Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למעט אמינות, שהגיוני שתהיה נמוכה יותר כי ברכב יוקרה יש הרבה מאוד מערכות, שהרבה מהן הן טכנולוגיה בתולית יחסית, שאר הדברים שאתה מדבר עליהם - ביצועים, בטיחות, נוחות, שקט, אבזור, איכות, באאודי/מרצדס/ב.מ.וו וכו' עולים פי כמה על אלה של סקודה/מאזדה/קיה.

בוא נדבר על טכנולוגיות בתוליות במנוע ובגיר.

מנוע חזק וגדול: לגבי גיר אין בעיה לשים גיר מחברה מוכרת (כמו ZF) שהוא אמין וטוב. אפילו בעבר היה שרשור שקונצרט החליט לשים את הגיר הזה בחלק מהמכוניות היוקרה שלו, בגלל האמינות שלה.

לגבי מנוע: מנועי מיניבוסים/טנדרטים של פולקסווגן אמינים וטובים. מניח שגם מנועי דיזל גם טובים. לכן אין סיבה שגם מנועי בנזין גדולים שיהיו אמינים וטובים.

הבעיה בואג היא יכולה להיות מספר גורמים: תכנון של איכות לקוי (הבטחת איכות), הנדסה לא טובה עם החומרים או גורמים אחרים. אבל זה לא מעניין אותי בתור לקוח שיש איזה טעות במערכת של קונצרט, אני קניתי רכב ורוצה לדעת שאוכל להגיע עליו בבטחה מבלי להיתקע עליו.

• תגובות 191
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראיתי את הרכב ואת הבחור על הכביש. למיטב הבנתי מדובר בגרסת פרימיום עם מנוע דיזל. כלומר TDI+ZF8. בעצם כל הגרסאות של Q7 באות עם ZF8 ואין שם מנועים בעייתיים כמו 1.2, 1.4 או 1.8.

אין ספק שמדובר בלימון. גם לי פעם היה רכב לימון של VAG. מה שמעניין שכחטפתי קריזה והעפתי אותה, אצל הקונה בכלל לא היו בעיות.

פורסם
בוא נדבר על טכנולוגיות בתוליות במנוע ובגיר.

מנוע חזק וגדול: לגבי גיר אין בעיה לשים גיר מחברה מוכרת (כמו ZF) שהוא אמין וטוב. אפילו בעבר היה שרשור שקונצרט החליט לשים את הגיר הזה בחלק מהמכוניות היוקרה שלו, בגלל האמינות שלה.

לגבי מנוע: מנועי מיניבוסים/טנדרטים של פולקסווגן אמינים וטובים. מניח שגם מנועי דיזל גם טובים. לכן אין סיבה שגם מנועי בנזין גדולים שיהיו אמינים וטובים.

הבעיה בואג היא יכולה להיות מספר גורמים: תכנון של איכות לקוי (הבטחת איכות), הנדסה לא טובה עם החומרים או גורמים אחרים. אבל זה לא מעניין אותי בתור לקוח שיש איזה טעות במערכת של קונצרט, אני קניתי רכב ורוצה לדעת שאוכל להגיע עליו בבטחה מבלי להיתקע עליו.

את כל זה אתה אומר כי אתה שופט רכב דרך פריזמה של "מנוע-גיר-שלדה" וזאת טעות. מנועי TDI של אאודי אמינים בטירוף, ולמיטב ידיעתי במנועים הגדולים של אאודי מותקן ZF8.

המנוע והגיר הם אחוז פצפון מהמערכות שיש ברכב בכלל וברכב יוקרה בפרט, וככל שהם מתקדמות יותר, כן, הגיוני שיהיו אמינות פחות כי היה פחות זמן לעשות להן Debugging.

גירי - אם אתה מדברים על רכב יוקרה מול רכב עממי באותו תקציב, אז אני מסכים שהרכב העממי יתן תמורה טובה יותר, אבל רכב היוקרה לרוב יתן איכות גבוהה יותר - קח לדוגמא פאסאט/סופרב מול לקסוס IS. מרצדס A קלאס היא לא מכונית יוקרה, היא משפחתית מהודרת. בכלל, צריך לעשות הבדלה בין רכב יוקרה לבין "מכונית של מותג יוקר" זה שמדביקים סמל יוקרה על משהו לא הופך אותו ליוקרתי. לדוגמא אסטון מקטין סיגנט.

