Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שחשב לרכוש רכב חשמלי כדי לחסוך בעלויות, שיחשוב שוב.

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3755660,00.html

נחסוך לכם לקרוא את הקישור:

״לפי המתווה המסתמן, תשמר רשות המסים את שיעור מס הקנייה הנמוך המוטל כיום על רכבים חשמליים, 10% בלבד, אך תיערך להטלת מס נסועה שיחושב על פי הקילומטרז' השנתי של הרכב. זאת מאחר שבעלי רכב חשמלי אינם משלמים בלו על הדלק, בניגוד לבעלי מכוניות רגילות״.

נראה שרק רכב פלאג ישמש כמפלט ממס הנסועה למרות שניתן לבצע בו נסיעות על חשמל בלבד (לטווח מצומצם יותר כמובן מרכב חשמלי מלא, אבל לגבי חלק מהאנשים מדובר אפילו בכל הנסיעות שלהם) ובכך הוא ישמש גם מפלט חלקי או מלא ממס הבלו.

(אלא אם כן רשות המסים תטיל מס נסועה חלקי גם על רכבי פלאג אין, דבר שיכול להתבצע להבנתי על פי ההערכה רעיונית כללית של חלק הנסועה על חשמל לעומת חלק הנסועה על דלק, ובכך גם ייגרמו עיוותים לגבי נהגים בעלי אופי נסועה שונה מההערכה הנ״ל).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה רק עניין של זמן עד שהממלכה תטיל עלינו גם מס נשימה, על האוויר שאנחנו נושמים. וברצינות, חשבתם שרכב חשמלי יהיה משתלם? חשבתם לתומכם שהממלכה לא תחפוץ בנתח נוסף על חשבון מיסי הדלק שהיא לא יכולה לממש?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

המדינה, בראשות מי שאתה בחרת, מסתמכת על X מילארדים בשנה. מכל המקורות.

יש אנשים שאתה משלם להם משכורת, כדי שיבדקו את הדופק ויתנו תחזיות גבייה שנתיות לשנים קדימה.

ברגע שאותם אנשים, שמקבלים ממך שכר עבור זה, צופים שההכנסות הולכות לרדת, הם מעבירים את המידע הזה

לאנשים אחרים, שאתה משלם גם להם את המשכורת, כדי שאלו, ידאגו למצוא דרכים חדשות כדי להשלים את החוסרים.

הבעיה עם מדינה, שהיא מתמכרת למיסים.

ברגע שגבו שקל עודף, הם מסתמכים על השקל הזה לשנה הבאה. וככה ידידי, מדינת ישראל עובדת.

הפתרון הוא בקלפי. ורק שם.

פורסם
וברצינות, חשבתם שרכב כלשהו יהיה משתלם? חשבתם לתומכם שהממלכה לא תחפוץ בנתח נוסף ?

Sent from my Redneck Mote 4 using Tapeduck

תיקנתי לך, ככה, בקטנה.

מישהו הרי צריך לממן מיטות במטוסים, מיטות בצוללות, מיטות בחדר השירותים, מיטות במעונות וגלידה פיסטוק.

MARK MY WORDS- לא יהיה מס נסועה רק על רכב חשמלי, ואם כן, אז לא לאורך זמן- הוא יגיע לאט אבל בטוח לרכב רגיל גם כן. ובארץ, כמו בארץ, מי שנוסע מעט, ישלם הרבה יותר כי "תירוץ שקר כלשהו וצריך להתקין צוללת במטוס". הימור שלי, משהו שקשור בזה שהמנוע מזהם יותר כי הוא לא מספיק להגיע לטמפרטורת עבודה או משהו מונפץ כמו זה. "מס ירוק", על משקל כמות הירוק שעושנה על ידי ההוגה כדי להגיע לרעיון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם זה יהיה לפי כמה עבר רכב בשנה בזמן טסט לדוגמה אנשים יתחילו להוריד את המונה. כבר היום רוב המגרשים עושים זאת בעלות לא גבוהה כולל ברשיון רכב כמובן...

פורסם

אם זה לא היה ברור עד עכשיו.

המדינה תמצא איך להכניס את הכסף. מפה או מפה, אתה תשלם על זה.

