Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בבוקר שהנעתי את הרכב נדלקה לפתע מנורת טעינה בלוח השעונים של חוסר טעינה, בקתי ראיתי שהאלטרנטור לא מוציא מתח.

לאחר כ 2 דקות שהרכב קצת התחמם הנורה נכבתה וחזר להטעין רגיל ומתח יציב של 13.9V .

ומאז במשך כל היום הכל היה טוב.

למחרת בבוקר שוב אותו מקרה כאילו מהקור של הבוקר אולי הפחמים לא נוגעים ויש צורך להחליף פחמים.

מישהו מכיר תופעה כזאת ?

איפה ניתן לרכוש פחמים?

אריק ובנץ מכים שנית!!!!:wink:

פורסם

גש תחליה לחשמלאי רכב שייבדוק טעינה בעומס כמו שצריך. כמו כן לבדוק מה מצב המצבר עצמו לפני שניגשים לאלטרנטור ישר. במידה וניקבע אלטרנטור אז פרק אותו וגש לחשמלאי אני מאמין שסביב ה 300 שח אתה מקבל שיפוץ מלא שלו...זה בערך המחירים אם אתה מביא את האלטרנטור בעצמך.

פורסם
שלום,

בבוקר שהנעתי את הרכב נדלקה לפתע מנורת טעינה בלוח השעונים של חוסר טעינה, בקתי ראיתי שהאלטרנטור לא מוציא מתח.

לאחר כ 2 דקות שהרכב קצת התחמם הנורה נכבתה וחזר להטעין רגיל ומתח יציב של 13.9V .

ומאז במשך כל היום הכל היה טוב.

למחרת בבוקר שוב אותו מקרה כאילו מהקור של הבוקר אולי הפחמים לא נוגעים ויש צורך להחליף פחמים.

מישהו מכיר תופעה כזאת ?

איפה ניתן לרכוש פחמים?

זו לא בעיה בפחמים.

מחר בבוקר לפני שאתה מניע את הרכב בדוק את מתח הקטבים של המצבר.

איזה כייף לי :)

פורסם
גש תחליה לחשמלאי רכב שייבדוק טעינה בעומס כמו שצריך. כמו כן לבדוק מה מצב המצבר עצמו לפני שניגשים לאלטרנטור ישר. במידה וניקבע אלטרנטור אז פרק אותו וגש לחשמלאי אני מאמין שסביב ה 300 שח אתה מקבל שיפוץ מלא שלו...זה בערך המחירים אם אתה מביא את האלטרנטור בעצמך.

ב-300 שקלים שיפוץ מלא ? אולי בחדרה ואצל בני הדודים.

מה כולל אצלך שיפוץ מלא ?

פורסם
ב-300 שקלים שיפוץ מלא ? אולי בחדרה ואצל בני הדודים.

מה כולל אצלך שיפוץ מלא ?

בטח בחדרה ולא בתל אביב...

אני אמור לשים אצל החשמלאי אלטרנטור בימים הקרובים אז אעדכן בדיוק יותר בהמשך...

פורסם

שיפוץ מלא צריך כולל את הדברים הבאים:

1. החלפת מיסבים.

2. החלפת פחמים.

3. החלפת ווסת מתח במידה והוא תקול.

4. חריטת טבעות החלקה.

5. החלפת פלטת דיודות במידה והם תקולות.

* לא קיים בשוק בארץ ווסת מתח מקורי חדש בגלל שהייצרן לא מוכר ווסת מתח כחלק נפרד לאטרנטורים עם ווסת מתח מפוקד על-ידי מחשב הרכב לכן השיפוץ כולל תרומת איברים מאלטרנטורים אחרים.

** לרוב החשמלאים בארץ אין ציוד מתאים לבדיקת תפקוד אלטרנטור ממוחשב בכול תנאי העבודה או בהתאם למפרט הבדיקה של הייצרן לכן לא תמיד ניתן לדעת בוודאות שהאלטרנטור תקין ב-100 אחוז אלא רק לאחר התקנה ברכב.

פורסם

רפי, מרק, מאחר ובדיוק לפני שבועיים קרה לי המקרה המצער שלאחר שיפוץ במכון שנחשב ממשט טוב, רק לאחר הרכבה התגלה שהשיפוץ לא היה מספיק טוב, והיה צריך לפרק, לתקן שוב ולהרכיב,

אשמח אם תתנו כאן המלצה על מכונים שהם באמת משפצים הכל כמו שצריך, ובאמת בודקים הכל כמו שצריך לפני שמחזירים בחזרה.

האם לאור כל מה שנכתב עדיף לרכוש מותג סיני טוב חדש, או בכל זאת לשפץ?

פורסם
במכוני שיפוץ מכללי חשמל מקצועיים יש מכונה ממוחשבת להרצת אלטרנטורים הבודקת אותם

בתנאי עבודה שונים.

בברכה - רפי לין

למי יש באיזור המרכז אפשרות של תקשורת CAN עם אלטרנטור של מאזדה 3 ? למעשה אין לאלטרנטור ווסת מתח רגיל אלא טרנזיסטור מיתוג ומעגל תקשורת CAN לתקשורת עם מחשב הרכב.

פורסם

אז ככה,

לאחר כמה בדיקות שעשית פירקתי את האלטרנטור בדקתי פחמים ונראים בסדר,

הרכבתי שוב ועדיין לא עובד הוא לא מוציא מתח בכלל מהקטבים שלו.

בררתי אצל משפץ והמחיר סביב 600שח למשופץ תמורת החזרת הישן.

ב 300 שח לא מצאתי בכלל כמו שמישהו פה אמר.

מהיכן ניתן לקנות באזור רחובות?

אריק ובנץ מכים שנית!!!!:wink:

פורסם

ב 400 ש"ח + מע"מ תוכל לרכוש אלטרנטור מקורי משופץ

אצל "אוטו סטרט" שברח' הבנאי 34 א.ת חולון,

טל' 03-5502125 או 03-5560506 ובקש את דדי.

(תמיד צריך לתת האלטרנטו הפגום למכוני השיפוץ)

בברכה - רפי לין

פורסם
תקשורת LIN אם כבר ולא CAN והטסט באנצ'ים שיש אצל המשפצים, להערכתי לא יודעים לבדוק את זה.

יישנם אלטרנטורים שעובדים בפרוטוקול LIN ויש כאלה ב-CAN. במקרה של מאזדה 3 מדובר על תקשורת CAN בעזרת זוג חוטים שזורים ולא חוט בודד.

• תוכן חדש...