Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 175
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Fkl0ster

זו טעות מלכתחילה לחשוב שמי שמשפר את הרכב שלו דואג רק לקו ישר, כנראה שהידע שלך נגמר בשמועות וקריאת שרשורים כאלו ואחרים, כי אין לך מושג על מה אתה מדבר ואתה עושה הכללות מיותרות.

פורסם

קרמבו, כתוב לנו :) אתה כותב יפה.

צריך לעשות מבחן השוואתי מול הסיאט איביזה קופרה, פולקסווגן פולו GTI, פיג'ו 208GTI, פיאט 500 אבארט ומיני קופר S.

עכשיו רק נותר לחכות לאופל קורסה OPC... יבואן אופל לא כתב בפורום לפני מעל חצי שנה שהרכב הזה ינחת בארץ בסוף 2015? מה קרה?

פורסם

אני מצטט כאן חלק מהסקירה שכתבתי בזמנו בוואלה. יש בכתבה המקורית גם התייחסויות לתא הנוסעים, שימושיות וכו׳.

לפה העדפתי להביא את הקטע שנוגע להתנהגות והביצועים. במידה ויש שאלות נוספות אתם מוזמנים להעלות אותן.

״

הדבר הראשון שהפתיע אותי הוא עד כמה המכונית הזו נעימה לנהיגה עירונית, גם ביציאה מברצלונה והשתלבות בדרכים המהירות לכיוון ההרים שמצפון מערב לה וגם בעומסי התנועה המפוארים של אחר הצהריים - האיביזה קופרה הפריכה את כל הדעות הקדומות אודות מכונית ספורטיבית וידנית בתנועה אורבנית כבדה. היא הייתה נוחה, שקטה, המצמד רך ובעל מהלך מדויק. המנוע גמיש דיו לאפשר זחילה איטית גם במהירות של קמ"שים בודדים מבלי לגמגם. המצמד גם מאפשר לזנק איתה בקלות מפתיעה ביחס להררי המומנט איתם הוא מתמודד - מה שיהפוך אותה לכלי חביב במיוחד במיאוצי רמזורים - בעיקר כי אותם מטרים ראשונים של תנועה בתאוצה חזקה הם נקודה שדווקא בה תיבת ה-DSG המהוללת מתקשה להתמודד.

בכביש המהיר, ברגע שהיא מתייצבת על ההילוך השישי, למעט רעשי רוח מכיוון המראות מעל ל-120 קמ"ש היא עדיין מאפשרת לנהל בה שיחה נינוחה, אפילו רעשי הצמיגים הרחבים משוככים היטב. בין לבין היא גם מייצרת תאוצות ביניים מצוינות ללא קשר להילוך או המהירות בה נוהגים אותה בשליש העליון של רצועת הכוח (בין 4,500 סל"ד ומעלה) יש לה אפילו צליל מנוע נחמד מאוד שמלווה את כל העסק.

הכניסה לקטע הכביש המפותל תפסה אותי עם דעה קדומה די מוצקה בנוגע לאיביזה, אם להיות גלויים - זו אף פעם לא הייתה מכונית ששמה יצא למרחוק אודות התנהגות הכביש שלה. היא הייתה תמיד חזקה, מהירה - אבל כשהכביש התפתל היא לא הרשימה במיוחד. לחיצה על מתג הספורט המקשיח את המתלים, שילוב לראשון ואני יוצא לדרך לקטע כביש בן כשבעה ק"מ אותו סגרו המארגנים לתנועה כדי לאפשר לנו לנצל את מלוא רוחב הכביש.

כבר בפניות הראשונות אני מופתע מהקצב והביטחון בו מאפשרת האיביזה לנהוג אותה. הבלמים טובים מאוד, אם כי היה נחמד ליותר רגש בדוושה, ההיענות שלה להפניית ההגה לתוך הסיבוב טובה, אולי לא מצטיינת כמו מכוניות אחרות בקבוצתה או כמו מיני קופר, אבל בהחלט טובה מבעבר. זוויות הגלגול של הגוף נשלטות והיא נותרת שטוחה בפניות, גם העברות משקל לא מוציאות אותה מריכוז והיא זזה מצד לצד בלי שמץ של מריחת האף שהייתה לה בעבר. מערכת ה-XDS2 מאפשרת לנהג הממהר להדביק את דוושת התאוצה לרצפה מוקדם בלי חשש לסבסוב הגלגל הפנימי ואיבוד אחיזה ומייצרת משיכה קדימה, היא עדיין חסרה את התחושה המכאנית והליניארית של דיפרנציאל מוגבל החלקה מכאני - אבל היא קרובה מאוד.

