Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתאיזם ודת אחת הן - שתיהן מסתמכות על אמונה. אחת מאמינה שאין אלוהים, שניה שיש. ומכאן אפשר להתווכח עד אין קץ. דרישת האתאיסטים לקבלת הוכחות לקיום אלוהים שקולה לדרישת המאמינים הדתיים לקבלת הוכחות לאי קיומו של אלוהים. כיוון שלא אלה ולא אלה יוכלו להוכיח - הויכוח מיותר מראש.

.

זה ממש לא נכון.

אם אני טוען שמשהו קיים, חובת ההוכחה עלי.

קבוצת הדברים שלא קיימים, היא אינסופית. אם אצטרך להוכיח שלא קיים אלוהים ולא קיים קתולהו ולא קיימת מפלצת הספגטי המעופפת, אני נידון לבלות את חיי בהוכחות חסרות משמעות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 371
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מכירים את הנס כריסטיאן הנדרסן ואת הסיפור על בגדי המלך החדשים?

ובכן, בסיפור הזה אף אחד לא ראה את הבגדים שאינם קיימים אבל כולם העמידו פנים שהמלך אכן לבוש בהם.

וזה בדיוק הסיפור של הדת.

אף אחד אף פעם לא ראה ולא שמע את אלוהים או כל תופעה "על טבעית" אחרת.

אבל כולם מאמינים כאילו הוא אכן קיים, מהסיבה הפשוטה, שמסביבם כל השאר גם מאמינים בזה.

ותחשבו על זה...

פורסם
זה ממש לא נכון.

אם אני טוען שמשהו קיים, חובת ההוכחה עלי.

קבוצת הדברים שלא קיימים, היא אינסופית. אם אצטרך להוכיח שלא קיים אלוהים ולא קיים קתולהו ולא קיימת מפלצת הספגטי המעופפת, אני נידון לבלות את חיי בהוכחות חסרות משמעות.

אני מסכים בגדול, אבל כשהויכוח שלך הוא לא עם קבוצה איזוטרית אלא עם חצי או יותר מאוכלוסית העולם - לא הייתי קורא לו חסר משמעות.

אגב, לדרוש מבן אדם מאמין באלוהים הוכחה זה מגוחך. אם הייתה לו כזאת הוא לא היה מאמין, הוא היה יודע. לבקש ממנו להסביר למה הוא מאמין ואיך זה תורם לו זה גם יותר מנומס וגם יותר מחכים.

לדרוש מבן אדם לא מאמין להאמין, או לחיות לפי חוקים של אלה המאמינים - גם זה מגוחך. בקיצור, כל הדיון הזה מעפן.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

כל מה שמבקשים זה שמי שמאמין יבין שהאמונה שלו היא לא משהו שאחרים צריכים לקבל על עצמם.

שישאיר את זה אצלו ויעשה מה שהוא רוצה.

רק שלא יגביל אחרים ולא יכריח אותם לעשות דברים בגלל שהוא מאמין.

פורסם
כל מה שמבקשים זה שמי שמאמין יבין שהאמונה שלו היא לא משהו שאחרים צריכים לקבל על עצמם.

שישאיר את זה אצלו ויעשה מה שהוא רוצה.

רק שלא יגביל אחרים ולא יכריח אותם לעשות דברים בגלל שהוא מאמין.

בהחלט, אבל זה לא מה שאתה עושה (כאן לפחות) - אתה נלחם עם אנשים להסביר להם שהם טועים ושהאמונה שלהם מטופשת.

אמונות טפלות - זה מעפן.

אמונה באלוהים זו לא אמונה טפלה.

----------

תראו, אתאיסטים לוחמניים יקרים, גם אני הייתי כמוכם. אפילו יכול להיות שאני שם עד היום, למרות שאני כותב שאין לי טיפת עניין בויכוחים האלה יותר. כתבתי שאינני מאמין, וגם אני מתרגז כשמנסים לכפות עלי להתנהג כמאמין. הכעס הזה גם מתבטא לעיתים במחשבות מזלזלות באמונה, אבל אני משתדל לכבד את מי שאני מדבר איתו. אמונותיו של אדם לא בהכרח מעידות על אופיו, לא כל המאמינים מנסים לכפות עליכם את דרכם. חלק מהם, רחמנא ליצלן, אפילו מרשים לעצמם לחיות לא 100% לפי חוקי התורה, אפילו מסתובבים ללא כיפה (!), ועדיין מבקשים שתכירו בהם כמאמינים ולא תקראו להם ״לייט״.

