Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 191
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שזה שילוב של שניהם

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
נכון.

ולכן הלקוח צריך להוסיף לחברה את שווי השימוש ממנו מנכים סבסוד כבד על כל הכשלים האלה.

תתבונן על התמונה הכללית ותבין שהפתרון לבעיה הזו צריך להימצא בתחום שבו גם היבואן וגם הלקוח יכולים לחיות בו.

מצטער אבל אני לא מבין למה הלקוח צריך לשלם על טעות של היצרן. לא משנה איך תסובב את זה - זה לא נשמע לי הגיוני.

שווי שימוש? מה לגבי עוגמת הנפש של כניסה למוסך כל כך הרבה פעמים בחצי שנה והשבתה של רכב? לזה אין שווי?

פורסם
מצטער אבל אני לא מבין למה הלקוח צריך לשלם על טעות של היצרן. לא משנה איך תסובב את זה - זה לא נשמע לי הגיוני.

שווי שימוש? מה לגבי עוגמת הנפש של כניסה למוסך כל כך הרבה פעמים בחצי שנה והשבתה של רכב? לזה אין שווי?

על הפסד ימי עבודה עבור כל כניסה למוסך + פיצוי קטן בגין עוגמת נפש להרגשה הטובה אני מסכים.

אם לוקחים לו את הרכב ומחליפים בחדש זו עובדה שהרכב החדש שווה יותר כסף מהרכב החדש במידה ועוד שנה, שנתיים, 5 שנים הלקוח יחליט למכור את הרכב הישן לעומת החדש.

אין פה טענות שירותיות, אז כנראה שהוא קבל רכב חליפי ו/או הרכב הביא אותו למחוז חפצו. לכן אין פה חריגה מהחוזה בין צ'מפיון ללקוח כי כאמור אין התחייבות באף רכב שהוא יכנס רק X פעמים למוסך.

אני ממש לא בא לגונן על צ'מפיון אבל כרגיל יש פה אנשים עם מעט מאוד ניסיון בתחום שגורמים למצג שווא וציפיות יתר לבעלי הרכב הבעייתי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

השאלה היא פה לא משפטית נטו? כלומר מה יקרה אם בעל העמוד יתבע ומה יקבל או מה קיבלו אנשים במקרים דומים בעבר?

חושב שזה קצת מוגזם להשוות את זה למנה במסעדה. זה גם לא שהוא נסע שנתיים ברכב ואז נזכר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
את כל זה אתה אומר כי אתה שופט רכב דרך פריזמה של "מנוע-גיר-שלדה" וזאת טעות. מנועי TDI של אאודי אמינים בטירוף, ולמיטב ידיעתי במנועים הגדולים של אאודי מותקן ZF8.

המנוע והגיר הם אחוז פצפון מהמערכות שיש ברכב בכלל וברכב יוקרה בפרט, וככל שהם מתקדמות יותר, כן, הגיוני שיהיו אמינות פחות כי היה פחות זמן לעשות להן Debugging.

גירי - אם אתה מדברים על רכב יוקרה מול רכב עממי באותו תקציב, אז אני מסכים שהרכב העממי יתן תמורה טובה יותר, אבל רכב היוקרה לרוב יתן איכות גבוהה יותר - קח לדוגמא פאסאט/סופרב מול לקסוס IS. מרצדס A קלאס היא לא מכונית יוקרה, היא משפחתית מהודרת. בכלל, צריך לעשות הבדלה בין רכב יוקרה לבין "מכונית של מותג יוקר" זה שמדביקים סמל יוקרה על משהו לא הופך אותו ליוקרתי. לדוגמא אסטון מקטין סיגנט.

בר - כן, ככה זה עובד. אין מה לעשות. עם כל הכבוד לרכב של דורקי, אין שום סיבה שהוא יהיה לא אמין כי אין דווקא בו אין מערכות מתקדמות מאוד. הרכב של דורקי הוא לא רכב יוקרה, הוא רכב ספורט איכותי ויוקרתי. נניח סדרה 5 שעולה סכום זהה או 7 שעולה קצת יותר, יש סיכוי הרבה יותר גבוה שיבלו הרבה במוסך. דורקי שילם על ביצועים שמגיעים ממנוע וגיר אמינים ומוכחים, ובוא לא נשכח שהסדרה 3/4 כבר רכב לא צעיר, כך שהיה זמן לרפא מלות ילדות.

ואני, שתי פנינים אני לוקח מכאן, האחת "אמין בטירוף" שזה אמנם מכתם ידוע, אבל הגיונו המעוות עושה לי את זה כל פעם מחדש, השניה שהיא כנראה פרי טעות, אבל נהדרת, היא כמובן " אסטון מקטין סיגנט ", מענין איך עד היום לא מצאו דרך להקטין סיגנטים והנה כמעט על השוליים אסטון מוצאים את הדרך. תענוג.