כמובן שכוח אף פעם לא באמת חסר לקופרה, אבל עם 192 הסוסים שלה גם פרצי התאוצות בין הפניות הופכים לתענוג כאשר היא מזנקת מעיקול לעיקול בחדווה. בכל הקשור לתפעול ההילוכים יש כאן מוט בעל מהלך קצר, אם כי הייתי שמח לתנועה יותר "מהודקת" שלו במסילה ומיקום מעט גבוה יותר של ידית ההילוכים.

בפרק הנהיגה הדינאמי הקצר לא נמצא זכר לדעיכה ולו המזערית של עוצמת הבלימה, תופעה שהייתה זכורה לי מהקופרה הקודמת, אבל ייתכן כי קוצר הנהיגה ומזג האוויר הקר תרמו לכך לא מעט.

אז נכון שמצד שני הגוף ההדוק והנשלט גם לא ממש מאפשר "לשחק" איתה בהעברות משקל קדימה ואחורה ולהוציא את האחוריים מדי פעם, אבל עדיין ניכר שבסיאט הצליחו להפיק משלדת האיביזה יכולות שבעבר לא היו לה אם כי לא ״פגעו בול״ בסעיף ההנאה מנהיגה שמכונית כזו צריכה להציע כחלק בלתי נפרד מאישיותה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

קרמבו, תודה רבה על הסקירה, אני חושב שהדלקת פה הרבה רוכשים פוטנציאלים שחששו מיכולות ההתנהגות של הקופרה.

ובתגובה לבחור הנחמד שאומר שכל בעלי הקופרה הם ערסים - בבעלותי הייתה קופרה שחורה, מושחרת ומשופרת.

האם אני ערס? ממש לא. הייתי עומד איתה ברמזור, שותה דנונה דיאט בטעם תות ושומע Portishead ברקע...

בקיצור, האדם עושה את האוטו ולא ההיפך.

פורסם (נערך)

fkloster-איפה ראית שרשמתי שאני עושה את זה בשעות עומס? איפה ראית שאני עושה את זה כל היום ורק מחפש את זה.בחייאת,מתנייד פעמיים בשבוע בקושי עם הרכב בשעות ערב .כשיש תנועה ערה מתנייד כמו סבא.אז סבבה,יש מדי פעם כביש נידח ופנוי בשעות מאוחרות של סופ"ש.אתה רוצה להגיד שאתה לא מתנהג ככה? אתה נוסע על עקרב כמו אמא בהריון? די להציג את עצמך כאוכף חוק.תיכף תגיד שאתה מתנדב במשטרה ועוצר צעירים על קופרות ואומר להם נו נו נו.

עריכה אחרונה על ידי 98civic

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
80% מבעלי הקופרה , FR או כל סיאט טורבו הם ערסים שלוחצים ברמזורים בשביל שישמעו את הפורק שלהם.

מה לעשות שזאת המציאות ?

שמעתם פעם בעל קופרה שואל משהו אחר חוץ מכמה כוח סוס ? אני לא שמעתי. אולי זה צירוף מיקרים.

זה ידוע הרי שכל מי שקונה קופרה מחפש התנהגות של רכב ספורט, ולא איזה טורבו יקח אותו ל 700 כ"ס.

מישהו ראה פעם קופרה מקורית בלי מדבקות ? השחרות ? גבות לפנסים ? הנמכה מטורפת ? וו גרירה אדום מקדימה ? אולי ראיתי 2 כאלה בחיים שלי.

בכלל לא עפת על עצמך,יש לך את זה ביותר הכללות?

תאמין לי שאני מכיר כמה וכמה בעלי FR (איביזה ולאון) וכנ"ל קופרות שישמחו לנפץ לך את המיתוס.

ולענין השרשור - חבל שהאיביזה לא מגיעה במרכב 5דל'.

אם כן היתה אופציה כזו ועדיין לא רכשתי את הפולו - הייתי רוכש אותה ללא היסוס.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

בדרך כלל אני לא מגיב על גיבובי שטויות של אחרים...

קוראים לי מיקי ויש לי רכב של ערסים,מודה!

קוראים לו מיצובישי ויש לו אגזוז בגודל של תחת של היפופוטם!

אני מספיק מבוגר ואחראי על מנת לא לסכן את הנוסעים איתי או

הנוסעים איתי באותו כביש כולל הצד והכיוון הנגדי,אני בדרך כלל נוסע

כחוק...הרכב מאוד מהיר ולפעמים ביציאה מרמזור בהילוך ראשון כבר,

הוא עובר מעל המהירות המותרת בעיר,בהילוך שני אני כבר כפול ומגיע

למהירויות של דרך מהירה...בשלישי אני כבר מסכן את כולם,כי המהירות

כבר חורגת מאוד ממה שמותר בכול כביש בארץ...אז אני נוסע למסלול

הקרוב לביתי ומועך למוות את הדוושה,כי אני במסלול מירוצים ואני יכול!

diforce

די להוציא את כולנו טמבלים מסוכנים ולהכיל את רובנו כערסים...יש ויש.