בקיצור, זה דיון שנפתח על כפיה דתית, שברוב המקרים המרחק בינה לבין אחוז גדול מהמאמינים הוא רב מאוד. קבלו את העובדה שאתם מיעוט במדינה הזאת, ובמקום לנסות לשנות את הרוב נסו להבין איך (אם?) כולנו יכולים לחיות כאן בלי להיכנס לתחת אחד של השני.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

האמת היא שהדתיים (אלו עם אמונה אמיתית ועמוקה) הם מיעוט.

יש אחוזים גבוהים מאוד של אנשים שלא באמת מאמינים אבל חינכו אותם להגיד שכן כי זה מה שמקובל.

הרבה מהם, ברגע שייראו שזה בסדר להרים את הראש ולהצהיר שהם לא מאמינים, יעזרו להילחם בכפייה הזאת.

חלק מהאנשים חושבים שהם מאבדים את הזהות שלהם או את היהדות שלהם בגלל שהם לא מאמינים, אז הם מעדיפים לא לחשוב על זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
צפיתי בסרטונים. חוץ מלהבין בחוש שהבחור שמקריא שם את ההזיות שלו עצמו, ואת עצימת העינים המטורפת שלו, ואי הרצון להשלים עם האמת, אני לא יכול להבין משהו אחר. סורי. הבחור הזוי, טוען שיודע את הזוהר, ומבלבל את השומעים ואת עצמו עם חלקים שאינם קשורים בהכרח אחד לשני. אוויל.

אוויל אוויל, אבל אני מזמין אותך להפריך משהו מהדברים שהוא אומר.

נשים בצד לרגע את הפרשנויות שלו לתורה ולזוהר שבהחלט יכולות להיות שנויות במחלוקת*, אבל בהתייחס נטו ל"עובדות המדעיות" שזמיר כהן מעלה -

הוא די הפריך אותן אחת אחת בלי להשאיר שבויים, ושוב, אני מזמין אותך לבדוק את כל המידע המדעי שהוא טוען שם.

ביקשת הוכחה לכך שזמיר שקרן ושרלטן-

לא משנה כמה הקריין נשמע לך הזוי ואוויל ותירוצים מפה עד להודעה חדשה- המסקנה שזמיר שקרן עדיין נשארת.

*שנויות במחלוקת כי כרגיל כשכבר ידוע שהטקסט כלשונו מופרך לגמרי, תמיד אפשר לבוא עם הטיעון של "אתם לא יודעים איך לקרוא את הטקסט הזה, ברור שהכותב לא התכוון למה שכתב, זה הפשט ולא הדרש" וכ"ו וכ"ו

פורסם

אני דוקא שיוסי הוא לא אתאיסט, אלא אנטיתאיסט.

לגבי השרשור המקורי, רבנים יכולים לברבר עד מחר על זה שהם לכאורה גרמו לזה שהסניף ייסגר, לדעתי הכל בבל"ת.

עסקים נפתחים, עסקים נסגרים - גם כאלה שפותחים בשבת וגם כאלה שלא פותחים בשבת, זה שיש מחאות שבת - לא חדש, בדרך כלל כבר אחרי שבועות מי שמפגין כבר סותם את הפה.

לגבי עכו - לא מאמין שהמהומות עד כדי כך קיצוניות, עדין מקומות אחרים בעכו כמו עין המפרץ שוקקים חיים בשבת (ומקסימום יש את הקריות, רגבה וירכא שגם פתוחים סופי סבוע).

הבעיה היא שהתקשורת אוהבת לפעמים לנפח, כל איזה כוכב שמחליט לצעוק "שבת היום" אז משדרים שיש מהומות ובלגן.

אגב, עם המחירים של הום סנטר וההיצע שיש בכפרים מסביב לעכו גורמים לי לנסות להבין למה באמת הום סנטר נסגר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הבעיה עם הרבנים האלה שהם גורמים לאנשים כמו יוסי "לטלטל את הסירה" כמו שהוא קרא לזה.

