Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה סורנטו - מבחן דרך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיה סורנטו עבר מתיחת פנים שנועדה לגרום לו ליישר קו עם המתחרים, בנוסף הוא גם קיבל במסגרתה מנוע V6. אז יצאנו לבחון אותו.

MAIN.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

נראה יותר יפה מבעבר, בגלל מראה ג'יפוני יותר, אבל עדיין ענק ומגושם. העיצוב הפנימי זול ופלסטיקי למראה. לא יודע איך להסביר את זה, אבל הכל נראה בעיני עלוב לחלוטין.

אגב ישבתי בו גם באולם התצוגה, והתחושה היתה אותה תחושה. די התאכזבתי מכל היצע הרכבים של קיה, חוץ מהדגם המפואר של הספורטאז' שהיה נראה סביר.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

רכב סולידי, יותר מדי 'סולידי'. עיצוב אמריקאי משהו ונראה כבד מהמציאות, בלבן הוא קצת יותר ידידותי אבל עדין 'נחבא אל הכלים'.

מברוק.

פורסם

נראה כמו SUV אמריקאי לכל דבר.

רק לקלף את הסמל של קיה ולשים פורד, אפילו הצורה מתאימה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אין כלום בגרסה הזאת ששווה את מחירה, פשוט כלום למעט גרגור קל של V6 עם צריכת וצריחת דלק הזויה.

גרסת הדיזל מושלמת אך צריכה של כ50% מהV6 אך יש הפער ענק בינה לבין הגרסה הבסיסית בנזין במחיר.

פורסם (נערך)

אונייה אמריקאית.

ביטוי שקראתי הרבה על מכוניות סדאן מכוונות לשוק האמריקאי , שמגיעות עם מנוע עתיר נפח ורוכנות על מתליהן בפניות, אך טרם נהגתי במכונית שעונה לתיאור הזה.

עד עכשיו.

כיול המתלים הרך של הסורנטו מקנה לו אופי מגושם, מתנדנד בפניות ומשקל הרכב מורגש בנסיעה עירונית. את השיבושים הוא מגהץ בצורה יפה ובשיוט אין תלונות כלל.

בידוד הרעשים בינוני ורעשי רוח אמנם לא מעיקים אבל עדיין נכנסים יותר לקבינה יותר מהרצוי.

הפנים עצמו דומה עד זהה לזה של האופטימה, אותה איכות חומרים בינונית שמורכבת מצוין ואותו עיצוב פנים פונצקיונלי עם הנדסת אנוש על הצד הפשוט.

מה שלא היה בסורנטו הזה וקיים באופטימה שעולה מאה אלף פחות , זה קירור מושבים. חימום מושבים יש, אבל קירור מושבים שהרבה יותר רלוונטי בארץ, לא , ופשוט חבל. במיוחד ביום חם כמו יום המבחן.

שורת המושבים השנייה מציעה מרווח מצוין לנוסעים מאחור , במיוחד שהמושבים מוצבים בסוף המסילה שלהם, וגם מאפשרים הטייה על מנת להנות מהגג הפנורמי הענק.

שורת המושבים השלישית לוקחת את המקום הראשון אצלי במכוניות השבעה מושבים שבהן ישבתי(קודיאק,5008,זאפירה) מהסאנגיונג רקסטון , בזכות מרווח עדיף לרגליים בשורה השלישית. היושבים בשורה זו גם נהנים מבקרת מזגן עצמאית ושקע 12V.

מתחילים לנסוע, וV6 עתיר נפח בחרטום על הנייר מבטיח הרבה, במציאות הרבה פחות מרשים. אל דאגה, הרכב זז ואפילו זז יפה, אבל לא מרגיש עוצמתי במיוחד

גם תחת עומס מלא.

תיבת ההילוכים עובד טוב בעירוני, וגם בבינעירוני, עד שרוצים לתת קיקדאון , מה שמותיר אותה מבולבלת לשניות ספורות עד שהיא מתאפסת על עצמה ומורידה את ההילוכים כנדרש.

השבילים שנהגתי בהם לא מאתגרים ממש ואת רוב התיאור תוכלו לקרוא בכתבה, אני יכול רק לדווח שהמערכת בקרת ירידה במורד עובדת מצוין ובלמה את הרכב בירידה מגבעה מלאכותית.

לבחון רכב מול רכב אחר עוזר להבחין ביתרונות ובחסרונות שלו. במקרה שלנו זו הייתה השוואה לקודמו, וההבדל מורגש בהחלט.

הסורנטו היוצא מרגיש הרבה יותר קשיח ומהודק ואילולא קיומו של בלם רגל אמריקאי למהדרין, הייתי יכול להישבע שהוא מיועד לשוק האירופאי בעוד החדש מיועד לשוק האמריקאי.

תיבת השש הילוכים מגיבה בצורה חלקה ולמרות מנוע קטן יותר הסורנטו הותיק מרגיש הרבה יותר גמיש ונמרץ מיורשו, ומראה כמה החדש התנפח.

