Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גועל נפש. נמאס לי מהכפייה הדתית בארץ שנמצאת בכל מקום פשוט.

אם זה בצבא, למה אני צריך להשתתף בהרצאות של כל מיני רבנים שלא מדברות אליי? אני כיבדתי את הדתיים כמובן, אבל יש מביניהם חוצפנים. היינו בקורס חדר של 7 אנשים, 5 חילוניים ושניים דתיים. דתי אחד סוציומט בטירוף שרצה שכולם ישמרו שבת בחדר בגלל שהוא שומר. החוצפן גם היה מתעכב בכוונה בבית הכנסת כדי לא לעזור לנו לסדר ולנקות את החדר למסדר. השני היה בחור בסדר וכיבד את כולנו. (אז כמובן שהתחשבנו בו) והוא היה עושה מאמץ להגיע לחדר ולעזור לארגן, גם 5-10 דקות, אבל היה עושה את זה. ברור שעל הבחור השני שמנו ז' אחד גדול כמו שהוא שם עלינו.

הוא גם התעצבן בטירונות על בחור שרצה להצהיר כי הוא אתאיסט, וכינה אותו בשלל שמות גנאי. :screwy: לא טוב לך, יום טוב לך.[emoji38]

לגבי נושא ההרצאה, לא יודע איך זה אצלך אבל אצל חברים שלי ואצלי הרצאה 'של רב' שלא במסגרת וולנטרית מגיעה מקסימום פעם אחת בשנה. לדעתי זה כמו שמחייבים בצבא ללכת להרצאות של חיל החינוך על דברים כללים. הצבא, כחלק מכך שהוא גם גוף שמעצב את החברה הישראלית רוצה להעשיר את הידיעות שלך בתחומין שונים וביניהם גם ביהדות.

ולגבי הבחור מהטירונות - לא כל אחד שחובש כיפה והולך לבית כנסת נחשב דתי. בטח לא בטירונות, ששם הרבה אנשים 'מצמיחים' כיפה מכדי להתחמק מניקיונות או לגדל זקן וכו'. מבחינתי אדם דתי נמדד קודם כל ב'בן אדם לחברו' לפני מה שיש לו על הראש.

קקטוסולר ידנית

• תגובות 371
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

13 עמודים של מלל שלא מקדם לשום מקום

הכותרת של השרשור מאוד ברורה

[h=2]בעניין: כפייה דתית בישראל עד מתי?[/h]

והתשובה ברורה

כאשר כולם יילכו ויצביעו בקלפי במקום ללכת לחוף הים ו/או למנגל ביערות

כוחם של המפלגות החרדיות / דתיות יירד ד"א גם של הערבים.

מי שלא מצביע לא משפיע היא לא סיסמה, אלא אמת

ולכן במקום לקטר לכו להצביע בפעם הבאה.

אחת האמירות היפות בעיני מבלי שאני מאמין כהוא זה

הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים.

ולאלה שעברית היא שפה שיש למילה רק משמעות אחת יראת שמים = אמונה באל , ולא פחד מהאל מלשון יראה.

כלומר האל לא כופה על מישהו להאמין בו, אז שכל המטיפים להאמין בו , יחפשו להם תעסוקה אחרת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ישה, לא מספיק שכולם ילכו להצביע, אלא שכולם יצביעו למישהו ספציפי שהוא נגד הכפייה הדתית.

אם כל הדתיים מצביעים ל 2 מפלגות, וכל החילונים מצביעים ל 10 מפלגות, למפלגה של הדתיים יהיה יותר כח למרות שהם לא רוב הציבור בארץ.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בסייעתא דשמיא

שאלת כשרות, תרנגולת שהטילה ביצה בשבת-

האם הביצה כשרה?

מה דין הביצה?

מה לגבי ביצים חומות?

סוגיה דומה.

הרב הנכבד, שאין לו מושג איך מכינים שניצל, הוא היום הרב הראשי לישראל...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
ישה, לא מספיק שכולם ילכו להצביע, אלא שכולם יצביעו למישהו ספציפי שהוא נגד הכפייה הדתית.

