Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיבוב אולמות תצוגה בחיפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך אומרים? ציפיות יש רק על כריות. אתה לא יכול לדעת למה הנציג לא היה, יש 1001 סיבות כמו למשל שהילד שלו התעלף בגן והוא היה חייב לצאת. קורה. בסופו של יום זה נטו הפסד של החברה ולא של הלקוח.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

נכון שיש בלת"מים וממש אין לי טענות לנציגת פיאט שניסתה לעזור אבל אם דבר כזה קורה יש כאן כשל.

אם יש שני מותגים באותו אולם תצוגה ששייך לאותו היבואן אפשר ליצור גיבוי של נציג מותג אחד למותג השני או לחילופין לאייש את אולם התצוגה בעוד נציג.

גם אני לא עסק ענק ועם הנהלה מאוד מצומצמת אבל אין אצלי תפקיד שאין לו גיבוי של עובד אחר בדיוק בגלל המקרים האלה ואם בכל זאת יש תקלה לא צפוייה שמשאירה אולם תצוגה ריק ולא ניתן להקפיץ עובד מסוכנות אחרת אז דואגים לשים שלט גדול ומתנצל כדי למנוע מצב של לקוח שמרגיש (בצדק או שלא בצדק. זה לא משנה כי הוא עדיין מרגיש ככה) שזלזלו בו.

זה לא משהו שבגללו צולבים סוכנות או יבואן אלא אם זו צורת עבודה מקובלת שם אבל כדאי להפיק לקחים ולהשתפר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בוא נתעלם משם היבואן ונסכים על כלל עקרוני, אני מצפה שבשעות הפעילות של סוכנות למכירת רכב שתמיד יהיה בה מישהו שיוכל לענות על כל שאלה ושיוכל לסגור עיסקה.

לא מחר, לא כשיחזור הג'ינג'י עם המפתח - אלא תמיד.

בגדול אני מסכים איתך, אך מדבריו של פותח השרשור עולה שזה לא הפריע לו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מסכים עם דורקי. קצת מוזר ההגנה הזו מה"פאנבוייז". אולי מקרה חד-פעמי לעומת עשרות מקרים מוצלחים שלהם, אבל זה כל מה שצריך כדי שגדיק6 יתבאס ולא ירכוש מהם מיטו.

משכנתא זה קל

פורסם (נערך)

עם כל הכבוד למוניטין של סוכנות אלפא, אני כלקוח מצפה ל-2 דברים בסיסיים כשאני מגיע לאולם תצוגה - הראשון זה שאני אוכל לראות ולהתרשם מהרכב בו אני מעוניין, והשני זה שמישהו יוכל לתת לי פרטים מדויקים, בין אם זה הצעת מחיר, שאלות לגבי אבזור, תאריך אספקה וכדומה.

אני בהחלט יכול להבין שהנציגה של אלפא בחופש (בין אם מתוכנן ובין אם לא), אבל אני לא יכול להבין למה המנהלים שלה לא דאגו שהנציגה של פיאט תדע מה לעשות במקרה ומגיע לקוח המתעניין באלפא (אולי לא מגיעים הרבה כאלו לפי המבט המופתע של הנציגה של פיאט). כלקוח שמגיע בשעות הפעילות, אני לא אמור "לחזור שוב מחר" או ללכת לחפש אולם תצוגה אחר כדי לקבל פרטים.

הנציגה לא הגיעה? אין בעיה, תמצאו נציג באולם אחר שיהיה זמין בטלפון כדי לעזור ללקוחות שבאים להתעניין באלפא.

וממש לא מדובר פה ב"להפוך עולמות", סך הכל להרים טלפון לנציג שיוכל לעזור, ולהשקיע קצת יותר מהמינימום.

לגבי היעדרו של רכב התצוגה - עם כל הכבוד למיטו, לא מדובר באיזה רכב אקזוטי עם תג מחיר של מיליונים, כך שאני לא רואה סיבה לכך שלא יהיה רכב תצוגה באולם, בטח כשמדובר ביבואן שמוכר 3 דגמים בלבד (של אלפא). ועניין המלאי לא רלוונטי כאן, שכן גם האיביזה קופרה לא במלאי (אספקה רק לקראת סוף אוקטובר), אבל רכב התצוגה עומד באמצע האולם של סיאט, יחד עם עוד כל מיני גרסאות שונות.

אור - כותרת מנופחת הייתה אם הייתי כותב בזיון, גועל נפש של שירות וכדומה. אני סך הכל השתמשתי במילה העדינה - בדיחה, שזה לדעתי מייצג את השירות שקיבלתי.

ואחרי הכל, מה נטיית הלב שלך? במה אתה בוחר?

