Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפין A110 - העיתונאים משבחים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר מהידיעות הראשונות עליה אמרתי שלדעתי זו הולכת להיות חתיכת מכונית מיוחדת, ואני שמח שזה אכן כך - רנו מוכיחים שוב שכשהם רוצים, הם יודעים לחשוב אחרת ולהפיק מכונית ספורט משובחת.

הפאדיחה היחידה מבחינתי? החוסר בדוושה שלישית ובמוט בחישה, מה שגם היה מגלח עוד קצת משקל כנראה, אבל בעיקר היה (בעיני) מתאים יותר לרוח של מכונית ספורט טהורה, ולעזאזל עוד כמה עשיריות בדרך למאה.

פורסם

דן פרוסר - עיתונאי רכב מוכר - צייץ לפני כמה ימים בטוויטר אודות שיחה מעניינת עם רוברטו פידלי - אחד המהנדסים הבכירים כיום באלפא רומאו / מזראטי. בין היתר הזכיר כי פרארי השקיעו בזמנו מיליונים בפיתוח תיבת הילוכים ידנית עבור הקליפורניה. בפועל הוזמנו 2 (!) קליפורניות ידניות. 2!

הגיר האוט' נמצא שם בעיקר בגלל ביקוש ובטח לא בשביל לקזז כמה עשיריות.

נ.ב. גם במגאן RS החדשה התיבה הידנית נמצאת במקרה - משתמשים בזו של הדגם היוצא. אילו התיבה הזו לא הייתה מתאימה, לא היה ידני גם שם.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

המחיר תחרותי בהחלט - מול אלפא 4C ופורשה קיימן. היא לא מתחרה בBRZ ומיאטה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
כבר מהידיעות הראשונות עליה אמרתי שלדעתי זו הולכת להיות חתיכת מכונית מיוחדת, ואני שמח שזה אכן כך - רנו מוכיחים שוב שכשהם רוצים, הם יודעים לחשוב אחרת ולהפיק מכונית ספורט משובחת.

אני לא חושב שיש יצרן המוני אחר שמראה מחוייבות לייצור מכוניות נהיגה וטיפוח ספורט מוטורי, מ-F1 ועד מירוצים נגישים של single make. בניגוד לפיז'ו, רנו אף פעם לא הפסיקה לייצר Hot Hatch מובילות, שהיא כל פעם מעלה את הרף של רמת הביצועים שניתן להוציא מהסיגמנט.

אם מדברים על סמל ומסורת, רנו הם מס' 1.

הרבה לפני פיז'ו, אלפא, סובארו וכו'.

https://en.wikipedia.org/wiki/Renault_Sport

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
רנו אף פעם לא הפסיקה לייצר Hot Hatch מובילות

אני מסכים עם כל מילה שכתבת, ועדיין הוט האץ' זה לקחת נוסחה מוכרת שכולם משתמשים בה ו"פשוט" לעשות אותה יותר טוב מכולם (הפשוט במרכאות כיון שזה הכל חוץ מפשוט) - אבל הכוונה שלי היתה שרנו לא מפחדים לחשוב אחרת ולעשות דברים בצורה שונה מהעדר: הכי פשוט היה לעשות את ה A110 העתק של פורשה, אבל האלפין קלה משמעותית מהמתחרות ולא מצויידת במנוע אימתני ובצמיגים שמשתתפים בתחרויות "למי יש יותר גדול". היא לא "אותו דבר רק הכי טוב", היא עושה דברים אחרת (כן, בסדר, קולין צ'פמן כבר היה שם, אבל אני מדבר על הדור הנוכחי).

היא עשתה את זה בעבר עם ה 5 טורבו, עם הספיידר המאוד מיוחדת, ואומנם לא רכב ספורט, אבל גם עם האספאס הראשונה.

פורסם
יש לי איתה רק בעיה אחת -

למה לעזאזל עשו לה כזה תחת מכוער? אדושם ישמור.

דווקא התחת נראה אכיל, שאר הרכב מכוער.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

לי מפריע בעיקר תא הנוסעים המצועצע, מיותר לגמרי במכונית ספורט.

אלפיין תמיד ייצרה מכוניות ספורט משובחות, תוך התבססות מירבית על מיכללי רנו.

סוד קיסמן היה בכיול השלדה הנפלא שלהן.

ולא תמיד זה היה קל ופשוט; עד סוף שנות ה 80' לא היה לרנו מנוע קטן יחסית עם גל זיזים עליון, ומנוע ה V6 שלהם היה ה PRV האומלל.

ולהוציא 160 כ"ס ממנוע 1.4 עתיק יומין היתה משימה לא קלה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מאלפיין נשאר רק השם, והרמזים מהעיצוב. זה רכב של רנוספורט.

אני מסכים עם כל מילה שכתבת, ועדיין הוט האץ' זה לקחת נוסחה מוכרת שכולם משתמשים בה ו"פשוט" לעשות אותה יותר טוב מכולם (הפשוט במרכאות כיון שזה הכל חוץ מפשוט) - אבל הכוונה שלי היתה שרנו לא מפחדים לחשוב אחרת ולעשות דברים בצורה שונה מהעדר: הכי פשוט היה לעשות את ה A110 העתק של פורשה, אבל האלפין קלה משמעותית מהמתחרות ולא מצויידת במנוע אימתני ובצמיגים שמשתתפים בתחרויות "למי יש יותר גדול". היא לא "אותו דבר רק הכי טוב", היא עושה דברים אחרת (כן, בסדר, קולין צ'פמן כבר היה שם, אבל אני מדבר על הדור הנוכחי).

הגדולה של רנו היתה דווקא לקחת נוסחה ולקחת אותה צעד אחד קדימה.

אלפא כבר ייצרו מכונית ספורט ייחודית, קלילה, על בסיס שלדה קלה ומנוע רגיל - 4C.

אבל אולי רנו הצליחו לייצר אחת שאפשר לחיות איתה ביומיום, ולא בייצור מוגבל. נראה לי שבמקרה של 4C, הייצור המאוד מתקדם של שלדת המזראטי שלה הופך אותה לחיה יקרה לייצור ונדירה על הכביש. לאלפיין אין מגבלת כמות.

גם מבחינת הוט האץ', רנו עשו ביצפר לשאר הרבה שנים. יש את גירסאות המנוע האחורי של ה-5 והקליאו, שהיו למעשה מכוניות אחרות מאלו שהן נשאו את שמן, אבל היו מוטציות מיוחדות. וכמובן, רנו לקחה את ההאטצ' הקטנה לרמת ביצועים אחרת, בהתחלה עם הוויליאמס המירוצית, ואח"כ עם ה-172. אנחנו בארץ לא קיבלנו, אבל בחו"ל היו גירסאות קאפ/טרופי משובחות כל הזמן.

אני זוכר שלקחתי את המגאן קאפ לסיבוב לפני כמה שנים, ומהר מאוד הבנתי שאין לי מילת ביקורת להגיד על הרכב, מבחינה דינמית. הפיז'ו המעולות של הניינטיז התנהגו משובח, אבל המנוע היה פ'סדר, הבלמים... אפשר היה יותר טוב. המגאן קאפ... אין מילת ביקורת. מכונית שאתה מרגיש שאפשר לדחוף אותה עוד ועוד ועוד. גם קטר, גם מתנהגת מעולה, גם עוצרת... לא יודע אם הייתי מעדיף מכונת הנעה אחורית עליה, באותו מחיר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...