Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 371
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בסדר גמור, אז?

מעבר לזה שעוף נא זה אחד המגעילים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
.

זו מדינת ישראל עם זהות יהודית, כך היא הוקמה וזו השאיפה שלה.

כנסו להצהרת העצמאות שלה - ותפסיקו לחלק ציונים.

אייל.

מדינת ישראל נועדה להיות בית לאומי לעם היהודי.

כתבתי על כך בהרחבה בעמוד הקודם, פוסט שכמובן לא קראת כי הוא נוגד את האג'נדה שלך, כנראה.

מגילת העצמאות? לא אומרת שום דבר על השאיפה של מדינת ישראל ל "זהות יהודית" בשום צורה. האזכור היחיד הספציפי לדעת היהודית הוא שבמהלך ההיסטוריה הזהות הדתית שלנו עוצבה פה, וזה חלק, חלק ממה שמקשר אותנו היסטורית לפיסת הקרקע הזו.

תחת עקרונות המדינה הדבר היחיד שמופיע בהקשר לדת הוא עקרון חופש הדת. אין אזכור ספציפית ליהדות.

הנה, תקרא בעצמך את מה שאתה מטיף לאחרים לקרוא-

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/34/Israel_Declaration_of_Independence.jpg

פורסם

אז זה לא יחודי לחזיר. לפי הטענה שלו היינו אמורים לראות מחלות שנפוצות באירופה ובאמריקה ולא קיימות בישראל ובמדינות איסלמיות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל הוא גם רשם שבתנאי הגידול של חזירים בימינו זה פחות קריטי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

שערנת (באנגלית: Trichinosis, או גם trichinellosis)

היא מחלה טפילית הנגרמת מאכילת בשר חזיר

או בשר ציד נא או שלא בושל מספיק, שהיו נגועים בזחלים של תולעת עגולה מסוג Trichinella spiralis

(שערונית).

ההידבקות במחלה זו נפוצה במקומות בהם נהוג לאכול בשר חזיר נא או כזה שלא בושל דיו,

בעיקר מקומות בהם אוכלים ירך חזיר או נקניקיות חזיר כחלק מהתפריט המקובל.

הדבקות בארה"ב ו בספרד.

Trichinosis-Spain.jpg

ספרד - התפרצויות:

1. 51 התפרצויות דווחו במהלך 1981 כדי 1987 - 24 (294 מקרים) בשל חזיר בר,

18 (659 מקרים) בשל חזיר גידול מקומי, ו -12 ממקור לא ידוע.

2. 49 התפרצויות דווחו במהלך שנת 1990 כדי 2001 (75.5% עקב חזיר בר,

14.3% חזיר גידול מקומי. Britovi Trichinella זוהה 61.5%, וט spiralis ב 38.5%

3. חמש התפרצויות מעורבות 86 מקרים דווחו אנדלוסיה במהלך 1984 כדי 1987 -

ארבע מחזיר גידול מקומי, אחד מבשר חזיר בר.

4. 32 התפרצויות דווחו במהלך 1994 לשנת 2003 - כולל 3 התפרצויות (40 מקרים) בשנת 2003.

ארה"ב - משרד החקלאות בארה"ב, דה מוין, איווה - אגף מחלות טפיליות.

המרכז הלאומי להידבקות מחיות לאדם.

במהלך 2002--2007, יותר מקרי trichinellosis נקשרו עם מוצרי בשר חזיר אורגני מסחרי,

מאשר עם מוצרי בשר חזיר מסחריים רגילים

ואילו במהלך 1997--2001, המקרים צמודים, מוצרי חזיר מסחרי גדולים במקצת, ממספר נבדקים הקשורים למוצרי חזיר אורגני מסחרי .

במהלך 2002--2007, זחלי Trichinella אותרו במוצרי חזיר .

חמישה מקרים היו קשורים עם צריכת בשר חזיר אורגני מסחרי בארצות הברית, ושניים ממקור מסחרי רגיל.

למרות כי תעשיית החזיר המסחרי ו USDA נקטו מאמצים כדי להבטיח את שלומם של ארה"ב

בטיפול בחזיר המסחרי, סיכון נמוך trichinellosis ממוצרי חזיר מסחריים עדיין קיים.

בנוסף, שני מקרים נוספים היו קשורים לחזיר מסחרי אשר נצרך במהלך נסיעות לחו"ל.

יש מדינות רבות עם פחות תקנות בטיחות מזון מחמירות מהנהוגות בארצות הברית.

דבר אשר עלול להוביל לסיכון גדול יותר עבור רכישת trichinellosis .

כאשר הצורכים לא מכינים בשר כראוי במדינות אלה.

הפופולריות נישה בשוק מוצרי בשר אורגני מסחרי וחופשי-טווח גדל.

