Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז כרגע יצאתי מאותו מוסך לאחר שנשמעו לי תקתוקים מהציר הקדמי, מדובר על מחלה באותו שנתון שהבורג משתחרר וסהכ מחזקים אותו. כמו מוסך רון לפני 3 שנים גם מוסך הברושים לא לקח לי כסף על אותו תיקון למרות שהתעקשתי על זה.

שאלתי על עוד עבודות שאני צריך לעשות והמחירים סבירים ביותר נגיד החלפת מוטות מייצבים אחוריים והחלפת אטם מכסה שסתומים זה סביבות ה200 ש"ח כולל מע"מ לכל דבר.

פורסם (נערך)
שלום לכולם

שכחתי להחליף נוזל קירור ברכב.

הבנתי שיש נוזל קירור שנקרא fl22 מקורי מאזדה, הוא גם מאד יקר.

האים יש חלופות איכותיות לנוזל קירור הזה?

לחלופין preston ירוק?

כמו שרשמו - נוזל קירור מתאים גם לתקן FL22 - נוזל קירור אדום Valvoline Zerex Asian

מחיר גלון כ 3.8 ליטר כ 70-80 ש"ח.

אמור להיות את נוזל הקירור גם בצבע כחול ירוק.. במידה ואצלך, צבע נוזל הקירור ברכב כחול

נסה להזמין את נוזל הקירור - זירקס אסיין - בצבע הכחול

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-Valvoline-Zerex-Asian

3529378-7058.jpgZEREX-ASIAN-FORMULA.ashx?h=384&la=en&w=384&hash=B2DD19A5005DA676E56D5954419F02B10DEBEC07

יש להקיש על הטבלה - לפתיחה יותר גדולה, של טבלת התאמת נוזלי הקירור

נוזלי קירור - טבלה סוגים פיאט חברות ומפרטים.jpg

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אז כרגע יצאתי מאותו מוסך לאחר שנשמעו לי תקתוקים מהציר הקדמי, מדובר על מחלה באותו שנתון שהבורג משתחרר וסהכ מחזקים אותו. כמו מוסך רון לפני 3 שנים גם מוסך הברושים לא לקח לי כסף על אותו תיקון למרות שהתעקשתי על זה.

שאלתי על עוד עבודות שאני צריך לעשות והמחירים סבירים ביותר נגיד החלפת מוטות מייצבים אחוריים והחלפת אטם מכסה שסתומים זה סביבות ה200 ש"ח כולל מע"מ לכל דבר.

מדהים ...כייף לשמוע. המחירים שלו הוגנים ברמות אחרות לגמרי וכך גם המקצועיות מיסתבר.

פורסם
שעתון זאת השיטה הנכונה והיא אינה חד צדדית. זהו זמן תקן שקבע היצרן לביצוע כל פעולה ברכב, זאת על פי מדידות זמנים שנעשו עוד בזמן התכנון ויצור הרכב.

ביצע המכונאי, אם הוא מאוד מיומן או/או מתורגל, את העבודה הפחות מהזמן תקן (שעתון)? העודף זמן יהווה פרמריה למכונאי או רווח למוסך. ביצע שיותר זמן, הפסד זמן של המוסך.

זה השיטה המקובלת בעולם, שנועדה להבטיח ללקוח מראש כמה הוא עומד לשלם, לפי העבודה שהוצאה לו וכן לתת אומדן מתי הרכב יהיה מתוקן.

אפשר כמובן להשתמש בשעתונים ומדידות זמנים כדי לנתח פריון עבודה, עומס עבודה, כוח אדם נדרש ועוד.

לא הייתי אומר שיצרן הרכב הוא הסמכות האובייקטיבית לקבוע תקן של שעתון. הוא צד בעניין ויש לו אינטרסים כלכליים ועסקיים בהפרזה של זמן התקן.

פורסם

נכון, הוא צד בעניין רק בתיקוני אחריות שאז הוא צריך לשלם למוסך, המורשה מטעמו, כסף לפי זמן תקן זה.

במקרה זה הוא הלקוח למעשה של המוסך.

בכל שאר המקרים אין לו שום צד.

בכל מקרה, זמן העבודה הוא תקן מחייב ליצרן הרכב, כמו תקנים של שמנים, חומרים, מומנט סגירת ברגים וכלי, זה עניין טכני לגמרי.

זמן זה במכפלת שעת עבודה של כל מוסך הופך את זה למסחרי וכל מוסך קובע בעצמו את הזמן העבודה שלו ולזה ליצרן אין שום מוערבות מסחרית.

פורסם (נערך)

אם שעתון זמן עבודה הוא תקן ואני מחויב לפיו, אז למה הזמן שבו עבדו על רכבי אינו רשום בחשבונית?

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם

אתה כלקוח בטח לא מחויב לפיו, מוסך תמחר לך מחיר לטיפול שנראה לו וזהו.

כעקרון היה צריך לשם לזה זמן עבודה, אך יכול היה לקבוע בעצמו זמן שנראה לו כדי להגיע לסכום שנקב.

לכן הסתקרנתי לדעת מה העלות של שעת עבודה במוסך הזה.

פורסם

שמע זה אבסורד, יש זמן עבודה מוגדר כחוק או כעקרון (לא משנה..) אבל אני לא מחויב לפיו..

אז למה הוא קיים אם הוא לא מיושם?

אז מה שקורה בסוף זה שהמוסך בעצם כן קובע את עלות העבודה לפי סוג העבודה (כפי שתכלס צריך להיות..) למרות שזה לא לפי ״החוק״..

פורסם

אתה כלקוח מסכים לשלם על המחיר ולא על זמן, אם כי זה אמור להיות רשום.

למה זמן העבודה לא רשום במקרה שלך? כי ככה עובדים מוסכים כללים. מתמחרים כללית את המחיר של הטיפולים.

סה"כ אתה מרוצה וזה מה שחשוב.

פורסם

אתה בטוח שיש לבצע רק הידוק של הבורג ? אולי הנחיות הייצרן הם לסגור את הבורג כמו שסוגרים ברגי ראש מנוע או הוספת נוזל לאבטחת ברגים ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מבירור אצל אבי חלפים לא קיים שום נוזל קירור בתקן של fl22

המחיר שלו מטורף כ63 שח לליטר

ואני צריך 7 ליטר,לא משתלם בעליל.

מה שכן ביום שישי ביררתי הסטוריה של הרכב והוחלף לפני 3 שנים מיכל עיבוי מקורי ונוזל קירור fl22 ככה שאני מאד שמח.

imprza new age

פורסם
מבירור אצל אבי חלפים לא קיים שום נוזל קירור בתקן של fl22

המחיר שלו מטורף כ63 שח לליטר

לא הבנתי, הוא לא קיים אבל מתומחר?

בכל אופן, מנסיון מאינספור מזדות כמו שלך (לא בדיוק רכב נדיר) שים זרקס אסיה כפי שהמליצו פה אינספור פעמים וסגור סיפור.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...