Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני עובד בשבת, אבל זה מבחירה, על פי ההחלטה שלי. חצי שעה פה, שעה שם, בבית. אף אחד לא עומד לי עם סטופר או מבקש תפוקה, אני עובד בשביל עצמי, דברים שלא הספקתי לעשות או שנדחו בכוונה מסיבות כאלו ואחרות, זה פריבלגיה של עצמאי ואין להשוות לשכיר שלא יכול לעבוד בצורה כזאת, או שעובד או שלא.

• תגובות 371
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

תגדיר את זה איך שאתה רוצה, אבל גם אתאיזם זה רעיון שסוחף אחריו בין היתר אוהדים שמגינים עליו בחירוף נפש ומסיונרים שמשכנעים למה הוא האמת היחידה. אולי אי אפשר לקרוא לזה דת by definition אבל תופעות הלוואי דומות אם לא זהות.

עצם זה שאתה מביע צורך להגן על כבודו של האתאיזם מדגיש את זה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סלואו רייד, זה פשוט לא נכון.

זה בדיוק כמו שביל מאהר אמר בסרטון - בשביל להיות דתי צריך לבצע פעולות מסוימות. אתאיסט לא עושה כלום עם האתאיזם שלו. זה כמו, להבדיל, צמחוני/טבעוני מול מישהו שאוכל הכל. או (עוד להבדיל) אדם שסובל מ-OCD ואדם שלא.

אותה הגנה על רעיון האתאיזם לא נובעת ממיסיונריות כי אתאיסט לא מנסה להפיץ אתאיזם בשם האתאיזם, אלא בכדי למנוע את השפעותיה המזיקות של הדת. ומבחינת האתאיסט אתאיזם הוא לא איזו אמת נשגבת אלא פשוט... המציאות.

ובנוגע לתופעות הלוואי - האם אי פעם מישהו יצא למלחמה בשם האתאיזם? האם מישהו מנע ממישהו אחר משהו, פגע בזכויותיו של מישהו אחר או האשים מישהו אחר במשהו בשם האתאיזם? האם אי פעם מישהו תלה את תקוותיו, מעשיו או רצונותיו על כתפי האתאיזם? אני חושב שאתה יודע את התשובה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תגדיר את זה איך שאתה רוצה, אבל גם אתאיזם זה רעיון שסוחף אחריו בין היתר אוהדים שמגינים עליו בחירוף נפש ומסיונרים שמשכנעים למה הוא האמת היחידה. אולי אי אפשר לקרוא לזה דת by definition אבל תופעות הלוואי דומות אם לא זהות.

עצם זה שאתה מביע צורך להגן על כבודו של האתאיזם מדגיש את זה.

תן לי להבין את הטיעון - אם מישהו טועה לגבי נושא X ואני מתקן אותו, המשמעות של זה היא ש-X זה הדת שלי. לדוגמה, אם מישהו טוען ש 1+1=5 ואני מתקן אותו, מתמטיקה זה הדת שלי. הבנתי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
תן לי להבין את הטיעון - אם מישהו טועה לגבי נושא X ואני מתקן אותו, המשמעות של זה היא ש-X זה הדת שלי. לדוגמה, אם מישהו טוען ש 1+1=5 ואני מתקן אותו, מתמטיקה זה הדת שלי. הבנתי.

לא.

אם מישהו חושב אחרת ממך בנושא X ואתה מתקן אותו כי אתה חושב שאתה יודע יותר טוב ממנו מה טוב לו, אתה סוג של מסיונר. :wink:

ובנוגע לתופעות הלוואי - האם אי פעם מישהו יצא למלחמה בשם האתאיזם? האם מישהו מנע ממישהו אחר משהו, פגע בזכויותיו של מישהו אחר או האשים מישהו אחר במשהו בשם האתאיזם? האם אי פעם מישהו תלה את תקוותיו, מעשיו או רצונותיו על כתפי האתאיזם? אני חושב שאתה יודע את התשובה.

עדיין לא, אבל מתישהו הפוטנציאל יזוהה וזה עוד יקרה.

לא צריך חברים דמיוניים שממציאים חוקים כדי לפגוע בזכויות האחר.

אותה הגנה על רעיון האתאיזם לא נובעת ממיסיונריות כי אתאיסט לא מנסה להפיץ אתאיזם בשם האתאיזם, אלא בכדי למנוע את השפעותיה המזיקות של הדת. ומבחינת האתאיסט אתאיזם הוא לא איזו אמת נשגבת אלא פשוט... המציאות.

