Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
http://www.hofesh.org.il/religion_merchants/claims/astronomy.html

איך ידעתי שתביא לי דוגמאות של ה"מדען" זמיר כהן...

בחלק מהשאלות שהבאת התשובות של היהדות שגויות ובחלקן הם מתיישרות עם הידע המדעי של אותה תקופה.

אז זהו, שלא.

בחיים שלי פתחתי אולי פעם אחת את אחד הספרים שלו לאיזה 20 שניות.

מה שכתבתי למדתי מהתלמוד עצמו, כבר בתור נער צעיר.

ולגופו של עניין:

חד משמעית, חז"ל ידעו את זה קודם וכתבו את זה קודם. כל השאר או חלקו עליהם או הלכו בעקבותם.

באף שאלה התשובה של היהדות אינה שגויה.

ובאף אחת היוונים לא הקדימו.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 371
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם כך, מקום העבודה הקודם די מעפאן...אצלנו פשוט קנו עוד מיקרו.

ולגופו של עניין:

חד משמעית, חז"ל ידעו את זה קודם וכתבו את זה קודם. כל השאר או חלקו עליהם או הלכו בעקבותם.

שמע, די מביך לקרוא דבר כזה - שווה ערך ל"שחור זה לבן". בגלל זה קשה לקחת דתיים ברצינות בדיונים על מדע, כשמתעקשים על אמיתות אלף ואחד פירושים.

הצעה שלי - תאמין בכיף, אבל אל תנסה לשכנע אחרים ש-1+1=3.

לא אגרור את זה עוד, יום נעים וחמים.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

לבקש להוכיח שאלוהים קיים (או לא קיים) זה טיפשי מאוד. מסכים. אבל אני חושב שמאוד לגיטימי לבקש הוכחה לאמירה הזו. מתי חז"ל כתבו? מתי העדויות המוקדמות ביותר למישהו אחר שכותב (מסכים או לא)? וכמה לפני היוונים חז"ל ידעו את התשובות.

וכדי לא לסטות מהדיון - כפיה זה קקא. גם דתית וג חילונית. בגלל זה אני מאוד מעריך את חיפה (ורק בגלל זה). אנשים חיים אחד בתחת של השני ואף אחד לא אומר לאף אחד אחר מה לעשות ומה לא לעשות. ההורים שלי בשכונה ערבית עם אחד מבתי הכנסת הגדולים בחיפה ואוכלוסיה רוסית גדולה למדי. מכולת אחת סגורה בשבת, השניה פתוחה. יש זיקוקים וקישוטים בכריסמס וביום כיפור אף אחד לא נוסע באוטו. כבוד הדדי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אברג'ל, אם הצלחת ללמוד כ"כ הרבה מהתלמוד ומחזל, כנראה שאתה תלמיד יותר מחונן מהרמבם, ואולי מחכמים אחרים.

וזה עוד לפני שנכנסים ל"פינות" קצת יותר משמעותיות להיסטוריה האנושית, כמו המצאת המיקרוסקופ, זיהוי חיידקים ופיתוח תרופות, בניגוד לאמונה העתיקה שאתה יכול להדבק במחלה אם אדם חולה מסתכל עליך.

אין מה להתווכח על דת זה טוב או רע, כי זו מערכת מורכבת מדי, שאי אפשר למדוד בכלים וגישות שטחיות מדי.

האמת שדווקא בשנים האחרונות בהרבה תחומים יש התרה מסוימת במקומות שבהם הייתה כפייה בעבר.

מאוד מקווה שהכיוון הזה ימשך, ואנשים יוכלו לחיות בהתאם למה שבא להם, במקום יוזמות מפגרות של "שבת ישראלית", או דברים דומים שמגיעים מכיוונם של כל מיני פוליטיקאים או אנשי דת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הדיפולט, במקרה הספציפי שלך, הוא להשמע להוראות החברה שבה אתה עובד.

אתה בהחלט מוזמן לפנות להנהלה בגיבוי מי שזה עוד מפריע לו ולדרוש מיקרו חלבי.

מיקרו היום זה 300 שקל וחברה גדולה לא צריכה/ אמורה לסרב לכזו בקשה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אברג'ל, אם הצלחת ללמוד כ"כ הרבה מהתלמוד ומחזל, כנראה שאתה תלמיד יותר מחונן מהרמבם, ואולי מחכמים אחרים.

וזה עוד לפני שנכנסים ל"פינות" קצת יותר משמעותיות להיסטוריה האנושית, כמו המצאת המיקרוסקופ, זיהוי חיידקים ופיתוח תרופות, בניגוד לאמונה העתיקה שאתה יכול להדבק במחלה אם אדם חולה מסתכל עליך.

מה הקשר?

יותר מחונן מהרמב"ם?

אגב, אם הזכרת חיידקים, אתה יודע שאסור לאכול בצל שחתכו את ראשו ושהה לילה?

בדיוק מהסיבה שנדבקים אליו חיידקים.

כאמור, אני לא בא לכפות על איש את אמונתי. מישהו פה ביקש הוכחות ליידע של חז"ל לפני גילוי מדעי, נתתי דוגמאות. זה הכל.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

המורה ציפורה היתה אומרת "אני צריכה להתחיל לחלק פה עונשים בשביל שתירגעו???"

