Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

טוב אז מהיום הראשון שקניתי את היונדאי שלי

חוויתי תקתוקים מהמנוע שבסלד נמוך לא נשמעו ובנסיעה בהאצות נשמעו חזק כמו סובארו ישנה

עברו כחודשיים האוטו ממשיך לנסוע בלי בעיות מיוחדות עברו יותר מ4000 ק"מ אבל אתמול נדלקה לי מנורת לחץ שמן וגיליתי שהאוטו בחודשיים איבד כמעט חצי ליטר שמן משמע יש נזילה או צריכה מופרזת,עכשיו פה נדלקה לי נורה אדומה והבנתי שהתקתוקים הם כנירא כי הבעלים הקודמים נסע בלי שמן ולא כמו שהמוסכניק שלי טוען שזה כולה מגן סעפת פליטה ששבור

מפה לשם אני אומנם המשכתי לנסוע מילאתי שמן והכל אבל בראש אני מפחד עכשיו להתקע עם האוטו באמצע שום מקום בגלל שהמוסכניק שלי החליט שהוא חאפר

הטמפ מנוע בסדר גמור וחוץ משמן אין בזבוז של שום דבר אחר

עכשיו נשאלת השאלה מה זה יכול להיות... האם זה תזמון שסתומים או שאולי חוסר השמן זה מה שגרם לתקתוקים.

אני כבר יודע מאיפה הרכב מאבד שמן וזה קורה ממכסה השסתומים איפה שמלאים שמן כי כל המצתים מלאים בשמן והצעד הבא שלי היה אמור להיות החלפת גומיה במכסה אבל מפה לשם אני מפחד מהוצאות נוספות שיעלו לי ביוקר

אגב,איך שקניתי את הרכב אחרי פחות מ1000 ק"מ בוצע טיפול שכלל החלפת פילטרים שמנים כולל גיר ניקוי מצערת החלפת כבלי הצתה כדי לבצע סוד של טיפול מונע במידה והרכב לא טופל הרבה זמן

עריכה אחרונה על ידי Ilya96
פורסם

לא חייבת להיות נזילה, חצי ליטר ל 4000 ק"מ . הרכב כנראה אוכל שמן ידידי.

האם הרכב יוצא ליסינג או פרטי וכמה ק"מ עבר?

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם (נערך)

זה לא תזמון שסתומים, אלא כוון מרווח שסתומים.

הנקישות הן (כנראה, אין לי אוזניים חדות מספיק כדי לשמוע דרך המסך :-P) מגל הזיזים שנוקש על השסתומים במקום לדחוף אותם "בשקט".

זו תקלת בלאי מוכרת וקלה לתיקון.

עריכה ושאלה: הרכב מעשן בהתנעות בוקר (מעט עשן לבן?)

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לא חייבת להיות נזילה, חצי ליטר ל 4000 ק"מ . הרכב כנראה אוכל שמן ידידי.

האם הרכב יוצא ליסינג או פרטי וכמה ק"מ עבר?

גם השערה כזאת באה למוחי

הרכב לא ליסינג אלא פרטי אני היד הרביעית שלו

עבר240 אלף ולטענת המוכר עבר אוברול ב200 כשהגיר שופץ

על הגיר יש קבלות אבל על האוברול בצורה מפתיעה אין :\

זה לא תזמון שסתומים, אלא כוון מרווח שסתומים.

הנקישות הן (כנראה, אין לי אוזניים חדות מספיק כדי לשמוע דרך המסך :-P) מגל הזיזים שנוקש על השסתומים במקום לדחוף אותם "בשקט".

זו תקלת בלאי מוכרת וקלה לתיקון.

עריכה ושאלה: הרכב מעשן בהתנעות בוקר (מעט עשן לבן?)

הרכב לא מעשן בכלל ואין ריח של שמן בגלל זה אני מתכחש לעובדה שיכול להיות שהוא אוכל שמן אבל מכסה השסתומים מלא בשמן מהצדדים ואחרי נסיעות ארוכות יש מעט עשן שעולה וריח של שמן

פורסם

ברור. כי השמן שנוזל מהגומייה נוזל על הסעפת פליטה או על מקום חם אחר ונשרף.

נשמע שיש לך שם ממש שיטפון קטן :-P.

יתכן וזו כל הבעיה. ואז חוץ ממנוע מטונף ועלות השמן המבוזבז, אין נזק מצטבר.

התקתוקים, לעומת זאת, אם הם אכן נובעים ממרווח שסתומים גדול מידי, כן גורמים לנזק מצטבר, לגל(י) הזיזים, שאתה לא רוצה לדעת כמה יעלה לשפץ אותם...

מה שקורה זה, שהחלק הגבוה בגל הזיזים מקבל כל הזמן מכות קטנות מהשסתום, ובסוף "מתעצב מחדש" קצת יותר נמוך. מה שגורם לכך שהשסתום לא נסגר עד הסוף, מה שגורם לירידה חדה בביצועי המנוע.

לכן, (שוב, אם אכן בכך מדובר) לא כדאי להזניח את הטיפול, שעל אף שמרכיב עלות העבודה בו גבוה יחסית הוא לא מסובך, ודורש רק סבלנות.

כשתפתח (בכל מקרה) את מכסה השסתומים לצורך החלפת האטם, פשוט הצטייד במד עלים, ותראה אם המרווחים שם עומדים בטולרנס.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

באקסנט אין דבר כזה מרווח שסתומים מכיוון שמדובר במרימי שסתומים הידאוליים שעלות כל מרים 40 שח. רוב הסיכויים שאתה שומע מרימים שפשוט תפוסים ולא קיבלו שימון איכותי וצברו בוצה שגרמה להם להיתפס. אני ממליץ אם אתה כבר פותח מיכסה שסתומים ומחליף את האטם אז בצע ניקוי יסודי של כל גל הזיזים על ידי פירוק שלו מחוץ לרכב. אני מבטיח לך שמצב התיקתוקים ייפחת. מלבד עניין הסטטי של הרעש לא עלול להיגרם שום נזק לא לשסתומים וגם לא למרימים שכבר תפוסים חלקם.

פורסם

לפי דעתי עם כל הכבוד 240 אלף, אחרי ספק אוברול , מדובר באכילת שמן סבירה. סע לשלום.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

עדכון מצב

קניתי גומיה חדשה למכסה שסתומים אבל עדיין לא הרכבתי שמתי לב שבעצם התקתוקים מגיעין רק בלחיצה על הגז

אם לא לוחצים אין אותם גם בסלד גבוהה

האם אלו יכולין להיות המזרקים או הווסת דלק? כי נדלקה לי. מנורה של בדיקת מנוע שהתיאור התקלה הוא. "כמות דלק גדולה בסרק"

• תוכן חדש...