Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבין הדגמים הזמינים , מישהו יודע לגבי הנחות, מה המחיר הטוב ביותר?

אני מתכוון לדגמים כמו איביזה 1.0, קליאו 0.9, סוזוקי באלנו. יש עוד אפשרויות שלא חשבתי עליהן?

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

בבלאנו לא הייתי נוגע בעיקר בגלל הבטיחות וגם מבחינת הרכב עצמו, האיביזה יותר רחבה, הביצועים שלה טובים יותר ויש לה יתרונות נוספים.

לדעתי הסופר מיני הכי טובה היום עם גיר רגיל היא סיאט איביזה (ולטעמי גם יותר יפה).

פורסם (נערך)

אין הרבה אפשרויות. הפולו הידנית היא האופציה העדיפה ביותר, אבל כנראה גם היקרה ביותר.

יש לך סוזוקי סוויפט ובלנו, רנו קליאו, סיאט איביזה, סקודה פאביה (ערומה מאבזור) , פולקסווגן פולו, והונדה ג'אז.

יש גם את המיקרה אבל היא על הגבול בין מיני לסופר מיני, וגם מיושנת ופשוטה.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
מבין הדגמים הזמינים , מישהו יודע לגבי הנחות, מה המחיר הטוב ביותר?

אני מתכוון לדגמים כמו איביזה 1.0, קליאו 0.9, סוזוקי באלנו. יש עוד אפשרויות שלא חשבתי עליהן?

והמחיר עליה הוא המחיר הרשמי? או שיש מצב שהוא זול יותר?

בדגם הקודם היתה איביזה ידנית ב70K

פורסם

השאלה לא ברורה, אתה מחפש את הסופר מיני הזולה ביותר? או בין הטובות ביותר?

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
השאלה לא ברורה, אתה מחפש את הסופר מיני הזולה ביותר? או בין הטובות ביותר?

מי לדעתך הכי טובה? והאם למי מהן יש יתרון במחיר? האם האיביזה טובה יותר מהקליאו? ואם כן, במה חוץ מהמנוע?

פורסם

האיביזה מרווחת יותר, ציון בטיחותי טוב יותר, יש בלימה אוטונומית.

הקליאו הרבה פעמים מוצעת במחיר מבצע של 70 אלף ובעלת איכות חומרים עדיפה ובעלת איבזור טוב יותר.

המושבים באיביזה לדעתי תומכים טוב יותר וגם מאחור המושבים נוחים יותר.

הייתי הולך על האיביזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מבחינת חדשה, כשקניתי את הקליאו הידנית בזמנו לפני כשנה התלבטתי בינה לבין האיביזה, אז היה הפרש של יותר מ 10K ביניהן עם שנתיים אחריות באיביזה לעומת 3 בקליאו פלוס דרישות נוספות לאיתוראן ודברים אחרים כמו ביטוח גבוה משמעותית יותר שייקרו עוד את האיביזה, מבחינתי התקציב של ה 70 פלוס גם ככה היה יותר מדי מתוח והחלטתי לא ללכת על האיביזה למרות שמדובר ברכב עדיף מתוך מחשבה שהוא גם יקר יותר משמעותית במחיר ובמסביב ווגם היתרון הגדול של מרחב מאחור לא רלוונטי עבורי כי הרכב משמש 2 אנשים 99 אחוז מהזמן, בנוסף הגדלתי את האחריות על הקליאו מ 3 ל 5 במחיר רק קצת יותר גבוה ממה שמבקשים על השנה השלישית באיביזה מה שהדגיש עוד יותר את התנאים מסביב העדיפים עם הקליאו מבחינתי בנוסף לזה שזכורה לי כיותר מאובזרת מהאיביזה הידנית הבסיסית.

אבל היום הסיפור קצת שונה, קודם כל הבנתי שהאיביזה הידנית יורדת לעיתים ל 70 במבצעים אבל צריך לברר כי זה לא אוטומטי כמו עם הקליאו שכל הזמן מקבלים ב 70, בנוסף לקליאו יוצא בקרוב דור חדש שמן הסתם יהיה עדיף משמעותית וגם יגרום לירידת ערך מסויימת.

