Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, אני מחפש רכב לחברה שלי עדיפות לרכב קטן יחסית אך אפשרי גם משפחתית.

תקציב עד 25K

דרישות: אוטומט, חסכוני לפחות כמו פיקנטו ושהיה דיי אמין.

פגשתי המון מכוניות זבל ודווקא הצרפתיות נראות ממש שמורות עם ק״מ נמוך ושנתון גבוה יחסית.

ניסיתי לחפש מידע עדכני על C3 וC4 בנוגע לאמינות הגיר והחשמל ברכב ולא הצלחתי למצוא.

אשמח לשמוע מאנשים איך הרכב היום אחרי מספר שנים על הכביש

תמיר.

פורסם

המנועים בעייתיים מאוד.

אם כבר רכב צרפתי, אולי רנו קליאו דור 3 , אשר נמכרת במחירים דומים, תהיה נפילה פחות כואבת. כי את הגיר AL4 כבר למדו לתקן כמו שצריך, המחירים של התיקון ירדו בצורה משמעותית, והאמינות של הגירים האלה השתפרה בשנים המאוחרות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא בכולם - בשנתונים שרשמת המנוע 1.6 עם 120 כ"ס .

עדיף לרדת ל 2010 ולקנות רכב כזה עם מנוע 1.6 שיש בו 110 כ"ס.

אבל הגיר בדגם 2010 הוא כמעט זהה לזה של רנו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בינתיים, הדור הקודם היה די בעייתי לפי ICAR, אותי זה לא מעודד בקניית אחד מהרכבים האלה:

רק שתדע, הנוחות של הC3 מהדגם של שנת 2011 לא ממשיכה את מסורת הנוחות של היצרן הזה.

תקרא בחלק של האמינות:

C3

https://www.icar.co.il/%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F/%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F_C3/%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F_C3_%D7%99%D7%93_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%94_%D7%9310/

C4:

https://www.icar.co.il/%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F/%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F_C4/%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F_C4_%D7%99%D7%93_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%94_%D7%9310/

יש לי חבר שסבל C4 2012 או 2013 במשך כל תקופת הליסינג, הוא נהנה יותר מרכבי גישור מאשר מהרכב עצמו שהעדיף להיות במוסך.

אני הייתי מחפש רכב אחר.

פורסם

C4 מדגם SX עד 2010 (110 כ"ס) כפי שכתב Vladclar היא מכונית מצויינת - אם מצאת אחת שמורה מאוד (היסטוריה מ-לאה, עם עדיפות לתחזוקה במוסכי רשת היבואן בלבד).

היא נמכרת בפחות מ- 10,000 ש"ח, ושווה 2 פיקנטו כמו כלום (יש לי היום C4 ו- פיקנטו. הפיקנטו אמנם מעט יותר חסכונית בצריכת הדלק ואין לה שום בעיות אמינות, אבל בהפרש העלות אי אפשר להשוות בכלל. מבחינתי ה- C4 עדיפה נקודה.).

דרך אגב, הגיר הזה, ה- AL4 הידוע לשמצה, לגמרי לא מצדיק את כל ההשמצות. זאת מכונית שלישית שלי עם גיר כזה, הראשונה עשתה 230,000 ק"מ והגיר לא צייץ. כל עוד לא קורעים אותו ממש (ה-רבה קיק דאונים), הוא שורד יפה מאוד, בוודאי בהשוואה לתיבות ההילוכים החדישות רובוטיות או לא, שמאכזבות כבר בסביבות ה- 100,000 ק"מ... אנחנו עוד נתגעגע לגיר הזה..

אבל אם קשה לך, הצרפתית, אז יונדאי I20 גם בסדר.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

ממליץ לך בחום על אופל אסטרה שנים 05-09 , הגרסא עם מנוע 1800 סמ"ק וגיר אוטומטי פלנטרי (כמו בפיקנטו).

