Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שהוחלט לרכוש יונדאי I10 עם המנוע 1.25 ב 68 אלף, ראית את 208 עם מולטימדיה ב74.

השאלה היא בעצם האמינות של הפיגו.

בתור אחד עם עבר עשיר בתקלות של סיטרואן אני חושש מאד מהאמינות של הפיגו.

מצד שני חבר טוען שה208 היא אמינה בגלל שהמנוע והגיר בעצם יפנים ולא של פיגו.

פורסם

הגיר יפני השאר פיג'ו, עד עכשיו לא היו דיווחים על בעיות סדרתיות. בתור רכב הוא הרבה יותר טוב, בתור אמינות ופחת, הוא יהיה כנראה פחות טוב. לשיקולך.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורסם (נערך)

גיא, אני לא מבין איך הגעת למסקנה ש"בתור אמינות...הוא יהיה כנראה פחות טוב", אחרי שבעצמך רשמת שלא היו דיווחים על בעיות (והרכב כבר כמה שנים על הכביש).

מבחינת פחת אתה צודק, הוא יהיה פחות טוב כי רוב הישראלים חושבים כמו אבא שלהם ש"פג'ו" זה לא אמין (למרות שאם תשאל את דור הסבים שלנו תקבל תמונה אחרת).

לפות"ש קח בחשבון שמתוכננת 208 חדשה והיא תחליף את הנוכחית תוך כמה חודשים כנראה. בכל מקרה 208 היא הרבה יותר "אוטו" מI10 בכל פרמטר.

עריכה אחרונה על ידי eitanm
פורסם

לדעתי, תוך הסתכלות על עולם הרכב ב30 שנה האחרונות, בחלק מהמקרים היו לפיגו בעיות אמינות, ממערכת המולטיפלקס של ה307 גיר al4 מנועי פרינס בעיות עם ראש האלומיניום של xu שהיו ב405, תמיד היה משהו, ליונדאי, בד"כ לא היו בעיות, אפילו שעכשיו יש להם בעיות מהגיר דו מצמדי.

פורסם

אני גם שוקל לקנות את ה- 208 0 ק"מ מליסינג ויש לי את אותם התלבטויות כמו שלך.

אני עדיין לא עמדתי על טיב הטיפול של היבואן/היצרן הזה (PSA).

אותי מטריד שלמישהו הייתה בעיה ברכב הוא אשפז את הרכב כמה ימים במוסך - היצרן אמר למוסך להחליף מנוע והוא אכן החליף והתקלה לא נפתרה!

אם היצרן לא יודע לפתור את התקלות של עצמו, אז מי כן יודע?

אולי אני מגזים וזה היה מקרה נקודתי...

פורסם (נערך)

אתה מגזים.

העולם לא עובד ככה.

ליצרן בסד"ג כזה יש מודל שלם של תמיכה בלקוחות, שכולל מס' דרגים שונים. המוסך הוא הראשון שפוגש את הלקוח, קצת כמו התמיכה של חברות האינטרנט. הוא אמור לחבר את התקלות שהלקוח (והרכב) מזהים, להבין באיזו תקלה (מוכרת) מדובר ולהחליף חלקים. המוסך לא מיועד להיות המקום שבו מאבחנים תקלה ברכיב מסוים בפעם הראשונה.

אם מגיע רכב עם תקלה לא מוכרת, המוסך אמור להתייעץ עם הדרגים הגבוהים יותר. גם במקרה כזה די בוודאות לא מגיעים מיד למהנדסים שפיתחו את הרכב, אלא לקבוצה אחרת שמתמחה באבחון תקלות. הידע שלהם אמנם רחב יותר אבל עדיין מוגבל.

אם היה מדובר בתקלה סדרתית, אני משוכנע שהיצרן היה משקיע הרבה יותר מאמצים על מנת להבין אותה, ובסבירות גבוהה (מכיוון שהיא משתחזרת בקלות) גם היה מבין. אבל לשלוח לפה צוות של מהנדסים לתקופה, בטח שיש להם כנראה דברים חשובים יותר לעשות (כמו לפתח את הדור הבא) זה לא פיתרון זול בכלל, ולכן במקרים של תקלות נקודתיות כל יצרן יעדיף לרוב להציע פיתרון "מסחרי", בדמות רכישה של הרכב במחירון או פיתרון דומה. להבנתי, זה בערך הפיתרון שהוצע במצב הזה.

