Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עופר, אתה שופט דברים מנק' המבט שלך, ומתעלם מכך שיש נק' מבט אחרות.

מבחינתך דיפרנציאל זה שיפור עצום, מבחינת אדם אחר שלא לוחץ את הרכב למקומות האלו - זה לא.

מי שזה לא משמעותי עבורו, שלא ייקנה GTI או קופרה אלא אחד הדגמים החזקים מתחתם.

מי שלא "לוחץ" הקופרה מענישה אותו יותר ממה ששווה תוספת הכוח שלה ביומיום.

למה להעדיף גולף GTI על קופרה? יש המון סיבות, הפשוטה ביניהן: האחת היא סמל סטטוס

אז שייקנה Audi (אנשים שעבורם גולף GTI היא סמל סטטוס, יש אולי עשרים בכל המדינה).

או אלפא, מכונית עם הרבה יותר סטטוס מגולף.

ולגבי התלתן - אני יכול להעיד רק על עצמי: הwow factor שלה פסיכי

אתה מגזים.

אם זה "פסיכי" מה תגיד על פרארי?

או סתם פורשה?

או BMW ספורטיבית?

פרופורציות!

זה חשוב...

לא יזיק אם כולנו נקבל את העובדה שהדעה שלנו אינה אמת אבסולוטית אלא רק אמת אחת מתוך הרבה הרבה אמיתות בשוק :)

אמת יש אחת.

דעות יש הרבה.

אני לא צריך לצמצם את מה שאני כותב, רק כי יש אחרים שחושבים אחרת. שיחשבו מה שרוצים, אני אכתוב את שלי (ומין הסתם את דעתי ולא את דעתו של מישהו אחר).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש שיקולים לטובת GTI.

בעבר, רכב הליסינג שלי היה GTI. מבחינת ה "נראות" - לא היתה בעיה.

השתלבה מצויין בין מכוניות המנהלים של העמיתים / לקוחות.

אני חושש שקופרה הייתה נתפסת באופן שונה.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

בלי הקשקושים הכתומים, 5 דלתות בלבן, אף אחד שלא "מבין ענין" לא יחשוד שהלאון שלך היא משהוא מיוחד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה, אתה צודק.

אבל....

מבחינת "תדמית" אין בעיה להעמיד גולף GTI ראש בראש מול פאסאט CC.

הלאון, פשוט לא מספיק "פרימיום".

לפעמים "המעמד מחייב". בנסיבות אלו ל GTI יתרון.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

אני מקבל את זה לחלוטין שה GTI היא סמל סטוס.

רק שהGTI היא גם סמל סטטוס וגם הוט האטצ ויש מצבים שבהם לאור המתחרים של ה GTI, קניה שלה נראית לא הגיונית בעיניים של מי שלא מעניין אותו הסטטוס אלא יותר ההוט האטצ.

אף אחד משניהם לא טועה, כל איש, הישר בעיניו יעשה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עופר, "חרטטת שיווקית" וגם תדמית אלו הם פרמטרים שיש להם תפקיד בחייהם של רוב האנשים בעולם המערבי בערך.

אני לא לקוח פוטנציאלי לשני הרכבים, אבל אני הייתי קונה gti ולא הייתי עושה בכלל נסיעת מבחן בקופרה, ולו רק בגלל התדמית.

האם זה משהו שמורגש בנהיגה? בוודאי שלא. אבל רכב זה מוצר שמעורר אמוציות, ושפונה לרגשות שונים אצל אנשים שונים. אצלך הנהיגה היא אולי הפקטור היחיד (לא יודע). אצל אחרים יש עוד.

איזו תדמית יש לקופרה?

אלא אם אתה קונה אותה עם ג'אנטים כתומים - כלום.

ואם אתה חושב שמישהו מזהה גולף GTI, להוציא חובבי רכב מושבעים, אתה טועה.

נ.ב. אתה ויניב... (שתמיד טועה).

פורסם (נערך)
ולגבי התלתן - אני יכול להעיד רק על עצמי: הwow factor שלה פסיכי ועבורי שם אותה בליגה אחרת משני הרכבים הנ"ל.

אתה מגזים.

אם זה "פסיכי" מה תגיד על פרארי?

או סתם פורשה?

או BMW ספורטיבית?

פרופורציות!

זה חשוב...

