיים ? 30000 ק"מ ? 60000 ק"מ ? כנראה שאף אחד לא יכול לענות על זה או יכול לתת המלצה וגם לעמוד מאחריה.

לגבי אירופה, אני באופן אישי לא חיפשתי פוסטים, אך זכור לי כי אנשים ציינו שפגשו גם מקרים כאלו בפורומים מחוץ לישראל.

ושלא תבין לא נכון ,ה208 בעיני הוא רכב מעולה, נעים, נוח, זריז, תמורה גבוהה מאוד למחיר - אך עם כל זה, צריך לדעת אילו הוצאות לא מתוכננות צפויות, במיוחד כשהשואל מציין כי אמינות היא דבר חשוב לו.

פורסם

אני יודע מנסיון אישי שמוסכי החברה או לחלופין כמה שמתמחים (ואני מכיר כמה) בפיזו סיטרואן, מודעים ויודעים ומכירים

את הבעייה של הרצועה, אבל ממה שהם מדווחים הוא , שהמוסך מבקש להחליף את החלק ולרוב הלקוח לא

נענה לבקשותיו (של 2 מוסכים שאני מכיר) כי הלקוח מתקמצן (בצדק או לא? לא יודע לא נכנס לזה). אבל בגדול

אותם 2 המוסכים שאני מכיר טוב, מודעים ובודקים את הבעייה בתדירות רגילה בכל שלב שהרכב נכנס ללא קשר לק"מ

שלו. אצלי הרכבים נכנסים למוסך 2 פעמים בשנה לבדיקה כללית ללא קשר לק"מ , פעם 1 לטיפול והשנייה לפני חורף.

אני עם 208 1.6 אוטו ללא הרצועה הנ"ל.

פורסם

Superdror

החלפת משאבת שמן עקב נזק שגרמה לה הרצועה?

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אתה אכן צודק ופוביה לא צריך לייצר, אבל חשוב שאדם הקונה רכב המצויד במנוע הזה ידע לקראת מה הוא הולך ואילו תרחישים עלולים לצוץ ואולי אף יערך לקראתם. זה לא שונה מלשתף אדם המתעניין באמינות של יונדאי כלשהי שהוא עלול למצוא עצמו מחליף קופלונג הגה בשלב מסוים, בדגמים מסויימים.

היו בפורום לא מעט עדויות, על אנשים שהחליפו רצועה + נזקים נוספים לאחר כשנתיים/שלוש ונסועה לא גבוהה מידי , אורן העיד מנסיונו האישי.

אני באופן אישי מחזיק ברכב שהוחלפה בו הרצועה + משאבת שמן + בוצע ניקוי יסודי. כשהכשל מגיע , הוא לא מסתכם ב1300-1500.

בעבר הבכלל לא רחוק היה ברשותי רכב ליסינג ,פיגו 208 מודל 2017 ,עם המנוע המדובר, אחרי פחות משנתיים ו70000 ק"מ פגש את המוסך פעמיים. פעם אחת החלפת רצועה + שמן + פילטר. אחרי כחודש +- פגש את המוסך שוב בשביל החלפת חיישני VVT (ככל הנראה הניקוי שבוצע לא עזר / לא בוצע כראוי). אם הייתי צריך לשלם על טיפול כזה + טיפול חוזר מכיסי, אני משוכנע שזה היה כואב בכיס ומגיע לאחוזים די גבוהים משווי הרכב.

בנוסף, רבים האנשים בפורום שמציינים שהחלפה מקדימה של הרצועה תמנע את תופעת ההתפוררות, אז אני אשמח אם יקום מישהו בפורום וינקוב בהנחיות מבוססות ומדוייקות שיבטיחו שהרצועה תוחלף לפני שתתחיל להתפורר ותהווה סיכון להוצאה כספית גדולה ונזקים למנוע, בלי צחוק, כי כרגע לי אין מושג מתי לבצע החלפת טימינג. האם מדובר בשנה ? שנתיים ? 30000 ק"מ ? 60000 ק"מ ? כנראה שאף אחד לא יכול לענות על זה או יכול לתת המלצה וגם לעמוד מאחריה.

לגבי אירופה, אני באופן אישי לא חיפשתי פוסטים, אך זכור לי כי אנשים ציינו שפגשו גם מקרים כאלו בפורומים מחוץ לישראל.

ושלא תבין לא נכון ,ה208 בעיני הוא רכב מעולה, נעים, נוח, זריז, תמורה גבוהה מאוד למחיר - אך עם כל זה, צריך לדעת אילו הוצאות לא מתוכננות צפויות, במיוחד כשהשואל מציין כי אמינות היא דבר חשוב לו.

