Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נקודות אויר בתחנות דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(מותר סתם לקטר לפעמים?)

ביותר מדי תחנות דלק, נקודת הלחץ אויר לא שווה כלום

או שתקול, או שנותנת קריאות מוזרות

וזה עוד לפני שבכלל בדקתי אם הלחץ שהיא נותנת קרוב בכלל למציאות

כל כך קשה להחזיק את נקודת לחץ האויר כמו שצריך?

פורסם

אותי מעצבן שאנשים לא מחזירים את הצינור למקום אלא הוא סתם זרוק.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מנפח לבד על צמיג קר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אותי מעצבן שאנשים לא מחזירים את הצינור למקום אלא הוא סתם זרוק

אותי מעצבן לראות שהרוב המוחלט ממלאים 32, על צמיגים חמים (על החמים אני לא יכול להיות סגור, אבל הקטע עם ה 32 זה משהו).

פורסם
אותי מעצבן לראות שהרוב המוחלט ממלאים 32, על צמיגים חמים (על החמים אני לא יכול להיות סגור, אבל הקטע עם ה 32 זה משהו).

למה זה מעצבן אותך ?

כל רכב ולחצץ אוויר לפי הגדרתו..

פורסם

בעמדות ניפוח חדשות מהשנים האחרונות יש מנגנון איפוס עצמי לאחר 60 שניות בערך.

למשל ברכב שלי צריך 45PSI, אני קובע 45, מנפח, עוזב את המשאבה.

בא מישהו אחרי, סיכוי גבוה שבאוטו שלו לא צריך 45PSI.

אבל הוא יכול עוד לקחת את צינור הניפוח ולנפח בלי לשים לב.

בשביל למנוע מצבים כאלה, משאבה חוזרת לברירת מחדל שהיא 30 או 32 לאחר 60 שניות ללא שימוש.

פורסם

מה הלחץ בו אתם מנפחים את הבייגלה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

וזה גם חשוב: אם מעטים האנשים שמנפחים את הצמיגים בתדירות סבירה, אז האנשים שבכלל טורחים לבדוק מתישהו את הלחץ בצמיג הרזרבי הם מעטים מזעיר.

ואז מה קורה כשיש תקר? אופס, הצמיג הרזרבי ריק....

בכל אופן, אם מצטיידים במדיד אישי אין בעיה לנפח ברוב התחנות היום. ככה אפשר לדעת כמה המכונה מדייקת וגם כמה הצמיג התחמם בדרך: מודדים לפני הנסיעה ושוב בתחנה. אם יש עליה בלחץ בין שתי המדידות, הלחץ שאליו מנפחים צריך לגדול באותו יחס.

למה זה מעצבן אותך ?

כל רכב ולחצץ אוויר לפי הגדרתו..

זה בדיוק העניין. שאנשים, אפילו צמיגאים, לא טורחים לברר מה הלחץ המומלץ לרכב הספציפי אלא פועלים לפי איזשהו ממוצע.

פעם זה היה תמיד 30PSIg אבל מאז הלחצים המומלצים עלו ולכן כיום כולם פועלים על פי ממוצע של 32PSIg, שגם הוא כבר קצת מפגר אחרי זמנו. בלא מעט רכבים היום הלחץ גבוה יותר, וכמובן צריך להתחשב במידות צמיגים שונות, בהתחממות הצמיג, בעומס ברכב ולעתים גם במהירות הנסיעה - תלוי בהמלצות היצרן.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תמיד הפיות של המשאבות האלו מתקלקלות/נדרסות. פעם נסיתי למלא והיה לי ERROR, אז נסיתי שוב, אולי לא שמתי מספיק טוב את הפיה, עוד פעם תקלה. עזבי את זה ונסעתי למקום אחר קרוב שגם שם היה תקול. ויתרתי לגמרי ובדרך למקום חפצי, נדלקה נורת לחץ אוויר. למזלי הייתה תחנת דלק קרובה שם מילאתי עם מכונה שסוף סוף עבדה.

פורסם (נערך)
מה הלחץ בו אתם מנפחים את הבייגלה?

גם לזה יש הוראות יצרן, בכללי בסביבות 60PSI.

אני סקרן כמה אנשים מודעים לכך. ועוד יותר - כמה באמת בודקים את הלחץ ברזרבי בתדירות הדרושה.

נפח

Dark Muse - הסיפור עוד יותר חמור. לפני חודשיים - שלושה ניסיתי לנפח מציג והפיה היתה מעוותת, תוך הניסיון לחבר אותה נשבר הוונטיל. למזלי הצלחתי לכסות את הפתח עם המכסה, ונסעתי לצמיגיה סמוכה (איזה 300 מ'), עם 7PSI, שם הונטיל עם חישן ה-TPMS הוחלף בונטיל רגיל. המזל היה אתי פעם נוספת באותו יום, במוסך שלי בדיוק הוחלף חיישן TPMS של מישהו באחריות, וקיבלתי את הפיה שלו במתנה, כך שבסופו של דבר הסיפור עלה לי 60 ש"ח (שני ביקורים בצמיגיה - אחד כדי לפרק את הוונטיל הפגום, ושניכדי להתקין את החלופי). במצב אחר זה עלול לעלות חיישן TPMS שלם, עניין של אי אילו מאות ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...