למען הסר ספק, למרות שאני באמת לא מבין איך אפשר לדבר איתי על פרופורציות כשמוציאים דברים עד כדי כך מפרופורציות: הכוונה היא יחסית לסגמנט שלה. וכשאני שופט יחסית לסגמנט שלה, אני לא רואה שום נימה של הגזמה בדברים שלי כשאני שם צד אל צד תלתן, ,GTI, קופרה, VRS ,ST ושות'.

כמו שאף אחד לא בא אליך בטענות על זה שאתה מתלהב מהביצועים של המגאן RS, כי אם הם מלהיבים אותך מה תגיד על , הייתי מצפה לגישה דומה ממך.

ולקופרה יש תדמית, אולי לא בעיניך אבל כן בעיני רבים אחרים. כשאני רואה קופרה אני מצפה לראות בפנים טייפקאסט מסויים, כשאני רואה GTI אין לי מושג למה לצפות. לי אישית הפקטור הזה לא ממש משנה, יש אחרים שכן.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
למען הסר ספק, למרות שאני באמת לא מבין איך אפשר לדבר איתי על פרופורציות כשמוציאים דברים עד כדי כך מפרופורציות: הכוונה היא יחסית לסגמנט שלה. וכשאני שופט יחסית לסגמנט שלה, אני לא רואה שום נימה של הגזמה בדברים שלי כשאני שם צד אל צד תלתן, ,GTI, קופרה, VRS ,ST ושות'.

גם לדעתי הג'ולייטה היא המכונית היפה בסיגמנט, אבל "פסיכי" זו לא מילה שהייתי מצמיד לה. היא לא בליגה משלה (המגאן RS, כן, גם מבחינה היסטורית).

מכונית עם אפיל "פסיכי" למחירה/זמנה/הסיגמנט... פיאט קופה/אלפא GTV, למשל.

הג'ולייטה נאה.

פורסם

איזו תדמית יש לקופרה?

של ערסמוביל.

ואם אתה חושב שמישהו מזהה גולף GTI, להוציא חובבי רכב מושבעים, אתה טועה

מן הסתם. אז מה?

שוב, לפי הלוגיקה שלך, אמור להיות בערך רכב אחד בכל סגמנט בעולם, או לפחות אחד שנמכר.

מה לעשות ששם בחוץ אנשים מעיזים לפעול ולבחור לפי קרטריונים שונים, וחלקם אפילו קונים gti, גם אם לא לוחצים אותה לקצה או בכלל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

זה כבר הפרש בין זוג דעות אישיות, ובין צורות התבטאויות. כנראה שמה שאני מכנה 'פסיכי' אינו שקול למה שאתה מכנה 'פסיכי'.

לראיה, שני הרכבים אותם הזכרת, לא היו עוברים את threshold ה"פסיכי" במילון שלי.. (:

מבחינת מראה נטו, שוב - לטעמי, היא כן מפרידה את עצמה מהסגמנט שלה ונמצאת לפחות דרגה אחת מעל.

אגב, היא משלמת על זה עם כל מיני חסרונות מטופשים שלא יאומן שנמצאים ברכב בסגמנט הזה, ופירטתי על חלקם בשרשור שלי. אז שלא תתקבל כאן תמונה כאילו אני מאמין שהיא ה-רכב המוביל בסגמנט או משהו (היא לא).

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

שוב, לפי הלוגיקה שלך, אמור להיות בערך רכב אחד בכל סגמנט בעולם, או לפחות אחד שנמכר.

מה לעשות ששם בחוץ אנשים מעיזים לפעול ולבחור לפי קרטריונים שונים, וחלקם אפילו קונים gti, גם אם לא לוחצים אותה לקצה או בכלל.

לא צריך ללחוץ לקצה, אבל מי שלא לוחץ GTI, בזבז כספו על יכולות שהוא לא צריך, בלי להרווייח כלום בצד הסטטוס (להוציא מביני עניין מעטים).

למחפש הסטטוס יש בחירות עדיפות על ה-GTI ב-הרבה, אם בחיסכון של כסף ואם בסטטוס עדיף (כאמור, Audi, אלפא).

לכן אני לא אומר "קנו קופרה", אני אומר "אל תקנו גולף GTI".

יש אלטרנטיבות עדיפות.

דרך אגב, זה בדיוק מה שאמרתי ל-bar72, שהחליף גולף GTI בג'ולייטה, שהשנייה היא מכונית מתאימה לו בהרבה (הוא לא מהמתגרזנים).

פורסם
של ערסמוביל.

