Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, שלום לכולם

אני בחור אחרי צבא, כרגע עובד בעבודה עם משכורת גבוהה לגילי.

אני כרגע עם רכב ליסינג מהעבודה. בכוונה לא לקחתי רכב עם חוזה חדש אלא רכב שעובד אחר בחברה החזיר - כך שהחוזה כבר נגמר, וביכולתי להישאר עם הרכב\להזמין חדש\להחזיר את הרכב ולא להישאר בליסינג.

כלכלית יותר משתלם לי להחזיר את הליסינג ולקנות רכב חדש לעצמי, אך כאן מתחילה הדילמה. האם אני קונה רכב חדש או יד שנייה, ואיזה רכב?

בעיקרון, אני מעוניין ברכב סופרמיני אם מדובר על רכב חדש. אם מדובר על משומש אז לא פוסל גם רכב גדול יותר.

אני מתכנן לעבוד עוד כשנה - שנה וחצי ולאחר מכן לצאת ללימודים, כאשר כרגע אני לא יודע אם אצטרך את הרכב או לא (סביר להניח שכן, ולא אמכור אותו, אך לא יודע זאת בוודאות).

האם לדעתכם כדאי לדעתכם להשקיע ולרכוש רכב חדש כמו לדוגמא סקודה פאביה או פיג'ו 208 וליהנות מרכב חדש ומאובזר יותר + אחריות ואמינות גבוה יותר, או האם כדאי לחסוך ולקנות רכב יד שנייה במחיר יותר זול (נגיד 50-70 א"ש)? אני מפחד שאחסוך על רכב יד שנייה ובסוף הטיפולים יתקזזו עם החיסכון ברכישה...

עוד נתונים:

נסיעה לעבודה היא בסביבות ה70-75 קילומטר בסה"כ (נסיעה בין עירונית).

מרבית הנסיעה שלי באופן כללי היא בין עירונית, ולכן אני מחפש רכב זריז ומהנה יחסית, אך גם נוח (בגלל זה רשמתי כדוגמא את הפאביה וה208.)

מעדיף מאוד אוטומטי.

אשמח לדעתכם או עצתכם לגבי כיוון ודגמים!

תודה רבה וסליחה על החפירות :)

פורסם

אתה תוכל לעמוד בתשלומים של רכב חדש בתור סטודנט?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אתה תוכל לעמוד בתשלומים של רכב חדש בתור סטודנט?

קודם כל, תודה על התגובה.

מבחינה כלכלית אני יכול להרשות לעצמי לרכוש רכב חדש, זה לא בעייתי יותר מדי מבחינתי.

השאלה אם יש לכך הצדקה באופן מעשי?

פורסם

לא חושב,אם יש סיכוי שתמכור אתה תאבד הרבה בירידת ערך במיוחד בשנה שנתיים הראשונות,חבל פשוט.

לדעתי תוכל לקנות 30 אלף אחלה רכב,שלא תצטרך לבלות כול הזמן במוסכים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני חושב שאני מסכים. רכב חדש אוכל לשקול בעתיד היותר רחוק, נראה לי שיד שנייה ייתן לי תמורה יותר גבוהה לכסף.

האם יש לך המלצות לגבי דגמים מומלצים ליד שנייה? אין לי בעיה כמו שרשמתי לקנות ביותר מ30 אלף. אני רוצה אוטו אמין ונוח, אבל שגם יהיה מספיק מהנה ושלא אתבאס ממנו...

תודה!

פורסם

אין שום סיבה לקנות חדש. יש היום הצפה מטורפת של רכבים משומשים במחירים נהדרים.

קנה לך רכב מיני ידני ב-30 אלף ש"ח, סע עליו ותחסוך כסף בדלק ואחזקה.

פורסם

אתה מחפש ידני או אוטומט?

פורסם

רכב בן שנה שנתיים שספג את ירידת הערך הגדולה יכול להתאים לצרכים שלך.

יש הרבה רכבים טובים ב 30 אלף ש"ח, אבל זה די הימור, כי רכב שנמכר במחיר הזה הוא רכב ישן יחסית, ואתה לא יודע מה הוא עבר.. כמובן שיש מציאות ואחלה רכבים, אבל גם אם בבדיקה הכל יעבור חלק, אתה לא באמת יודע מה עבר על הרכב, או איזה בלאי פתאום יצוץ לו.. נכון שגם לרכבים חדשים יותר יש תקלות, אבל כמובן שהסיכוי לכך קטן יותר משמעותית מאשר רכב ישן.

