Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בעיית הבנת הנקרא דווקא לא אצלי - ברשותך בוא ננתח יחד את ההודעה אותה ציטטתי:

1. "תספרו כמה פעמים בתאור הרכב/בתגובות מופיעים הצירופים "רמת גימור ספורט" (...) כל ביטוי ערסי מטומטם אחר".

פירוש: הכותב הכליל שחור ע"ג לבן וכתב במפורש שהאמירה בנוסח "רמת גימור ספורט" (בין היתר) מייצגת ביטוי ערסי מטומטם.

2. בהמשך כותב: "זה הרכב של הערסים, המחליפה האולטימטיבית של הההההונדה סיויק" = דהיינו מכליל. יש נקודה לאחר המשפט הנ"ל.

עם זאת, יש סתירה במה שכתב, שכן ממשיך וכותב במשפט חדש: "זה שיש הרבה לא ערסים שמחזיקים איביזה ממש לא סותר את זה". אז איך לא סותר? בהחלט סותר - אם יש כמות לא מבוטלת של אנשים "רגילים" (אתנסח כך) שמחזיקים איביזה, אז איך זה מסתדר עם המשפט הראשון באותה הפסקה לפיה "זה הרכב של הערסים (...)"?

ניתן להסתייג ולכתוב "זה הרכב של רוב / חלק / לא מעט ערסים" - אז ניתן אולי, אולי, לקבל את זה.

זאת ועוד, שימו לב שהפסקה השניה בהודעה שלו ("זה הרכב של הערסים, המחליפה האולטימטיבית של הההההונדה סיויק") נכתבה בהמשך ישיר לפסקה הראשונה ("תספרו כמה פעמים בתאור הרכב/בתגובות מופיעים הצירופים "רמת גימור ספורט" (...) כל ביטוח ערסי מטומטם אחר".

אם אני טועה אשמח לקבל הבהרות מכותב הודעה, ועד אז דעתי בעינה עומדת.

אני מניח שהכוונה הייתה, כמו אצל שאר הכותבים זה שלרכב יש תדמית של רכב ערסים. ככה שזה שיש נורמטיבים שמחזיקים את הרכב לא הופך אותם לערסים אבל התדמית הייתה ונשארה. לטוב ולרע.

• תגובות 175
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני מניח שהכוונה הייתה, כמו אצל שאר הכותבים זה שלרכב יש תדמית של רכב ערסים. ככה שזה שיש נורמטיבים שמחזיקים את הרכב לא הופך אותם לערסים אבל התדמית הייתה ונשארה. לטוב ולרע.

אותו דבר ניתן לומר על הונדה סיוויק, אקורד ומאזדה 3,

ואפילו על טרקטורון וRZR..

אנשים צרים זה בעיה.

Seat Ibiza FR

פורסם
stio בתור מישהו שמעיד על עצמו שהוא מחונן מגיל צעיר, ונצטט כי אני פשוט חייב:

אתה ממש לא עושה רושם של כזה. אולי דמגוג מגיל צעיר או מנסה להתחכם מגיל צעיר.

אין לי מה להבהיר לך ואין לי מה להסביר לך. פה זה לא האקדמיה לתולדות הערס, ואני לא פרופסור מטעמה.

אם אתה לא מצליח להבין את ההקשר של הדברים שלי הבעיה היא לא אצלי מצטער. עובדה שאחרים כן הצליחו להבין.

אם מישהו מהאחרים שהצליח להבין יעיד על עצמו כמחונן אני אטרח ואסביר את דברי כי כנראה זה לא מובן מאליו שהוא הבין ואתה לא.

מקבל את דעתם של כל אלה שחושבים שזה מטומטם להחליט לא לקנות רכב מהסיבה הזו.

ראשית, איני מעיד על עצמי דבר, שכן את הנ"ל קבעו בעלי מקצוע והם שיעידו (אגב, למען הדיוק לא כתבתי שאני "מחונן" אלא עם כישורים מעל הממוצע, אבל ניחא).

דבר שני זה ממש לא קשור - עדיף שלא תשנה נושא. אני מבין שההגנה הכי טובה היא התקפה וציפיתי לכך, אבל אני באמת מעוניין לקבל תשובות: מה הבעיה ברמת גימור ספורט? האם אני שכתבתי בחתימה שהרכב הוא "ספורט" כי זה מה שכתוב ברישיון נתפס בעיניך כערס? הדברים שכתבת מאוד ברורים. מה אני כלקוח אשם שהיבואן החליט להנפיק רמת גימור חדשה לרכב בשם "ספורט" - אותה העביר חיש מהר למשרד התחבורה כך שזה כתוב כאמור ברישיון הרכב? (ד"א התוספת הזו עלתה בזמנו 4000 ש"ח וקיבלתי מושבים עם תמיכה לגב, הגה 3 צלעות, פנסי ערפל קדמיים וכ').

תודה לך מראש.

אם לרכב יש תדמית של ערסים זה הרבה יותר הגיוני יחסית למה שהוא כתב קודם לכן.