פוביה לא צריך לייצר, אלא שהיא כבר נוצרה, ודאי לפי מה שאני קורא בפורום. גם אין לי ספק שאני אחד מנפגעיה ואם אקנה רכב כזה ארוץ דבר ראשון לבדוק את הרצועה, כמו כל אחד אחר שקורא כאן בפורום ומבחינה זו אתה צודק כמובן. יותר מכך כל הענין מעלה בי ספק אם כדאי בכלל להתעסק עם רכב המצויד במנוע כזה מועד לפורענות, אני גם מניח שאני לא היחיד. כל שאני מעלה הוא ספק הנובע מהעובדה שהיצרן ממשיך לצייד את מכוניותיו, לרבות הדגמים הטריים ביותר במנוע הזה, יותר מכך המנוע הזה נתפס כמנוע מעולה, חזק, אמין וחסכוני וזו הסיבה המרכזית לביסוס מרבית קשת הדגמים של PSA עליו. הסתירה הזו בין מנוע שעלול להפגע קשות טרם זמנו ( ואני מדגיש כתופעה סדרתית, לא ככשל נקודתי ) כפי שחברים כאן בפורום מציינים, לבין אמונו המוצהר של היצרן ביכולותיו ותכונותיו, הוא שנדרש להסבר וזה משום מה לא מגיע.

פורסם (נערך)

אני חושב שברכב הזה, מדובר ב"חובה" להיות מודע לנושא הרצועה, וזה בגדדר "חובה", לא "המלצה" או כל תאור אחר, וזה לא לגרום לפוביה, אלא תיאום ציפיות, רכב מעולה, אך חשוב להיות מודע לנושא הזה כדי להמשיך להנות ממנו, אחרת הקונה ימצא את עצמו מופתע עם רכב חדש עם מנוע שבור שבהרבה מקרים ייה לו עדיף כבר לזרוק את כל הרכב.

המלצתי לחבר של אבא שלי ללכת על ה3008 החדש, אך הדגשתי שיסגור על הדיזל או ה1.6T, לא שה1.2T גרוע, להפך, פשוט עדיף לקנות מנוע שלא ידרוש מאמץ מיותר מכל סוג, אם זה תזכורת או צומת לב יתר על המידה בשביל לא להשבית את המנוע, עדיין ציינתי שאם הוא ילך על ה1.2, הוא מעולה, אך "חובה חובה חובה" להיות מודע לנושא הטיימינג.

מה שכן, קצת מאכזב שPSA מצאו מהר פתרון לנושא הממיר הקטליטי, עובדה, היום כבר אין תלונות, למה הם לא משקיעים טיפה מאמץ בשביל לאתר את נושא הרצועה, לטפל בו לאלתר, ובכך יהיה להם קלף מנצח להלל, "מנוע מוצלח ואמין מאוד ללא דופי".

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם
Superdror

החלפת משאבת שמן עקב נזק שגרמה לה הרצועה?

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?546817-%D7%A4%D7%99%D7%92-%D7%95-308-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A2%D7%A7%D7%91&p=5687340&viewfull=1#post5687340

זה הרכב המדובר, לפי הבעלים הקודמים ואם אני מבין נכון אז התשובה היא כן.

פורסם
התדמית השלילית היא לא בגלל הרצועה, בארץ הצרפתיות סובלות מתדמית שלילית אולי מדגמי עבר.

רועי, ההבדל שבשאר הרכבים הרצועה לא מתפוררת לפני מועד ההחלפה.

אם אתה תיקנה 208 שעברה נגיד 60 אלף ק"מ אתה לא תבדוק את מצבה? אולי יש סימנים של התפוררות?

אז בשאר הרכבים יש תקלות אחרות,במאזדה 2 החדשות יש תקלה סדרתית במעבה של המזגן,הוא מתפרק והגז בורח,עניין פעוט של 4000 ש"ח,היבואן מודע לחלק התקול ומי שעושה מספיק רעש מחליפים לו ללא עלות את החלק,עניין של 1500ש"ח כל כמה שנים או עשרות אלפי קילומטרים.

ב208 מדובר על החלפה מוקדמת יותר של החלפת הטיימינג,בלאי מואץ של רצועת טיימינג זאת לא תקלה וגם בקלות ניתן למנוע זאת,ואז לא תהיה שום תקלה ברכב.

ה208 רכב אמין מאד ,לא פחות ממאזדה 2 או יונדאי I20,מעבר לכך היתרונות הברורים של הרכב שהם איכות נהיגה ונסיעה,אחיזת כביש,הנאה מנהיגה,בידוד רעשים,ללא תחרות מרכבים כמו הספארק,יונדאי,פאביה,ועוד.