תבדוק את מצב האלט' ומערכת קירור. מבפנים תבדוק אם הגג "מנותק" או לא.

למעט זאת, אמינות טובה מאוד, מזגן טוב, איבזור ואיבזור ביטחותי ברמה גבוהה, איכות נסיעה.

C4 מדגם SX עד 2010 (110 כ"ס) כפי שכתב Vladclar היא מכונית מצויינת - אם מצאת אחת שמורה מאוד (היסטוריה מ-לאה, עם עדיפות לתחזוקה במוסכי רשת היבואן בלבד).

היא נמכרת בפחות מ- 10,000 ש"ח, ושווה 2 פיקנטו כמו כלום (יש לי היום C4 ו- פיקנטו. הפיקנטו אמנם מעט יותר חסכונית בצריכת הדלק ואין לה שום בעיות אמינות, אבל בהפרש העלות אי אפשר להשוות בכלל. מבחינתי ה- C4 עדיפה נקודה.).

איך אפשר להשוות את העלות של רכב שהוצג בארץ ב2011 לעומת רכב שהדור שלו הסתיים ב2010 ?

תוסיף את העובדה שמי שירכוש את הסי4 ככול הנראה יהיה היד האחרונה, בנוסף לתקלות שככל הנראה תיתקל בהם בסי4 בתדירות גבוהה יותר (כל תקלה כזו יכולה לגרור אובדן ימי עבודה + עלויות של רכב חלופי/תחבורה ציבורית, ואני לא מדבר מעבר) - קיבלת רכב שרוכשים בזול אבל העתיד והווה מרגש הרכישה אינו כזה ורוד.

דרך אגב, הגיר הזה, ה- AL4 הידוע לשמצה, לגמרי לא מצדיק את כל ההשמצות. זאת מכונית שלישית שלי עם גיר כזה, הראשונה עשתה 230,000 ק"מ והגיר לא צייץ. כל עוד לא קורעים אותו ממש (ה-רבה קיק דאונים), הוא שורד יפה מאוד, בוודאי בהשוואה לתיבות ההילוכים החדישות רובוטיות או לא, שמאכזבות כבר בסביבות ה- 100,000 ק"מ... אנחנו עוד נתגעגע לגיר הזה..

לקחת את הגיר המושמץ של שנות 2000' והשוות אותו לגיר המושמץ של שנות 2010'.

לא בדיוק נקודת ייחוס לאמינות

לכל הצדקנים שלא מכירים מקרוב וממשיכים לשכנע אנשים שאין תקלות .

בסוף מאחוריי הייעוץ יש בן אדם שיפגע.

פורסם
ממליץ לך בחום על אופל אסטרה שנים 05-09 , הגרסא עם מנוע 1800 סמ"ק וגיר אוטומטי פלנטרי (כמו בפיקנטו).

תבדוק את מצב האלט' ומערכת קירור. מבפנים תבדוק אם הגג "מנותק" או לא.

למעט זאת, אמינות טובה מאוד, מזגן טוב, איבזור ואיבזור ביטחותי ברמה גבוהה, איכות נסיעה.

אוטו לא רע אבל למה אתה לא מציין שנמכרו רק כמה עשרות בארץ מהדגם הזה בכל השנים? לך תמצא חלפים...רק דרך היבואן בהזמנה. לך תמצא מוסך מומחה שמכיר טוב את הדגם.

זה לא טריוויאלי להחזיק רכב נדיר וממש לא מתאים למי שמחפש עלויות נמוכות.

פורסם

עשרות בודדות מהדגם הישן יותר שהיה בשנים 2005-2009, הדגם הזה כ"כ נדיר בארץ עד שרוב האנשים לא יודעים שהוא קיים.

פורסם
אוטו לא רע אבל למה אתה לא מציין שנמכרו רק כמה עשרות בארץ מהדגם הזה בכל השנים? לך תמצא חלפים...רק דרך היבואן בהזמנה. לך תמצא מוסך מומחה שמכיר טוב את הדגם.