בר - כן, ככה זה עובד. אין מה לעשות. עם כל הכבוד לרכב של דורקי, אין שום סיבה שהוא יהיה לא אמין כי אין דווקא בו אין מערכות מתקדמות מאוד. הרכב של דורקי הוא לא רכב יוקרה, הוא רכב ספורט איכותי ויוקרתי. נניח סדרה 5 שעולה סכום זהה או 7 שעולה קצת יותר, יש סיכוי הרבה יותר גבוה שיבלו הרבה במוסך. דורקי שילם על ביצועים שמגיעים ממנוע וגיר אמינים ומוכחים, ובוא לא נשכח שהסדרה 3/4 כבר רכב לא צעיר, כך שהיה זמן לרפא מלות ילדות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

דורקי, אתה לא יורד לסוף דעתי. אם הוא היה רוצה למכור את הרכב אחרי שנה וחצי שמיצה את עצמו - הייתי מסכים. אבל הוא מוכר אותו מסיבה שלא תלויה בו. הוא שילם מחיר מלא על רכב תקין - וקיבל אחד מקולקל.

אקביל את זה שתלך למסעדה ותזמין מנת דג. הדג יגיע מקולקל עם ריח נורא. המסעדה תגיד לך : "שמע אני אנקה לך את הדג מהחשבון, אבל בגלל שהוא מגיע כחלק ממנה עם רוטב ותוספת אז אזכה אותך רק על 50 אחוז מהמנה." נשמע הגיוני?

פורסם

קראתי כמה מהתגובות בפייסבוק והחלטתי לשתף אותכם בכמה תגובות מעניינות.

"אני ניסע בטויוטה קורולה ג ל אי בומבה של אוטו חבל להשקיע כסף בחתיכת פח ולא יותר מזה"

"כנראה שלא מגיע לך לנסוע ברכב כזה

אולי הכסף שהרכב נקנה גזול ממישהו"

"אותי איבדת במשפט "פתחתי את כל חסכונותיי שנצברו בעמל רב ורכשתי את רכב היוקרה..."

חוק מרפי אוהב אנשים עם סדרי עדיפויות כמו שלך..."

"מחיסכון קנה אאודי ואם מה אתה מתחזק אותו כמו ביטוחים וטיפולים?? תיראה תגיד מה שאתה רוצה כניראה שהכסף לא שייך לך והגיע אלייך דרך גנבההה ותאמין לי שמחיסכון לא קונים רכב כזה"

איזה כייף לי :)

פורסם
את כל זה אתה אומר כי אתה שופט רכב דרך פריזמה של "מנוע-גיר-שלדה" וזאת טעות. מנועי TDI של אאודי אמינים בטירוף, ולמיטב ידיעתי במנועים הגדולים של אאודי מותקן ZF8.

המנוע והגיר הם אחוז פצפון מהמערכות שיש ברכב בכלל וברכב יוקרה בפרט, וככל שהם מתקדמות יותר, כן, הגיוני שיהיו אמינות פחות כי היה פחות זמן לעשות להן Debugging.

מנוע, גיר ושלדה הם החלקים היקרים ביותר ברכב.

בנוסף הטכנולוגיה בתחום הברזל הוא עצום, אפילו יעיל ומדויק יותר מכמה שנים אחורה. רוב השרשורים והפוסטים מדוברים על החלקים האלה.

אבל ניחא, חלקים טכנולוגים (בקרים, חישנים) יכולים לעמוד לאורך זמן ארוך ובטמפרטורה גבוה.

באודי המפורסמת בשרשור מדובר על נוזלים שקשורים למערכת הרכב (נוזל בלם? נוזל קירור?) ומדיד של אוריאה שגם הוא נדפק.

לגבי הנוזלים: כנראה המוסך לא מוכן להשקיע הרבה זמן ברכב ולאתר את התקלה (כי בכל זאת, מוסך הוא פס יצור של טיפולים והכנסת כסף, ולקיחת אחריות על רכב לא מכניסה כסף לעסק), ויש כשל. יכול להיות שהוא נפל על לימון, ויכול להיות שדווקא הרכב הזה יצא מהמפעל עם פגם (קורה, אין אף חברה בעולם שתוצרת מושלמת ב-100%). אבל מדיד לאוריאה? זו טכנולוגיה סופר מתוחקמת שצריכים מהנדסים של נאס"א?