פורסם (נערך)

אם כתוב ברשיון הרכב "רמת גימור ספורט" זה אכן לא אשמתו של בעל הרכב ובמקרה זה זה לחלוטין לגיטימי לציין "רמת גימור ספורט" ואני טועה.

יחד עם זאת אני לא אוהב מודעות שמכילות את המילים "דגם ספורט", גם אם רמת הגימור של הרכב היא רמת גימור ספורט. אולי אני בנאדם צר מה לעשות.

כתבתי שיש לרכב תדמית של רכב של ערסים בכמה הודעות. כנראה שבחרת להתעלם מכך. כנראה שבחרת לקחת את ההודעה ולסובב אותה כמו שרצית. כן מודה הקביעה שמי שרשם "רמת גימור ספורט" הוא ערס היא ממש לא לגיטימית, אבל אני לא רואה צורך לתקן או להתנצל על שאר הדברים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני לא מבין על מה הוויכוח, משתמשים הביעו את דעתם האישית על הסטיגמה שנדבקה לרכב, ולא קבעו על דעת עצמם ש'כל מי שנוסע באיביזה הוא ערס'.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אם כתוב ברשיון הרכב "רמת גימור ספורט" זה אכן לא אשמתו של בעל הרכב ובמקרה זה זה לחלוטין לגיטימי לציין "רמת גימור ספורט" ואני טועה (...) כן מודה הקביעה שמי שרשם "רמת גימור ספורט" הוא ערס היא ממש לא לגיטימית, אבל אני לא רואה צורך לתקן או להתנצל על שאר הדברים.

אוקיי, תודה - זה מה שרציתי לדעת.

לא צריך להתנצל על כלום, אנחנו בדיון תרבותי בפורום - זה הכל. המשך שבוע (וסופ"ש) נפלא.

פורסם

תדמית היא שיקול שכיח ברכישת רכב.

לא רק נושא ערסי, אלא גם, יוקרה, פשטות, רכב נשי וכד׳

לכל אחת התדמיות יהיו מי שימשכו ומי שיסלדו.

אם זה טיפשי לוותר בגלל תדמית זה גם טפשי לקנות בגלל תדמית.

להערכתי הנושא הרבה יותר נפוץ ממה שמוכנים להודות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

כבעל איביזה לא ממש חשוב לי מה התדמית של הרכב משדרת אבל מאוד חשוב לי האם התדמית הזאת מייצרת התנהגויות חריגות מהסביבה כגון מוטיבצית יתר של המשטרה לבדיקות שיגרתיות, וונדליזם בחניה או סתם רכבים שנטפלים בכביש ומחפשים משחקים מיותרים.

באיביזה הסטנדרטית זה לא מורגש אבל אם בקופרה זה יהיה חלק מהעניין אז מבחנתי זה יוכול להיות deal breaker.

עריכה: לאחר מחשבה שניה - כן הייתי מוכן לקנות רכב שהתדמית שלו מחזירה נהגים איטיים מלפנים לנתיב הימני וגורמת לאחרים לשמור ממני מרחק סביר מאחור.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

מה נסגר איתכם? אתם עדיין על ה"תדמית" של האיביזה? וואלה, באמת מפגר מי שיפסול את המכונית *רק* על הקריטריון הזה. לשקול? סבבה, להעדיף מכונית אחרת טובה באותה מידה? אחלה לגמרי. אבל להגיד לעצמך שהאיביזה זה אוטו מעולה ואז להחליט לא לקנות אותו כי יחשבו שאתה ערס? סיריאסלי? זה פורום חובבי רכב או פורום פולניות רכלניות?

Ford Focus estate ; Subaru XV

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בישראל "מה יגידו" זה המניע מספר 1 לצמיחה במשק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אותו דבר ניתן לומר על הונדה סיוויק, אקורד ומאזדה 3,

ואפילו על טרקטורון וRZR..

אנשים צרים זה בעיה.

צודק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
Doesn't make it any less dumber

בסדר, אבל על כל פולני שלא ירכוש את האוטו כי יש לו תדמית של ערסים, יש 9 ערסים שיביאו איביזה 2016.

פורסם (נערך)

אז אתה טוען שאנשים כמוני גורמים לבעיה להתפשט? מעניין לא חשבתי על זה ככה.

מניח שאתה צודק, והפתרון היחיד לבעיה הוא להתחיל לחלק קופרות לזקנים, כך הערסים יתחילו להתרחק מהדגם ויעברו לוולוו.

הכל נכתב כמובן בהומור שאף לקוח של וולוו לא יקח את זה ברצינות/יעלב כי כבר נמאס לי מהוויכוח הזה. חוץ מזה לוולוו אין בכלל תדמית של רכב של זקנים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני טוען שכמו שיש אנשים שנמנעים מאיביזה רק בגלל התדמית, יש אנשים שיקנו איביזה דווקא בגלל התדמית.

אגב, שניהם מפגרים. כולם יודעים שהתדמית הכי טובה זה של וולוו.

אבל ברצינות, זה לא חכם לקנות או לפסול רכב אך ורק בגלל תדמית.

• תוכן חדש...