Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^

אתה צודק, במידה ואתה משווה תפוחים לתפוחים. הבחור התכוון שלא הגיוני לרכוש סדרה 3 1.5 ליטר בגירסה בסיסית, במקום רכב פחות "נחשב" שעולה עליה במספר רמות. מתוך ניסיון אישי, המרצדס A לא מתעלה במאום על קורולה או רכב אחר בסגנון, רק בשם.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

• תגובות 191
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למה השרשור פאטתי?

רציתי לכתוב כי הוא עמ;לק, אבל ראיתי מלא פעמים מילה "פאטתי"

נראה לי כזה מגניב.

בקשר לפאטתי:

יש מכוניות שבאמת לא נותנות כלום מהסמל וזה באמת פאטתי.

אבל במקרה של אאודי בכלל וQ7 בפרט האמירה שזה סתמי רחוקה מהאמת.

היא מכונה מלוטשת. אני מעדיף אותה על GLS.

פורסם (נערך)
השרשור עלוב מכיוון שאין בשום ערך ממשי לתועלת בעל הרכב. כמובן חוץ מאשר התגובות שלך שהן קולעות למטרה וממש עוזרות לבעל הרכב לקבל את דרישותיו לרכב חדש.

אני דווקא מאוד עקבי, תוכל לראות את זה בכל השרשורים שבהם אתה יוצא כנגד מי שמעז לצאת נגד צ'מפיון: מולם רק עורך דין או תקשורת.

אגב, בעוד שלי יש יחסי אהבה-שנאה אליהם, בגלל הרכבים שלהם שאני מחבב, נראה שלך יש nothing but LUV אליהם, שזה בסדר, אבל גם לא תורם במיוחד לבחור עם ה- Q7. יודע, אולי עוד פחות מהפוסטים שלי בנושא. ובכלל, השרשור הזה בפני עצמו לא תורם לבחור, ובכ"ז הוא כאן, alive and kicking, משום שהמקרה עצמו, כמקרה צרכני, מקומם.

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
דניאל, יצא לך אי פעם לנסוע/לנהוג ברכב יוקרה שהוא לא מונית? כי די ברור מהתגובות שלך שאין לך מושג איך מרגישה מכונית יוקרה לעומת מכונית עממית. ההבדל הוא עצום.

למעט אמינות, שהגיוני שתהיה נמוכה יותר כי ברכב יוקרה יש הרבה מאוד מערכות, שהרבה מהן הן טכנולוגיה בתולית יחסית, שאר הדברים שאתה מדבר עליהם - ביצועים, בטיחות, נוחות, שקט, אבזור, איכות, באאודי/מרצדס/ב.מ.וו וכו' עולים פי כמה על אלה של סקודה/מאזדה/קיה.

פה אתה מתבלבל לדעתי. הגיוני שהאמינות תהיה נמוכה יותר? WTF? כן, כי רכשתי רכב בחצי מיליון ש"ח אז אני מוכן להיות שפן ניסיונות... טכנולוגיה בתולית? שיעשו יותר בחינות, גם במזג האוויר הטרופי הנוראי הזה של ארה"ק שהפך לתירוץ לכל כשל... תראה לי אחד שמוכן שיגידו לו - תשמע אדוני, קנית אאודי A7 ב-450 אלף שח, אז תיקח בחשבון שאולי היא תיתקע לך...

פורסם
ר

אבל במקרה של אאודי בכלל וQ7 בפרט האמירה שזה סתמי רחוקה מהאמת.

היא מכונה מלוטשת. אני מעדיף אותה על GLS.

ברור שהרכב לא סתמי. השירות הנלווה לו והיחס אל הלקוח הוא סתמי.

פורסם
פה אתה מתבלבל לדעתי. הגיוני שהאמינות תהיה נמוכה יותר? WTF? כן, כי רכשתי רכב בחצי מיליון ש"ח אז אני מוכן להיות שפן ניסיונות... טכנולוגיה בתולית? שיעשו יותר בחינות, גם במזג האוויר הטרופי הנוראי הזה של ארה"ק שהפך לתירוץ לכל כשל... תראה לי אחד שמוכן שיגידו לו - תשמע אדוני, קנית אאודי A7 ב-450 אלף שח, אז תיקח בחשבון שאולי היא תיתקע לך...

אבל באמת שככה זה עובד. ככל שרכב משוכלל כך נקודות הכשל האפשריות רבות יותר.

אין מה לעשות. רכב אמין - זה רכב פשוט.

בגלל זה אני די רגוע עם אינפיניטי אטמוספרית עם מתלי קפיץ. היא תהיה הרבה יותר אמינה מSQ7 עם שני טורבו, מגדש על חשמלי ומערכת מתלים חשמלית-פנאומטית.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם
פה אתה מתבלבל לדעתי. הגיוני שהאמינות תהיה נמוכה יותר? WTF?

וודאי שכן, כל מערכת שישנה ברכב יוקרה מהווה פוטנציאל עודף לתקלות על ה(אין) מערכת שברכב עממי.

פורסם
אבל באמת שככה זה עובד. ככל שרכב משוכלל כך נקודות הכשל האפשריות רבות יותר.