אם אתה מתכוון להחזיק ברכב מעל 5 שנים, אז דווקא רכב חדש יכול להוות פתרון.. כי ככל שמחזיקים ברכב יותר זמן, אפקט הירידת ערך של השנה הראשונה מתפרס על יותר שנים, וגם יש לך שקט נפשי לשלוש שנים.. אבל במקרה שלך של חוסר הוודאות לגבי זמן ההחזקה ברכב ובגלל שאתה יכול להרשות לעצמך, קנה לך רכב חדש יחסית בן שנה שנתיים שעדיין תוכל להנות מהאחראיות עליו.

פורסם

הוא יוכל להנות מקסימום עוד שנה מאחריות,ב30 אלף הייתי בודק סיריון למשל,יש כמה יונדאי אקסנט טובות ביד 2,מדובר על רכב שהוא סוס עבודה ובאזור 30-35 אלף ניתן לרכוש מודל 2010.

רכב בן שנה שנה וחצי עדיין יספוג ירידת ערך,תוסיף לה תשלום חודשי גבוהה מאשר רכישת רכב ב30 אלף,וגם אם פעם ב תהיה תקלה ביונדאי זה עדיין לא יגיע לתשלום גבוהה יותר מאשר תשלום על רכב חדש או בשנה שנה שנתיים.

פורסם

תראה, אין לזה סוף.. ככל שהרכב יהיה ישן או זול יותר, ירידת הערך תהיה קטנה יותר, אבל זה לא השיקול היחידי שפות"ש שצריך לשקול.. על אחת כמה וכמה שהוא נוסע מינימום 75-80 ק"מ ביום ושאין לו בעית תקציב..הרכבים שציינת הם בהחלט רכבים אמינים, אבל יש המון כאלה בשוק..

אני בטוח שעם הנסועה שלו הוא גם ירצה להנות קצת מהנהיגה.. וגם לחסוך זמן מוסך שיגיע עם הבלאי הטבעי של רכב שמנסיוני מתחיל לצוץ אחרי 5 שנים..

פורסם

לא לשכוח לאמינות נמדדת לא רק בעלויות התיקונים, אלא גם בזמן שמבלים במוסך ולא עובדים. גם זו סיבה לרכישת רכב שאינו ישן מדי.

כרגיל, השאלה הראשונה שלי לפות"ש היא האם הוא זקוק לרכב או רוצה רכב. אלה דברים שונים לחלוטין, וכאשר מדובר במצב השני ("רוצה") חשוב מאד לבחון את החלופות לשימוש בכסף, כולל תוכניות עתידיות.

היתרון הגדול שאני רואה ברכישת סופרמיני חדש הוא סיכוי טוב שהרכב יוכל לשרת את פות"ש 8-10 שנים, ואולי יותר, ואם תחזוקה טובה וטיפה מזל גם בלי יותר מדי תיקונים. ברכב משומש יש אלמנט יותר גדול של הימור - אם ההימור מצליח יש חסכון ניכר, אם לא - מזכיר איזה שרשור שרץ כאן לפני שבועיים על בחור צעיר שקנה רכב משומש שהתברר כמעוות לחלוטין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רכב כמו אקסנט תהיה בת 5 בערך,לא ממש רכב ישן,בודקים אותו במכון,היסטורית טיפולים וזהו,לא צריך להמר.

פורסם

היי,

האם יש לכם ידע לגבי רנו קליאו החדשה? שנתון 2013 \2014

האם יש לו בעיות אמינות? תמיד שומעים על 'האמינות הגרועה של רכב צרפתי' אבל האם זה באמת נכון ברכבים חדשים יותר?

בעיקרון חוץ מעניין נוחות הנהיגה שאני אצטרך לבדוק, אם לרכב אין בעיות אמינות ידועות נראה לי שאלך עליו...

פורסם

בנתיים לא נשמעו בעיות,הרכב זריז,מעוצב,מאובזר טוב,מאחור אבל צפוף וחסרה לי לפחות תמיכה צדדית במושבים.

• תוכן חדש...