פורסם
קראתי כמה מהתגובות בפייסבוק והחלטתי לשתף אותכם בכמה תגובות מעניינות.

"אני ניסע בטויוטה קורולה ג ל אי בומבה של אוטו חבל להשקיע כסף בחתיכת פח ולא יותר מזה"

"כנראה שלא מגיע לך לנסוע ברכב כזה

אולי הכסף שהרכב נקנה גזול ממישהו"

"אותי איבדת במשפט "פתחתי את כל חסכונותיי שנצברו בעמל רב ורכשתי את רכב היוקרה..."

חוק מרפי אוהב אנשים עם סדרי עדיפויות כמו שלך..."

"מחיסכון קנה אאודי ואם מה אתה מתחזק אותו כמו ביטוחים וטיפולים?? תיראה תגיד מה שאתה רוצה כניראה שהכסף לא שייך לך והגיע אלייך דרך גנבההה ותאמין לי שמחיסכון לא קונים רכב כזה"

אנשים שם מדווחים על בעיות ברכבים דומים - ואת זה בחרת לא לצטט :-) מלך אתה, מלך. צ'מפיון צריכים לשלם לך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אם הוא לקח את דגם הדיזל יחד עם חבילת הפרמיום, מחיר הרכב הוא 670 אלף.

חבר קנה רכב זהה. אחרי הנחה שילם 520 על הכביש.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
מנוע, גיר ושלדה הם החלקים היקרים ביותר ברכב.

בנוסף הטכנולוגיה בתחום הברזל הוא עצום, אפילו יעיל ומדויק יותר מכמה שנים אחורה. רוב השרשורים והפוסטים מדוברים על החלקים האלה.

אבל ניחא, חלקים טכנולוגים (בקרים, חישנים) יכולים לעמוד לאורך זמן ארוך ובטמפרטורה גבוה.

באודי המפורסמת בשרשור מדובר על נוזלים שקשורים למערכת הרכב (נוזל בלם? נוזל קירור?) ומדיד של אוריאה שגם הוא נדפק.

לגבי הנוזלים: כנראה המוסך לא מוכן להשקיע הרבה זמן ברכב ולאתר את התקלה (כי בכל זאת, מוסך הוא פס יצור של טיפולים והכנסת כסף, ולקיחת אחריות על רכב לא מכניסה כסף לעסק), ויש כשל. יכול להיות שהוא נפל על לימון, ויכול להיות שדווקא הרכב הזה יצא מהמפעל עם פגם (קורה, אין אף חברה בעולם שתוצרת מושלמת ב-100%). אבל מדיד לאוריאה? זו טכנולוגיה סופר מתוחקמת שצריכים מהנדסים של נאס"א?

כל מה שאתה אומר נכון, בגלל שזה כבר הפך להיות דיון תאורטי, דיברתי על טכנולוגיות ברכבי יוקרה באופן כללי. אני לא יודע כמה משוכללת או מתקדמת מערכת הקירור ב-Q7 או איזה חיישן אוריאה שמו שם. אז אני גם לא יכול להגיב לגופו של חיישן.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ולכן אני אומר שוב:

או שהיצרן עצמו לא יודע ליצר משיקולים כלכלים (החלטות לתכנן חלק עם חומרים לא מספיק חזקים) או הספק (תכנון לקוי של הבטחת איכות).

או שהתנהלות של היבואן היא על הפנים (כל חודשיים נפתח כאן שרשור חדש על היבואן).

כי לא נפתחים כמויות גדולות של בעיות של רכבים יוקרתים מיצרנים שונים (לקסוס, אינפיניטי, מרצדס).

לכן הטענה של "טכנולוגיה יוקרתית היא פחות אמינה" לדעתי היא לא נכונה.

פורסם
דורקי, אתה לא יורד לסוף דעתי. אם הוא היה רוצה למכור את הרכב אחרי שנה וחצי שמיצה את עצמו - הייתי מסכים. אבל הוא מוכר אותו מסיבה שלא תלויה בו. הוא שילם מחיר מלא על רכב תקין - וקיבל אחד מקולקל.

