Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 371
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני יגיד לכם מה הבעיה עם ה"כפייה" ומצטער שאני נכנס לפוליטיקה.

המדינה הוקמה ע"י סוציאליסטים (שהם מבחינתם חושבים שמה שטוב להם - טוב לכולם) שפעם רחשו הרבה כבוד לדת, בן גוריון למשל היה אתאיסט גמור שהתחתן עם אשתו בנישואין אזרחיים בחו"ל - אבל הקפיד שמדינת ישראל שייכת ליהודים בזכות התנ"ך.

אז הם החליטו שיהיה סטטוס קוו - לא היתה תח"צ בשבת לפני קום המדינה - לא תהיה גם אחרי קום המדינה, את פקודת הנישואין הם ירשו מהבריטים שאומרת שכל דת חייבת להתחתן על פי הדת שלה - אם חשבתם שרק הרבנות ועולי ברית המועצות זה הבעיה - אז היום גם ערבי מוסלמי לא יכול להתחתן עם ערבי נוצרי למשל בלי שאחד מהם מתנצר או מתאסלם והם חייבים להרשם בבית דין השרעי/כנסייה ואם דרוזי למשל ירצה להתחתן עם לא דרוזי - בתי הדין הדרוזיים יגלגלו אותו מכל המדרגות (בפועל יש בארץ נישואין אזרחיים, אבל זה רק ךזוגות ששניהם רשומים כחסרי דת), שיחקו כדורגל בשבת - אז אחרי קום עדין יהיה כדורגל בשבת.

עברו שנים, שלטון השמאל הסוציאליסטי התחלף בשלטון הימין שאמור להיות ליברלי וקפיטליסטי (בגלל זה אני מתפלא איך אנשים כמו מידי זוהר נמצא בליכוד) - אבל בעוד הסוציאליסטים הפכו ברובם לאלה שתומכים בחילוניות, מצד שני שלטון הימין התחבר עם המפלגות הדתיות, והשמאל עצמו לא מגובש (המפלגות החרדיות נחשבות בעיניי לשמאל כי הן סוציאליסטיות בבסיסן) - ולכן אף אחד לא מעז לנגוע בסטטוס קוו.

הפתרון לדעתי לתחבורה ציבורית בשבת - לדעתי היא הפרטה, ולא הפרטה כמו היום (כי עדין משרד התחבורה בחברות הפרטיות קובע לו"ז ומחירים), אלא גם לתת מתן רשיונות לתחבורה פרטית - ז"א חברה לא מסובסדת שהיא קובעת את המסלול, לו"ז ומחירים והממשלה לא מתערבת - ככה היא תוכל לקבוע על קווים בשבת באיזורים רווחיים - ואם דתיים יחרימו - שיחרימו, נכון להיום יש להם כיסוי מספיק בתחבורה הציבורית (הציבור החרדי הוא צרכן גדול של תחבורה ציבורית - כיוון שרמת המינוע אצלן נמוכה).

לגבי מדינה יהודית - האולטמטיבי בעיניי זה שעסקים ציבוריים יהיו סגורים בשבת, בעוד עסקים פרטיים יעשו את השיקולים שלהם אם לפתוח בשבת או לא.

אגב, אחד החברי כנסת לשעבר שאני מאוד מעריך, חובש כיפה ונתפס כדתי קיצוני - אבל נחשב למאוד ליברלי ועד היום כואב לי שהוא לא בכנסת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

להערכתי, ללא סבסוד יהיה קשה להצדיק כלכלית קוים ציבוריים בשבת ובמצב שאתה מתאר הם לא ישרדו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

היום יש לך המון קווים רווחיים שלא זקוקים לסבסוד ועדין לא הופרטו מאגד ודן כמו ת"א - ירושלים, קווי אילת וקריית שמונה לכיוון המרכז (שחלקם יוצאים בשבת עצמה) ועוד כמה קווים עירוניים בגוש דן.

