Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה לא נותן לנתונים לבלבל אותך, הא? מה הקשר בין הירידה בפיריון האישה לעוני?

ואיך בדיוק החלטת שישראל היא המדינה הכי עניה ב-OECD? אתה ברצינות מאמין שישראל עניה יותר ממקסיקו, פולין וטורקיה?

דווקא ישראל מחזיקה ביחס חוב/תוצר מהנמוכים ביותר ב-OECD, משמעותית נמוך יותר מהממוצע של מדינות אירופה ואף נמוך מזה של ארה"ב. בישראל שיעור האבטלה ארוכת הטווח מהנמוכים ביותר בעולם.

לא פקקטה ולא נעליים. המדינה משתפרת בתחומים מסוימים ומתדרדרת בתחומים אחרים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תגובות 371
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
דווקא השבת שמעתי הרצאה מפי הרב מאיר שוורץ הי"ו. למי שלא מכיר, הכב עובד עם ארגון הידברות

.

אתה הכופים הם קבוצה קיצונית קטנה שמבזה קהל שלם.

בקשר לשורה הראשונה-

הידברות הוא לא ארגון הידברות, הוא ארגון החזרה בתשובה. ה "הידברות" שלהם היא בצורת "אתה תקשיב לי ותקנה מה שיש לי להגיד, או ששנינו הולכים הביתה. לך אסור לדבר בכלל"

מצחיק אותי שהארגון וראשיו טוענים שהם פה ל "קירוב לבבות", רק שאותו קירוב לבבות כביכול נעשה בצורת "אתה מתקרב לדת, אני לא עושה צעד בכיוון שלך" וגם אין מצב של כל אחד נשאר בעמדה שלו, אבל עדיין נשארים חברים. לא נעשית שום פעולה לקידום ההבנה בין קבוצות ציבוריות עם תפיסה שונה.

זמיר כהן לא בוחל בשקרים בחומרים שהוא מפיץ, בין אם דרך האתר או דרך החוברת שלו, בשלל נושאים, הכל למען השגת המטרה של החזרה בתשובה. ולדעתי- זה בזוי.

בקשר לשורה השניה- קבוצה קטנה? 5%? הלוואי.

לאן הסתכלת שאלפי חרדים יצאו לרחוב לזרוק אבנים בירושלים (רק לפני כחצי שנה!!) בגלל היס פלאנט, שבכלל לא נמצא בשכונה שלהם? וזה רק בכמה שכונות בירושלים!

מה עם בית שמש? טבריה? לאחרונה גם ציר ז'בוטינסקי במרכז?

ערים שלמות שעם השנים פשוט שותקו בגלל מקרים כאלו ואחרים של כפיה דתית. לא אגיע בכלל להתנהלות הלא תקינה של קבוצות ענק מהאוכלוסיה הזו בתור אזרחים במדינת ישראל- כי לא בזה עסקנו, אבל גם זה קיים ואסור לשכוח.

אני לא מבין איך עולה פה הטענה שישראל מתרחקת מכפיה דתית בזמן שכל יומיים חוק הנוגע לאורח החיים של תושבי מדינת ישראל עולה לחדשות, ובזמן שמשכן השרצים העונה לשם "הרבנות" עוד קיים פה. זה מוסד שכל תכליתו כפיה דתית מעוגנת בחוק!

למערכת החינוך נוספים עוד תכנים דתיים במקום לרדת משם, ועוד ועוד. הכיוון מאוד ברור.

יצטרך לבוא יום שכל מי שיודע איך לתת לשכן שלו לחיות, בין אם חילוני או דתי, יצטרכו להתאגד ביחד נגד הקבוצות שרוצות להפעיל כפיה. לצערי, אני לא רואה את זה אי פעם קורה פה.

פורסם
לא ראינו התחזקות של המפלגות הדתיות עד כה? אדוני, כל מה שיאיר לפיד ביטל או צימצם ביבי החזיר בחזרה ועוד רטרואקטיבית. אם אתה לא קורא לזה התחזקות אז אני לא יודע מה כן.

אישית אני קורא לזה ראש ממשלה רכיכה ולחצים קואליציוניים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

איזו כפייה דתית? אין פה שום כפייה דתית! אתה יכול לעשות מה שתרצה, רק לא בשבת.

אתה חייל או סטודנט שתורם לשמירה על המדינה או יתרום להתפתחות המדינה בסיום התואר? מצטער, אברכים חשובים יותר לשמירה וקיום המדינה.