ההיגיון נוטה לכיוון הלאון 1.4 - הביצועים אמורים להיות לא פחות טובים משל האסטרה או הפוקוס, הרכב מאוד מאובזר, נעים לשהייה, פרקטי (יחסית לרכב 3 דלתות) ובמחיר הוגן לדעתי.

הלב, לעומת זאת, נוטה יותר לכיוון האיביזה או ה-208 (אולי גם לכיוון הפולו והמיטו, אבל הוא יודע שאין לו תקציב עבורן). ההתלבטות היא האם יש לי צורך ברכב כל כך חזק (רוב הזמן כנראה שלא אנצל את היכולות שלו, או אפילו קרוב לכך), והאם חברה שלי תצליח לנהוג עליו (נהגת חדשה, בלי יותר מדי ניסיון על הכביש, ובפרט על גיר ידני).

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

בהחלט אפשר לצפות שיכשירו את הנציגים האחרים לענות על שאלות בסיסיות על כל הרכבים - בסופו של יום להכיר פרטים של עוד שני רכבים זה לא מאוד קשה. היבואן שוכר אולם תצוגה בממון רב וכל מי שנכנס הוא לקוח פוטנציאלי, חבל להפסיד מכירות בגלל שנציג מסוים לא נמצא (חליפה חזרה מייבוש או הילד התעלף בגן, זה לא באמת משנה). כמו כן מדובר כאן במותג פרימיום והלקוחות בצדק מצפים שיטפלו בהם - המינימום זה לקחת את המספר שלו ולהתקשר בהקדם.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
עם כל הכבוד למוניטין של סוכנות אלפא, אני כלקוח מצפה ל-2 דברים בסיסיים כשאני מגיע לאולם תצוגה - הראשון זה שאני אוכל לראות ולהתרשם מהרכב בו אני מעוניין,

פה לא מסכים איתך.

כשיבואן מייבא כמות של דגמים ותתי דגמים זה יכול להגיע לעשרות כלי רכב ואי אפשר לצפות שאת כולם יהיה בכל הסניפים. אם אתה רוצה לראות פיזית רכב ספציפי היית צריך להרים טלפון ולבדוק באיזה אולמות הוא נמצא (או מתי יכולים לדאוג שיהיה כדי שתוכל לבוא ולהתרשם כרצונך).

פורסם

אני לא חושב שנציג של פיאט צריך לדעת הכל לגבי האלפא, אני כן חושב שאם יש מנהל אולם - הוא צריך לדעת הכל. בכל מקרה, אם ההקצאה לחיפה באלפא היא נציג בלי מנהל, אז אולי זה גודל השוק וזו החשיבות שהיבואן מקצה לו. אין לי מושג מה קורה שם. בנוסף, אם מדגם מסוים נשארו X רכבים ולדעת היבואן זה לא מצדיק לשים בכל האולמות את הרכב, זה דווקא נשמע לי סביר. האם חזרו אליך משם?

אגב, ממה שכתבת נראה באמת שהלאון מתאימה לך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

פות"ש - ניסיתי להיכנס לראש שלך ולא הצלחתי להבין מה אתה מחפש.

אופל אדם - רשמת שלא נראה שיש מקום לשני מבוגרים מאחורה, אני יכול להרגיע אותך, גם אין מקום לשני ילדים. לקחתי את הבן שלי בכזה רכב, הוא היה בן 8 בערך ולא היה יכול לשבת באוטו מאחורי הנהג, עד שקיפל את הרגליים וישב ישיבה מזרחית.

הפורד פוקוס היא עסקה מצויינת לאוטו מצויין, משפחתי, למשפחה עם לא יותר משני ילדים. צפופה משהו אבל מנוע וגיר נפלאים.

מה הקווים המקבילים בין המכוניות האלה וגולף GTI? מה הקשר ביניהן? אפילו המחירים לא דומים.

לעניין הסוכנות של אלפא - אני מניח שטוב היתה עושה הנציגה במקום, אם קרתה תקלה ואין מי שיתן שירות, לעשות שיחה עם האולם הראשי, על הרמקול, ולענות בצורה מדוייקת על כל השאלות.

איזה רכב בדיוק אתה מחפש?

אגב, לחובבי רכב, בהחלט אפשר לשרוף יום כיף בין אולמות תצוגה, לדבר עם נציגים, אולי לעשות נסיעת מבחן, ולהתרשם קצת מהמכוניות, מהאנשים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

דיסקו, אפשר לעשות יום כזה אבל אישית יש לי בעייה לבזבז זמן יקר של נציג כשידוע לי מראש שאני לא מתכוון לקנות ממנו כלום.

