Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה אסף על הפירגון,ולגבי שאלתך של הקאפה והאום,שדורש החלפה.מוסך מורשה מונחה לעבוד לפי סטנדרטים מסויימים,של היצרן.וכניראה שכל פתיחה של ברקסים אחורה,נידרש לפי היצרן להחליף אותם.למרות שאפשר להחזיר אותם(לדעתי ולדעת אסף).זאת סיבה אחת,שאני משער.סיבה שנייה מוסך מורשה,לא יקח אחריות על גביי חיסכון ללקוח.אז אם נידרש להחליף את החלק,הוא יחליף ולא ינסה לקמבן. ובמיוחד לא בברקסים,כי במיקרה של כשל במערכת,למוחרת מישרד התחבורה מגיע אליו,סוגר לו את המוסך וועדות חקירה מיפה ועד השמים,בגלל חיסכון ללקוח.אם לא מתאים לך לשלם אותם,חפש מוסך אחר שיסכים.

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נשמע הזוי ומונפץ. עוד לא נתקלתי באומי גלגלים חד פעמיים.

תבקש שירכיבו את האומים חזרה אחרי בדיקת הברקסים.

המלצה מטעה באופן חמור מאוד! בהרבה דגמים האומים של המיסבי גלגלים הם חד פעמיים לפי הגדרת היצרן ובשום פנים ואופן לא לחזיר אותם חזרה, אלא ישר לפח לאחר הפירוק.

פורסם

אסף בהודעה הזו כתב על אומי הגלגל -גוז'ונים שהם לא חד פעמיים.

בהמשך הוא דיבר על אומי מיסב הגלגל .

נתקלתי גם שהיצרן מגדיר מספר פתיחות של אום המיסב לדוגמא בפורד 5 פעמים , אני בספק אם מיישמים את זה בארץ. כששאלתי מכונאי הוא לא נתקל בזה.

פורסם

אולי ובהמשך הוא כתב שזה בסדר ואפשר להחזיר עם לוקטייט.

אם יש מקום שבו לא צריך להיות "יצרתי" או חאפר זה באומים האלו, יצרן מציין שזה חלק חד פעמי אז מחליפים.

פורסם

נתקלתי גם שהיצרן מגדיר מספר פתיחות של אום המיסב לדוגמא בפורד 5 פעמים , אני בספק אם מיישמים את זה בארץ. כששאלתי מכונאי הוא לא נתקל בזה.

1. אכן אומים בעלי אבטחה עצמית עם פלסטיק פנימי (ניילוק) ניתן להשתמש בהם במקרים מסויימים מספר פעמים אבל צריך לקחת בחשבון שיכולת האבטחה העצמית יורדת עם כול סגירה נוספת של האום בגלל הדפורמציה האלסטית/פלסטית הנוצרת בפלסטיק.

2. המוכנאי אשר מטפל ברכב אינו יכול לדעת אם האום נסגרה/נפתחה פעמים או שבע בפעמים לכן חשוב להחליף את אומי האבטחה העצמית.

3. במקומות קריטיים לבטיחות נסיעה אין צל של ספק שיש להחליף את אומי האבטחה העצמית.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על ההסברים.

מה שאני לא מצליח להבין זה למה באמת פותחים את התופים האחוריים כבר אחרי שנה ו20 אלף קמ.

בפביה שהיה לי במשך 4 שנים ו100 אלף קמ פתחו פעם אחת לבקשתי לצורך מתיחת הבלם יד.

פורסם

לבדיקה.

אתה מעדיף לנהוג בלי ברקסים?

ונכון שצריך להיות עם אצבע על הדופק כאשר מקבלים חשבונית ממוסך אך לא צריך להיות חשדניסטים, אם המוסך אומר שיש אומים שהם חד פעמיים אין סיבה להתווכח, אפשר להגיד הרבה דברים על מוסכים ובפרט על מוסכים מורשים אבל בבטיחות הם לא מתעסקים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

שמקבלים הצעת.מחיר ממוסך, בפרט מוסך מורשה שאתה לא מכיר. צריל להיות סופר חשדניסטים.

מה שמוזר כבר אמרתי. שבדכ לא פותחים בכלל את הברקס האחורי על אחת כמה וכמה ברכב עם 20 אלף קמ.

פורסם

בדיקת בלמים יש בכל טיפול, באופן קבוע. אם אתה חושב שעובדים עליך- בדוק בספר הרכב ותראה שיש הרבה בדיקות בכל טיפול שאינך מודע אליהן. בקיצור-שלם ושכח

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן

לפני שבועיים עשיתי טיפול לרכב.

הטיפול בוצע במוסך המכונן בתא, מצאתי באתר שלהם קופון לטיפול בעלות של 580 שקל.

הטיפול היה יסודי ומהיר, אפילו ניקו את הפילטר אוויר דבר שלא ראיתי במוסכים אחרים.

הגלגלים לא פורקו לבדיקה (האחוריים והקדמיים). בדיקת הברקס הקדמי נעשה עי פנס והסתכלות על מצב הרפידות (כמו בכל מוסך שהייתי).

שאלתי בסיום הטיפול לגבי הברקס האחורי עם עניין הקאפות והאומים, בעל המוסך אמר לי שזה מיותר לפרק את הדראמ לרכב שעבר רק 20 אלף קמ, ושהוא מצטער אם הטעו אותי בטלפון.

סהכ יצאתי מרוצה מהמוסך.

פורסם (נערך)

נשמע בדיוק כמו משל העז. גרמו לך לחשוב ש-580 שקל (ועוד אחרי קופון) להחלפת שמן ופילטר זה לגיטימי.

EZ.PNG

אלא אם כן הוחלף עוד משהו מעבר לשני הדברים האלה.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

זה לא רק בקרסו, ברוב אם לא בכל המוסכים מורשי יבואן מחיר לטיפול קטן עובר את ה-500 ש"ח. זה מוגזם לדעתי, אך זה המצב בארץ לצערי.

Stay Dirty

פורסם

580 שקל לטיפול קטן במוסך מורשה זה מחיר סביר.

במוסך רגיל זה לא.

מכיוון שהיבואנים תופסים אותך בביצים בתקופת האחריות אין ברירה אלא לטפל במוסך מורשה, נכוותי פעם לא מזמן מטיפול לא במוסך מורשה ורק אחרי הרבה כאב ראש שכלל עורכי דין ומהנדס רכב הבעיה טופלה.

פורסם

כשפילטר של ניסאן עולה 60 ש"ח(בממוצע) ושמן טוב עולה 150 ש"ח וחיבור למחשב זה עוד 200 ש"ח,כלומר 310ש"ח.

אז נשאלת השאלה על מה שילמנו 270 ש"ח.

אני מניח שהואו ויגידו הצדיקים על הידע ,אבל מדובר ניסאן מיקרה שהבעיה היחידה זה גיר רציף וזה לא בכל דגם.

• תוכן חדש...