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני פתחתי שרשור בפורום שמתרעם על הכפייה הדתית הזאת, וכמה חברי פורום שבדרך כלל אני מאוד מכבד את דעתם, קראו לי טיפש כי הייתי צריך להתכונן לזה מראש.

אתמול קראתי את השרשור ההוא מחדש וזה היה לי כיף בדיוק כמו בפעם הראשונה :lol:

אגב, יש קישור לשרשור הזה בתחתית העמוד תחת "נושאים דומים".

כפייה דתית - נמאס לי (פריקת לחץ)

פורסם

קיבלנו בעבודה מיקרוגל חדש לפני כשנה ומכל הצוות יש 2 דתיים שהחליטו שהוא שלהם ושאין לחמם במיקרו שום דבר שלא יעמוד בתנאי הכשרות שלהם.

כסוציומט הרעב שאני, חיממתי שם שרימפס ברוטב שמנת שאשתי הכינה וארזה לי לעבודה.

הם כמובן התבאסו אבל הייתי די ברור כשהבהרתי שאין מצב שאני אוכל קר או לא אוכל בכלל כי הם מאמינים בחברים דמיוניים.

מאז אין ויכוחים והם מחממים את האוכל שלהם איפושהו במשרד אחר.

פורסם

כמה כוכבים יש בכימה?

-כ 1000-1100, לעומת 100 שהתלמוד טוען.

באיזו צורה כדור הארץ?

-פיתגורס טען שכדור הארץ כדורי במאה השישית לפני הספירה. אריסטו לימד את תלמידיו במאה הרביעית לפנה"ס שכדור הארץ כדורי מעבר לכל ספק וגם גיבה את הטענה: במסעותיו למצרים הוא שם לב שהכוכבים הנראים בשמים שונים מהכוכבים שהוא רואה בשעה דומה ביוון. במאה השלישית לפני הספירה, העובדה כבר נחצבה ברוב זרמי החינוך בעולם העתיק.

את התלמוד התחילו לכתוב כ 500 שנה מאוחר יותר.

כמה ימים מהלך הלבנה?

אסטרונומים בבלים באיזור מסופוטמיה בנו תורה נומרית שלמה (נומרית! בעולם העתיק! לא פחות מסנסציה.) לחיזוי שלבי הירח ואורך המחזור בין המאה החמישית לרביעית לפני הספירה. כ 600 שנה לפני שהתחילו לכתוב את התלמוד.

כל הנ"ל, ועוד, נכתב בתלמוד הרבה הרבה לפני שהמדע "ידע" את התשובות המדוייקות.

כפי שהרגע הדגמתי, לא. או שהם טעו, או שהקדימו אותם. אני יכול להמשיך איתך את המשחק הזה עמודים על גבי עמודים.

משך מאות שנים המדענים העלו סברות ותיאוריות שונות, עד שהתפתחו האמצעים הטכנולוגיים שנותנים תשובות מדוייקות.

מדען לא "מעלה" תיאורה לפני שיש לו נתונים ביד. בבקשה עשה שימוש נכון במילה "תיאוריה", משמעותה היא לא "נראה לי ש".

מהיכן חכמי התלמוד ידעו זאת?

ברוב המקרים, ידע שעבר בין יוון למצרים (הספריה הגדולה באלכסנדריה הייתה מקור ידע כביר של העולם העתיק, ושריפתה אסון היסטורי קטסטרופלי.) ומשם זלג לפה. או מהצד השני- ידע בבלי מקומי (גם הבבלים לא היו פראייארים בכלל במתמטיקה ואסטרונומיה).

אגב, חשבת פעם למה השבוע [בכל העולם] מתחלק ל7 ימים?

מה ההגיון במספר כה לא עגול?

אין שום מחזוריות אחרי 7 ימים.

לעולם העתיק היו ידועים 7 גופים שמימיים בולטים- שמש, ירח, חמה, נוגה, מאדים, צדק ושבתאי (שם לב שכדור הארץ לא פה? לא ידעו שהאדמה שלנו היא גוף שמיימי בפני עצמו לפחות בהתחלה)

זו הייתה הסיבה של היוונים. עכשיו בנוגע לבבלים- שבע היה מספר בעל חשיבות מאוד גדולה אצלם. מיתוס הבריאה, אנומה אליש, נכתב על 7 לוחיות אבן. אותנפישתים עזב את ספינתו לאחר השיטפון הגדול לאחר שבעה ימים כדי להתחיל את החיים מחדש בעולם.

משני המקורות האלו המנהג זרם לשאר התרבויות- את שלנו קיבלנו מהבבלים.

תשובותיי באדום. הת'רד הוא על כפיה דתית ולא הייתי רוצה שיסטה מנושא זה- אבל שגיאות (והטעיות) בנושאי מדע חורות לי במיוחד. במיוחד שאנשים אחרים עלולים בטעות להאמין לזה.

בנוגע לדברים שנוגעים יותר להיסטוריה ומנהגים ממדע..... טוב נו, זה פשוט מעניין בלי קשר.

פורסם

התחלתי לכתוב ארוך כדי לדחות את דבריך, אבל כשזה התארך מדי פרשתי.

אין טעם לשכנע את המשוכנעים, ואני לא באמת רואה איך מישהו פה יזוז מדעתו. משני הצדדים.

נפרד כידידים.

בהצלחה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

פיקה, מרתק, תודה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...