Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

הרכב (איננו שלי) - סוזוקי SX4 2010 האצ'בק

רמת הגימור הגבוהה - GLX, מגיעה עם מערכת בקרת אקלים.

הרכב עם 60א ק"מ וטופל במוסך המורשה עד שנקנה לאחרונה.

כשהרכב נקנה, המזגן בקושי קירר במהלך שעות היום החמות. בשעות הלילה הצליח לקרר.

לאחר החלפת פילטר וביצוע וואקום גז, המצב השתפר בצורה משמעותית.

כעת, המזגן מקרר נהדר בשעות הבוקר ובלילה. בשיא היום, כל עוד המדחס עובד הוא מקרר יפה, אך לעיתים (בעיקר בלחיצה על הגז) המדחס מתנתק והקירור נפגע עד שהמדחס חוזר לעבוד. כך לסירוגין לאורך הנסיעה.

קראתי פה בפורום שבמערכת בקרת האקלים ישנם חיישנים למיניהם. לכן, הכנסתי את הרכב למוסך מורשה סוזוקי.

בדיקת מחשב לא הצביעה על תקלה. לדבריהם, הם חושדים בחיישן מסויים - חיישן ה"רגש" - חיישן טמפרטורה שנמצא במאדה הפנימי. לדבריהם מדובר על "הימור". אין להם יכולת לוודא שאכן זו הבעיה כיוון שהמחשב לא הצביע על תקלה.

עוד לא קיבלתי הצעת מחיר מסודרת, אבל אני מבין שמדובר על סכום שמן (2-3 שעות עבודה, לפני מע"מ כ110 ש"ח לפני מע"מ. המשמעות היא שזה לא הולך להגמר בפחות מ1200 ש"ח) שנראה לי לא הגיוני להוציא במסדרת "הימור". אנשי מקצוע אמורים לאבחן, לא להמר.

מישהו מכיר סיפור כזה? אשמח לעצה מושכלת.

פורסם

הימורים שיעשו בווגאס. הרכב מחוץ לאחריות . קח אותו למומחה מזגנים שלא עסוק בהימורים. לא למוסך כללי.

עמוס מזגנים למשל.

פורסם

ברוב הרכבים מהקטגוריה הזו המדחס מתנתק בעת עומס על המנוע (כמו שאמרת - בעת לחיצה על הגז) כדי לנצל את רזרבות הכוח לטובת ההאצה.

ייתכן ולא מדובר בתקלה כלל.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

היתה לי תופעה זהה במאזדה 3 2005 .

בימים חמים מאוד המדחס היה מתנתק בנקודה קבועה ב443 לכוון ירושלים.

בדיקה העלתה שאין שום תקלה וזהו מנגנון הגנה על המנוע . תוספת גז שיפרה במעט.

פורסם (נערך)
בוקר טוב.

הרכב (איננו שלי) - סוזוקי SX4 2010 האצ'בק

רמת הגימור הגבוהה - GLX, מגיעה עם מערכת בקרת אקלים.

הרכב עם 60א ק"מ וטופל במוסך המורשה עד שנקנה לאחרונה.

כשהרכב נקנה, המזגן בקושי קירר במהלך שעות היום החמות. בשעות הלילה הצליח לקרר.

לאחר החלפת פילטר וביצוע וואקום גז, המצב השתפר בצורה משמעותית.

כעת, המזגן מקרר נהדר בשעות הבוקר ובלילה. בשיא היום, כל עוד המדחס עובד הוא מקרר יפה, אך לעיתים (בעיקר בלחיצה על הגז) המדחס מתנתק והקירור נפגע עד שהמדחס חוזר לעבוד. כך לסירוגין לאורך הנסיעה.

קראתי פה בפורום שבמערכת בקרת האקלים ישנם חיישנים למיניהם. לכן, הכנסתי את הרכב למוסך מורשה סוזוקי.

בדיקת מחשב לא הצביעה על תקלה. לדבריהם, הם חושדים בחיישן מסויים - חיישן ה"רגש" - חיישן טמפרטורה שנמצא במאדה הפנימי. לדבריהם מדובר על "הימור". אין להם יכולת לוודא שאכן זו הבעיה כיוון שהמחשב לא הצביע על תקלה.

עוד לא קיבלתי הצעת מחיר מסודרת, אבל אני מבין שמדובר על סכום שמן (2-3 שעות עבודה, לפני מע"מ כ110 ש"ח לפני מע"מ. המשמעות היא שזה לא הולך להגמר בפחות מ1200 ש"ח) שנראה לי לא הגיוני להוציא במסדרת "הימור". אנשי מקצוע אמורים לאבחן, לא להמר.

מישהו מכיר סיפור כזה? אשמח לעצה מושכלת.

נסה לקבל חוות דעת ממוסך נוסף לפני הוצאה כספית שלא בטוח שתפתור את 'הבעיה'.

לדעתי הניתוק של המדחס בזמן ההצה הינו חלק מתכנון מערכת המיזוג ברכב ולא תקלה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

יש לי כזו 2010, בקושי שבוע... ביום הראשון חשבתי שהמזגן תקול מאותן סיבות שתארת, אבל הוא לא.

לא אמרת, אבל אני מתאר לעצמי שהפעלת אותו על מצב אוטומטי והטמפרטורה על הכי נמוך "LO", כך מופיע על הצג.

תצא ממצב "LO" שזה בעצם הכי נמוך ותבחר בטמפ' אחרת שתופיע על הצג, נאמר 18 מעלות, לא ממש משנה ותשאר על "Auto", אצלי זה עובד מצויין, שמתי לב שהניתוק מדחס שאתה מדבר עליו קורה רק במצב "LO".

אם מהירות המפוח שבקרת האקלים בחרה, גבוהה מדי, שנה אותה באמצעות הבורר הימני, זה מוציא את המערכת ממצב אוטומטי לידני. כרגע אני על Auto ו- 18 מעלות כל הזמן והכל תענוג, מדי פעם צריך להוריד את עוצמת המפוח כי קר מדי באוטו, שים לב שהמזגן "מסרקל" ולא יונק אויר מבחוץ (לחיצה אחת על הבורר הימני).

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי אשרי
  • תוכן חדש...