אם חצי מדינה תזייף קילומטראג', יעלו את מחיר החשמל.

אנשים ישימו גנרטורים ? יעלו את מחיר הדלק ויטילו מס שיהפוך ייבוא ואחזקת גנרטורים פרטיים ללא כלכלי.

ישימו תא סולרי מאוד-מאוד-יעיל מעל הגג ? הארנונה תוגדל.

אם היום המדינה בונה על 300 מיליארד שקל בשנה גבייה ממיסים, (לפני עשור זה היה סביב החצי מזה).

גם מחר היא תבנה על זה ואפילו תתמרץ את רשות המיסים אם תגבה יותר ומישהו צריך לשלם את זה.

הכסף יצא לך מהכיס, רק התירוץ ישתנה.

פורסם (נערך)

מיסים פה, מיסים שם... מעלים הכל, כי זה אפשרי, כי אף אחד לא מתנגד.

ותמיד אותו תירוץ מסריח. חסר כסף. ותמיד יש פרה שאפשר לחלוב. מכוניות.

יש מה לעשות בקלפי? אני בספק. אם זה לא יטיל מיסים, אז השני יעשה את זה, או השלישי...

בצרפת הוכיחו שאפשר לעשות ולשנות. אם רוצים.

העיקר ש"הם" ימשיכו לעדכן לעצמם את המשכורת כלפי מעלה.

לסיכום, שורה תחתונה זה כסף נטו. תחבורה שאינה מזהמת? הצחקתם את "נבחרי הציבור".

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

רוצים שתקנו מכונית חשמלית, אבל לא רוצים שתסעו הרבה במכונית. בצדק.

במדינה דמוקרטית מדיניות מס היא האמצעי העיקרי בשינוי הרגלים ודפוסי התנהגות של בני אדם.

פורסם
אם זה לא היה ברור עד עכשיו.

המדינה תמצא איך להכניס את הכסף. מפה או מפה, אתה תשלם על זה.

אם חצי מדינה תזייף קילומטראג', יעלו את מחיר החשמל.

אנשים ישימו גנרטורים ? יעלו את מחיר הדלק ויטילו מס שיהפוך ייבוא ואחזקת גנרטורים פרטיים ללא כלכלי.

ישימו תא סולרי מאוד-מאוד-יעיל מעל הגג ? הארנונה תוגדל.

אם היום המדינה בונה על 300 מיליארד שקל בשנה גבייה ממיסים, (לפני עשור זה היה סביב החצי מזה).

גם מחר היא תבנה על זה ואפילו תתמרץ את רשות המיסים אם תגבה יותר ומישהו צריך לשלם את זה.

הכסף יצא לך מהכיס, רק התירוץ ישתנה.

כמו שאני תמיד אומר- זו מדינת הקומבינה והאנטי-קומבינה.

בדיוק כמו שהיה את המחיקון, האנטי מחיקון והאנטי-אנטי מחיקון.

זקני הפורום (גיל, לא וותק:lol:) יידעו על מה אני מדבר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

העיקר ש"הם" ימשיכו לעדכן לעצמם את המשכורת כלפי מעלה.

הכי חשוב :evil:

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

כבר שנים שההמלצות הן להוריד את המיסוי על רכבים, ובמקום זה לתת מס לפי קילומטרג'.

מי מתנגד למהלך הזה? חברות הליסינג שנוסעות הרבה.

מתישהו כבר כל רכבי הבנזין יילכו וייעלמו ויהיו רכבים חשמליים וגם המחיר שלהם יירד - כי מתישהו חשמל יהפוך לסטנדרט ולא בנזין.

אז ממיסוי גבוה על רכבי בנזין, המדינה תקבל מיסוי נמוך מרכבי חשמל.

אז מה עדיף? להעלות את המס לרכב חשמלי או להשאיר אותו על מס נמוך ולגבות לפי הקילומטרג' כמו שממליצים.

אם זה הדרך בה תיכנס השיטה השנייה - אז עדיף ככה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

סך הכל השוק משתנה והמדינה מתאימה את עצמה אליו.

מס על נסועה הוא הגיוני,יעודד נסיעה שיתופית ותחבורה ציבורית בצורה אקטיבית.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...