אם כל הדתיים מצביעים ל 2 מפלגות, וכל החילונים מצביעים ל 10 מפלגות, למפלגה של הדתיים יהיה יותר כח למרות שהם לא רוב הציבור בארץ.

אתה טועה טעות גדולה ונדגים במספרים אומנם מופשטים

6 מיליון בעלי זכות בחירה לכן לכל חבר כנסת נדרשים 50,000 קולות. 6,000,000/120

יש חצי מיליון מצביעים דתיים לכן הם יכולים לזכות ב 10 חברי כנסת 500,000/50,000

עכשיו דמיין שרק 3 מיליון מצביעים לכן לכל חבר כנסת נדרשים רק 25,000 קולות. 3,000,000/120

הדתיים ממשיכים להצביע כולם לכן הם זוכים ב 20 חברי כנסת. 500,000/25000.

וזאת כל התורה על רגל אחת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני מקוה מאד שיאפשרו לפתוח עסקים בשבת, וגם יאפשרו לתחבורה הציבורית לפעול.

1. בכל מקום יש יום חופשי, אבל חלק גדול מהעסקים פתוחים, גם אם שעות מקוצרות. נותן לאנשים עוד אפשרויות הצטיידות.

2. כשעסק א' פתוח בשבת הוא סופג עלויות נוספות - עליה של 25-50% במחיר שעת עבודה, צורך לשכור יותר עובדים כדי לכסות על ימי החופש החלופיים הניתנים לעובדים בשבת. אם העסק עומד בהוצאות הנוספות - שירויח מכך. גם המדינה תרויח משעור העסקה יותר גדול וגם מעוד מסים. אם הוא סופג עלויות ברמה כזו שהוא מפסיד, אז הוא עושה משהו לא נכון. אחרת, שיסגור. הפגיעה שלו בעסק ב גוברת על ההפסד/רווח שלו.

3. להרבה אנשים אין הזמן הדרוש במהלך השבוע, או שיש אפשרות לאחד רק חלק מהמשפחה (מה כאשר אמא עובדת משמרת ערב - האם היא תוכל להצטרף לבילוי המשפחתי?). יבחרו יום אחר

4. אין כאן שום פגיעה בלאומיות היהודית אלא הפרעה לכוחניות של הרבנים. יש כאן עדכון של חוקים שהיו מתקדמים מאד לפני 3,000 שנה, אבל עם השנים הם מצריכים עדכון, מה שאף גורם דתי (יהודי או אחר) לא יסבול. גנרטור אינו סוס ולא צריך יום מנוחה, ויש אפשרות לפקח על שעות העבודה של העובדים. למעשה האוצר תובע את זה, על ידי הנהגת שעוני נוכחות. אז שהמדינה תשקיע עוד קצת בפיקוח והכל יבוא על מקומו בשלום. מה זה עדכון? זה מתחיל בזה ונגמר... איפה בדיוק?

5. דבר לגופו של ענין, לא לגופו של אדם. הו לא, אצלה זה הרבה מעבר.

באדום.

סלח לי שאני שואל, אבל אתה הורה לילדים? או שאתה יודע כי אתה יודע כמה קל למצוא זמן במהלך השבוע?

גם לא הבנתי איך זה שאני רוצה עכישו קפוץ לטיב טעם פוגע במסורתיות שלך.

גם לא הבנתי למה אתה כותב תגובה בפורום בשבת. מסורת זו לא מילה גסה, לא תפסת אותי, אני במחשב בשבת. בבית שלך תעשה מה שאתה רוצה. במרחב הציבורי, לא תפתח עסק

ברמה הכללית יותר - דווקא צודק מי שטוען שחל שיפור לטובה בישראל בהקשר הזה. גם מבחינת היצע המקומות שעובדים בשבת וגם בפסח ועוד דברים. מקווה שזה ימשיך בכיוון הזה, ושכל אחד יוכל לעשות מה שטוב לו.

כשגם ההורים שלך התחתנו ברבנות, למדינה יש את המידע הזה.