יש גם קווים רווחיים שהופרטו מאגד/דן כמו באר שבע - ת"א ובני ברק - ירושלים.

ואם יש מוניות שירות בקווים מסויימים - סימן שיש רווחיות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אמרת שיודעים ואז הצגת שתי תאוריות מנוגדות שגם לכל אחת מהן אין הוכחה.

מ.ש.ל.

אבל שוגי, הוא לא אמר שאת זה יודעים, הוא התייחס למשהו שונה לחלוטין. קרא את הפסקה הראשונה בפוסט שלו...

אין מ.ש.ל, צטערת

מה שפיקה רשם לך.

אני יגיד לך יותר מזה, להבדיל מהדת, המדע לא רק טוען שהוא לא יודע כל, אלא להיפך (!) הוא גאה בזה שאין לו את כל הידע עדיין וכל פעם שיש גילוי חדש תראה איזה שמחים האנשים שגילו את הדבר. זה בדיוק הרעיון שעומד מאחורי המדע- אנחנו לא יודעים אז אנחנו חוקרים. מה שלא יודעים אז מעלים השערות, ומה שבסופו של דבר נשאר עם הראיות היא ההשערה שהופכת לתאורייה רשמית (שגם היא אגב יכולה ליפול בהנחה וימצאו ממצאים שסותרים אותה).

אנחנו עדיין לא יודעים כל דבר על היקום שלנו, עזוב יקום, אנחנו לא יודעים הכל על כוכב הלכת הקטן שלנו. אתה יודע שכיסינו רק בערך 5% מגילוי הים? כמה מינים חדשים של בעלי חדשים לגמרי אנחנו מגלים בכל שנה ביבשה? כמה גילויים פורצי דרך אנחנו עושים בגנים האישיים שלנו?

האם כל זה בהכרח אומר שאין מקום לדת? לדעתי לא. הדת זה העבר של בני האדם, זה מה שעיצב עמים ואת כל המין האנושי כמו שהוא נראה היום, זה מה שנותן לנו (לפחות כיום) חגים ומנהגים מאוד מסויימים. כל אחד צריך להתחבר למשהו. עם זאת, לכפות על אנשים לשמור שבת? יש גם חופש מדת.

פורסם

המפץ הגדול הוא, אפוא, התגשמות מדויקת של יש מאין. (בריאה !!!)

אייל

ויהודים גם בטוחים שלאכול חלב עם בשר יגרום להם לחלות, שבשר חזיר מביא מחלות (כי החזיר אוכל זבל כמובן), ושלתינוק זכר לא כואב כשחותכים לו חתיכה מהגוף בגיל 8 ימים וזה מונע מחלות בעתיד.

אין כאן הרבה יותר מללקט סיכומי מנהלים של מחקרים ולאנוס אותם על מצוות ופרשנויות

סוציאליסטים (שהם מבחינתם חושבים שמה שטוב להם - טוב לכולם)

אתה בטוח שזאת ההגדרה הנכונה ? כי במדינה הסוציאליסטית שאני גר בה לא חושבים שחייבים דת כדי לנהל מדינה, ועדיין חלק לא קטן בה מגדיר את עצמו כנוצרי.

פורסם (נערך)
ויהודים גם בטוחים שלאכול חלב עם בשר יגרום להם לחלות, שבשר חזיר מביא מחלות

(כי החזיר אוכל זבל כמובן),

ושלתינוק זכר לא כואב כשחותכים לו חתיכה מהגוף בגיל 8 ימים וזה מונע מחלות בעתיד.

אין כאן הרבה יותר מללקט סיכומי מנהלים של מחקרים ולאנוס אותם על מצוות ופרשנויות

כואב ועוד איך כואב - אבל בשביל השפיץ והבריאות שווה .

כל שרשמתה מוכח מדעית , מחלות עקב אכילת בשר חזיר.

בעיות בקיבה עקב תסיסת חלב עם בשר.

