Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, אני אפתח ברקע קטן לפני שאני ניגש לעיקר.

פעם בחודשיים, שאתם מקבלים את חשבון הארנונה שלכם, האם יצא לכם לבדוק כמה אתם משלמים עבור מטר ריבוע בבית שלכם?

בנהריה למשל, ברחוב ויצמן המרכזי משלמים בערך 8 שקלים למטר ריבוע.

עסק באיזור התעשיה של נהריה משלם כ 250 שקל למטר ריבוע. עסק שנמצא בלב העיר משלם עוד יותר יקר מזה.

מכאן ניתן להסיק ולקבוע שעסק אחד מממן כ 30 בתים בנהריה.

אגב, מי שלא ידע, העיריות בישראל לא ממש מרוויחות ממשקי הבית אלא מהעסקים שמשלמים ארוננה גבוהה.

עד כאן הכל מובן? יפה ועכשיו לעיניין.

בעכו למי שיודע יש את קניון עזריאלי. עכו היא עיר מעורבת באוכלוסיה יהודית דתית וערבית. לפיכך, אפשר גם לומר שהמצב הסוציו אקונומי של העיר הוא נמוך ובתים בעכו נמכרים במחירים די נמוכים ביחס לאזור. כמו כן, השירותים המונציפלים שהעיריה מספקת לתושבים הם לא מהגבוהים ביותר.

נחזור לנקודה, בכל קניון יש חנויות "כבדות", כלומר חנויות עם תזרים מזומנים גבוה מאוד שנחשבות לחנויות מובילות שמושכות לקוחות לבוא לקניון, מה שנקרא בשפה העיסקית "חנות עוגן". כזו הייתה חנות הום סנטר בעכו בקניון עזריאלי.

למי שלא יודע, מספר קילומטרים צפונית משם ישנה חנות של "אייס קנה ובנה" במרכז ביג ברגבה. "אייס" פתוחים בשבת כמו כל מתחם ביג ואילו "הום סנטר" היו סגורים בשבת.

נתעלם מרגע מכל הסיבות והנסיבות ונתרכז בעובדות בלבד.

א. הנהלת "הום סנטר" החליטה לפתוח את החנות שלה בקניון עזריאלי בשבת.

ב. הקניון מרוחק משכונות מגורים כך שהוא לא מפריע לאנשים המנהלים אורח חיים דתי\חרדי.

ג. ההנהלה התחייבה שביום שבת אף יהודי לא יעבוד בחנות אלא עובדים לא יהודים שהם חלק מצוות העובדים הרגיל של הסניף.

ד. החנות נמצאת בדופן הקניון, כלומר, אין צורך לפתוח את כל הקניון וחנות "הום סנטר" יכולה לתפקד עצמאית.

עד כאן כל העובדות.

מסתבר שלמרות כל האמור לעי"ל, כולל העובדה שכל עסק בעיר עכו מפרנס בכבוד את תושבי העיר בכך שהוא משלם סכומים גבוהים ביותר לעיריית עכו. אותם תשלומים מאפשרים לעירייה לספק לתושבים שירות כזה או אחר לא שיכנעה אף אחד.

קבוצת דתיים החליטה שזה לא מקובל עליהם, הם קראו לחרם על "הום סנטר" והפגינו מחוץ "להום סנטר" במהלך השבוע אך לא בשבת. כלומר, לא מספיק שהנשמות הטהורות התנגדו לפתיחת העסק בשבת, עכשיו הם גם הפריעו לעסק להתקיים ולעבוד גם במהלך ימיחול בשבוע

לאחר זמן רב (קרוב לשנתיים) של הפרעות מצד התושבים הדתיים של העיר, הנהלת "הום סנטר" החליטה לסגור לאלתר את הסניף. כל העובדים פוטרו או העוברו לסניפים מרוחקים של הרשת. אבל מה שהכי מטומטם בכל הסיפור הוא שעיריית עכו הפסידה סכום עצום מסכום ההכנסות השנתי שלה.

תושבי עכו "הצדיקים" יצטרכו להשלים עם העובדה שהעירייה צריכה להשלים את הפער על ידי ייקור הארנונה או פשוט לספק רמת שירותים נמוכה לתושבי עכו.