פורסם
אני חושב שברכב הזה, מדובר ב"חובה" להיות מודע לנושא הרצועה, וזה בגדדר "חובה", לא "המלצה" או כל תאור אחר, וזה לא לגרום לפוביה, אלא תיאום ציפיות, רכב מעולה, אך חשוב להיות מודע לנושא הזה כדי להמשיך להנות ממנו, אחרת הקונה ימצא את עצמו מופתע עם רכב חדש עם מנוע שבור שבהרבה מקרים ייה לו עדיף כבר לזרוק את כל הרכב.

המלצתי לחבר של אבא שלי ללכת על ה3008 החדש, אך הדגשתי שיסגור על הדיזל או ה1.6T, לא שה1.2T גרוע, להפך, פשוט עדיף לקנות מנוע שלא ידרוש מאמץ מיותר מכל סוג, אם זה תזכורת או צומת לב יתר על המידה בשביל לא להשבית את המנוע, עדיין ציינתי שאם הוא ילך על ה1.2, הוא מעולה, אך "חובה חובה חובה" להיות מודע לנושא הטיימינג.

מה שכן, קצת מאכזב שPSA מצאו מהר פתרון לנושא הממיר הקטליטי, עובדה, היום כבר אין תלונות, למה הם לא משקיעים טיפה מאמץ בשביל לאתר את נושא הרצועה, לטפל בו לאלתר, ובכך יהיה להם קלף מנצח להלל, "מנוע מוצלח ואמין מאוד ללא דופי".

אתה לא יכול לדעת אם הרצועות החדשות אם משופרות או לא,גם אני לא,לפי מה שראיתי באחד השרשורים יש שינוי.

פורסם

אם תבקש שיבדקו לך את הרצועה שאתה מכניס את הרכב בכל מקרה לטיפול השנתי לא תהיה לך שום בעיה ותהנה מרכב אמין ושקט בראש.

פורסם (נערך)

הבעיה שאני ואתה יודעים על הבעיה הזאת, כמה בעלי רכב מודעים לבעיה הזאת? לא כולם גולשים פה. ועובדה לאנשים נדלקת נורת תקלה.

התפוררות רצועת טיימינג וגרימת נזקים זאת תקלה,רצועה לא אמורה להתפורר לפני מועד ההחלפה ובטח לא לגרום לבעיות.

כמו שראית הבעיה בטיימינג גם גורמת לפעמים החלפת חיישן VVT, משאבת שמן וכמו שמוסך אורן סיפר היו מקרים על החלפת טורבו או מנוע.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתור בעלים של 208 כבר שנתיים, אני חושב שההשוואה בכלל לא במקום.

שני רכבים מקטגוריות שונות, הפיג'ו טובה מהשברולט בכל!!! קטגוריה.

פורסם (נערך)

אני מת על תגובות כאלו. מה אתה חושב, אנשים טמבלים?! שקרנים?! הוזים? לא מדובר כאן בפוביה, מדובר כאן במבחן המציאות. מאז ומתמיד היה קטע של חובבי מותג להגן בחירוף נפש, חרף העדויות בשטח על מותג מסויים. מה הסיבה? כולה מותג רכב שאין לך קשר ישיר אליו, לאוטו הספציפי אין שום ערך מוסף או ייחודיות. מדובר כאן ברכב עמימי, יום יומי וזול. ככזה הוא צריך לספק אמינות מופתית, אחרת הוא מפספס את כל המשמעות שלו.

עריכה אחרונה על ידי Taipan
פורסם
הבעיה שאני ואתה יודעים על הבעיה הזאת, כמה בעלי רכב מודעים לבעיה הזאת? לא כולם גולשים פה. ועובדה לאנשים נדלקת נורת תקלה.

התפוררות רצועת טיימינג וגרימת נזקים זאת תקלה,רצועה לא אמורה להתפורר לפני מועד ההחלפה ובטח לא לגרום לבעיות.

כמו שראית הבעיה בטיימינג גם גורמת לפעמים החלפת חיישן VVT, משאבת שמן וכמו שמוסך אורן סיפר היו מקרים על החלפת טורבו או מנוע.

לא לכולם התפוררה הרצועה,יש לנו במשפחה 3 רכבים עם המנוע הזה,באף אחד מהם הרצועה לא התפוררה,כאשר ב308 שלי הרצועה החזיקה 150000ק"מ..

קרו כמה מקרים של בעיות כתוצאה מהתפוררות הרצועה,כיום המודעות במוסכי היבואן גבוהה ובדיקה של הרצועה מתבצעת בטיפולים השוטפים.

מעבר לכך כפי שציינתי באחד השרשורים נראה שקיים שינוי ברצועה ככה שכל הנושא בתקווה שלא יהיה רלוונטי בכלל.

אני מסכים שחבל שלובנסקי לא מבהירים את הנקודה.

• תוכן חדש...