Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נגעל יותר ויותר מיום ליום. זה אסור, ההוא אסור אבל שזה מגיע לכסף הדת פותחת זרועות (או שמא נאמר רגליים) בהרחבה.

האם זה מוסרי שתחנת משטרה תקבל תרומה מאדם שנחשד באיומים, סחיטה, הימורים לא חוקיים וכיוצא בזאת? ממש לא.

האם זה מוסרי שבית חולים יקבל תרומה מאדם או מוסד או חברה אשר נחשדים בסחר לא חוקי באיברי אדם? ממש לא

האם מותר לעבוד בשבת? לפי התורה לא והעונש על העבירה הוא סקילה באבנים למוות.

אם ככה, האם מישהו יכול להסביר לי איך זה שבית כנסת בעיר שלי קיבל ספר תורה כתרומה מבית עסק שפתוח 24 שעות, 7 ימים בשבוע בשבתות וחגים? הרי מדובר בכסף "טמא" כסף שנעשה בשבת ובחג. האם זה לא מפריע לרב ולמתפללים באותו בית כנסת? הרב הראשי של העיר בכבודו ובעצמו בא לשיר ולרקוד בטכס חנוכת הספר.

כאמור שמדובר בדת ובמיסיונריות שמסביב הכל כשר.

מזכיר לי את הבדיחה על ההוא שרצה לעשות תפילת יזכור לכלב שלו בבית הכנסת. הרב דחה בשאת נפש את הרעיון. הבעלים של הכלב אמר שבית הכנסת יפסיד את התרומה המכובדת שהוא רצה לתרום לעילוי נשמתו של הכלב. הרב מיד ענה לו "מדוע לא אמרת שהכלב שלך היה יהודי"?

בקיצור, הכל פאקינג כשר שמדובר בכסף שנועד לשמן את מכירת הדת להמונים. הרי כבר אמרו שהדת היא אופיום להמונים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 371
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לצערי זה גם מגיע למשפחה.

דודה (אחות של אבא) הגיע לביקור אצל סבתא וסבא (דתיים כיפה סרוגה), גם משפחתי ואני הינו שם.

סבא שלי כל ערב צופה להנאתו בטלוויזיה, מזה הוא נהנה, לצפות ולשתות תה.

איך שדודה, בעלה וילדיהם (חרידים כבדים) נכנסו וסגרו את הטלויזיה בלי לשאול את סבא וסבתא.

סבא שלי שואל את דודה למה כיבית והיא עונה לו: ''אסור לראות את הטמבל הזה'' (סליחה על המילה הבוטה).

וסבא כיבד אותה ולא הדליק.

פתאום קפץ לי המשפט לראש ''כבד את אביך ואת אימך''.

לאן נגיע?

רועי

פורסם
יש לי ידידה שעד לפני שנתיים עבדה כמנהלת משמרת בחנות מוכרת.

היא סטודנטית ולא יכולה לעבוד כמעט במהלך השבוע.

פתאום הגיע מכתב התראה שאם יתפסו אותם מעסיקים יהודים בסופ"שים יתנו להם קנסות כבדים.

בקיצור, היא איבדה את העבודה שלה.

באופן כללי איך אפשר להוכיח שמישהו יהודי?

הרי שרוצים להתחתן ברבנות (יש כאלה עדיין) מבקשים להוכיח את יהדותך

אז שרוצים לתת קנס שיוכיחו :)

או שיתחילו מחאת התנצרות/התאסלמות

פורסם

אם אני לא טועה אבל פעם בתעודות זהות היו רושמים שייכות ללאום מסויים.

אני לא מבין מה מפריע להם מה אני אוכל, מה אני לא חותך, ואיך אני שוחט.

כמו שזה לא מעניין אותי כל הטקסים של השתתכות לקברים ובקשת בקשות מעצמות.

רועי

פורסם (נערך)

מעולה. אני מקווה שהאכיפה תהפוך לדרקונית יותר, משהו סטייל קנס בשווי הפדיון השבועי כולל כל החזרי המס שהעסק זכאי להם במהלך אותו שבוע.