אחד ליד השני, הם נראים כמעט כמו שני מכוניות זרות והקשר היחיד בינהם הוא הסמל על מכסה המנוע והספרות האדומות ברדיו שלא השתנו.

לסיכום, הסורנטו הוא קרוסאובר מגודל ומרווח, ואני מאמין שהמנועים הקטנים יותר יעשו את העבודה בפחות כסף.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

גם לי יצא להשתתף במבחן והסיכום שלי דיי דומה בסופו של דבר למעט מספר נקודות. אני הגעתי למבחן כדי להבין מי יוציא על הרכב הזה 280 אלף שקל. בגזרה הזו יש רכבים לא רעים בכלל עם שמות שיותר קל "להצדיק" להוציא עליהם סכומים גדולים של כסף (שברולט טרווארס שמתחיל ב-250 אלף שקל ומציע 8 מושבים ולא 7, פורד אקספלורר וגם טויוטה היינלנדר דרך אלבר) ומצד שני יש רכבים זולים יותר שהם לא רעים כלל וכלל (קודיאק ו-5008).

ראשית, המושבים טובים. נעימים ונוחים ורק חסר להם מצב איוורור. קצת חבל. אבל יש מלא כיוונונים חשמליים לכל אזור ואפשר למצוא תנוחת נהיגה נורמלית דיי בקלות.

נוחות נסיעה על הכביש בסדר גמור, הרכב סופג את רוב הדברים בצורה טובה ורק שיבושים גדולים חודרים. בשבילי קק"ל לעומת זאת הרכב מצד אחד קשיח מידי כדי להיות נוח ומצד שני מתרסק על הבורות בצורה מוגזמת מידי. משהו בשיכוך שם לא מסתדר עד הסוף כמו שצריך.

שורות המושבים השנייה והשלישית מעולות, האמצעית ניתנת גם לכיוון של זווית משענת גב והמושבים האחוריים נהנים גם מעוצמת המיזוג אליהם. מבחינת מרווח- אני 174 ס"מ לגובה, מעל 100 ק"ג ולא הייתה לי בעיה לשבת בשורה האחרונה. אומנם לא הייתי רוצה לנסוע ככה לאילת אבל גם נסיעה של שעה הייתה עוברת בסבבה כי יש מקום והמושבים גם הם בסדר גמור.

2 דברים הפריעו לי ברכב הזה בעיקר- העדר של מעט אבזור נוחות שהיית מצפה מרכב בסכום של 280 אלף שקל שיהיה (ואני יודע שזה אולי ישמע קטנוני אבל אם אני מוציא סכום כזה גבוהה על קיה אז וואלה בא לי שיהיה מקסימום פינוקים) כמו המושבים המאווררים שנאמרו כבר אבל גם תא מטען שלפחות נסגר עם כפתור, לא מדבר על כזה שגם יפתח. יש את זה ברכבים זולים יותר וקצת חבל שאין כאן. לא שזה נורא אבל זה נוח וזה היה מוסיף (במיוחד שהדלת הענקית הזו נפתחת למעלה ועדין מדובר ברכב לא מאוד נמוך). מצד שני יש מלא אבזור בטיחות וזה חשוב יותר ויפה שבאמת יש כאן הכל מהכל. תוסיפו לזה את הציון שנתנו לסורנטו ה- IIHS ותקבלו רכב שבהחלט ניתן להסיע בו את המשפחה והיקרים אליכם ביותר בשקט.

הדבר השני שהפריע לי ברכב הזה הוא תיבת ההילוכים. אבל דווקא לא כמו שכבר כתבו כאן. כן יש השהייה מעצבנת כשנותנים קיק אבל זה נסלח לטעמי. דמיינו את הסיטואציה הבאה כדי להמחיש את מה שיותר מציק לי- אתם נוהגים רגוע בנתיב הימני ומתקרבים לרכב ואתם רוצים לעקוף אותו. מסתכלים שמאלה ורואים מרחוק רכב נוסע בנתיב השמאלי. אבל הוא רחוק ואומנם מצמצם מרחק אבל אתם מחליטים לעקוף. לא מעכתם את דוושת הגז עד הסוף אלא רק קצת כי אתם לא צריכים את כל הכוח אבל אז התיבה מתחילה להתבלבל. מורידה הילוך אחד ואז עוד אחד ואז עוד אחד ורק אז הרכב מתחיל לזוז. עם 8 הילוכים התיבה מתבלבלת הרבה. מאוד. אולי זה קשור למה שפבל רשם שהיא צריכה ללמוד אתכם אבל לפחות במבחן זה היה מעצבן מאוד. הרכב לא רגוע ולא מבין מה עליו לעשות לפעמים..

אז כמו שאמרתי הסיכום שלי בסופו של דבר דיי דומה למה שהאחרים רשמו והוא שהרכב נהדר, תחילף לא רע בכלל למיניוואן, אבל כנראה שהגרסאות הזולות יותר עדיפות עליו בסופו של יום.

פורסם

נפגשנו בצהריי היום בחניון של מרכז מסחרי. נחמד לשם שינוי להפגש באור היום ולא בחושך.

