Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, shimta כתב:

אחד הקבלנים בראיון שנעשה איתו :

"יש פרויקטים שבהם אולי אצטרך להוריד את מחיר הדירות המיוחדות, בטוח שלא אוכל להעלות את המחיר שלהן"

https://www.calcalist.co.il/real-estate/article/bkgvxlmxs

שיגיד מתי להתחיל לבכות בשבילו.

פורסם
לפני 30 דקות, יובל .מ. כתב:

שיגיד מתי להתחיל לבכות בשבילו.

כנראה שלא קראת את הכתבה, הוא מאלו שממש לא מבקשים שיבכו בשבילם. אפילו מתפאר \ מתהדר ברווחיות גבוהה מהמקובל בענף.

בכל מקרה ראיון מעניין והגישה השונה מבורכת.

כמובן שהוא מציין שאת עיקר ירידות המחירים ירגישו אלו שתלויים בבנק וקנו אדמה במחיר מופקע, והוא לא באותה סירה ביחד איתם.

מה שמדאיג זה שהוא חושב שבפריפריה עליות המחירים יתמתנו אבל ימשיכו.

זו תחושת הבטן שלי גם.

פורסם
לפני 15 שעות, shimta כתב:

"יש פרויקטים שבהם אולי אצטרך להוריד את מחיר הדירות המיוחדות, בטוח שלא אוכל להעלות את המחיר שלהן"

https://www.calcalist.co.il/real-estate/article/bkgvxlmxs

דירות מיוחדות אלה לא הדירות שרוב האנשים כאן מחפשים

הוא מדבר על הפנטאוזים ברמת גן \ תל אביב \ הרצליה שהוא מנסה לשווק ב 6-7 מליון

לא על דירת 3 חדרים בנתניה שהגיעה כבר ל 2.6.....זה מבחינתו כנראה הגיוני אין צורך להוזיל את זה...

הוא גם טוען שבפריפריה הביקושים ימשיכו

כנראה יש טמבלים שמוכנים לשלם 2 מליון על 4 חדרים באשקלון שבמקום להנות מהדירה נהנים מהממד שם

פורסם
לפני 12 שעות, פריג'י כתב:

כנראה שלא קראת את הכתבה, הוא מאלו שממש לא מבקשים שיבכו בשבילם. אפילו מתפאר \ מתהדר ברווחיות גבוהה מהמקובל בענף.

בכל מקרה ראיון מעניין והגישה השונה מבורכת.

כמובן שהוא מציין שאת עיקר ירידות המחירים ירגישו אלו שתלויים בבנק וקנו אדמה במחיר מופקע, והוא לא באותה סירה ביחד איתם.

מה שמדאיג זה שהוא חושב שבפריפריה עליות המחירים יתמתנו אבל ימשיכו.

זו תחושת הבטן שלי גם.

עקבות התייקרות של חומרי הגלם לבנייה, ועלויות ההובלה זינק בשנה האחרונה גם מדד תשומות הבנייה, שאליו הוצמדו מחירי הדירות. ביולי נכנס לתוקף תיקון לחוק שהוביל שר השיכון זאב ואלקין ומאפשר להצמיד רק מחצית ממחיר הדירה למדד הזה.

ואקנין טוען כי המהלך הזה הוא "הזיה. העלויות בשמים ואנחנו צריכים עוד לספוג 50% מהפיצוי הקטן שאנחנו מקבלים מהדיירים. במקום להוריד מסים ומכסים על חומרי גלם — אלקין מוריד לנו את ההצמדה למדד".

"במחיר למשתכן מי שהרוויח מאוד יפה זה בעיקר הדיירים. אם אני הרווחתי 100 אלף שקל על כל דירה שבניתי. מי שקנה ממני דירה הרוויח פי עשרה. בפרויקטים של מחיר למשתכן הרווחנו רק כי היינו מאוד מהירים ויעילים בבנייה, לא כי מכרנו דירות במחיר יקר. מכרנו דירות שעולות 2 מיליון שקל, ב־1 מיליון שקל".

זה כמו המאמנים שאומרים "אני לא רוצה להאשים את השופט אבל השופט בן זונה".