מספר החזירים שגדלו במבצעי בעלי חיים אורגניים מוסמך USDA עלה מ 482 בשנת 1997 ל 10,018 בשנת 2005 (13).

חזירים שגודלו על ידי שיטות אלה נמצאים זמן רב בחוץ, דבר המהווה גורם סיכון ידוע לזיהום Trichinella

משום שבניגוד לחזירים מסחריים רגילים אשר נעולים בבנייני כליאה, החזירים האורגניים נמצאים בפוטנציאל חשיפה, וכך יכלו לצרוך, פגרים של Trichinella - חיות בר נגועות.

בכל אחד מהמקרים החזיר האורגני מסחרי מתואר בדוח זה בא מיצרנים אורגניים או אינו ידוע,

אך שילוב שאלות שתבדלנה בסוג הניתוח שממנו הגיע הבשר מקורו וצורות ה trichinellosis

לכן, מומלץ לקבוע תקן נוסף, על אפשרות של צריכת בשר חזיר מן החזירים החיים בחוץ (אורגני)

כגורם סיכון עבור trichinellosis.

מלזיה - וירוס Nipah

וירוס מזוהה זה הרג כ -103 אנשים במלזיה. המגיפה החלה בשנת 1997 עם התפרצות של דלקת קרום מוח בקרב עובדי חוות חזירים של במדינת הפראק במלזיה. הווירוס, אשר מועבר מחזירים לבני אדם, התפרץ ביותר ממחצית משלוש עשר המדינות של מלזיה. עד מאי 1999,

משרד הבריאות של מלזיה , בשיתוף עם המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), אטלנטה, דיווחו 258 מקרים של דלקת קרום המוח אצל מבוגרים, עם שיעור מקרה מוות של קרוב ל -40%.

בתחילה, הגורם הסיבתי נחשב וירוס קדחת המוח היפנית כי זה היה נפוץ באזור,

סימנים קליניים הביאו את החוקרים לחפש סוכן אחר. הם בסופו של דבר זיהו וירוס אחר בשם Nipah לאחר איתור הכפר המלזי בו אובחן הקורבן הראשון שלה.

כדי למנוע את התפשטותו, ממשלת מלזיה הורתה להשמיד 1 מיליון חזירים, דבר אשר גרם להרס בענף חקלאות-החזיר ברובה של מלזיה, וירוס Nipah לא זוהה בארה"ב.

שפעת החזירים.. בריטניה בלבד

26 בנובמבר 2009 - משרד הבריאות בממלכה המאוחדת -

מספר המקרים בהדבקות בשפעת החזירים ממשיכים ליפול, עם 46,000 מקרים חדשים בשבוע האחרון,

7,000 פחות מאשר לפני שבוע.

עם זאת שפעת החזירים גרמה למוות בשבוע האחרון לרמה הגבוהה ביותר עם רקורד 21 הרוגים,

מביא את סך מקרי המוות ל 245 בבריטניה (163 באנגליה).היו 753 חולים מאושפזים, 154 בטיפול נמרץ.

,,,

את זה אני מבודד סתם לידע, כי מנגד יש את שפעת העופות.

יש ירידה כללית בהידבקות וברמת הסיכון - אבל עדיין משרד החקלאות בארה"ב מסווג את החזיר

הן החזיר המסחרי הרגיל, ובמיוחד המסחרי האורגני , בקטגורייה אפשרית להידבקות -

תואם לאכילת חיות בר.

ומבקש הקפדת יתר מהמגדלים על נהלי הטיפול בבשר החזיר, וגם פונה לציבור להיות מודע לכך.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

^כמו שאמרת, יש שפעת העופות, וגם יש הפרה המשוגעת, סטטיסטית לפי מספר המקרים יחסית לכמות הבשר שנאכל, נראה שחזיר אפילו יותר בטוח למאכל מאשר עוף ובקר?

פורסם

אומנם הזכרת את שפעת העופות אבל השמטת את הפרה המשוגעת...

טפילים ניתן למצוא גם בדגים נאים וכשרים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בתור דתי מאז ומתמיד לא אהבתי את "ההוכחות" על אמיתת התורה על ידי הוכחות האלו...ואם אני אוכיח הפוך אז זה מוכיח שהתורה שקר? מבחינתי אני עושה דברים כי ככה אני מאמין שהאל ציווה לעשות, לא כי זה בריא. וכמו שכבר אמרו פה, על כל הוכחה שברית זה בריא יהיו 2 מחקרים שיוכיחו ההיפך.

פורסם
בתור דתי מאז ומתמיד לא אהבתי את "ההוכחות" על אמיתת התורה על ידי הוכחות האלו...ואם אני אוכיח הפוך אז זה מוכיח שהתורה שקר? מבחינתי אני עושה דברים כי ככה אני מאמין שהאל ציווה לעשות, לא כי זה בריא. וכמו שכבר אמרו פה, על כל הוכחה שברית זה בריא יהיו 2 מחקרים שיוכיחו ההיפך.