כמובן שהדבר גרר לשימחה בעיר ובמקומונים השונים חברי המועצה הדתיים התגאו "בהצלחתם"

ויש כאלה שמתפלאים מדוע העיר נמצאת במצב סוציו אקונומי נמוך? במקום לעודד עסקים היא מקשה עליהם.

דבר נוסף, קיניון עזריאלי נמצא בקשיים. הקניון לא ממש ריווחי. עכשיו כאשר "חנות עוגן עזבה" המצב ייהפך לגרוע עוד יותר.

אבל לא נורא, הקדוש במרומים מספק את פרנסתם ורווחתם של תושבי העיר. הרי ידוע שכל תינוק מביא איתו פרנסה וברכה בשפע.

לא נורא, הגיע הזמן שאנשים יאכלו את מה שבישלו לעצמם.

בהצלחה לתושבי עכו.

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4752910,00.html

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 371
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אנשים טיפשים שרק מחפשים איך להיעלב ולהיפגע מכל דבר.

ואני כותב את זה כיהודי מסורתי ששומר שבת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לך בתור יהודי מסורתי ששומר שבת היה מפריע לו היית גר בעכו ואתה יודע שהחנות פתוחה בשבת?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

התשובה לשאלה בכותרת שלך היא "עד שהמעבר למדינת הלכה יושלם", אנחנו על המסלול ה"נכון", תן לזה כמה שנים, זה בסוף יגיע.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הכפייה הדתית במדינה הזאת עוברת גבולות מיום ליום.

החוק החדש שרוצים להעביר הוא עוד דרך להפוך אותנו למדינה חשוכה ופרימיטיבית.

בתור דתי לשעבר, שלמד 12 שנות לימוד במוסדות חינוך דתיים. מעולם לא הבנתי איך זה במסעדה או חנות פתוחה אי שם רחוק מהשכונות הדתיות מפריעה למישהו.

חיה ותן לחיות, כל אחד שיחיה עם האמונה שלו, ויעזוב את האחר בשקט.

כיום אני חילוני גמור ולא מאמין כלל. הרבה מזה עקב הכפייה בדת והצורך של דתיים להכריח את כולם להיות דתיים, מעולם לא תראה חילוני מציע לדתי בייקון, אבל לחילוני תמיד יציעו להניח תפילין.

פורסם

חיה ותן לחיות, כל אחד שיחיה עם האמונה שלו, ויעזוב את האחר בשקט.

Amen to that.

פורסם
התשובה לשאלה בכותרת שלך היא "עד שהמעבר למדינת הלכה יושלם", אנחנו על המסלול ה"נכון", תן לזה כמה שנים, זה בסוף יגיע.

דווקא השבת שמעתי הרצאה מפי הרב מאיר שוורץ הי"ו. למי שלא מכיר, הכב עובד עם ארגון הידברות וארגון ערכים.

הרב העלה את הנקודה של כפיה דתית. אין עניין בלכפות. מי שכופה, בעצם עובר על חוקי הדת היהודית - אתה רוצה? בכבוד! הדלת פתוחה. אני אשמח. אתה לא רוצה? יכאב לי, יהיה לי קשה ולא נעים, אני אנסה לשכנע אותך אבל לעולם לא אכפה עליך את דעתי.

אתה הכופים הם קבוצה קיצונית קטנה שמבזה קהל שלם. לי, כדתי לאומי, לא מזיז ולא מעניין אם יש עסק זה אוא אחר פתוח בשבת. אני אבחר אם להיכנס או לא, אני אציע לחבריי, שומרי תורה ומצוות להיכנס/לא להיכנס ותו לא.

אני לעולם לא אכפה על אחר את דעתי - אדרבה - אסור לכפות! מי שכופה על האחר את דעתו, יביא במוקדם או במאוחר לפיצוץ.

ממילא השסע הדתי-חילוני מכה בנו ללא רחם בכל פעם שמוזכרת פרשיה זו או אחרת בענייני דת והלכה. אל תדאגו - המדינה לא הולכת להיות מדינת הלכה.