למה? כי:

1) בכל מקום יש יום חופש, אצלנו זה בשבת ולא בראשון. יכל באותה מידה להיות ביום רביעי.

2) כשעסק א פותח בשבת, גם עסק ב יאלץ לפתוח או לספוג הפסדים (כי לקוחות יתרגלו להגיע דווקא ל-א) ובמקרה זה שיוויון התחרות גובר על הזכות לפתוח בשבת.

3) כל הבכיינים שמייללים על כך ש״שבת זה הזמן היחיד שיש לסרט/קניון/ילדים״ מקשקשים בשכל, כאילו במהלך השבוע אין זמן לדברים הללו וכאילו הם באמת ישקיעו 3 שניות בילדים שלהם או יעבירו 16 שעות במשתלה.

4) סוג של המשך סעיף 3, זה בסה״כ עוד ניסיון לקעקע את הלאומיות היהודית ע״י מתקפה על המסורת, שמנסים למכור לנו במסווה של ״חופש״. אלו לא מילים גסות ובעוד שבכל העולם ערכים כאלו מקובלים, כאן הם תחת מתקפה.

5) לא הייתי סומך על שום דבר שהנכדה של קסטנר מקדמת.

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני מקוה מאד שיאפשרו לפתוח עסקים בשבת, וגם יאפשרו לתחבורה הציבורית לפעול.

1. בכל מקום יש יום חופשי, אבל חלק גדול מהעסקים פתוחים, גם אם שעות מקוצרות. נותן לאנשים עוד אפשרויות הצטיידות.

2. כשעסק א' פתוח בשבת הוא סופג עלויות נוספות - עליה של 25-50% במחיר שעת עבודה, צורך לשכור יותר עובדים כדי לכסות על ימי החופש החלופיים הניתנים לעובדים בשבת. אם העסק עומד בהוצאות הנוספות - שירויח מכך. גם המדינה תרויח משעור העסקה יותר גדול וגם מעוד מסים.

3. להרבה אנשים אין הזמן הדרוש במהלך השבוע, או שיש אפשרות לאחד רק חלק מהמשפחה (מה כאשר אמא עובדת משמרת ערב - האם היא תוכל להצטרף לבילוי המשפחתי?).

4. אין כאן שום פגיעה בלאומיות היהודית אלא הפרעה לכוחניות של הרבנים. יש כאן עדכון של חוקים שהיו מתקדמים מאד לפני 3,000 שנה, אבל עם השנים הם מצריכים עדכון, מה שאף גורם דתי (יהודי או אחר) לא יסבול. גנרטור אינו סוס ולא צריך יום מנוחה, ויש אפשרות לפקח על שעות העבודה של העובדים. למעשה האוצר תובע את זה, על ידי הנהגת שעוני נוכחות. אז שהמדינה תשקיע עוד קצת בפיקוח והכל יבוא על מקומו בשלום.

5. דבר לגופו של ענין, לא לגופו של אדם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מעולה. אני מקווה שהאכיפה תהפוך לדרקונית יותר, משהו סטייל קנס בשווי הפדיון השבועי כולל כל החזרי המס שהעסק זכאי להם במהלך אותו שבוע.

למה? כי:

1) בכל מקום יש יום חופש, אצלנו זה בשבת ולא בראשון. יכל באותה מידה להיות ביום רביעי.

אל דאגה, כל אחד מקבל את יום החופש שלו ביום אחר במהלך השבוע. וזה גם הרבה הרבה יותר טוב מלחייב את העובדים להגיע לשעתיים עבודה במוצ"ש. שאז גם ה"יום חופש" שלך כבר מחוק, גם לא עבדת וגם לא נחת....

2) כשעסק א פותח בשבת, גם עסק ב יאלץ לפתוח או לספוג הפסדים (כי לקוחות יתרגלו להגיע דווקא ל-א) ובמקרה זה שיוויון התחרות גובר על הזכות לפתוח בשבת.

טיב טעם באיזור שלי היו מתים שזה יעבוד ככה. לצערם, הסניף מת במהלך כל השבוע ורק בשבת אי אפשר להדחס לבפנים.

