Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר נהיגה בקופרה, העמדה שלי מתחילת השרשור מקבלת חיזוק - אם כל מה שמעניין את פות"ש זה מנוע, שישפר FR. אם לא - הקופרה משחקת במשחק אחר לגמרי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
טופ גיק, רק שים לב שאתה מאוד לא מדייק:

ההפרש אינו 60 אש"ח, ההפרש הוא בין ירידת הערך של הFR על פני זמן X, לעומת ירידת הערך של הקופרה על אותו זמן X (זה בגדול, בתכלס צריך לשקלל פנימה תחזוקה יקרה יותר של הקופרה, הפסד תשואה של 60K במידה והכסף מגיע מהעו"ש, הפרשי ביטוח, צריכת דלק וכו').

בכל אופן, ההפרש האמיתי הוא לא 60K, אלא כנראה הרבה פחות.

אם אתה כבר גיק אז בחייאת אל תחרבש לנו כאן במתמטיקה (;

פות"ש, הדילמה שלך (לדעתי) אמורה להיות בין קופרה חדשה, לבין לאון *משומשת* סטוק שתעבור שיפורים, או לאון משומשת משופרת.

לרכוש לאון חדשה, ואז לשפר אותה ולאבד ישר את אחד היתרונות הכי גדולים של רכב חדש (אחריות יצרן), זה די מטופש.

א. יש לך מושג מה אחוז הריבית בעו"ש? בקיצור, התשואה על 60K היא בדיחה.

ב. תחזוקה כמעט זהה בFR ובקופרה.

ג. כנ"ל גם לגבי הביטוח.

ג. לגבי דלק, תלוי בנהג.

פורסם

א. יש לי מושג, תודה על הדאגה, אם זה לא ברור הכוונה היא בהשוואה לכסף שנמצא בקופות גמל והוא נזיל יחסית, אבל לרשום עו"ש זה טיפ'לה יותר קצר. בהערכות שלי אני משווה ל4% שנתי, קרי הפסד של 60,000*0.04=2,400 ש"ח, האם כבודו מאשר? <:>

ב. הצמיגים אותם צמיגים? הטיפולים בשניהם במרווח זהה? זו לא שאלה רטורית, אני לא מכיר את הנתונים ההשוואתיים פשוט מניח שקיימים הבדלים (בכ"א זה כל אחד שמשקלל לעצמו את ההפרש צריך לעשות זאת עצמאית). כשאני משווה עלות אחזקת תלתן ירוק לג'ולייטה 170, יש הפרש קיים מוחשי אמיתי מורגש וכו'.

ג. וואלה אין לי מושג, קצת מפתיע לשמוע שביטוח על רכב שעולה 60K פחות עולה אותו דבר, היות והביטוח נגזר הן מהמחירון והן משקלול של חברת הביטוח יחסית לאקזמפלר הספציפי (סטטיסטיקת תאונות וכו'). בכל אופן לא בדקתי אישית אז לא אעיד, אם אתה בדקת ואתה יודע מהם המחירים אתה מוזמן לחלוק איתנו

ד. לוקחים את המקרה הסביר, ובמקרה הסביר הנהג של הקופרה יגיע לצריכה פחות טובה, כנראה. שכל אחד יעשה את החישוב שלו לפי איך שהוא נוהג.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הי

דעתי מחולקת ל 2:

1: אם בא לך רכב חדש, או כמו שחבר שלי אמר: אתה נהנה מלקרוע את הניילון מהמושבים, אז לך על חדש עם כל היתרונות המתלווים לאחריות, במקרה של ה-fr, אתה תצטרך אותם כפי שציינו לגבי הגיר המפוקפק משהו (בלשון המעטה) רעשים ובעיות נוספות מגיר יבש, והגיר הזה לא אמין בשיט, לחבר יש גולף 1.4 עם אותו גיר וגורם לו ללא מעט בעיות שלא לדבר על תוספות הכח שאתה מדבר עליהן (לפי השאלה שלך נשמע שאתה מעוניין בהרבה מעבר לתכנת ניהול).

לגבי הקופרה תיבת ההילוכים הרבה יותר חזקה והמכלולים מותאמים לכוח עם גיר 6 הילוכים רטוב שמחזיק המון תוספת כוח ומומנט ללא בעיה.

אני לא הייתי נוגע ברכב חדש ולא מוסיף לו כלום עד גמר האחריות כי רכבי הקונצרן לא ידועים כסופר אמינים בתקופה האחרונה.

לגבי איזה דגם, אם יש את הכסף אז ברור את הקופרה, כל המכלולים הרבה יותר חזקים.

2. האופציה השניה וזו שאני בחרתי בה כי בא לי שיפורים היא קופרה משומשת סטוק שכל כמה חודשים נהנה להחליף מכלול שהתעייף למשופר. החל בקוילאוברים דרך אנטירולים, קלאץ מחוזק צנרת מלאה, קיט יניקה והרשימה עוד ארוכה, בקיצור סט אפ מלא לטורבו המקורי, וכל זה בפחות עלות (כולל מחיר הרכב) מ fr חדשה.

הרכב מתנהג יותר טוב מקופרה חדשה וגם בשאר הפרמטרים עולה עליו.

לסיכום:

אם בא לך שיפורים, רק רכב משומש, אתה נהנה מלבחור את המכלולים השונים העייפים ולא זורק חלקים חדשים.

אם בא לך חדש תישאר מקורי ותהנה מקילומטראג אפסי עם מכלולים חדשים שיחסכו לך תיקונים מיותרים וכמובן האחריות שהיא מרכיב מאד קריטי ברכבים של הקוצרן, מניסיון.

החלטה שלך

בהצלחה

פורסם

א. כסף בקופות גמל (מעל ל7000 ש"ח) חייב במס וקנס ביציאה מוקדמת. ריבית במק"מ (שנחשב סולידי ובטוח) הינו 1.4 אחוז לשנה.

אז קצת פרופורציות.

ב. הטיפולים זהים ברובם המוחלט, היתה לי קופרה, ההבדלים בהוצאות הינם זניחים ביותר.

ג. ביטוח דומה (תלוי איפה אתה מבטח ועד כמה אתה יודע להתמקח).

• תוכן חדש...