פורסם
השאלה היא פה לא משפטית נטו? כלומר מה יקרה אם בעל העמוד יתבע ומה יקבל או מה קיבלו אנשים במקרים דומים בעבר?

חושב שזה קצת מוגזם להשוות את זה למנה במסעדה. זה גם לא שהוא נסע שנתיים ברכב ואז נזכר.

אז לא מנה.

בחור קנה רכב חדש: הריפוד מתחיל להתפורר. מחליפים לו את הריפוד או את הכסא?

בחור קנה רכב חדש: הדשבורד נסדק ונשבר. מחליפים או לא?

עכשיו יש בעיה קצת יותר מורכבת. אנחנו לא יודעים מה צ'מפיון הציעו. אבל הם הציעו רכב חדש תמורת סכום נכבד. אני לא יודע מי קבע שהרכב לימון, הם או היצרן. בכל מקרה אני חושב שהתנהלות הזו משני הצדדים הם לא נכונים.

פורסם

קצת לא ברורה לי הגישה הזו לפיה אוטו יקר הוא גם ובאופן בלתי נמנע מסובך ולכן תקלות מתקלות שונות הן ענין שצריך, אם לא להשלים אתו, אז לפחות להבין אותו. הרי יש דבר כזה שנקרא אוירון, מלאכת מחשבת מורכבת ומסובכת שרק מנגנון קיפול הגלגלים שבו יותר מורכב מאודי כזו עם כל הצעצועים שבפנים, אז איך זה ששם הגישה היא אחרת ולא מגלים ובצדק סלחנות שכזו, יותר מכך גם התאוריה המקבילה לכאן, זו לפיה מטוס מסובך יקר ומורכב יתרסק הרבה יותר מאשר פייפר חד מנועי קטן ופשוט, לא ממש עומדת במבחן המציאות. ובכל מקרה במכונית חדשה, גם אודי מפוארת שכזו, מושקעים זמן וגם מיליארדים בדיוק בכדי שתקלות כאלו לא תקרינה, אז קורה זה נכון, וגם מטוסים מתרסקים, לא עלינו, אבל לרוב מסיבות אחרות.

פורסם

סוף סוף :-)

אבל רועי - אולי יש עקומה כזו, כמו פעמון, שברגע שעוברים מחיר של מאות אלפים לעשרות מיליונים, שם כבר אתה כן קונה אמינית :-) כי הרי כל מי שקונה רכב במאות אלפים מצפה כבר להיתקע איתו משל היה מדובר בלנציה משנות השמונים, כדי שיוכל לספר על זה בגאווה, איך חיכה בגשם/חום לגרר אחרי שהוציא את מיטב כיסו והרטיב את מיטב מחלצותיו... מזיעה או מגשם, רק נותר להחליט מה נחשב ליותר חדשני.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

רועי, מה שכתבת לא ממש מדויק לרכבי יוקרה, ברכבים האלה מוכנסת הטכנולוגיה המתקדמת אך גם הלא מנוסה והסיכוי שיתגלו תקלות גבוהה יותר מאשר רכב בטכנולוגיה וותיקה ומנוסה. אחד מהחברה בפורום מרצדס התלונן על בעיות ABS שיש לו ברכב ישן שהיה הדור הראשון של הטכנולוגיה הזו, בדורות הבאים הבעייה נעלמה לחלוטין.

המכשלה כאן היא שירות היבואן. כשרוכשים רכב יוקרה חלק לא קטן מהכסף משולם עבור המוניטין, מוניטין של רכב יוקרה באיכות גרמנית ובאמינות גרמנית, היבואן נכשל לחלוטין לספק את המוניטין כנדרש אז שיפצה את הלקוח.

פורסם

כן, אחרת איפה הריגוש?אתם אוהבים פה מכוניות עם נשמה, אז הנה לכם. פה מתחמם, שם צ'ק טרנסמישן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בר, אני בטוח שאתה יודע שמטוסים בנויים אחרת ממכונית, הם לא מתקלקלים פחות אלא ששם כל מערכת קריטית מגובה לפחות בגיבוי כפול אם לא משולש.

דרישות שונות שגורמות למתודת בניה שונה, כולל בעיות בטיחות שאין במכוניות.

ספק רב אם מישהו יסכים לשלם את המחיר הכספי עבור רכב בעל שני מנועים שכל תכליתם למנוע את התקעות הרכב בכביש הערבה.

תוספת מחיר ברכישה, תוספת משקל וכל זה כדי להתמודד עם בעיה שכמעט ולא קיימת.

אכן השוואה ראויה.

פורסם

זה היה בציניות.

הלקסוס שלך היתה פחות יוקרתית מa4? כמה פעמים היא נתקעה בשנה הראשונה אצלך?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...