בקיצור - זה לא שהוא לא יכול, זה פשוט לא משתלם לו.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לקוראיני יש היסטוריה טובה יותר , אבל תקבל רכב קטן , משעמם ופשוט. הצרפתי חזק יותר , מאובזר יותר והרבה יותר מענין , אבל היצרן שלו בעל היסטוריה לא הכי טובה.

כך או כך אתה מקבל רכב באחריות שלוש שנים , ובהבדל מחיר קטן מאוד . התמורה הכי טובה לכסף זה ה-208. אבל אף אחד לא יכעס עלייך אם תשתפן ותקח i10 או פיקנטו (שלדעתי עדיפה אם כבר).

פורסם
אני גם שוקל לקנות את ה- 208 0 ק"מ מליסינג ויש לי את אותם התלבטויות כמו שלך.

אני עדיין לא עמדתי על טיב הטיפול של היבואן/היצרן הזה (PSA).

אותי מטריד שלמישהו הייתה בעיה ברכב הוא אשפז את הרכב כמה ימים במוסך - היצרן אמר למוסך להחליף מנוע והוא אכן החליף והתקלה לא נפתרה!

אם היצרן לא יודע לפתור את התקלות של עצמו, אז מי כן יודע?

אולי אני מגזים וזה היה מקרה נקודתי...

ואתה חושב שהיו את הסדקים בדשבורד בטויוטה לנד קרוזר הסדקים לא חזרו אחרי שהחליפו {אחרי מלחמה} אותם לחדשים?.

פורסם

בכל רכב יש בעיות, עם יד על הלב, אם הייתם צריכים לקנות רכב לדודה והשיקול העיקרי היה אמינות, הייתם ממליצים טויוטה או פיג'ו? תענו לעצמכם.

פורסם

מן הסתם, שתמיד אמליץ על הרכב הטוב יותר, מכל הבחינות וגם מבחינת אמינות. אפילו אם זה סיטרואן ואפילו אם זה טויוטה.

ט.ל.ח

פורסם

אני לא חושב שיש יצרן שהכל אצלו מושלם... מטויוטה הייתי מצפה שהיו בונים דאשבורד חדש מ-0 ללא התקלה.

אתה מגזים.

...

בקיצור - זה לא שהוא לא יכול, זה פשוט לא משתלם לו.

כל עוד הוצע פתרון כלשהו אז הכל בסדר, אבל אני לא חושב שהלקוח צריך להפסיד כסף בגלל תקלה שלא הצליחו לפתור שהרכב נמצא בתקופת האחריות שלו.

אם הרכב באחריות - אותי כלקוח ואני מאמין שגם את רוב הלקוחות זה לא מעניין כל שרשרת התמיכה הזו.

מה שחשוב לי הוא שידעו לפתור את התקלה כך או אחרת.

פורסם

אני לא מנסה לטעון לגבי האמינות של פיג'ו מול טויוטה, או 208 מול יאריס (או מול i10).

אני גם לא חושב שלקוח צריך לסבול, לא כלכלית ולא שירותית.

אבל צריך להבין שיצרן שמייצר מיליוני רכבים בשנה לא יכול לשלוח את כל צוות הפתוח שלו לאבחן תקלה שקורית ברכב אחד ספציפי, ולכן יש (ויהיו) מקרים של תקלות נקודתיות לא פתורות. חשוב במקרים כאלו לתת פיתרון שירותי אחר כדי לא להוציא לקוח ממורמר מדי (מרוצה הוא כנראה לא יהיה).

לצפות ממוצר ברמת מורכבות של רכב מודרני להיות 100% ללא תקלות בכל מיליוני הרכבים שמיוצרים זה, במקרה הטוב, נאיביות.

כמובן שתקלה שהיא לא נקודתית חייבת להיות לפחות מאובחנת, ורצוי גם מטופלת. זו נקודת המבחן המהותית ליצרן, הרבה יותר מאשר תקלה נקודתית כזו או אחרת.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...