אז האתאיסטים הלוחמניים פוצחים בתזמורת העלבת כל מה שקשור לדתות (כשבתכלס, לומר למישהו שהדעות שלו מטומטמות זה לא פחות מעליב מלקרוא לו מטומטם), והמאמינים הקנאים עונים להם באותו מטבע (מצטטים פסוקים ומפציצים בסרטוני החזרה בתשובה עם קישקושים וחירטוטים שרק גורמים להם להראות סתומים). מה יצא מזה? סתם ויכוחים סרי טעם של משוכנעים.

ומי התחיל את כל זה? הקשקשנים שהגיעו ראשונים לתקשורת.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
על סמך מה אתה אומר שהפרד"ס זה סתם תירוץ? למדת את ה-כ-ל שאתה יכול לומר על סמך ידע ברור שזה תירוץ?

התורה הקדושה היא ספר הדרכה להפעלת האדם. ה-כ-ל כתוב בתורה. כללי משחק עסקיים, אנושיים-מוסריים, צבאיים, יומיומיים. הכל!

זה שאתה בוחר להתעלם ולהיתפס לכמה משפטים (שאגב, אם היית לומד את הדרש מאחוריהם היית מבין אותם יופי) ולהכליל את כל התורה עליהם, סבבה.

בפרד"ס ניתן למצוא את כל רזי העולם.

אני חולק עליך, וטוען שתמיד, לעולמי עולמים, לנצח נצחים - התורה תמיד תהיה ההסבר האחד והיחיד לבריאת העולם ולתפקודו. שים לב, שיש נביאים שהנבואות שלהם תקפות עד היום.

למעשה, היו לאורך הדורות כפליים נבאיים מיוצאי מצרים. דהיינו - 1,200,000 נביאים. כמה תועדו נבואותיהם? 48. למה? כי הן תקפות לעולמי עולמים. איך אנחנו יודעים את זה? הגמרא במסכת מגילה דף י"ד עמ' א' אומרת כך:"תניא, הרבה נביאים עמדו להם לישראל כפליים כיוצאי מצרים, אלא נבואה שהוצרכה לדורות נכתבה, ושלא הוצרכה לא נכתבה".

אז זו הוכחה ראשונה. הוכחה נוספת לדבר הזה, הם הממצאים הארכיאולוגיים. המוני ממצאים נמצאו מאותן התקופות שמאשרים את אמיתת הדברים. אתה מוזמן לפנות לשירות הארכיאולוגי ולבדוק.

כן, הכל כתוב בתורה נכון? זאת הסיבה שאת המחלה צרעת המדע הצליח להדביר ולא הדת והאמונה. אין תרופה לצרעת בתורה חוץ מאשר לנדות את החולה למקום מבודד משאר העיר ביחד עם חולים אחרים.

איך אני אוהב את אותם מאמינים שהולכים לבית חולים לעבור תהליך רפואי אבל קוראים תהילים ואחרי שהתהליך מצליח לא מפסיקים לומר בהתלהבות גובלת בטימטום "ברוך השם, ברוך השם" כאלו האל הוא האחראי להבראה. אם האל מרפה אז מדוע צריך את התהליך?

הכל כתוב בתורה נכון? גם לגבי חוקי נידה. ידוע לך מה זה "עקרות הילכתית"? תתאר לך במשך כל השנים שהדבר היה ידוע כמה זוגות לא נכנסו להיריון בגלל שהם למרבה האירוניה הם צייתו לחוקי התורה ולכן לא היה היריון.

עוד דבר "האם אתה מודע לכך שהמשפט ההירואי "פיקוח נפש דוחה שבת" נכון רק כאשר מדובר בחייו של יהודי בלבד, כלומר אסור לחלל שבת על לא יהודי.

לא סתם אנשים סולדים מהדת ולא רק מהיהדות.

בקיצור, יש כאן מקום לדיון ארוך. אולי בפעם אחרת.

ה' אלפים תשע"ו שנים. במספרים זה 5776 שנה.

נכון, לא היה דינוזאורים לפני מילארדי שנים. זאת סתם המצאה של המאה האחרונה. ברור שגילו של כדור הארץ הוא פחות מ 6,000 שנים. זה יהיה שיגעון לחשוב אחרת.

אני דוקא שיוסי הוא לא אתאיסט, אלא אנטיתאיסט.

לגבי השרשור המקורי, רבנים יכולים לברבר עד מחר על זה שהם לכאורה גרמו לזה שהסניף ייסגר, לדעתי הכל בבל"ת.