SAYS WHO?

לא נמאס כבר מהשטויות האלו?

ואני לא מדבר על הקופרה כרגע, אלא בכלל. בכל רכב של כל יצרן אתה עלול להתקל בכל סוג של בן אדם כזה או אחר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
עופר, "חרטטת שיווקית" וגם תדמית אלו הם פרמטרים שיש להם תפקיד בחייהם של רוב האנשים בעולם המערבי בערך.

מדויק. לבטל את הרכיב הזה זה פשוט להתעלם מהמציאות.

אמת יש אחת.

לא יכולה להיות אמת אחת במשהו שניתן לפרשנות. זה לא משפט פלילי. בהקשר שלנו - חוץ מפרמטרים מדידים אין "אמת". כל היתר - דעה.

גם לדעתי הג'ולייטה היא המכונית היפה בסיגמנט

לדעתי זו ה-V40, אבל בפירוש הג'ולייטה מושכת יותר תשומת לב ומחמאות.

לגופו של עניין - נהגתי בקופרה. לדעתי ולסגנון הנהיגה שלי (ובניכוי המגאן, שממילא לא רלוונטית לי כי היא ידנית) היא מצוינת.

משיכה טובה, אחיזה, כוח, קצב מאד מהיר. בלמים מצוינים כמו בכל הואגיות. מעברים מאד מורגשים בין המצבים (קומפורט, ספורט וקופרה). במצב קומפורט היא סבירה להתנהלות יומיומית - לא סיטרואן ואפילו לא כמו ג'ולייטה 170, אבל יותר נוחה ממה שצפיתי. מאד אהבתי את אפשרות הקסטומיזציה של המצבים.

היא מאד קלה לנהיגה מהירה והתאוצה שלה מאד חלקה - אין מכה בגב, אין תחושת דרמה בהאצה. פשוט פתאום מגלים שאתה יכול להגיע ל-YNET. מאד אהבתי את פעולת התיבה במצב קופרה - מורידה הילוכים בזמן ודואגת לשמור אותך עם כוח זמין תמיד. לא נגעתי בפאדלים בכלל, לא היה צורך.

הגה עם משקל טוב, מאד מהיר, ומתקשר כמו רוב ההגאים בימינו - כלומר לא ממש. מצד שני - לא באמת מפריע, הוא מדויק ולא מצאתי את עצמי מתקן את הקו.

בגזרה היומיומית תא המטען סביר, המרווח סביר, תנוחת הנהיגה טובה, טווח כיוונון ההגה מעולה, מראות צד על הפנים, עיצוב פנים (ולדעתי גם חוץ) עדיין על הפנים, מערכת קול מצוינת.

בסופו של יום אתה מקבל רכב מהיר בטירוף (לסגמנט שלו מן הסתם), עם התנהגות עדיפה ובפירוש "חיה" ומהנה יותר וכל הואגיות עליהן יצא לי לנהוג, במחיר שהוא לא פחות ממציאה. אהבתי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא יכולה להיות אמת אחת במשהו שניתן לפרשנות. זה לא משפט פלילי. בהקשר שלנו - חוץ מפרמטרים מדידים אין "אמת". כל היתר - דעה.

לקופרה משיכה מצויינת - עובדה.

רב האנשים לא מבדילים בין גולף GTI לגולף מאובזרת אחרת - עובדה.

זה שמאן דהוא נוסע ב-GTI וחושב שאנשים מזהים אותו כנוהג במשהו עם היסטוריה, מסורת וכו', ונדמה לו שהוא עושה רושם תדמיתי - דעה.

ואחת מוטעית.

מעברים מאד מורגשים בין המצבים (קומפורט, ספורט וקופרה).

אנחנו חושבים אותו הדבר על הרכב, להוציא זה^

לא הרגשתי שום הבדל בין המצבים, :shock: ועשיתי מספר מעברים על פסי האטה כדי לבדוק.

אולי משהו אצלי היה לא תקין?

נ.ב. זה שרב העולם קונה חרטטת, לא אומר שזה נכון ו/או צריך לעשות את זה גם.

אני אומר שוב, מי שרוצה פוזה, עדיף לו אלפא או Audi על פני גולף. כל גולף.

פורסם

ייתכן, כי אצלי בהחלט הרגשתי יופי את המעברים. בקומפורט היא נסבלת, בקופרה לא הייתי מסוגל לנסוע מחוץ לקטעי הנהיגה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...