אני נוסע באופלים של GM כבר תקופה, ולמען האמת לא נתקלתי בבעיות קשות, למעט חלקי פלסטיקה מסויימים בפנים הרכב. וגם כאן צריך לסייג כי אני שברתי אותם כשהתחלתי לטפל ברכבים. איכות הרכיבים ברמה טובה.

חלפים דווקא זה לא עד כדי כך בעיה, כל חלק ברכב יש לו 2 מק"טים - אחד של אופל והשני של GM, מה שמקל על הרכישה.

היום יש לך שירותים כמו USHOPS, דרכם אתה יכול לרכוש כל מיני חלקים קטנים דרך דילרים אמריקאים (אלו לרוב חלקים שעולים דולר אבל הדילר רוצה 150 דולר משלוח, לכן נוח להשתמש בשירותים כאלו)

ובתכל'ס ? לרוב לא צריך את זה. בעזרת מק"טים, מצאתי את כל החלקים בארץ. ואפילו יותר זול מאיביי ואמאזון! (למשל פלאנג' מים ופולי למותחן רצועת אביזרים. מיסבים היו יותר זולים בארץ)

בונוס עבורי היא העובדה שאני נוסע בכביש בלי להיות חרד לרכב יותר מידי, כי אם חס וחלילה מתנגשים ברכב אז אתה מקבל טוטאל לוס די בקלות מחוסר חלקי פח (כמו הלנצ'יות וכו'), והמחירון הוא לרוב יותר ממחיר הרכישה של רכב דומה, כך שאין כאן כאבי לב מיותרים.

בנוגע למוסכים שמכירים את הרכב, הדבר הכי חשוב שמוסך צריך לדעת זה איך לעשות טיימינג לרכב הזה, וישנם כאלו - ולא מדובר במוסכים מורשים. חוץ מזה, שאר הדברים הם די טרוויאלים.

מי שלא מוכן לחפש מק"טים ורוצה לבוא למוסך פעם בשנה וללכת (מבלי להסתכל על הק''מ שצבר), זה לא הרכב בשבילו. אפילו ממש לא.

אבל דווקא למי שכן מוכן קצת לעשות לבד ובעיקר לחפש, יכול לחסוך ולהנות מהרבה רכב, עם אמינות, במעט כסף.

פורסם

המנוע שלו כמדומני המשיך להימכר בשברולט קרוז בתחילת השיווק, ובשנת 2012 חזר עד שנת 2014 בגרסת הסטיישן.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מי שלא מוכן לחפש מק"טים ורוצה לבוא למוסך פעם בשנה וללכת (מבלי להסתכל על הק''מ שצבר), זה לא הרכב בשבילו. אפילו ממש לא.

על זה בדיוק אני מדבר. זה משהו שצריך לציין ולהדגיש כשממליצים. אגב נהגתי לפני כמה שבועות בזאפירה 1.8 מהדור הזה (2007) בחו"ל, היא הפתיעה אותו מכיוון שנסעה כמעט כמו חדשה והכל בה עבד, על הספידומטר היה מעל 170 אלף.

פורסם

קיבלתי בוקי.

הנחתי כי תמיר (מבקש ההמלצה) מודע לכל ענייני התחזוקה בסיסית עצמית והזמנת חלפים דרך הרשת, גם בסיטרואן סי4 הנפוצה זה נחוץ. אחרת, כל הביקורים במוסך יתאספו לסכום גבוה מאוד.

נסעת בזאפירה B, לא יצא לי לדגום אותו, אבל כן יצא לי לנהוג (גם בחו''ל) על וקטרה C שחולקת אותו מנוע גם כן. למעט צריכת דלק די נוראית (רכב כבד), השהייה בו הינה תענוג אחד גדול.

• תוכן חדש...