זיהומים ומחלות בערלות הזכרים. (וגם מוריד מקדם חיכוך, הביצועים עולים בפחות מאמץ)

גם ויזואלית - בסרטים נראה יותר טוב, אוירודינמי.

( היום זה חשוב כשמעלים תמונות לרשת, חדות התמונה )

אבל - במידה ומגדלים חזירים בתנאי היגיינה טובים, ומקפידים לתת להם לאכול מזון על בסיס צמחי

(ללא בשר) אפשר למנוע התפתחות טפילים ומחלות.

החזיר הוא חיה אוכלת כל בטבע, גם בשר ופגרים, דבר הגורם להתפתחות טפילים.

יש אנשים אשר בבסיסם רגישים לערבוב חלב ובשר, ויש תקופות בחיים שמערכת העיכול שלנו עייפה.

קצת חלשים, פעילות גופנית חזקה, והוספת חלב ובשר לקיבה ברגעים כאלו,

אפשר כי תגרום לבעיות.. אבל גבינה צהובה והמבונגר / המבורגר, זה טעים.

ולגבי הבולבול, לא יודע את מצבך..

אבל במידה ולא חתכתה, תחתוך עכשיו ודווח אח"כ אם יש הבדל.

ואם אין הבדל - לפחות עשינו מחקר.. בכייף.

חיה כמו שבא לך, אבל אל תשלול - לכל שכתבתי, יש הוכחות מדעיות טובות וברורות.

כמובן כי כל מקרה לגופו.. וגם שרימפס טעים.

ופיתה יבשה בפסח זה חמץ - ופיתה טרייה זה טעים, אבל לא חייבים דווקא במאה שערים.

ומאחר ויש מעליות של שבת בבתים של דתיים, וחשמל ומיזוג אויר.

לכן אפשר גם תחבורה של שבת וחנויות פתוחות.

במידה ובאמת רוצים לתת כבוד לכולם בחברה, אפשר למצוא פתרונות חכמים.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אילו הוכחות?

דבר ראשון לעורלה תפקיד חשוב כי גם היא מפרישה סיכוך.

דבר שני לכל מה שאתה אומר שיש הוכחות, יש הוכחות שמוכיחות ההפך.

קח לדוגמא את הנוצרים שאוכלים חזיר ובשר וחלב כל החיים שלהם ואין להם בעיות.

גם אני ככה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אתה מודע לכמות האנשים שאוכלים חזיר בעולם? לפי מה שאתה אומר, לרובם חייבת להיות בעיה בבטן וכאבים וטפילים (רמז קטן, רוב צריכת הבשר העולמית זה... חזיר).

טפילים יש גם במוס, בקר, עז, תרנגולת ובכל מוצר מזון שלא נשמר כראוי.

בעיות עם בשר וחלב? איזה בעיות? אני אוכל בשר וחלב מעולם לא היו כאבים כתוצאה מכך. לאקסית שלי הייתה בעיה לאכול בשר וחלב ביחד אבל זה כי הייתה לה בעיה לאכול חלב בלי קשר לכלום. פשוט רגישות לחלב. אגב, גבינות עיזים זה סבבה!

יש אנשים שרגישים גם לגלוטן/ בוטנים/ צבע אדום מאכל אדום/ צבע מאכל צהוב ואפילו... למים! :shock:

לגבי הבולבול, לא יצא לי לקבל תלונות אבל אני יודע שאני לא יחתוך אותו עד שלא יוכח שלהוריד אותו אשכרה מועיל בצורה חד משמעית. כרגע יש מחקרים לכאן ולכאן, ממה שראיתי לגבי הנאה הרוב מעדיפות גבר עם עורלה אבל קיימות נשים שטענו להיפך ושיותר כיף זה גברים בלי. בכל אופן הנושא איננו חד משמעי גם לא העניין הבריאותי. אין מחלות ואין זיהומים מיוחדים ואם אתה מחליט לכת לכיוון כזה של פטריות וכו' שעלולות להיווצר, אולי, כתוצאה מהיגיינה לא טובה אז בוא נלך צעד נוסף ונוריד לכל הילודים את השדיים. 100% יעילות בנושא סרטן השד. בנים בנות זה לא משנה, מורידים לכולם ואין יותר סרטן שד בכלל. לא אולי ולא חלקי. 100% הצלחה!