בקיצור, אישית אם הייתי קונה היום הייתי מחכה קצת לראות איך יראה הדור החדש של הקליאו, גם מבחינת נתונים וגם מבחינת תמחור בארץ. אם לא היה לי את הזמן אז הייתי מחכה למבצע 70 אלף על האיביזה, רכב שגם ישמור על הערך שלו יותר טוב וגם בכלליות הוא יותר איכותי בשורה התחתונה.

פורסם (נערך)

תודה. לגבי הקליאו: איך היא מביחנת אמינות, ביצועים וצריכת דלק? מה דעתך עליה באופן כללי?

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

מאוד אוהב את הרכב, אין לי את הרכב הרבה זמן כידוע אבל עד עכשיו 0 תקלות ובלי קשר אלי הוא ידוע כאמין, יש פה אנשים בפורום עם הרכב מ 2014 ללא שום תקלה מלבד הג׳ויסטיק של הכיוונון מראות שנשבר. בוא נאמר שלמול האיביזה הידנית הוא עומד לפחות בשווה מבחינת אמינות, זה לא שהצבת את הקליאו מול טויוטה.

מבחינת ביצועים האיביזה יותר זריזה אבל אני לא מרגיש במחסור רציני בכח, ההילוכים הראשונים קצת איטיים ככה שביציאה מהמקום אתה לא תדפוק פה פתיחות ברמזור, תאוצות הביניים לעומת זאת ממש סבבה וזה לדעתי יותר חשוב, שאתה יכול לבצע עקיפות בבטחה כשאתה צריך. אני רק רוצה לציין שלא נהגתי עם הרכב בעליות רציניות תחת עומס ככה שפה אני לא יכול לאמר על איך הוא יתמודד.

הרכב מאוד חסכוני, בנסיעה רגועה בין עירונית (90 קמ״ש) עם רגל קלה על הגז אפשר בכיף לעשות 1 ל 20 ואף יותר, בעיר אוכלת יותר כצפוי אבל בסכ״ה רכב חסכוני מאוד אם נוסעים רגוע. אם נותנים גז ומרביצים אז הוא כן יכול להיות בזבזן יחסית, נפח המנוע קטן וזה מתבטא באכילה גבוהה של דלק במהירויות גבוהות מאוד, לפחות זו התחושה שלי ביחס לרכבים עם מנועים גדולים יותר.

דעתי היא שהרכב ממש אחלה, חסכוני, מעוצב (עדיין כיף לי לראות אותה בחנייה בכל בוקר, אוהב את הלוק שלה יותר משל האיביזה בהרבה, לטעמי רק ה C3 יפה כמוה או יותר) ומאובזר יפה בצורה שלפחות כשקניתי אותה היתה מעל הקטגוריה במחיר הזה (לא מדבר על מערכות בטיחות אלא על פתיחה והנעה ללא מפתח, נעילה אוטומטית עם קיפול מראות, חיישני גשם אוטומטיים, כיוונון מראות חשמלי, פנסי ערפל, GPS מובנה למקרים שהטלפון לא עובד, מגביל מהירות ובקרת שיוט וכו׳) וגם מהנה לנהיגה בניגוד לרוב הקטגוריה הזו, היא מתנהגת בצורה כיפית יחסית (עד כמה שסביר לרכב עם נתונים כאלה כן?).

החסרונות העיקריים זה מושב אחורי צפוף למדי ככה שהוא ממש לא מתאים למשפחות או למקרה שאתה יודע שהרכב יהיה בשימוש תדיר של יותר מ 3 איש בו זמנית, מזגן חלש, ומתלים נוקשים למי שרגיש לזה, היא לא נחשבת לרכב שמציע נסיעה רכה ונעימה, היא קצת יותר קופצנית מהממוצע ומרגישים איתה פגמים על הכביש.

ועם כל זאת שאני מאוד אוהב את הרכב אני חוזר על ההמלצה שהיום כדאי ללכת על האיביזה ב 70 או לחכות לקליאו החדשה, זו תהיה ההחלטה היותר הגיונית במצב הנוכחי.

• תוכן חדש...