אין מה לעשות. רכב אמין - זה רכב פשוט.

בגלל זה אני די רגוע עם אינפיניטי אטמוספרית עם מתלי קפיץ. היא תהיה הרבה יותר אמינה מSQ7 עם שני טורבו, מגדש על חשמלי ומערכת מתלים חשמלית-פנאומטית.

ככה זה עובד?

אתה מדבר על רכב "משוכלל", והדיון הוא על רכב "יוקרה". ועובדה שבחרת אתה יוקרה מסוג שונה. כמה מרוכשי אאודי מכירים את הטכנולוגיה מתחת למנוע? 1% 0.5%? מניח אגב שפחות.

אז כשלים ב- DSG7 מוצדקים? לא. התנהגות היבואן מוצדקת? לא. ועל זה עיקר הדיון.

הרי אם היו מתקנים לבחור עם ה- Q7 את הבעיה או עושים לו טרייד סביר, לא היה בא השרשור הזה לעולם, נכון? אז או שהיבואן נותן ללקוחותיו (המאוד יקרים) יחס לא טוב, או שהוא לא יודע לתקן את המוצר שהוא משווק. על זה יש מחלוקת?

פורסם
וודאי שכן, כל מערכת שישנה ברכב יוקרה מהווה פוטנציאל עודף לתקלות על ה(אין) מערכת שברכב עממי.

זה אתה יודע. זה לא מה שרוכשי BMW ככלל מוכנים לקבל. כמה תקלות היו לך בשני הרכבים שלהם שאתה מחזיק והאם זה מקובל עליך?

פורסם

על זה אין עוררין ומחלוקת. יחד עם זאת לא שמענו את הצד השני. היה כאן לא מזמן שרשור על וולוו וראינו שיבואן הלך הרבה לקראתו, בניגוד למה ששמענו ממנו. אני כיבואן כמובן הייתי הולך לקראת הלקוח. אבל יחד עם זאת אנחנו לא יודעים מה מצב הרכב ואיך הוא השתמש בו. דמי שימוש של 150 אלף שקל ברכב של 680 לא מופרכים. אבל בהתחשב שזה לימון יש מקום להקטין, אבל למה להחליף חינם? כי שבועיים ימים מתוך שנה וחצי הוא היה במוסך?

פורסם

רכב - כמעט כל רכב - מאבד מערכו כ- 15% מידי שנה.

סביר בעיני שטרייד אין יעשה על בסיס תשלום דמי שימוש מסובסדים בעבור התקופה שהלימון היה בשימוש הלקוח.

דמי שימוש של 150 א' ש"ח בעבור שנה וחצי לרכב שעלה 700 א' ש"ח נשמע לי סכום הגיוני, מה עוד שניתן להניח שזו עמדת הפתיחה של המו"מ.

פורסם

אם הוא היה שוכר אותו - מילא. אבל מה עם ביטול זמן? עוגמת נפש?

זה לא שהוא בחר למכור אותו אחרי שנה וחצי כי נמאס לו. הוא פשוט לא יכול להמשיך להחזיק אותו במצבו הנוכחי. אין סיבה שזה יעלה ללקוח 150 אשח.

פורסם

דניאל, כנראה שאתה לא מבין את שוק המכוניות האלה, מי שיש לו 600 אלף ש"ח לרכוש רכב משומש ישקיע את ההפרש שבעבורו הוא זניח ויקנה חדש שעונה בדיוק לדרישות שלו מהבחינות של צבע, אבזור, מנוע וכו'.

מהסיבה הזו כלי רכב כאלה מאבדים מערכם בשנה הראשונה - באחוזים - הרבה יותר מאשר כלי רכב עממיים (שעולים נניח עד 150 אלף כחדשים).

15% פחת שנתי נשמע לי כאחוז הפחתה הוגן מאוד לרכב כזה, מסכום ההפחתה כמובן שצריך לנכות פיצוי כלשהו בעבור עגמת נפש, החלפת רכב לא מתוכננת ולא מתוקצבת, ועוד אי אלו סיבות מהסוג הזה.

אני לא מאמין שאני מגן על צ'מפיון - אבל כאמור על פניו זו עמדת פתיחה הוגנת מאוד למו"מ.

פורסם

אלא ש- 150K מתוך 500K (זה המחיר באתר) זה יותר כמו 30%.... ואם תגיד שזה על פני שנה וחצי, למשל, אז זה 20% בשנה. וזה בעצם כמו להגיד - מכרנו לך מוצר מחורבן (קורה, לא אשמתם), לא ידענו לטפל בו, ואנחנו גם נותנים לך עאלק פיצוי. כדוגמא, אוכל להביא את הטרייד שאני עשיתי אצל יבואן אחר כאשר החלפתי רכב בן שנה ברכב זהה מבחינת מחיר. אמרו לי: ההנחה היא XY. תבחר אם לקבל אותה בטרייד או ברכב החדש. כך או כך, לא הפחיתו לי במחיר הטרייד 30% וגם לא 20%... ועדיין מכרו את הרכב תוך יום. ואני מזכיר שבדרך כלל, ככל שהרכב יקר - המרווח גדול יותר.

• תוכן חדש...