Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וּשְׁמַרְתֶּם אֶת־הַשַּׁבָּת כִּי קֹדֶשׁ הִוא לָכֶם מְחַלְלֶיהָ מוֹת יוּמָת כִּי כָּל־הָעֹשֶׂה בָהּ מְלָאכָה וְנִכְרְתָה הַנֶּפֶשׁ הַהִוא מִקֶּרֶב עַמֶּיהָ׃

ספר שמות

פרק ל"א

• תגובות 371
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הדת מאפשר לדברים להיות אבסולוטיים.

גם המדע.

וכשאתה תוקף את הדוגמות [dogma] המדעיות ההגנה יוצאת בחירוף נפש לא פחות מכאשר אתה יוצא נגד דת. יקראו לך מטורלל, יחרימו אותך, יגבילו לך תקציבים ושלא נדבר על בעלי אינטרסים שיסגרו לך את הברז הכלכלי בכל הכוח.

אז המדע גם בעיה?

אתה מאשים את הכלי ולא את המשתמש בו.

גם לדינמיט יש שימושים טובים, אל תאשים אותו בפיגועים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יוסי לא יזיק לך ליישם קצת מהדעות הפלורליסטיות שנשקפות מדברים מסויימים שאתה אומר, על עצמך.

הדעה שלך שכל שדת היא רק הפרשנות הקיצונית של הדת, לא שונה הרבה מהדעה של אלו שטוענים ששמאל זה רק גדעון לוי ושות'.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
גם המדע.

הדוגמות של המדע ניתנות לשינוי.

הן מיוצרות בצורה שיהיה אפשרי להפריך אותן והן מבוססות על המציאות ועל נתונים.

לא מייצרים דוגמה על יד זה ש"מישהו אמר".

זה חייב להיות מבוסס על משהו.

בדת זה לא ככה.

בדת מספיק שמישהו כתב את זה ואז "טען" שמישהו אמר את זה 500 שנה לפני כן, וזהו, זה נכון.

הדוגמא הטובה ביותר זה מעמד הר סיני.

אין שום ראיה לזה שזה קרה ואם תבקש מאנשים דתיים שיסבירו לך למה זה כן קרה תיתקל בהיגיון מעגלי.

פורסם
יוסי לא יזיק לך ליישם קצת מהדעות הפלורליסטיות שנשקפות מדברים מסויימים שאתה אומר, על עצמך.

הדעה שלך שכל שדת היא רק הפרשנות הקיצונית של הדת, לא שונה הרבה מהדעה של אלו שטוענים ששמאל זה רק גדעון לוי ושות'.

הדעה שלי היא שהדת מסוגלת להעיר אצל אנשים סוג של רוע שקשה מאוד (אם לא בלתי אפשרי) להוציא מהם אם הם לא מאמינים במשהו עליון.

כן, יש את הדוגמאות של הנאצים או של צפון קוריאה, שזה גם סוג של דת.

מבטיחים משהו לעם מסוים (גאולה, עולם חופשי מעם מסוים וכו') ואז משתמשים בזה כתירוץ לכפיה ולהרג המונים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז בגדול לכל התארגנות מרושעת אתה קורא דת?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא. הוא קורא לשקרים רע, רק שהוא מתבלבל בהבדל בין שקר לדת.

שקר זה להגיד משהו אחד ולא לעשות אותו, כמו הדוגמאות של קוריאה וזה.

דת זו מערכת מאורגנת של אמונות, פולחן או חוקים כדי להאדיר אל או אלים.

הרבה פעמים ה"נתונים" שהמדע מתבסס עליהם, הם גם לא משהו מציאותי. סתם סטטיסטיקה שאף אחד טרם הפריח.

שוב, הנקודה היא שהדת היא לא רוע כמו שמכונית היא לא רוע וסכין היא לא רוע.

רוע זה להשתמש בכל אחד מהכלים שלעיל כדי לפגוע באחר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

גם אתאיזם זה סוג של דת. ויוסי, עושה רושם שאתה משתייך ל"זרם" הקיצוני יותר בדת הזו.

"חיה ותן לחיות"- לזה צריך לשאוף.

לצפות שאתה תגרום לכולם להבין שדת זה שטויות זה כפייה "דתית" בדיוק כמו הרבנות שמנסה לגרום לכולם להבין שדת זה העיקר.

צריך להפריד דת ממדינה באופן מוחלט.

ואז שכל אחד יעשה מה שבא לו עם אמונותיו. קומץ של פנאטיים מחליטים להפגין מול בית עסק כי הוא פתוח בשבת? שיתחילו מעצרים ופיזורי הפגנות בדיוק כמו שעושים לכל הפגנה לא מאושרת אחרת.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
דת זו מערכת מאורגנת של אמונות, פולחן או חוקים כדי להאדיר אל או אלים.

תרשה לי שלא להסכים. דת, איך שאני רואה את זה, זאת מערכת חוקים המשתמשת בצורך של האדם להאמין ולפתור את אשר לא מובן לו, ומנצלת את הצורך הזה על מנת לשלוט על מאסות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תלוי.