יש משפט בגמרא שאומר - איסתרא בלאגינא - קיש קיש קריא. זה אומר, שדברים קטנים בכלי גדול עושים הרבה רעש. אז אמרו, אז עשו, אז הפגינו. נו שוין. אלה יתחלפו באחריחם שלא יהיו שונים. בכל קבצה יש את נקודות הקיצון. נראה את פעמון גאוס - 5% מכל צד הם הקיצוניים. 90% הם הנורמל. אז 5% משפיעים קצת יותר מהכיוון הקיצוני חרדי שגורם הרבה רעש. אם הנורמל ירצה להתעשת ולהושיב אותם במקומם, הוא יוכל. אבל במקום זה מעדיפים להתייחס אליהם, להעלות אותם לכותרות ולעשות יותר בלאגן ממה שהם עשו.

בקיצור - עושים מכל זבוב פיל. עזבו אותם בשקט, תניחו להם והם ייעלמו מעצמם.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם (נערך)

אתה באמת חושב שפניה של מדינת ישראל הם לכיון החילוניות? שמע, אני לא רוצה להפחיד אותך אבל אם משפחה חילונית מביאה לעולם 2 ילדים, 3 בלחץ ולעומתה משפחה חרדית מביאה 6 ילדים ויותר אתה לא חושב שבשלב מסוים הרוב במדינה הזה יהיה דתי חרדי? לידיעתך, הרוב קובע נכון? המדינה היום מנוהלת (אנחנו רוצים להאמין) שהיא מנוהלת על ידי חילוניים. מה יהיה שדרעי יהפך לנשיא, ליצמן לראש ממשלה וגפני ושאר הקירקס לשרים?

תראה איך הזויים פאנטים מקצינים "בזכות" הדת והאמונה.

תראה למשל את הצדיק הזה:

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/746/717.html

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

פורסם

הטיעון לגבי הילודה לא באמת מחזיק מים. הפער בילודה קיים כבר כשבעים שנה - שלושה דורות. היינו כבר אמורים לראות התחזקות משמעותית של המפלגות החרדיות אבל זה לא קרה.

אחד ההסברים הוא שכאשר הרמה הכלכלית שלהם עוברת סף מסויים רבים מהם מתמתנים, מתחלנים או מפסיקים להגדיר את עצמם פוליטית רק לפי הדת.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לא ראינו התחזקות של המפלגות הדתיות עד כה? אדוני, כל מה שיאיר לפיד ביטל או צימצם ביבי החזיר בחזרה ועוד רטרואקטיבית. אם אתה לא קורא לזה התחזקות אז אני לא יודע מה כן.

פורסם

קליפת מוח, אם אתה רוצה ללכת בכיוון הזה, לך תראה את קצב הילודה במגזר הערבי.

אני רק מניח את זה פה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
לא ראינו התחזקות של המפלגות הדתיות עד כה? אדוני, כל מה שיאיר לפיד ביטל או צימצם ביבי החזיר בחזרה ועוד רטרואקטיבית. אם אתה לא קורא לזה התחזקות אז אני לא יודע מה כן.

פער זניח של שני מנדטים שיכול להשתנות בקלות בבחירות הבאות. הם תמיד היו לשון המאזניים וכך נשארו.

אם אתה חושב שהשינוי (המינורי) בבחירות האחרונות הוא בגלל ילודה לא נשארו לי טיעונים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
קליפת מוח, אם אתה רוצה ללכת בכיוון הזה, לך תראה את קצב הילודה במגזר הערבי.

אני רק מניח את זה פה.

תודה רבה לך על הנתונים. זה מסביר בהחלט מדוע אנחנו המדינה הענייה ביותר באירגון ה OECD.

בקיצור, המדינה הזאת הולכת פקקטה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לך בתור יהודי מסורתי ששומר שבת היה מפריע לו היית גר בעכו ואתה יודע שהחנות פתוחה בשבת?

ממש לא ואני לא מבין איך זה אמור להפריע לי. הכוונה שלי הייתה שאותם מתרעמים על החנות הם טיפשים שרק מחפשים להיעלב מכל דבר.

זה לא שאני חייב ללכת לשם בשבת ולקנות, נכון? מעבר לזה, למי אכפת שיעבדו שם יהודים בשבת? שכל אחד יחיה איך שבא לו בלי להכניס את הראש לתHת של השכן.

מעבר לזה, בישוב שלי, באמצע יום כיפור מישהו הביא את האבא הזקן שלו לבית הכנסת ברכב. אתה חושב שזה הזיז למישהו מהמתפללים? ולא מדובר בבית כנסת רפורמי. הכל עניין של חינוך.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...