אתה עצמאי שמנסה להחזיק את עצמו על הרגליים ורוצה לפתוח את העסק שבע ימים בשבוע ולהפעיל אותו ביום הכי רווחי בשבוע? מצטער, אתה לא יכול להפעיל את העסק שלך יום וחצי בשבוע כי אני מאמין שאסור.

ואני לא מבין, איך כפויי הטובה האלה מסיימים את התואר ובורחים לעבוד בחו"ל, יש לנו רק מדינה אחת! תחזרו לפה ותתחילו לממן אותה!

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
קליפת מוח, אם אתה רוצה ללכת בכיוון הזה, לך תראה את קצב הילודה במגזר הערבי.

אני רק מניח את זה פה.

ואכן הגרף שהצגת (ככל שהוא נכון) משקף בדיוק את מגמת את קצב הריבוי הבלתי נתפש של המגזר היהודי-דתי/חרדי. שים לב למגמת הילודה ותראה שלפי מגמה זו, שיעור הריבוי במגזר היהודי יהיה או כבר גבוה יותר מכל מגזר אחר וזה לא תודות לזוגות חילוניים אלא תודות למגזרים הדתי ובעיקר החרדי. לא הפער בשנת 1948 קובע אלא זה שיהיה ב-2020...עקוב אחרי הגרף.

צריך להיות עיוור כדי לא לראות את הכיוון שבו בחרה מדינת ישראל ללכת, כיוון של ימין ודת. אינני נכנס כלל לויכוח אם זה טוב או לא, זה מסוג הדיונים שאף פעם לא נגמר טוב ותמיד גולש למקומות אפלים.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
איזו כפייה דתית? אין פה שום כפייה דתית! אתה יכול לעשות מה שתרצה, רק לא בשבת.

אתה חייל או סטודנט שתורם לשמירה על המדינה או יתרום להתפתחות המדינה בסיום התואר? מצטער, אברכים חשובים יותר לשמירה וקיום המדינה.

אתה עצמאי שמנסה להחזיק את עצמו על הרגליים ורוצה לפתוח את העסק שבע ימים בשבוע ולהפעיל אותו ביום הכי רווחי בשבוע? מצטער, אתה לא יכול להפעיל את העסק שלך יום וחצי בשבוע כי אני מאמין שאסור.

ואני לא מבין, איך כפויי הטובה האלה מסיימים את התואר ובורחים לעבוד בחו"ל, יש לנו רק מדינה אחת! תחזרו לפה ותתחילו לממן אותה!

בוא ככה ניתן לך את השקל וחצי של מה שאני מאמין בו ויש לזה הוכחות:

הידעת שבכסף שאתה עמל עליו, נאמר "מזונותיו של אדם נקצבין לו מראש השנה ועד ראש השנה" ויש גורסים עד יום הכיפורים.

קח משל:

בעל פאב מוכר X ליטרים של בירה ביום. באה אשתו, ואומרת לו חבובו - בוא נגדיל את הרווחים! התקינה לו חמישה ברזים במקום הברז האחד. בעלה ראה את זה ואמר לה: "אשתי היקרה, את לא הגדלת את הרווחים. הנוזל נותר בכמות שהיה, רק שהוא יוצא מהר יותר.

ככה זה עם הכסף. י לך X כסף קצוב מלמעלה. אם תשאב יותר, זה לא אומר שיש יותר...

זה רק מה אני מאמין בו. אתה לא חייב.

פיקה - ארגון הידברות, לפי ראות עיניך וראות עיני - שונה בתכלית. הרב הקדוש ד"ר זמיר כהן הוא אחד ממקרבי הלבבות הגדולים ביותר! לך לאולמי הידברות פעם אחת, תשמע מה שיש להם להציע. לא תרצה? אל תקנה. רק תשמע. תדבר עם מי שהיה שם, מי שמכיר ויודע ולא הולך אחרי דעות קדומות של מי שמשפיע עליו.

אני מציע לך לפתוח ערוץ 97 ולשמוע. רק לשמוע את האמיתות הרבות שרצות שם. אם תהיה פתוח לקבל, תוכל להבין. לא תיפתח לקבל - לא תבין. משוואה פשוטה!

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

הדעות שלי לגבי הידברות הם אחרי שהייתי באולמות ההרצאות שלהם 3 פעמים (כן כן, ראיתי את ה "צדיק" הזה פנים מול פנים.), ו "הידברתי" עם מי שניסה לפתוח איתם בדיון לגבי אורח החיים החילוני שלו.