את הגישה הזו אני מכבד.

מכל ה"זרמים" ביהדות, היחיד שהצליח להישמע לי הגיוני, היה ליבוביץ', שהיה גם מדען.

הוא אמר:

התורה אינה ספר מדע ואינה מספקת שום אינפורמציה ולכן אין מקום לסתירה בין תורה ומדע.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
אם זו הייתה אמת אמיתית - לא היה צורך בכפייה. אנשים היו באים לבד...

בראייה הסטורית אפשר להבין את הצורך בכפייה (או פרשנות לחומרה או איך שתבחר לקרוא לזה), אני בהחלט מאמין שההחמרה הזו היא אחד הדברים ששמר על הזהות היהודית לאורך הדורות.

נכון שהיא יצרה את הצורך לבחור בין להיות יהודי או למות (אני מגזים ומכליל, אבל העיקרון נכון למיטב ידיעתי) אבל אלו ששרדו נותרו יהודיים "אמיתיים" ולא התבוללו.

נראה שדווקא כיום כשליהודים קל יחסית כמות ההתבוללות עולה משמעותית.

פורסם

לא מדוייק. היהודים בהחלט התבוללו. לראיה, שים לב איך היהודים דומים מאוד לאנשים שגרים בסביבה שלהם. תימנים, מרוקאים, רוסים, כולם דומים לאוכלוסיה המקומית.

פורסם (נערך)

היהודים לא התבוללו - חלקם טעמו מהאסור.

והכניסו יהדות בבנות המקום..

היהודיות נאנסו או נלקחו בכוח , אבל ילדיהן יהודים.

ובד"כ שמרו זיקה לבית הורייהם, וחזרו כשהיה אפשר לקהילה היהודית.

לראות עם ששמר על מנהגים, תורה ודרך חיים במשך 2000 שנה, כאשר הוא מנותק מבסיסו.

ובכל זמן ערג לחזור לארץ ישראל, ואמר, אם תשכח ירושליים תשכח ימיני..

או שהם דפוקים, או באמת כל הכבוד להם.

העם היהודי שמר על מסגרת בקהילות שונות ומרוחקות ומבודדות, תחת לחץ העמים שבהם הוא חי.

עלילות דם, גזרות השמד, נידויים, פוגרומים -

ולבסוף חזר לישראל כפי שהתפלל וביקש 2000 שנה והקים מדינה.

כאשר הוא מקבץ את כל היהודים מרחבי עולם.

ומוכן לקבל ולתת אזרחות ובית, לכל אדם אשר למשפחתו זיקה ליהדות.

אייל.

מה רע ברעיון - רק שהביצוע היום על-הפנים..

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
מתחיל שוב פה שיח חרשים.

למרות שחרשים מתקשרים יפה מאד אחד עם השני בשפת הסימנים, אז הביטוי הזה לא משהו.

אני חושב שכל משתתפי הדיון מסכימים (חוץ מקייסר משום מה) שדת ומדינה לא צריכים ללכת ביחד, זה נכון? למדינה יש זהות, אבל הזהות שלה לא צריכה לשלול מאנשים פרטיים את הזהויות.

אם כן, אז על מה הויכוח עכשיו, על דברים מדעיים שלא מסתדרים עם פרשנויות של הדת?

כבר אמרנו שהדת לא נועדה להחליף את המדע. שאפשר להאמין באיזה דת שרוצים ולהיות גם מדען בכיר על הדרך.

הדיון הזה סוכם היטב, ועדיין נראה שהרוב התעלמו כליל מההודעה, חבל

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

למה כלכך חשוב לשמר זהות דתית כלשהי?

למה צריך להמשיך במנהגים מיושנים ומיותרים?

לדעתי זה משהו מיותר שתוקע ומאט את ההתקדמות של המין שלנו.

תמיד שואלים אותי אם אני יהודי ואני אומר לא, אז ישר יש שאלות "אז מה אתה נוצרי? מוסלמי?"

אני בן אדם, למה כל אדם צריך צריך להיות משוייך לקבוצה דתית מיותרת?

לעשות ברית "כי זו מצווה שהיהודים עשו לפני 2000 שנה" מבחינתי מפגר כמו שאם המצרים היו אומרים "בואו נמשיך לבנות פרמידות במקום בתים כי זה מה שעשו אבותינו לפני 2000 שנה".

זהות דתית זה לאנשים שאין להם זהות בפני עצמם כנראה, כאלה שאין להם תחביבים וצריכים חבר דמיוני כדי למצוא לעצמם תכלית והגדרה.

• תוכן חדש...