Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אם תחליף את כל המכלולים של מערכת הבלימה בטוח שלא תהיה לך בעיה.

למה אתה עובד בשיטת מצליח ומבזבז את זמנך וכספך ללא בדיקה מעמיקה לפני החלפת חלקים?

כדי לבודד את המשאבה המרכזית, תלחץ על דוושת הבלם כשהגלגלים באוויר ותרפה מהדוושה ובדוק שהגלגלים האחוריים תפוסים עם הבעיה שתיארת, תשחרר את הצינורות בלמים שמתחברים למשאבה המרכזית ובדוק אם הגלגלים השתחררו, אם כן אז הבעיה במשאבה אם לא אז תמשיך הלאה למשאבת הabs תשחרר ממנה את הצינורות שהולכים לגלגלים האוחוריים ובדוק אם הגלגלים השתחררו או לא.

לדעתי הבעיה במשאבת abs נתקלתי בזה בסיטרואן c3 עם אותה תופעה בדיוק, גם בשברולט אימפלה הייתה מחלה כזאת במשאבת abs אבל תעבוד חכם הבדיקות האלו יקחו לך כ שעה אחת ויחסכו לך הרבה כאבי ראש ובזבוז כספים אם אתה מתכוון לטפל בזה לבד.

אם שחרור הצינורות שמובילים לגלגלים האחוריים ממשאבת הabs אינם משחררים את היתפסות הגלגלים תמשיך לעקוב אחרי הצנרת לתקינותה אולי תגלה חסימה כתוצאה ממכה שהרכב קיבל בתחתית על הצנרת, חפש צנרת גמישה שנוטה להיסתם כתוצאה מהתפוררת הגומי הפנימי שלה.

לדעתי הבעיה תמצא בסופו של דבר במשאבת abs משום שזו תופעה די נפוצה.

אם מאחורה אלו בלמי תוף בדוק אולי הם עברו הדבקה וחריטה ולא עשו התאמה כמו שצריך והם נתפסים, או שמשהו לא הורכב כהלכה במנגנונים.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

סליחה לא שמתי לב שמדובר ברכב ישן היה נדמה לי 308 וכד'

בכל זאת חוץ מבדיקת הabs תעקוב אחרי מה שהצעתי עם שחרור הצנרת מהמשאבה המרכזית אם הגלגלים ישתחררו משמע שהמשאבה לא תקינה, אך לפי שתחליט להרוג אותה בדוק את מה שדניאל הציע לבדוק שהדוושה לא לחוצה עקב מתג אור בלם לוחץ את הדוושה או שאולי קיים בורג כיוון בדוושה לחופש מינימלי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לפני שיפוץ קליפרים, מציע שוב לבדוק שאין בתוכם שבבי גומי ושאר לכלוכים, לרוקן את הבוכנה מנוזל ישן ומהלכלוך שבפנים.

למה חשבת שמשאבה מרכזית תעזור?

:turn-l:
פורסם
לפני שיפוץ קליפרים, מציע שוב לבדוק שאין בתוכם שבבי גומי ושאר לכלוכים, לרוקן את הבוכנה מנוזל ישן ומהלכלוך שבפנים.

למה חשבת שמשאבה מרכזית תעזור?

כי הוצאת נוזל בלמים דרך פטמת גירוז של קליפר אחד משחרר את שניהם.

חשבתי שהמשאבה מחזיקה לחץ בו ההקידמי.

פורסם

עדכון:

פירקתי ושלחתי את הקליפרים לשיפוץ במרכז הבלם בבן צבי 40, שם נאמר לי כי הגומיות היו יבשות וכי חשד שהרכב עמד זמן רב.

כמו כן הוא הופתע לשמוע שנקלח ממני 400 שח על ניקוי וגירוז פינים מובילים ואמר שכדאי לי לנסות להשיג את כספי חזרה.

ממש הרגע סיימתי להרכיב את הקליפרים ולא מפתיע כי הבלמים עובדים היטב.

לסיכום העלות של החוויה הזו:

צינורות בלם-95 שח על ידי

משאבת בלם 164 שח על ידי

שיפוץ קליפרים 450 על ידי דב במרכז הבלם הרכבה ופירוק על ידי

400 שח בזבוז של זמן ובזיון לתחום המכונאות מוסך ג'ורג'.

לקח שלמדתי - רצוי לתעד את האינטרקציה עם המוסך ולהיות ברור שאין כוונה לשלם עבור בעיה שלא נפתרה.

כמובן אם כבר ללגשת למוסך שיהיה מקצועי.

והלקח הכי חשוב

if u want somthing done wirte do it yourself

פורסם (נערך)

*right*

מביך :-P שכתבתי עם שגיאות כתיב.

עכשיו נותר לי לשים לרכב כויל+מודול הצתה שנקלח לצורך שימוש ברכב הראשון שלי(זהה).

כמו כן שמתי לב שיש לי גומיית ציריה קרועה לא בטוח כיצד להתמודד עם זה כי יש לי פוביה ממוסכים עכשיו.

זו הגרמושקה הפנימית.

מה עושים?

עריכה אחרונה על ידי yonatanalman
פורסם

מפרקים ציריה לצורך החלפה נוחה.

השתדל להרכיב גומיה לא אוניברסלית - יש להן נטייה להיקרע מהר.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...