לדעתי מדובר ברכב יפה. אני אוהב את הצורה של הג'אמוס. בעיני אין שוני ממה שנחשפנו לפני 3 שנים.

מבפנים יש את העיצוב העכשוי של קיה. אבל בצד של הביוקר. הכל מוקפד ומבוצע מצויין, אבל עדיין לא מרגיש פרימיום, אלא יותר רכב שלא מפחד מכלום.

צודק ידידנו שאמר שהיה חסר למושבים האלה אוורור, אבל סכימת הצבעים מצויינת. לי אישית גם היו חסרות מצלמות הקפיות. בגודל הזה זה כבר נחוץ.

מתניעים יוצאים לכבישים הסואנים של גוש דן. בתור בוגר של כמה וכמה מנועי V6 אני מזהה את החיה הנכחדת, אבל היא לא צוהלת ושמחה לעלות במעלה סל"ד ולספק את הסחורה. מה שכן, ברגע שהיא כן מגיע לרצועת כוח, זה נוסע כפי שזה אמור לנסוע.

תצרוכת דלק לא מבריקה, אבל אני חייב לציין שהיא לא חריגה לרכב בגודל כזה עם מנוע כזה. יתרה מכך. סובארו B4 שלי הראתה תצרוכת דומה. זה לא רכב לעיר.

כבר כתבו שלמרות 4X4 ויתר השמונצעס הרכב לא בנוי לא לשביל ולא לשטח.

גילוי נאות: הסורנטו שהשתתפה בהשוואה היא שלי ולמרות הנעה קדמית וצמיגי כביש טוחנת מדי שבת שדות, שבילים ויערות בלי להתבייש או להתרגש. אם רוצים לראות כלניות עמוק בתוך היער - היא תגיע לשם. לצערי אי אפשר להגיד את זה על החדשה. היא לא תגיע יותר רחוק מרכב פרטי רגיל. אבל תעשה את זה ביותר סטייל. קשה לי לראות אותה זוחלת על בולדרים ביער בן שמן. היא גם לא תוכל לנפק את אותו הקצב בכבישי רמת הגולן המפותלים בגלל רכינת מתלים וזויות גלגול, מה שכן אפשרי עם הקודמת. כאנקדוטה אציין שקנינו בזמנו סורנטו ולא יונדאי סנטה פה בגלל שלקיה הייתה כניסה יותר נוחה לשורה השלישית. בדגם הנוכחי כבר אין מושב מתקפל כמו שהיה בקודם וכניסה לשורה השלישית פחות נוחה ונגישה. מה שמוריד משימושיות של מובילת 7 נוסעים שזאת הסיבה העיקרית לרכוש אותה מלכתחילה.

גילוי נאות 2: בנוסף לסורנטו אני מתנייד באינפיניטי QX60, שלמרות יוחסין לניסאן פאת'פיינדר האגדי והנעה כפולה פשוט לא בנויה לoff-road. אבל אין רכב יותר נוח להעמיס משפחה בהרכב מלא כולל סבא וסבתה ולנסוע לסוף שבוע בקרית שמונה.

הסורנטו החדשה היא בדיוק זה. היא מובילת נוסעים אולטימטיבית שתקח משפחה בהרכב מלא עם כבודה מינימלית לסוף שבוע. מומלץ למי שמתפדח לקנות קרניבל שתהיה יותר טובה למטרה זו, אבל מימד הפוזה מונע ממנו לרכוש קרניבל. קרניבל גם ארוכה בעוד 20 סנטימטר לא מבוטלים.

תמיד ראיתי את הסורנטו החדשה כמחליפה הטבעית לסורנטו שלי. אבל אחרי המפגש אני אמשיך עוד כמה שנים עם הישנה כי מובילת נוסעים יש לי. אני צריך יכולת שטח בסיסית. אבל זה רק אני. כמכלול מדובר ברכב מצויין, אם כי הייתי פוזל לכיוון גרסת דיזל.

פורסם

תודה על הסקירה, עושה רושם שהרכב די פושר ולא מצטיין בכלום בטח ובטח בשביל הפרמיה שיש לשלם עליו.

אולי בגרסת ה2.2 דיזל המצב טוב יותר, אני באופן אישי הייתי בודק את המתחרים.

2017 Type R

פורסם

סבבה שאתם משווים רכב שעולה פה 280 אלף לרכבים שמתחילים ב-250 אלף.

רק שלרכבים שמתחילים ב-250 אלף יש גם גרסאות שמתחילות ב-300 אלף.

והקיה מתחילה ב-200 אלף שקלים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ההשוואה היא גם לרכבים שמתחילים ב250 אלף וגם לרכבים הזולים יותר. ב280 אלף הרכב חייב להצדיק את המחיר שלו מול כל המתחרות.

הגרסאות הזולות שלו לא צריכות.

פורסם

אני משווה לרכב שעולה 480. הם גם די דומים בתחושה.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם
5008 וקודיאק לא מתחילים מ250 אלף.

אבל טראוורס שגם הועלה פה מתחיל ב-250

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...