ממני למשל מעולם לא ביקשו להוכיח יהדות.

הערכים שמקובלים בכל העולם הם שיש יום עבודה אחד פחות ממה שיש פה.

ברוב העולם שבת זה חופש אבל גם ראשון.

יום שישי זה יום רגיל או חצי יום.

אז כל עוד יש לנו רק יום חופש אחד, אל תשווה.

אני הייתי עושה את יום ראשון ליום חופש בנוסף ליום שבת.

כשהיה לי באולינג 80% מההכנסות היו בשבת.

בפועל, אנשים יוצאים בשבת ולא במהלך השבוע.

עכשיו אני יוצא לירכא לטייל, פשוט כי אין מה לעשות באזור הזה בשבת.

אני לא מבין איזו מוטיבציה יש לך לפגוע בחופש האישי חוץ מדת. הסברת בסעיפים הקודמים

​תגובתי בוורוד מעיק

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

עדיין לא הבנתי את ההתעקשות שאף אחד לא יעבוד בשבת ואף יענש על זה ע"י המדינה.

יש לזה תקדים במדינה נורמלית שמענישים מישהו שעובד ביום המנוחה הרשמי?

מדינה יהודית צריכה לאפשר לכל מי שרוצה לחיות כיהודי לעשות את זה ללא הפרעה וחשש, לא להכריח את כולם להתנהג כמו יהודים כשההגדרה ל"יהודי" נקבעת ע"י אנשים מסויימים מאד שלא מייצגים את רוב האוכלוסיה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

^

קייזר, לא ציפיתי ממך לכזאת כוחניות מגעילה, בדיוק אותה כוחניות שעליה השרשור מדבר.

עם כל הכבוד, מי אתה שתחליט מה אני אעשה בציבור בשבת ? הפכנו פתאום למדינה דיקטטורית?

יש כאן המון אנשים חילונים, כנראה הרבה יותר מאשר דתיים, אז למה אתה רוצה לכפות עלי את החוקים שלך ? אני הכרחתי אותך לאכול חזיר? אני סגרתי לך את הבית כנסת בשבת כי בא לי לעשות מסיבה?

וממש לא הבנתי איך אתה מחליט על ההתנהלות היומיומית של משפחה עם ילדים, ומתי יש להם זמן פנוי באמצע השבוע ומתי הם יצאו ובשבת הם ירקבו ב 4 קירות.

אני מקווה שתעשה קצת חשבון נפש עם עצמך לפני התגובה הבאה ותראה שההתנהגות שלך היא בדיוק "כפייה". אתה זכאי לדעותיך, אבל אתה לא זכאי לכפות אותם על אחרים.

פורסם
בבית שלך תעשה מה שאתה רוצה, במרחב הציבורי לא תפתח עסק בשבת

וזו, על רגל אחת, הסיבה שאני ועוד כ"כ הרבה אחרים סולדים מהדת ומהאנשים שמייצגים אותה כיום. ממשהו רוחני זה הפך לכפייה של דעתך על האחר.

הרי בכל העולם זה בסדר שעסקים יהיו פתוחים בימות השבוע, אבל במדינה שלנו - לא מה פתאום, זו מדינת "העם היהודי", וכמובן שהעם היהודי מוגדר אך ורק עפ"י האורתודוקסיה ההלכתית של הרבנות בישראל (בארה"ב, הרפורמים הם הרוב מבין היהודים הדתיים).

אלו שמכתירים אדם ל'גאון' כי הוא מוציא פסק הלכה שאסור לחטט באף בשבת, כן?