עסקים נפתחים, עסקים נסגרים - גם כאלה שפותחים בשבת וגם כאלה שלא פותחים בשבת, זה שיש מחאות שבת - לא חדש, בדרך כלל כבר אחרי שבועות מי שמפגין כבר סותם את הפה.

לגבי עכו - לא מאמין שהמהומות עד כדי כך קיצוניות, עדין מקומות אחרים בעכו כמו עין המפרץ שוקקים חיים בשבת (ומקסימום יש את הקריות, רגבה וירכא שגם פתוחים סופי סבוע).

הבעיה היא שהתקשורת אוהבת לפעמים לנפח, כל איזה כוכב שמחליט לצעוק "שבת היום" אז משדרים שיש מהומות ובלגן.

אגב, עם המחירים של הום סנטר וההיצע שיש בכפרים מסביב לעכו גורמים לי לנסות להבין למה באמת הום סנטר נסגר.

אין עלייך באמת. תמיד שישנה טענה נגד הדת והאמונה אתה הראשון שרץ להגן עליה. מה פתאום כפיה, הרי ידוע לכולם שהדת היא מנומסת לבריאות ודרכיה דרכי נועם ככתוב "כי עץ חיים היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". עשה טובה, היהדות כמו כל דת אחרת היא מושחתת ומטרתה להטיל אימה ופחד על אנשים ובעקבות כך לשלוט עליהם. תסתכל על מחזיקי הדת. תראה מה הארורים בני הבליעל עושים בירושלים. זורקים אבנים ובקבוקים על חיילי צה"ל, בבית שמש יורקים על ילדה שלא הייתה מספיק צנועה למרות שהיא באה מבית דתי, כל החרטא של קוי המהדרין בהן מבקשים מנשים לשבת אחורה ועוד ועוד.

לגבי הטענה השנייה שלך. מה אתה משווה חנות בתוך עיר שמשלמת מיסים גבוהים ביותר לבין איזה באסטה בכפר?

הנה כאן שני רבנים "מיוחסים" מבטיחים לאייש ולהפגין לפני החנות. זה היה עוד ב 2013.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אתמול הגעתי בזכרון יעקב לאיזה פיצוציה וישב שם ה"פרלמנט" השכונתי.

כמובן ששיחת היום היא מגה (במרכז המסחרי שבו שוכנת הפיצוציה יש גם סניף מגה) והתווכחו בניהם אם יינות ביתן או רמי לוי יקנו את הסניף.

מאחר ואני מכיר את הנפשות הפועלות, התערבתי ואמרתי להם "הכי טוב אם יהיה פה סניף של טיב טעם" (הם במומ על רכישת סניפים).

כל החמישה הסתובבו אלי וכאיש אחד אמרו "לא, זה בילתי אפשרי!".

למה?

"כי חייבים להתחשב ברגשות הקהילה החרדית".

תסבירו לי משהוא, אנחנו צריכים לפגוע בזכויות וברצונות של 20 אלף איש בכדי לשמור על רגשות של 500 איש? (וזה עוד בתנאי שאני מצליח להבין מה זה "להתחשב ברגשות", זה לא שפתחתי מכון ליווי באמצע השכונה שדלהם עם זונות הולכות על המדרכה בנעלי סטילטו וגרבי רשת, ביג פאקינג דיל, אל תתקרבו לסופר...).

לא מצליח להבין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זכרון? קהילה חרדית???

500 איש זו הגזמה, אולי 300 בלחץ. כלומר 2% מהאוכלוסיה אם נגזים קצת.

אם זו אכן הייתה תגובת הפרלמנט, שאפו לחרדים, הם הצליחו לשטוף לנו את המוח כל כך חזק בשטות הזו ל "להתחשב ברגשות"....

אני רק ממתין ליום שהם יתחשבו קצת ברגשותיי.

פורסם

אני רק ממתין ליום שהם יתחשבו קצת ברגשותיי.

Don't hold your breath

ההתחשבות היא מעולם הייתה ולעולם תהיה חד צדדית. הם (מאמינים אדוקים מכל הדתות בעולם) כמו ילד עם צרכים מיוחדים שכולם דואגים לו, מקרקרים סביבו שלא יעלב, חלילה לא עושים משהו כדי לעצבן אותו כי התגובה לא צפוייה ולא פורפורציונאלית

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...