אקביל את זה שתלך למסעדה ותזמין מנת דג. הדג יגיע מקולקל עם ריח נורא. המסעדה תגיד לך : "שמע אני אנקה לך את הדג מהחשבון, אבל בגלל שהוא מגיע כחלק ממנה עם רוטב ותוספת אז אזכה אותך רק על 50 אחוז מהמנה." נשמע הגיוני?

לא ידידי, הפספוס הוא שלך.

האיש שילם וקנה רכב שהתגלה כלימון, קורה. למה אתה מצפה? שיחליפו לחדש אחד על אחד?

ברור שהוא צריך לשלם משהו, מה עוד שאין לנו מושג מה מצב הרכב שהוא מחזיר אל הטרייד אין.

הנוסחה הראויה וההוגנת לדעתי היא - עלות שימוש לפי מחירון ממנה מפחיתים פיצוי בהתאם לחומרת המקרה.

אם אתייחס לדוגמת המסעדה שכתבת, אז זה שקול ללקוח שהזמין מנה אכל את כולה ואז ביקש זיכוי מלא בגלל טעמה הנוראי.

פורסם
לא ידידי, הפספוס הוא שלך.

האיש שילם וקנה רכב שהתגלה כלימון, קורה. למה אתה מצפה? שיחליפו לחדש אחד על אחד?

ברור שהוא צריך לשלם משהו, מה עוד שאין לנו מושג מה מצב הרכב שהוא מחזיר אל הטרייד אין.

הנוסחה הראויה וההוגנת לדעתי היא - עלות שימוש לפי מחירון ממנה מפחיתים פיצוי בהתאם לחומרת המקרה.

אם אתייחס לדוגמת המסעדה שכתבת, אז זה שקול ללקוח שהזמין מנה אכל את כולה ואז ביקש זיכוי מלא בגלל טעמה הנוראי.

אתן לך 2 דוגמאות שונות שקרו לי ברשת מסעדות מפורסמת:

אני וזוגתי בסוף הארוחה רצינו לשתות תה. התה מגיע בחליטה. לאותה רשת מסעדה יש מגוון של סוגי תה. אספר לך על 2 מקרים שחוויתי באותה מותג, אבל בכל סניף אחר:

1. הזמנתי סוג תה: טעמתי והיה לתה טעם של ביוב. כאילו לא שטפו את החליטה. המלצר אמר שזו הפעם הראשונה ששמע על המקרה הזה, והרשת קבעה שאני זכאי לבחור טעם אחר.

2. הזמנתי סוג שונה של תה: לתה לא היה טעם. המלצר פתח את מכסה של החליטה וראה שאין מספיק עלים. החזיר את החליטה לברמן, הוסיף עלים ועם מים ולתה היה טעם.

עכשיו נחזור אל הרכב: בחור קנה רכב (לא משנה מה תג המחיר). נסע בו נהנה לתקופה קצרה (כי מי יחשוב שרכב מתקלקל כ"כ מהר). נתקל בבעיה, גורר את הרכב למוסך. המוסך מתחיל לבדוק את הצינורות, מחליף נוזלים על ימין ועל שמאל ואומר ללקוח "אח שלי תקין, סע לשלום המפתחות בפנים". אחרי תקופה, שוב פעם אותה תקלה "מיליון מנורות על לוח השעונים", שוב גרירה, שוב החלפת נוזלים, שוב "אח שלי..." ואפילו הלקוח קיבל מיכל נוזל כלשהו שלא אמר. אחרי תקופה בעיה במדיד של אוריאה. הלקוח התייאש ושלח מייל ליצרן. היצרן קבע שהרכב לימון ויש להחליפו.

זה מעניין את הלקוח אם הוא נסע עליו חודש, חודשים או שלושה, שנה או שנה וחצי? הרכב באחריות של היצרן/יבואן שהם התמודדו אחד עם השניה. הלקוח לא צריך להיפגע.

אבל זו היחידות של הרכבים האלו. לא משנה כמה הלקוחות יתלוננו על השירות, הם עדין יחזרו לקנות את הרכב הזה.

• תוכן חדש...