קדוש? זמיר כהן הוא אחד השקרנים הגדולים שענף ההחזרה בתשובה ידע. זו לא דעתי, סיבוב של 5 דקות באתר הידברות יראה לך כל מה שאתה צריך.

הוא נוקט בטקטיקות הנושנות של כמרים מחזירים בתשובה, כמו quote mining, הצגת "עובדות" ללא מקור, או במקרים רבים פשוט שקר גס.

מבחיל, לא פחות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

^

הזכרת לי את השיר הזה

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

בוא ככה ניתן לך את השקל וחצי של מה שאני מאמין בו ויש לזה הוכחות:

הידעת שבכסף שאתה עמל עליו, נאמר "מזונותיו של אדם נקצבין לו מראש השנה ועד ראש השנה" ויש גורסים עד יום הכיפורים.

קח משל:

בעל פאב מוכר X ליטרים של בירה ביום. באה אשתו, ואומרת לו חבובו - בוא נגדיל את הרווחים! התקינה לו חמישה ברזים במקום הברז האחד. בעלה ראה את זה ואמר לה: "אשתי היקרה, את לא הגדלת את הרווחים. הנוזל נותר בכמות שהיה, רק שהוא יוצא מהר יותר.

ככה זה עם הכסף. י לך X כסף קצוב מלמעלה. אם תשאב יותר, זה לא אומר שיש יותר...

זה רק מה אני מאמין בו. אתה לא חייב.

פיקה - ארגון הידברות, לפי ראות עיניך וראות עיני - שונה בתכלית. הרב הקדוש ד"ר זמיר כהן הוא אחד ממקרבי הלבבות הגדולים ביותר! לך לאולמי הידברות פעם אחת, תשמע מה שיש להם להציע. לא תרצה? אל תקנה. רק תשמע. תדבר עם מי שהיה שם, מי שמכיר ויודע ולא הולך אחרי דעות קדומות של מי שמשפיע עליו.

אני מציע לך לפתוח ערוץ 97 ולשמוע. רק לשמוע את האמיתות הרבות שרצות שם. אם תהיה פתוח לקבל, תוכל להבין. לא תיפתח לקבל - לא תבין. משוואה פשוטה!

אתה צוחק נכון? אתה באמת טוען שהאל באמת יושב עם סוללת רואי חשבון ומחשבים את פרנסתו של כל אדם ואדם?

אתה יודע שכל ילד שלישי בישראל הוא עני ורעב ללחם. נחש מאיזה מגזרים? נכון מאוד, המגזר החרדי הוא אחד מהם. לא יודע באיזה מחשבון ובאיזה נוסחה האלוהים שלך משתמש אבל דווקא המגזר החרדי בישראל חי בעוני מחפיר ביותר ונזקק לשירותי הרווחה למשך כל ימי חייו (בדרך כלל). אז איך זה מסתדר בדיוק אם מה שרשמת? קל לטעון שאלוהים מכלכל וזן את כל העולם בחן, בחסד וברחמים כאשר מסתמכים על הביטוח הלאומי.

קח, ראה והקשב מה היה לאחד הגדולים בהיסטוריה לומר על זה.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

התושבים בחרו את לנקרי כי הוא דתי. הוא לא ראש עיר מהיום. כנ"ל בק"ג.

השינוי יבוא רק מהתושבים כאשר יבחרו ראש עיר חילוני ממפלגה חילונית.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

בכל בחירות אני מקבל שוק מחדש מעצם העובדה שאנחנו לא מצליחים להתקדם כמדינה.

די כבר עם מדיניות הרווחה האגרסיבית הזו.

לא הגיוני שמגזר שלם (ולא קטן, שרק גדל עם הזמן) מחליט לא לצאת לעבודה כי הוא מעדיף ללמוד.

הם מקבלים את המינימום הדרוש למחיה. מגדלים משפחה ענקית בעוני שבתורם גם הם יעשו את אותו הדבר.

אסור להשאיר ברירה בכלל אם לצאת לעבוד או לא. רוצה להיות מסוגל להאכיל משפחה- צא לעבוד.

בוחר להסתמך על אמונתך- שירותי רווחה.

זכור לי משיעורי תנ"ך שהמצווה הכי גדולה ליהודי זה לשרת את המולדת בהגנתה ולהוות חלק פעיל במשק. איך לעזאזל אותו יהודי מהתנ"ך (שחונך להיות חלק פעיל ותורם בחברה) נהפך לאותו חרדי שחי היום.