בנסיונותם לכפות על כולנו את קיום המצוות לשם שימור העם היהודי, הם עושים את ההיפך הגמור. המשוכנעים (דתיים) ממשיכים להיות משוכנעים בלאו הכי, אך אצל המסורתיים/חילוניים נדמה כי ישנה מגמת ריחוק מהדת, במיוחד ככל שעולים במעמד סוציואקונומי/השכלתי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תפסת אותי, אני במחשב בשבת. בבית שלך תעשה מה שאתה רוצה. במרחב הציבורי, לא תפתח עסק

תפסתי אותך כנראה לא רק בזה. אני מרשה לעצמי לנחש שאתה לא הורה, אבל אתה יודע יותר טוב מהורים אמיתיים כמה זמן יש ומתי. מאוד אופייני לאנשים רבים מדי, לצערי, להניח הנחות כאלו. בדיוק כמו ההנחה שלך שאתה יודע איפה אמור לעבור הגבול בדיוק (מי אמר שמחר לא יבקשו גם לסגור את החיבור לאינטרנט בשבתות? גם הרשת זה סוג של מרחב ציבורי).

במקום לנסות ולכפות על אנשים לאומיות עלובה בשקל וחצי, תן להם פשוט... לחיות.

מסורת קיימת לא רק אצל יהודים או יהודים דתיים, אתה יודע. מסורת, כל מסורת, נוצרת ושורדת כי היא מחברת בין אנשים, אולי גורמת להם להרגיש חלק ממשהו, הופכת לחלק מהזהות שלהם. לא כי מישהו חי בפחד אובססיבי שמה יום אחד היא לא תתקיים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

למה? כי כל אחד חושב שהוא יודע מה טוב בשביל כולם במדינה הזאת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
​תגובתי בוורוד מעיק

פייר קייזר, הפתעת אותי- התגובות שלך מזכירות תגובות של טרול ולא מתייחסות לעניין בכלל, אני רגיל שבדרך כלל אתה כן מדבר לעניין.

אם הוא סופג עלויות ברמה כזו שהוא מפסיד, אז הוא עושה משהו לא נכון. אחרת, שיסגור. הפגיעה שלו בעסק ב גוברת על ההפסד/רווח שלו.

אבל זהו בדיוק, שאפילו עם כל העלויות הנוספות שצויינו לעיל, עדיין שווה לפתוח בשבת-

הבעיה היא עם הקנסות הלא מוצדקים שנלווים לכל העלויות האלה, וזה מה שהופך את הפתיחה בשבת ללא משתלמת.

יבחרו יום אחר

ממש בדיחה. טוב שלא הוספת "ננה בננה, הכל חוזר עליהם וקקה בידיהם".

מה זה עדכון? זה מתחיל בזה ונגמר... איפה בדיוק?

בבית שלך תעשה מה שאתה רוצה. במרחב הציבורי, לא תפתח עסק

על זה כבר ענו לפני, אין לי מה להוסיף.

פורסם

"המרחב הציבורי", נו באמת. בישראל זכות הקניין היא הזכות הנחותה ביותר. אין פה שום מודעות או הכרה בעובדה שאדם יכול להחליט לפתוח את העסק שלו מתי שהוא ירצה ואין זכות לאף אחד להגיד לו מתי ומדוע. זו כפייה דתית איומה שמזכירה דיקטטורה שהיינו רוצים לשכוח. זה כל כך פשוט - לא רוצים לצאת מהבית, אל תצאו. אבל תעזבו אותי ואת העסק שלי בשקט. מיסיונרים.

פורסם (נערך)
​תגובתי בוורוד מעיק

קייזר, אני באמת רוצה (ומנסה) להבין. איך זה שמישהו פותח את העסק שלו רחוק מהבית שלך מפריע לך לשמור שבת? לא לעם, לא למדינה, לא לצביון היהודי של שכונה א' ב-מה-שזה-לא-יהיה-וויל. לך.

כי זה ש*אתה* שומר שבת לא מפריע לי לנהל אורח חיים חילוני לחלוטין. למה זה שאני מנהל אורח חיים חילוני צריך להפריע לך? איך זה שאתה עובר בשבת ליד פיצוציה שעובדת עושה אותך יהודי פחות טוב? רוצה לשמור שבת? תפאדל, אל תכנס. למה אנשים אחרים צריכים להיפגע מזה? מה קרה ל"צדיק הישר בעינייו יעשה" (אם מסתכלים על צדיק כמי שעושה צדק בין אדם לחברו, שכן "דרך ארץ קדמה לתורה" ולא על הפרשנות של רבנים)?

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...