לדת יש מאפיינים מסוימים.

מספיק שיהיו שניים-שלושה מהרשימה הזאת כדי שזו תהיה דת.

יש עוד אבל אני צריך לזוז כרגע.

- משיחיות ("תסריט" של גורל העולם ומה שיקרה בעתיד. מהפכה, תקומה וכו')

- יצור או אדם עם ידע בלתי מוגבל (פולחן אישיות)

- אמונה בעל-טבעי

- סדרת חוקים שמשרתים משהו\מישהו מעבר לבני אדם

- מערכת מוסר קשיחה שלא ניתנת לשינוי

- טקסים שמפרידים בין חול\קודש, טהור\טמא וכו'

ברמות מסוימות יכול גם להיות:

- בידוד ובידול בין קבוצות

- מערכת היררכית של שליט ו"נציגים" שלו

- אמונה לגבי העליונות של המאמינים והצגה של מי שלא מאמין כ"טמא" או כאדם ללא מוסר

אז כן, לפעמים זה נקשר גם לדברים אחרים כמו אידיאולוגיה פוליטית אבל הכוח ההרסני של חשיבה שהיא לא לתועלת האדם היא תמיד פוגענית.

פורסם
גם אתאיזם זה סוג של דת. לא, זה לא. אין דוגמות, אין כללים ואין טקסים.

"חיה ותן לחיות"- לזה צריך לשאוף.

אז זהו, שברמה העקרונית מבחינתי שכל אחד יחשוב מה שהוא רוצה ויאמין במה שבא לו.

ברגע שאתה בא ואומר לי שאסור לי

לפתוח עסק בשבת \ ללמד אבולוציה \ למכור אוכל מסוים בתקופה מסוימת \ לעשות על האש \ להקשיב למוזיקה \ ללכת איך שאני רוצה ואיפה שאני רוצה, יש לנו בעיה.

וברמה המוסרית, אדם שדואג לאחרים מתוך אנושיות ולא מתוך פחד מעונש, הוא אדם מוסרי.

אדם שמתנהג במוסריות בגלל שהוא מפחד, הוא פשוט פסיכופת עם רצועה.

פורסם (נערך)
תרשה לי שלא להסכים. דת, איך שאני רואה את זה, זאת מערכת חוקים המשתמשת בצורך של האדם להאמין ולפתור את אשר לא מובן לו, ומנצלת את הצורך הזה על מנת לשלוט על מאסות.

מי מנצלת? הדת? מה הכתובת שלה? אפשר לשבת אתה על בירה?

אתה לא מסכים עם ההגדרה המילונית של דת? סבבה. אבל, זו ההגדרה לדת by definition.

זה שיש לה שימושים כאלה ואחרים [ע"י אנשים] לא הופכים אותה לרעה כמו שזה שיש אנשים שלוקחים ממנה רק טוב [ועליהם אף פעם לא תשמע] לא הופכים אותה למשהו טוב.

שוב, דת זה כלי. איך אתה משתמש בו זו החלטה שלך.

יש ללואי סי.קי מערכון שתאהב. מחפש את זה שנייה.

טוב, תיאלץ לסלוח לי. אני לא מוצא.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם
מי מנצלת? הדת? מה הכתובת שלה? אפשר לשבת אתה על בירה?

אתה לא מסכים עם ההגדרה המילונית של דת? סבבה. אבל, זו ההגדרה לדת by definition.

זה שיש לה שימושים כאלה ואחרים [ע"י אנשים] לא הופכים אותה לרעה כמו שזה שיש אנשים שלוקחים ממנה רק טוב [ועליהם אף פעם לא תשמע] לא הופכים אותה למשהו טוב.

שוב, דת זה כלי. איך אתה משתמש בו זו החלטה שלך.

יש ללואי סי.קי מערכון שתאהב. מחפש את זה שנייה.

טוב, תיאלץ לסלוח לי. אני לא מוצא.

לא אמרתי שהדת היא בהכרח רק רוע ואני גם ממש לא חושב כך, אלא שמה לעשות - והרציונל העומד מאחורי כל דת הוא בדיוק מה שכתבתי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

סבבה רומן, לא טענתי שאמרת שהיא רוע. רק הבהרתי את הנקודה שכל שימוש פסול בדת לא הופך את הדת למשהו רע, כמו שדקירה עם סכין לא הופכת הסכין לרע. זו הנקודה שאני מנסה להעביר כבר מספר הודעות.

לא שזה רלוונטי, אבל אני בכלל מסכים אתך לגבי השימוש העיקרי של דת כיום [ובעבר]. רק שמה לעשות, הבעיה היא במשתמש :)

יוסי, ואם אני אומר לילדה שלי שבגלל שהיא התנהגה טוב ועשתה מעשים טובים לזולת סנטה קלאוס יביא לה מתנה.

אין לזה לגיטימציה?

הקיצוניות שלך מטרידה. אתה הופך למה שאתה שונא מהצד השני.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

• תוכן חדש...