פורסם
אני לא חושב שנציג של פיאט צריך לדעת הכל לגבי האלפא, אני כן חושב שאם יש מנהל אולם - הוא צריך לדעת הכל. בכל מקרה, אם ההקצאה לחיפה באלפא היא נציג בלי מנהל, אז אולי זה גודל השוק וזו החשיבות שהיבואן מקצה לו. אין לי מושג מה קורה שם. בנוסף, אם מדגם מסוים נשארו X רכבים ולדעת היבואן זה לא מצדיק לשים בכל האולמות את הרכב, זה דווקא נשמע לי סביר. האם חזרו אליך משם?

אגב, ממה שכתבת נראה באמת שהלאון מתאימה לך.

תראה, שלב אולם התצוגה הוא שלב החיזור - אם החיזור נראה כך אז מה יקרה בשלב הנישואין כשתזדקק למוסך?

פורסם

כל עוד לא עשית נסיעות מבחן אין לך באמת אפשרות בחירה.

האסטרה לא מרגישה חזקה או נמרצת כמו שהיא על הנייר והפוקוס תפתיע אותך לטובה.

שווה בדיקה: וולוו V40, הגיעה השבוע אחרי מתיחת פנים.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

אוגוסט עכשיו הרבה אנשים בחופש. עדיין לא מצדיק את השירות שקיבלת, טלפון לסוכנות הראשית של הנציגה הייתה פותרת לך את רוב השאלות.

בכל מקרה תעשה לעצמך כלל ותחסוך זמן בעתיד כשיש רכב "מיוחד" או חברה אקזוטית - אלפא מבחינתי היא כזאת, אני נוהג להתקשר לסוכנות לוודא שהדגם נמצא.

אני גם לא מבין מה הקשר בין משפחתית חזקה במקצת ל-GTI, דגמים שונים בתכלית.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

הנציג היה חביב, ואפילו התקשר בערב לשאול אם ארצה נסיעת מבחן, אבל הדרך שלו להצדיק את ה״מוצר״ הייתה קצת משעשעת/מגוחכת - ״תטרוק את הדלת, תשמע איזה רעש של אכות היא עושה״.

אני מאמין שזה נובע מתגובות של לקוחות שמשום מה מאוד אוהבים לטרוק דלתות ברכבים גרמנים, יש לאנשים מין פטיש מוזר כזה.

לגבי סוכנות אלפא, אני לא הייתי מצפה שנציג של סיאט יתן לך הצעת מחיר על A4, גם אם הם יושבים אולם ליד אולם, ובאותו אופן לא הייתי מצפה מנציג של פיאט לתת הצעת מחיר על מיטו או ג'ולייטה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני גם קצת התבלבלתי בדרישות. זה נשמע שסתם עשית סיבוב בין סוכנויות בשביל הכיף.

תן דרישות ספציפיות אולי תקבל עזרה ממי שבעל ניסיון בשיקולים דומים לשלך.

לגבי הצעות מחיר: סתם שתדעו, שבחלק מן היבואנים, זה לא אפשרי פיזית. לנציג של X אין גישה למערכת של רכב Y, גם אם מדובר באותו יבואן.

האם היה צריך לדאוג להחלפה? אני חושב שכן. או החלפה, או מנהל/סגן/מ"כ או משהו. האם ראוי לבוא בתלונות לנציג של מותג X? ממש לא.

יש בעיה? פנו להנהלה.

אפשר להיות צודק עד מחר ואפשר להיות חכם. כמה וכמה יבואנים [גם בפורום] לימדו אותנו שלהיות צודק לא עוזר. אז תהיה חכם.

אם הרכב באמת היה מעניין אותי, הייתי עושה אקסטרא מאמץ ומתקשר לאולמות אחרים לבדוק האם אפשר לשריין נסיעת מבחן.

אם סתם באתי לז**ן בשכל אז הייתי אומר, מה אין הצעה? טוב אז פרנציפ לא אקנה את הרכב, כי אז הייתי מעניש את עצמי בגלל פאשלה של נציג/יבואן/מנהל/אחראית משמרת/וואטאבאר.

שחררו גם הצעות מגוחכות: להתקשר לפה או להתקשר לשם עבור כל לקוח? 200 לקוחות אלפא יכנסו ביום תתקשר בשביל כל אחד? די נו, שחררו.

[אין 200 לקוחות אלפא בכל הארץ נראה לי, אבל הבנתם את העיקרון].

[סתם צוחק, יש, אתמול עברתי ליד מוסך אלפא היו בערך 230 רכבים ממתינים].

לגבי הקשר בין סוכנות למוסך שעלה פה. זה לא בהכרח קוהרנטי. אפשר לקבל שירות נהדר בסוכנות ואז שמוסך יפמפם אותך, ולהפך.

לא רואה קשר בין הדברים.

לא הייתי קונה מיטו כי אני פשוט לא בענייני רכבי שטח :roll:

[אני בענייני עגלות סופר].

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...