ורק על זה שהוא ספונסר של בית"ר שייפול אמן.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, יובל .מ. כתב:

מכרנו דירות שעולות 2 מיליון שקל, ב־1 מיליון שקל

זה לעקם את המציאות בקטע אחר.
הרי עיקר ההבדל במחיר בין דירה של מיליון לדירה של 2 מיליון זה מרכיב הקרקע, כי בוא, בדירה של 2 מיליון אפילו אינטרפוץ 4 דרך אתה לא מקבל. את ההנחה על הקרקע הוא קיבל מהמדינה, אז לא ברור לי על מה הוא מתלונן. אם כדי לזכות במכרז הוא התאבד עליו זה כבר שיקול שלו ובעיה שלו. מכאן שהדירה שווה בדיוק את המיליון שקלים. אם הוא הרוויח עליה 100K אחרי הכל זה 11% רווח. אומנם מעט יחסית למקובל בענף אבל צריך לזכור שהייתה לו רשימת קונים עוד לפני שהוא תלה שלט... עסק די בטוח אם אתם שואלים אותי. העיקר לדבר כאילו הוא עשה טובה למישהו.

בנימה אופטימית זו, אתם מוכנים לעוד העלאת ריבית? היכון היכון...

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 5 שעות, farkash7 כתב:

לא ברור לי על מה הוא מתלונן

אני הבנתי שהוא התכוון שהמחיר של אותן דירות בשוק החופשי הוא 2 מיליון, לא שזה מה שעלה לו לבנות אותן. 

פורסם (נערך)

אבל השוק החופשי לא רלוונטי כי הוא לא שילם על הקרקע מחיר של שוק חופשי, לכן לא ברור לי מה הוא משווה ועל מה מקשקש. 

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

האמת שהיו צריכים להגביל את הרוכשים יותר.

היו צריכים לאסור עליהם למכור במשך 7 שנים, אלא לחברה ממשלתית (עמידר?).

ניהלו את זה לא טוב.

פורסם (נערך)

מכיר כמה שזכו ולא חושבים בכלל למכור, אבל להבנתי איכשהו השתחלו לשם אנשים שלא גרים בדירות, שמסתכלים עליה בתור "משקיעים" - את זה היה צריך למנוע.

המדינה צריכה לתקן את הדרך בה היא מסתכלת על דירות ולתקן עיוות שכבר קיים יותר מדי זמן.

בא לך להיות משקיע ?

הנה רעיון: תתאגד עם עוד כמה משקיעים ותקימו חברה, אולי חברת בנייה.

לקרוא למי שקונה דירה "משקיע" - lol

שוב - לדעתי המטופשת וכו'.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם
לפני 39 דקות, Lior_Django כתב:

בא לך להיות משקיע ?

הנה רעיון: תתאגד עם עוד כמה משקיעים ותקימו חברה, אולי חברת בנייה.

האמת אני לא מצליח להבין למה אנשים לא עושים את זה

בקבוצות של מחיר למשתכן יש אלפי אנשים

אם 100 מתוכם שיש להם קצת הון עצמי היו מתאגדים, יכלו כבר לבנות

שלא לדבר על אלה שזכו ב 2017ועדיין לא התחילה הבניה שלהם

פורסם
לפני 8 שעות, farkash7 כתב:

אבל השוק החופשי לא רלוונטי כי הוא לא שילם על הקרקע מחיר של שוק חופשי, לכן לא ברור לי מה הוא משווה ועל מה מקשקש. 

הקרקע במחיר למשתכן, למעט מספר פרויקטים מאוד מאוד מצומצם, זה לא מיליון לדירה. קרוב יותר לחמישית מזה, תלוי כמובן באיזור אבל זה נכון לרוב המקרים.

כל מה שנבנה יושכר ויימכר בהתאם לשוק החופשי. אף פילנטרופ לא יעביר הלאה את ההנחה לאנשים באותו המצב שלו מבחינת הזכאות כאשר יגיע היום שלו למכור להם את הנכס.

פורסם

@Transporterאתה בטוח שאנחנו מדברים על אותן דירות?

מציע לך לגגל את  "גשם אחזקות", באתר יש פירוט הפרוייקים שלהם. אין תל אביב, אין רמת גן, אין הרצליה. הכי קרוב זה קרית אונו, אור יהודה ופרוייקט בירושלים שטרם נפתח. אה... ובניין אחד בחיפה. רוב הפרוייקטים שלו הם בפריפריה - נהריה, עכו, דימונה, נשר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...