*רק לצורך העניין אני יבהיר שגם אין שום מחקר שטוען שעורלה זה בהכרח דבר מועיל בימים המודרנים.

מסכים עם השורה התחתונה שלך!

פורסם
כואב ועוד איך כואב - אבל בשביל השפיץ והבריאות שווה .

כל שרשמתה מוכח מדעית , מחלות עקב אכילת בשר חזיר.

-לא היה ולא נברא. מאיפה ההנפצה הזו? אשמח לקבל מקור כדי שאוכל להחזיר אותו לבית הספר.

בעיות בקיבה עקב תסיסת חלב עם בשר.

מה אתה שח בנאדם. הכל יורד לקיבה שלך לבריכת חומצה גם ככה. חומצה שהרבה יותר חזקה מהחומציות הקטנטנה שיש בחלב.

זיהומים ומחלות בערלות הזכרים. (וגם מוריד מקדם חיכוך, הביצועים עולים בפחות מאמץ)

....הפוך. בדיוק הפוך (בעניין החיכוך.) בעניין הזיהומים, אם אתה מתקלח פעם ביומיים לפחות, זה לא אמור להטריד אותך. מאחורי האוזניים אתה מנקה?

גם ויזואלית - בסרטים נראה יותר טוב, אוירודינמי.

( היום זה חשוב כשמעלים תמונות לרשת, חדות התמונה )

אבל - במידה ומגדלים חזירים בתנאי היגיינה טובים, ומקפידים לתת להם לאכול מזון על בסיס צמחי

(ללא בשר) אפשר למנוע התפתחות טפילים ומחלות.

החזיר הוא חיה אוכלת כל בטבע, גם בשר ופגרים, דבר הגורם להתפתחות טפילים.

בפעם האחרונה שבדקתי, לא אוכלים חזירי בר. מה שגם חזיר זו חיה נקיה מאוד מטבעה. למרות שבוץ נראה מלוכלך כי זה משאיר עקבות על הרצפה של הבית, את העור של החזירים זה דווקא משאיר נקי מאוד.

יש אנשים אשר בבסיסם רגישים לערבוב חלב ובשר, ויש תקופות בחיים שמערכת העיכול שלנו עייפה.

קצת חלשים, פעילות גופנית חזקה, והוספת חלב ובשר לקיבה ברגעים כאלו,

אפשר כי תגרום לבעיות.. אבל גבינה צהובה והמבונגר / המבורגר, זה טעים.

הסיבות היחידות לא לערבב בשר וחלב באותה המנה הן הרבה קלוריות/כולסטרול וקושי בספיגת תערובת כזו גדולה של מרכיבים בבת אחת.

הדבר הכי גרוע שיכול להיגרם לך מבשר וחלב באותה ארוחה זו צרבת קלה אם דחפת יותר מדי גבינה מותכת.

חיה כמו שבא לך, אבל אל תשלול - לכל שכתבתי, יש הוכחות מדעיות טובות וברורות.

בכל אחד מהסעיפים ההוכחות והבדיקות מראות בדיוק את ההפך ממה שאתה טוען.

אייל.

5 תוים.

פורסם

אייל.

זו בדיוק הנקודה של השירשור.

ישנו ציבור שלם בארץ הקודש שברירת המחדל היא לתת לו כבוד. הוא עצמו יכול לירוק על כולם (תרתי משמע).

נושא "הלכבד את האחר" בחברה הישראלית הוא מאוד חד צדדי.

אם זה לא היה המצב, הדת הייתה שקופה מבחינתי. רק זה יוצר אצלי אנטיגוניזם חריף.