3) כל הבכיינים שמייללים על כך ש״שבת זה הזמן היחיד שיש לסרט/קניון/ילדים״ מקשקשים בשכל, כאילו במהלך השבוע אין זמן לדברים הללו וכאילו הם באמת ישקיעו 3 שניות בילדים שלהם או יעבירו 16 שעות במשתלה.

הכי טוב לשבת בבית ולהשתגע בין 4 קירות. זה גם הכי זול. אפשר גם לישון כל היום, יום מנוחה לא?

אנשים בוחרים לעבוד בשבת כי כיף להם בעבודה. לא כי הם צריכים את הכסף לשלם חשבונות...

4) סוג של המשך סעיף 3, זה בסה״כ עוד ניסיון לקעקע את הלאומיות היהודית ע״י מתקפה על המסורת, שמנסים למכור לנו במסווה של ״חופש״. אלו לא מילים גסות ובעוד שבכל העולם ערכים כאלו מקובלים, כאן הם תחת מתקפה.

באדום.

פורסם

סלח לי שאני שואל, אבל אתה הורה לילדים? או שאתה יודע כי אתה יודע כמה קל למצוא זמן במהלך השבוע?

גם לא הבנתי איך זה שאני רוצה עכישו קפוץ לטיב טעם פוגע במסורתיות שלך.

גם לא הבנתי למה אתה כותב תגובה בפורום בשבת. מסורת זו לא מילה גסה, לא?

ברמה הכללית יותר - דווקא צודק מי שטוען שחל שיפור לטובה בישראל בהקשר הזה. גם מבחינת היצע המקומות שעובדים בשבת וגם בפסח ועוד דברים. מקווה שזה ימשיך בכיוון הזה, ושכל אחד יוכל לעשות מה שטוב לו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
באופן כללי איך אפשר להוכיח שמישהו יהודי?

הרי שרוצים להתחתן ברבנות (יש כאלה עדיין) מבקשים להוכיח את יהדותך

אז שרוצים לתת קנס שיוכיחו :)

או שיתחילו מחאת התנצרות/התאסלמות

כשגם ההורים שלך התחתנו ברבנות, למדינה יש את המידע הזה.

ממני למשל מעולם לא ביקשו להוכיח יהדות.

למה? כי:

למה חייב להיות יום מרוכז?

פשוט תחליט מתי אתה רוצה את יום החופש שלך.

ומה הבעיה?

זה נקרא שוק חופשי.

אם הוא רוצה, שיפתח בשבת וירוויח.

אם לא, "שבת היא ברכה".

במהלך השבוע אין זמן.

כיום אנשים עובדים יותר מאשר לפני 20 שנה.

הערכים שמקובלים בכל העולם הם שיש יום עבודה אחד פחות ממה שיש פה.

ברוב העולם שבת זה חופש אבל גם ראשון.

יום שישי זה יום רגיל או חצי יום.

אז כל עוד יש לנו רק יום חופש אחד, אל תשווה.

אני הייתי עושה את יום ראשון ליום חופש בנוסף ליום שבת.

כשהיה לי באולינג 80% מההכנסות היו בשבת.

בפועל, אנשים יוצאים בשבת ולא במהלך השבוע.

עכשיו אני יוצא לירכא לטייל, פשוט כי אין מה לעשות באזור הזה בשבת.

אני לא מבין איזו מוטיבציה יש לך לפגוע בחופש האישי חוץ מדת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשר להבין את העניין של יום חופש קבוע. אז במקום ראשון זה יהיה שבת כי אנחנו במדינת היהודים וזה חלק מהמורשת/תרבות/whatsoever.

אבל לאסור לעבוד ביום הזה?! זו באמת כפיית ערכים חסרת היגיון.

בארה"ב למשל מענישים את מי שעובד ביום א'?

במקום לאסור בכח על אנשים לעבוד, צריך להבין למה הגענו למצב בו אנשים מתחננים לעבוד ביום שבת בשביל ה200%, במקום להיות עם המשפחות שלהם, כי המשכורות הרגילות כבר לא מספיקות להם. למה בישראל עובדים יותר שעות ומרוויחים פחות מבמדינות מערביות אחרות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...