Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סקודה ראפיד ספייסבק סקאוט-ליין זה שם ארוך מאוד למכונית לא גדולה במיוחד,

היא מוסיפה לתצורת הסטיישן-האצ'בק של הראפיד 1.5 ס"מ לגובה ואבזור, אבל למי היא בעצם מיועדת?

נקמיצ'י נסע, בחן, חשב וחזר עם שאלות במקום תשובות.

המבחן המלא כאן

2.jpgIMG_4494.jpgIMG_4497.jpgIMG_4502.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

מבחן כתוב היטב, כל הכבוד!

כמה שאלות:

הזכרת דיפון דלתות דק (לפי מה שאני הבנתי) כדוגמא לחסכון בחומרים. האם פרט לפן האסתטי והמלטף יש לכך השפעה מהותית, למשל על בידוד רעשים? האם ניתן לנהל שיחה בדיבורית במהירות שיוט? האם יש קרקושים מזדמנים על מהמורות?

האם ההגבהה פגעה בהתנהגות הכביש? הראפיד זכורה לי בסה"כ כבעלת התנהגות סבירה, גם אם לא מבריקה. האם זה נפגע?

האם המוביל-איי הוא "התקנת חובה" או רק ברכב המבחן?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני נוסע הרבה על ראפיד מונית,אין קירקושים על רכב שכבר כ 216 אלף קמ,אבל יש רעשי רוח בולטים,בסקאוט גם ככה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסקאוט בא בנוסף לספייסבק הרגיל או שהוא מחליף אותו?

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

RK - תודה :-)

הרכב שקט, שום דבר לא מקרקש, אין בעיה לדבר בדיבורית (המובנית) בזמן נהגה במהירות תלת ספרתית.

מה שכן, עקב הקשיחות של הרכב תורגש חבטה בעת שיבוש בינוני ומעלה.

התנהגות הכביש היא "סטנדרטית" לחלוטין. לא הרגשתי שהרכב מתנהג כאחד עם מרכז כבד גבוה. לא נהגתי בראפיד הרגיל, אבל האוקטביה יותר אוחזת, לא משהו קריטי, באמת ברמות הניואנס.

בקשר למוביל איי- אין לי מושג.

Yulianx - האמת שלא שמתי לב לרעשי רוח חריגים. לא הקדשתי לזה מחשבה יתרה, אבל שנסעתי ברכבים שכן היו להם שמתי לב מייד. רעשים זה דבר שאני די רגיש לו.

YNV - לא. זאת רמת גימור שמוצעת בספייסבק.

סה"כ - באמת אחלה רכב.

אבל שגולף מהיבואן עולה 130. לא יודע אם זה הגיוני לקנות סקודה ראפיד ב-120.

(בטח לא שגולף 0 ק"מ עולה 117).

פורסם (נערך)

ערב טוב

תודה. מבחן נחמד.

אני מסכים שיש לרכב הזה בעיית תמחור ביחס למכוניות משפחתיות. אבל רכב שכזה קונים במבצעים מה שמביא אותו לאזור ה- 110 (ואפילו פחות).

חייב להודות - כל ההתעסקות הזו עם 'איכות' החומרים קצת איבדה פרופורציה. ישבתי ברכב הנ"ל ביום שישי בסוכנות (מתעניין בדגם הרגיל 1.2 ובמחיר מבצע של 104 נראית עסקה סבירה) וחייב להודות שהייתי די מופתע.

זה התחיל בפתיחת הדלתות. ככה זה ברכב זול? ממש לא. הדלתות כבדות ומעבירות תחושת איכות גבוהה. לקח לי כמה פעמים לפתוח ולטרוק (ממש כיף...:-)) כדי להבין שפה ממש לא חסכו. וזה כיף ככה להיכנס לרכב. בקשקאי שלנו הדלתות מרגישות חלולות יותר....

גם בפנים המצב לא כזה רע. נכון, הפלסטיק קשיח אבל לא מרגיש ממש זול. נכון - זו לא אוקטביה אבל - הכל מהודק, מרגיש שיחזיק מעמד שנים רבות, ובהחלט מעביר תחושה שזה יותר זול אבל רחוק מלהעליב. את האמת - ניגשתי לשבת בגולף וחייב להודות - לא הגשתי כמה הרבה יותר איכות יש שם כאשר הכל נראה עדיין פשוט (ריפוד מושבים למשל או הפלסטיק במרכז לוח המחוונים שנראה לדעתי פשוט למדי). אז הפלסטיק בכמה מקומות קצת יותר רך....

האבזור בסה"כ נדיב ולא טריוויאלי - כיוונון הגה לכל הכיוונים, מושבי ספורט, הגה עור, מולטימדיה עם מערכת איכותית למדי, ועוד. ממש מספיק למי שמחפש רכב שני ולא יקר.

מה שהפתיע אותי יותר היה מרווח הפנים - אני 188. ישבתי מקדימה ואז במעבר למושב האחורי הופתעתי מכך שיכולתי לשבת בנוחות והרגליים לא נגעו במושב הקדמי. הרוחב פחות מרשים אבל עדיין סביר.

אם לוקחים בחשבון שמחירי סופר מיני נושקים בקלות לאזור ה- 105 (ולא ממש יותר מאובזרים או מרגישים הרבה יותר 'איכותיים' - ראו פאביה), הרכב הזה לא נראה עם בעיית תמחור נוראית כל כך (אני מתכוון ל 1.2 הרגילה).