אני מצד אחד לא מנסה להצתדק אבל יצאת חומוס,ושתנסע רק בדרכים טובות ולאט

ביציאה מהרמזור ,כי אתה לא ערס.

וכן,קניתי רכב שעובר את ה275 קמ"ש,זה לא אומר שאני מגיע לשם ומסכן או רוצה לסכן

את הסובבים וחלק גדול מבעלי הקופרות שאני מכיר ומעריך הם אנשים טובים ונדירים.

והקופרה החדשה היא אחלה פלטפורמה ומקווה שנראה אותה המון על הכבישים.

פורסם

אף אחד פה לא אמר שכל מי שנוסע באיביזה הוא ערס. סך הכל אמרנו שלרכב יש תדמית של רכב של ערסים, ומה לעשות כנראה שזה נכון כי אני לא היחיד שחושב ככה.

גם אמרתי שלי אישית זה מוריד מהרכב, כלומר אני לא מתרגש מהאיביזה כמו שאני מתרגש מה208.

האם הייתי פוסל את הרכב על הסף? לא. מצד שני הוא היה צריך ממש להרשים אותי ביחס למתחרות כדי שהתחושה הראשונית תעלם, ואני אבחר בו, וכשהמתחרות סך הכל לא רחוקות שנות אור אני לא חושב שזה היה קורה.

נקווה שבעוד שנה זה באמת יהיה רלוונטי.

שוב אני יותר מאשמח לראות רכבים כאלה על הכביש ואני חושב שסך הכל מדובר בחבילה טובה מאוד, ובקניה מצויינת. בקניה מהסוג הזה תחושה וחיבור למותג ולמה שהוא משדר הם גם שיקול, כמו שיש כאלה שהמשבצות על המושבים עושים להם את זה.

אציין גם שאני מעט משוחד כי GTI יחד עם פג'ו זה חלום שאני מקווה שאני אגשים בתוך שנה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אף אחד לא אמר,צודק...רשם/הקליד/כתב, אתה מתכוון.

אני יודע לקרוא.

כל דבר שהוא בחלקו נכון,בחלקו הקטן,כן? זה לא אומר שהוא נכון.

מזל שכל אחד רושם בשם עצמו.

סבבה בשביל זה קיים הפורום.

פורסם
סך הכל אמרנו שלרכב יש תדמית של רכב של ערסים, ומה לעשות כנראה שזה נכון כי אני לא היחיד שחושב ככה..

אז יהודים באמת עושים מצות מדם של נוצרים?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה לא מובן?

ברור שלא כל מי שקונה את הרכב הזה הוא ערס, אבל יצאה לו תדמית של רכב ערסים.

זה גם לא משנה אם 100 אחוז מהרוכשים יהיו אנשים טובים ונורמלים ורחוקים מאוד מאופיו של הערס המצוי, התדמית עדיין קיימת.

גם אם הם מיעוט, הם מיעוט דומיננטי ושמים לב אליהם כשהם משתוללים. כשילד טוב נוסע ברכב כזה אך אחד לא שם לב אליו בכלל, אבל כשערס נוסע ברכב כזה ועושה שטויות מיד שמים לב אליו ואומרים "נו בטח, הוא נוסע באיביזה".

כמו שכבר נאמר, יש אנשים שזה ישפיע להם על ההחלטה האם לרכוש, ויש אנשים שזה לא ישפיע, כל אחד ושיקוליו.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
אז יהודים באמת עושים מצות מדם של נוצרים?

לא, אבל זו התדמית שיצאה להם. ואם שכחת אף אחד לא טרח לברר אם היא אמתית או לא ואף אחד לא רצה "לקבל" יהודים, למרות ש100% לא הכינו מצות מדם של ילדים נוצרים [אני מקווה].

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
80% מבעלי הקופרה , FR או כל סיאט טורבו הם ערסים שלוחצים ברמזורים בשביל שישמעו את הפורק שלהם.

מה לעשות שזאת המציאות ?

שמעתם פעם בעל קופרה שואל משהו אחר חוץ מכמה כוח סוס ? אני לא שמעתי. אולי זה צירוף מיקרים.

זה ידוע הרי שכל מי שקונה קופרה מחפש התנהגות של רכב ספורט, ולא איזה טורבו יקח אותו ל 700 כ"ס.

מישהו ראה פעם קופרה מקורית בלי מדבקות ? השחרות ? גבות לפנסים ? הנמכה מטורפת ? וו גרירה אדום מקדימה ? אולי ראיתי 2 כאלה בחיים שלי.

יש לי לאון FR ואין לי מדבקות, השחרות, גבות לפנסים, הנמכה, וו גרירה אדום מקדימה(?) ופורק לחץ.

תנחש מה? היא גם לא בצבע שחור! (צבע של ערסים לא?)

• תוכן חדש...