ומבחינת המאמין בדת זה לא המציאות? הוא מאמין שכן.

גם אלה שמפיצים את הדת עושים את זה כדי לעשות טוב לעולם, ככה לפחות הם מאמינים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

דת=כת.

משעשע אותי שלאנשים לפעמים קשה להבין את זה שלא כולם חושבים וחווים את המציאות אותו הדבר. זה הכל.

השתחררתי ב2008 ד"א.

פורסם

סלורייד - וואלה לפעמים אני ממש מופתע מחברי הפורום..

לפי ההגדרה שלך אין דבר כזה שיש מישהו שאין לו דת, גם אם אין לו, אז יש לו.

אכן, בהצלחה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הבנתי איך זה מה שהבנת.

פורסם

בטקס צחצוח השיניים האתאיסטי היומי שלי (זה טקס כי כל האתאיסטים עושים את זה כל יום) חשבתי על משהו שמחזיר אותי לנושא הזה של השרשור.

יש שעות עבודה מסוימות שבהן סופרים עובדים.

אם סופר מסוים (או פיצוציה) מחליטים לעבוד 24 שעות במקום לסגור ב21:00, בעצם זה יוצר להם יתרון מול אלו שמחליטים לסגור במהלך הלילה.

האם ראוי לאסור עליהם לעשות את זה?

הרי במצטבר הם עובדים כפול מכל סופר אחר ואז זה פוגע בימי החופש של העובדים וזה פוגע בעסקים אחרים שעובדים רק חצי מהזמן.

אם הטענה הזאת נשמעת לכם מפגרת מאוד, אז ככה נשמעת הכפייה של השבת לבן אדם לא דתי.

פורסם

ועל אותו משקל של פרנקוס, אפשר למנות אינספור טיעונים שמעניקים יתרונות לעסקים מסוימים על פני אחרים. בקצרה, זה לא עניינו של אף אחד מתי אני פותח את העסק. מי שלא רוצה, שלא יבוא.

פורסם

עדיין לא, אבל מתישהו הפוטנציאל יזוהה וזה עוד יקרה.

לא צריך חברים דמיוניים שממציאים חוקים כדי לפגוע בזכויות האחר.

מתישהוא הפוטנציאל לצאת למלחמה בשם האתאיזם יזוהה?

אתה שוב מתבלבל. אף אחד לא יוצא למלחמה בגלל שהוא לא מאמין במשהו. אנשים יוצאים למלחמה רק בגלל שהם מאמינים במשהו. זה לא תמיד חייב להיות משהו דתי פרופר עם אלוהים ושות' - ראה את מלחמת העולם השנייה - אבל האמונה/האידיאולוגיה חייבת להיות שם.

פגיעה בזכויות האחר באמת לא חייבת להיות קשורה לחברים דמיוניים, אבל שוב - זה שמשהו לא נובע ממשהו, לא אומר שהוא נובע מהמשהו הנגדי. אם מישהו פוגע בזכויות האחר לא בגלל הדת, זה לא אומר שהוא פוגע בהן בגלל האין-דת. זה אומר שהוא פוגע בהן בגלל שהוא פסיכופט, או סתם משוגע, או מניאק, או לא-יודע-מה.

ומבחינת המאמין בדת זה לא המציאות? הוא מאמין שכן.

גם אלה שמפיצים את הדת עושים את זה כדי לעשות טוב לעולם, ככה לפחות הם מאמינים.

ההבדל הוא שהמאמין בדת מפיץ את דתו כי הוא רוצה שכולם יהיו כמוהו, יתנהגו כמוהו ויאמינו במה שהוא מאמין. האתאיסט לא רוצה שכולם יהיו כמוהו ולא דורש מהם להאמין בכלום או לעשות שום פעולה שקשורה לאמונה. האתאיסט הוא "חיה ותן לחיות". הדתי הוא "חיה כמוני".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אנשים מאמינים שהם צודקים, זה מספיק בשביל לצאת למלחמה.

אל תתן לסלידה (המוצדקת) שלך מהדת הממוסדת לבלבל אותך, אנשים יפגעו בזכויות של אחרים כי זה מה שאנשים עושים.

• תוכן חדש...