אני בהחלט יכול למצוא מקום לרכב בשוק הפרטי ובמיוחד במבצעים. אני אישית פחות מתלהב מהקיטים הקיטשיים האלה (פוזה) ומעדיף את הדגם הרגיל ולחסוך אלפי שקלים.

עריכה אחרונה על ידי rlevari
פורסם

כתבה מעניינת!,

מעניין האם ההבדל מורגש בין ה1.2 הישן עם ה105 כוח סוס ל1.2 ה"חדש" עם ה90 כ"ס,

רק דבר קטן - המצב הידני אולי מיותר לטובת ה"ספורט" אבל הוא מאוד שימושי בתור בלימת מנוע בירידות(וכל מי שנוסע הרבה בירושלים\חיפה יסכים איתי).

אגב,

מעניין האם קיימות עוד מכוניות אוטומטיות חדשות עם הכפתור O\D OFF שהיה עוזר לי באותה מטרה בקורולות הישנות שלי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

גיר אוטומטי מודרני טוב לא מצריך שימוש ידני בירידות. אני לא משתמש בו כמעט ובכלל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אותי מפחיד פשוט להוריד את הרגל מהגז בירידה ולתת לרכב להתדרדר(והDSG דווקא אני כמעט בטוח בולם את הרכב בירידה).

פשוט אני ככה מבטיח שהרכב ננעל בהילוך הנמוך - ועדיין כל המכוניות מסביבי בירידות מפמפמות את הבלמים בזמן שאני לא צריך.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

Relvari - מסכים איתך ואף ציינתי זאת במבחן.

הביצוע של סקודה טוב מאוד.

חסכו, אבל בהחלט ניתן לחיות עם זה בצורה טובה. האבזור נדיב והמשטחים שתבוא עימם במגע מצופים עור.

בקשר לדלתות - אני מצרף תמונה. פחוץ מתאימות למה שאני מכיר מואגיות, למרות שפרט להיבט פסיכולוגי, באמת שאין הבדל.

94c2666b8744ab36181a937fa937b180.jpg

העניין הוא שניקח כמה מצבים ונחשוב עליהם:

1. משפחה עם 120 אלף ש״ח - שמתכוונת להשקיע את הסכום ברכישת רכב משפחתי. אם אם יציעו להם את הסקאוט נגיד ב110 מהיבואן ולעומת זאת אוקטביה או גולף ב117-120. אז ללא ספק לטעמי יעשו נכון אם יילכו על האוקטביה.

2. מי שאינו זקוק לרכב גדול יותר ומתלבט בין הפאביה/פולו לבין הסקאוטליין - אותו מחיר כמעט. אמליץ לו על הקטנה היותר.

3. מי שמחפש לרכוש רכב משפחתי במינימום כסף - אז הוא מראש לא יילך הסקאוטליין המאובזרת יותר.

נוק-נוק - הסקאוט הרגישה זריזה בכל מצב. הניסיון שלי עם מנוע ה105 כ״ס היה לפני שנתיים על פאביה, קשה לי להשוות.

אגב, הסקאוט מגיע רק במנוע הזה. וזה באסה כי בהתחלה ששיווקו את הראפיד היא הגיע כסטנדרט עם המנוע 1.4 122 כ״ס. אז בגרסת הפתיחה כבר היה לך מנוע חזק יותר מהאוקטביה הבסיסית.

בקשר להתדרדרות אחורה - זניח לחלוטין. אם זה מה שמדאיג אותך, נסיעת מבחן קצרה תסגור לך את הפינה.

פורסם

אדון נקמיצ'י, שאלה קטנה אליך שתשובתה צפויה:

האם בדקת את לחץ האוויר בצמיגים.

ולמה אני שואל? את הלאון שלי יצא לי לקבל עם לחץ לא נורמלי בצמיגים, אם לא היה חבר פורום אחר מסיב את תשומת ליבי לנושא כנראה שגם לא הייתי בודק, אבל עם הלחץ ההוא הייתה נסיעה קשה ביותר, ברגע שהורדתי ללחץ המומלץ ע"י היצרן המצב ניהיה סביל יותר.

אני דווקא לא חושב שמי שלוקח רכב לנסיעת מבחן צריך לבדוק לחץ אוויר/שמן/מים/מצב פלאגים , לזה צריך לדאוג נציג הנסיעות מבחן, אבל זה יכול להשפיע על התחושה שלך.

חוץ מזה... רכב שנראה קצת מיותר, גם מבחינת נחיצות וגם מבחינת מיצוב... לא מובן.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני הייתי בוחר אותה על פני אוקטביה בסיסית וגם על פני גולף בסיסית. יש קטע חביב בסדרת הסקאוט. נהניתי כמה שנים מרומסטר סקאוט 1.6 וכנראה אחזור לאחת ברגע שאשתכנע שבעיות הdsg אכן נפתרו. על הניר הראפיד אמורה להיות מרווחת יותר מהרומסטר. האם המושבים בראפיד נשלפים כמו ברומסטר?

פורסם

אתה מדהר על האחוריים?

אז לא נשלפים.

מהווה בעיה בקיפול.

הרומסטר הייתה בעלת תכנון מאוד חכם. הראפיד היא אוקטביה קצת קטנה יותר וקצת פחות איכותית.

• תוכן חדש...