הדתיים המסורתיים מצליחים לשלב בין האמונה לבין חיים נורמטיביים בצורה מצויינת (עובדים, משרתים בצבא ואפילו מקיימים חיי חברה כמו של כולנו- מלבד היציאה בשבת). לא רואה סיבה להמשיך ולאפשר לחרדים לבדל את עצמם מהחברה.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
בוא ככה ניתן לך את השקל וחצי של מה שאני מאמין בו ויש לזה הוכחות: אשמח אם תספק לי הוכחות ולא משלים.

הידעת שבכסף שאתה עמל עליו, נאמר "מזונותיו של אדם נקצבין לו מראש השנה ועד ראש השנה" ויש גורסים עד יום הכיפורים. אם יש לכם כבר תקציב מלמעלה מראש לשנה הקרובה- מדוע אתם לוקחים מהמדינה כסף? לא מספיק התקציב שמגיע מהשמיים?

לא תיפתח לקבל - לא תבין. משוואה פשוטה! אותו הדבר כלפיך, ככל שתכנס עמוק יותר לתוך הבועה הזאת שיש מישהו שיכול לתת לך הסבר להכל- כך תקבל הכל בקלות יותר וללא מחשבה עמוקה.

אני באמת מצפה להוכחות שהזכרת קודם.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אין מה לנסות לנהל דיון רציונלי עם דעה אירציונלית (לחשוב שאלוהים מגדיר לך תקציב שנתי... בוא נגיד שזה נופל בהגדרה האישית שלי לאירציונליות).

ובקשר לשימוש שלך במושג הוכחות:

inigo-montoya_that-word.jpg

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זכור לי משיעורי תנ"ך שהמצווה הכי גדולה ליהודי זה לשרת את המולדת בהגנתה ולהוות חלק פעיל במשק. איך לעזאזל אותו יהודי מהתנ"ך (שחונך להיות חלק פעיל ותורם בחברה) נהפך לאותו חרדי שחי היום.

הדתיים המסורתיים מצליחים לשלב בין האמונה לבין חיים נורמטיביים בצורה מצויינת (עובדים, משרתים בצבא ואפילו מקיימים חיי חברה כמו של כולנו- מלבד היציאה בשבת). לא רואה סיבה להמשיך ולאפשר לחרדים לבדל את עצמם מהחברה.

כל אחד מפרש דברים בתורה איך שבא לו בהתאם לאג'נדה הפרטית שלו וזה מה שיוצא.

שמעון הצדיק היה משיירי אנשי כנסת הגדולה. הוא היה אומר, על שלושה דברים העולם עומד: על התורה, ועל העבודה, ועל גמילות חסדים.

אותי למדו ש"עבודה" זה לעסוק בישובו של עולם, כלומר לעבוד וליצור דברים.

אבל יש פירושים אחרים שאומרים שהכוונה לעבודת קודש, כלומר להתפלל ולעשות מצוות וכל זה.

למה הדברים האלה צריכים לסתור אחד את השני? אין לי מושג. לא חסרים אנשים שמתפרנסים בכבוד ומקיימים מצוות.

אבל ככה זה שכל אחד עושה מה שבא לו בלי להתחשב בסביבה, ומסתמך על ה"גמילות חסדים" של אלה שכן עובדים. בשלב מסויים הוא שוכח מאיפה בא הכסף ודורש שכולם יחיו כמוהו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כאדם דתי אני אומר שהמעשה הזה של הסגירה של המקום בשבת ממש מקוממת, בטח ובטח בדרך האלימה שבה היא נעשתה. אני לחלוטין לא מבין את השמחה לאיד של אותם אנשים שדחפו את המהלך הזה, מבחינתי אותם אנשים פספסו מזמן את הדרך שבה היהדות מחנכת.

בהקשר לדבריו של roeibf, פעם תפסתי מהידברות ארגון שבאמת רוצה לקרב. אח"כ הבנתי שזה ארגון שלצד הטובה עושה פי כמה נזק, הרב זמיר שכבודו במקומו מונח דוחף את הפוליטיקה ואת האג'נדה הפרטית שלו לתוך השיעורים, מבחינתי הוא כבר פספס.

דבר נוסף, אין דבר כזה הוכחה בשיח על אמונה. ברגע שתוכיח משהו לא קיימת בו אמונה הרי זה הוכח כבר. אם תוכיח לי שעכשיו שמש בחוץ, מה שייך בזה אמונה?

בנימה אישית אני אומר שהיהדות של היום רחוקה מאיך שאני חושב שהיא צריכה להיות. מבדלת, מרחיקה, קיצונית... אני מאמין שדברים ישתנו לטובה, אני עוד אוכיח לכם את זה :lol:

• תוכן חדש...