יום טוב גם לך

פורסם

פיקה,

רק תיקון קטן ברשותך. חלב הוא כלל אינו חומצי. הוא בסיס. זו הסיבה שחלב הוא הדבר היעיל ביותר להוריד חריפות במידה ואכלת פלפל חריף מידי. למרות שכמובן בסיס לא פחות רע מחומצה לצורך העניין ויכול לעשות את אותה הפעולה כמו חומצה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חלב זה עוזר גם כשמרססים לך ספריי פלפל לפנים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
פיקה,

רק תיקון קטן ברשותך. חלב הוא כלל אינו חומצי. הוא בסיס. זו הסיבה שחלב הוא הדבר היעיל ביותר להוריד חריפות במידה ואכלת פלפל חריף מידי. למרות שכמובן בסיס לא פחות רע מחומצה לצורך העניין ויכול לעשות את אותה הפעולה כמו חומצה.

טעות נפוצה.

חלב קרוב ללהיות נייטרלי, אבל הוא מעט חומצי (PH סביבות 6.5-6.7)

הסיבה שחלב יעיל בהורדת חריפות בפה במידה ואכלת פלפל היא שה "חריף" בפלפל הוא קפסיאצין, תרכובת שמנונית כלשהי שממש מחרפנת את בלוטות הטעם שלך. בחלב יש מרכיבים שנקשרים לתרכובות שמנויות כאלו ואפקטיבית, מנטרלות אותן.

אין לזה קשר ליחסי חומצה/בסיס בכלל.

פורסם

כאשר קוראים את התשובות שלי.. לעצור לחשוב לצחוק, אבל תמיד יש בהם משהו בדוק ומוכח.

וכן, הציצים היום בחיים המודרניים, לפעמים בעיה.

(הרבנות אוסרת עלינו היום, משום מה למכור ביז,,)

ציצים גדולים, ראיתי בחורות הסובלות מהזעה רצינית באזור התחתון (והן מתקלחות ושומרות על הגיינה)

ובעיות פריחה וגרד, וחוסר איזון בריצה.

מחלות, הפכנו להיות רגישים באזורי הבלוטות עקב החיים מודרניים.(התריס, הלבלב, הערמונית הבולבול והציצי)

תאורטית - להשתיל, וכל 3 שנים להחליף מודל גודל ציצי - שיפורים, זה לא שינוי מבנה קשיח / שאסי...

ובייקון - זה טעים ואין תחליף טוב, אבל קצוץ או סטייק - מה רע בעגל רך.

ובולבול, נושא רגיש , לפעמים אזור השימון נסתם (בלוטות ההפרשה)

לפעמים מתבלבלים ושמים גריז לא מתאים גרפית וזה נתקע שם.

צריך לבצע בדיקה מעבדתית - כמו שמבצעים עם שמני מנוע.

בודקים את מקדם החיכוך של השמנים, ואובדן כוח עקב החיכוך במידה ויש שימון בחוסר.

אח"כ בודקים בלאי על החומרים שהשימון הפריד.

נ.ב - להבדיל ממנוע הרכב, צריך שיהיה חיכוך , שלא תיווצר שכבת הפרדה / ציפה,

כי אז הפימפום יהיה ללא לחץ ולא אפקטיבי - בקיצור עבודה על ריק.

חשוב לנקות, בקיפולים, גם אחרי האוזניים, יש האוהבות להתנחל לי שם.. אז שלא יהיו בושות.

וערבוב חלב ובשר, בורכתם, לכם אין בעיות.

אבל - יש הרבה אנשים רגישים, ויש גם מצבים שונים בחיים שבהם הגוף לא מגיב טוב לערבוב הנ"ל.

אתם גם צריכים להתייחס לכך כי ההגבלות הנ"ל ניתנו לפני יותר מ 2000 שנים.

נכון לאז לא היו תנאי גידול הגיינה וקרור טובים כמו היום.

אבל - גם לא היה חשמל ומעליות - לכן כשם שהדתיים הצליחו להתאים את שעוני השבת החשמליים.

הם יכולים להתאים עוד דברים.

והעיקר -

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...